Göteborg haluaa asuttaa sotapakolaisia ihmisten takapihoille

13

attefall-24-torp_a3_web

 

Haluaisitko takapihallesi asumaan sotapakolaisia? Göteborgin kaupunki yhtenä monista kaupungeista vetoaa nyt kansalaisiin, jotta nämä ottaisivat osaa vastuunkantoon ja auttaisivat löytämään majapaikan kunnan velvoitteeksi kuluvan vuoden aikana tulevalle 1400 oleskeluluvan saaneelle sotapakolaiselle.

Asuntotilanne Göteborgissa on yhtä huono kuin lähes jokaisessa ruotsalaisessa kunnassa. Kaupungissa on käytetty kaikki keinot löytää asunto turvapaikanhakijoille, mutta lisää keinoja tarvitaan. Uutena ideana yritetään ottaa käyttöön yksityisten ihmisten ns. attefallshus:etit.

Attefallshus on eräänlainen lisärakennus tms, jonka voi rakentaa omakotitalon yhteyteen ilman rakennuslupaa. Rakennuksen koko saa olla maksimissaan 25 neliötä. Rakennuksia käytetään usein omakotitalojen vierashuoneina, teinien huoneina tai vain talon isännän piilopaikkana.

Kaupunki etsii nyt vapaaehtoisia talon omistajia, joilla jo on, tai ovat rakentamassa attefallshusetia tontilleen, jotta nämä vuokraisivat rakennuksen edelleen Göteborgin kaupungille, joka edelleen välittää asumuksen sotaa ja vainoa paenneille. Kaupunki maksaa rakennuksen omistajalle käyvän korvauksen ja takaa mahdollisen vahingon korvauksen.

Tällä hetkellä ei tiedetä kuinka suurta innostusta idealla on talollisten piirissä, mutta Göteborgin kiinteistölautakunnan Jahja Zeqirajin mukaan joitakin kyselyjä on jo tullut.

Ideaa voisi hyvin toteuttaa Suomessakin. Maaseudulla on isoja taloja, joiden pihapiirissä on tyhjiä rakennuksia, jotka on helppo muuttaa asumiskuntoon. Mikä olisikaan mukavampaa kuin monikulttuurinen pihapiiri.

Advertisements

13 thoughts on “Göteborg haluaa asuttaa sotapakolaisia ihmisten takapihoille

 1. Muistan joskus 09 Ylen (!) lähettäneen dokkarin Ruotsin maahanmuutosta, jossa toimittaja oli arvioinut maahanmuuton vievän 22 % maan budjetista. Nyt on Kantolan keksejä, musaa ja mm. mätitahnaa myyty tod.näk. silloista enemmän ja budjetti on turvonnut. Mutta olisiko maahanmuuton kulut kasvaneet suhteessa vielä enemmän?

  1. Ruotsi ottaa velkaa voidakseen hyysätä matuja eikä mikään muu ei ole yhtä tärkeää. Mutta jos sota syttyisi voitte olla varma että matut ottaisivat kimpsunsa ja kampsunsa ja lähtisivät klaaneittain vikkelästi takaisin kotimaahan. Eivät palaneen puupennin edestä jäisi auttamaan hätätilanteessa. Ei Ruotsi heille mitään merkitse, siis mitään muuta kuin rahapussia mistä saa vapaasti kaivella.

 2. Vielä on tulossa miljoonia notkujia lisää lähi-idästä ja afrikasta.Suurin osa äijiä.Kämppiä tarvitaan.Ottaako uusruotsin valtio pottunokkien talot matuille.Vastaus on luultavammin kyllä.😁

  1. Ehkä köyhimmät ruotsalaiset asutetaan pian trailer parkeihin – pois uusien tulijoiden tieltä…

 3. Minun takapihalta löytyy 1×2×2metrinen monttu mihin voin majoittaa kutsumattomat vieraat. Peittely kuluu palveluun. Tervetuloa!

 4. Mites nuo ruotsalaisten huvilat..Ei kait kelpaa kun maaseudulla….Ruotsalaista sosialismia joka kurjistaa ja tuhoaa ruotsalaiset. Tasa-arvolaulujen ja kylttien säestämänä. NLssa oli aivan samanlaista tasa-arvopropagandaa. Vaan onneksi tuottava sektori toimi niin heikosti että monikulttuuria ei saatu aikaiseksi…Mutta miljoonia kuoli nälkään tasa-arvon vuoksi…

 5. Serkku lopetti sikalan pion.
  Siellon monta sattaa neliöö tillaa.
  Mut son suomessa? 🙁

 6. Onko noissa kopeissa myös saniteettitilat, vai onko ajatuksena käyttää päärakennuksen vessaa?

  1. Kuvassa taitaa olla pikkutalo, eli on.

   Mukavahan sitä tuollaisessa olisi asustella, kunhan olisi tarpeeksi kaukana naapurit. Vaikka kilometri olisi riittävä etäisyys, jottei meluja kuuluisi.

 7. Ensin vedotaan, sitten velvoitetaan ja lopuksi takavarikoidaan.

  Katsotaan missä kohtaa kantaväestöltä menee muki nurin. No ei milloinkaan kun kyse on ulkokultaisista ruotsalaisista.

 8. Uskooko kukaan että alle 100 neliön koppero joka ei ole keskustassa aitiopaikoilla kelpaa ylemmän rodun edustajille..? Tommoseenhan pääsee villieläimiä ja mörköjä. Vaarallista ja rasistista.

 9. No eivät ne suostu menemään mihinkään syrjäseudulle kuin pakolla ,jos sittenkään ,tiä onko Ruåtsissa susia ja karhuja enää. mutta toivotaan että olis..

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.