Torstaikolumni: Tommi O. Pälve: Suomalaisen kulttuurin tuho

13

chl-default-jpg

 

”Suomalaisen kulttuurin tuhosta” huolestuneet ihmiset eivät ole huolissaan siitä, että kulttuurit sekoittuvat. – Päinvastoin. He ovat huolissaan siitä, etteivät kulttuurit sekoitu.

On totta, että moni on kuvaillut vastustavansa ”monikulttuurisuutta”, mutta mitähän tuolla termillä tarkoitetaan? Uskoisin, että termin merkitys riippuu sen käyttäjästä. Helpompi on mielestäni erotella monikulturismi ja monikulttuurisuus toisistaan. Monikulturismia vastutavat monet, mutta monikulttuurisuutta ei vastusta juuri kukaan suomalainen.

Vai miltä kuulostaa: ”Moi, mä vastustan monikulttuurisuutta. Katon lätkää ja syön pitsaa.”

Jääkiekko on Kanadasta ja pizza Italiasta. Globaalisaatio on meille arkea. Päivittäiseen elämäämme kuuluvat eri maiden tuotteet, keksinnöt, harrastukset ja kulttuurit. Keskivertosuomalainen ei vastusta suomalaisen vapautta halutessaan polttaa suitsukkeita, tai käydä zumbassa, tai syödä tortilloja, tai viettää Halloweenia, tai harrastaa karatea, tai käydä akupunktiossa. Olemme aivan tyytyväisiä siihen, että meillä on vapaus valita millaisia juttuja otamme elämäämme ja millaisia emme.

Tästä päästäänkin sitten siihen, ettei tavallaan ole olemassa mitään ”suomalaista kulttuuria”, jonka voi tuhota. Suomalaiset esimerkiksi katsovat keskimääräistä enemmän jääkiekkoa, juovat enemmän kahvia, ja lukevat enemmän Aku Ankkoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että näiden harrastaminen olisi jokin välttämättömyys, jotta voi olla suomalainen.

Suomen kulttuuri on länsimaalaista kulttuuria. Sitä, että jokainen yksilö voi halutessaan harrastaa ja muutenkin tehdä mitä lystää niin kauan, kunnes ei riko lakia, eli esimerkiksi vahingoita muita ihmisiä tai muiden ihmisten omaisuutta. Länsimaalaisuus on monikulttuurisuutta. Länsimaissa kaikki kulttuurit sekoittuvat keskenään.

 

lataus-1

 

Mitä siis vastustetaan?

Mielestäni täällä vastustetaan monokulttuurisuutta. Sellaiset yhteisöt ovat monokulttuurisia, joissa ei ole tätä länsimaalaista vapautta, vaan sen sijaan näissä yhteisöissä on mekanismeja, jotka estävät näitä sulautumasta muihin kulttuureihin. Pääasiassa nämä mekanismit ovat kieltoja.

Otetaan esimerkiksi lestadiolaisten tanssimiskielto ja televisionkatselukielto. Tanssimiskielto estää lapsia ja nuoria osallistumasta koulujen diskoihin ja tutustumasta muihin oppilaisiin. Televisionkatselukielto estää lapsia ja nuoria kommunikoimasta muiden oppilaiden kanssa ajankohtaisista aiheista. Nämä kiellot tekevät lestadiolaisista oman ryhmänsä kouluyhteisöissä, eivätkä he sulaudu muiden joukkoon samalla tavalla. (Lestadiolaisten vanhempien mielestä tämä on vain hyvä asia, että heidän lapsensa ovat erillään muista lapsista, jotta heidän lapsensa eivät saisi muilta huonoja vaikutteita. Muut kakarathan ovat syntisiä.)

Kaikkein huonoin tapa suhtautua monokulttuureihin, on käyttää niihin lääkkeeksi poliittista menetelmää nimeltä ”monikulturismi.” Eli hyväksyä eri kulttuurien erilaisuus ja pönkittää niiden erilaisuutta antamalla niille eri vapauksia ja eri lakeja. Esimerkiksi lestadiolaisilla on vapautus tanssitunneilta kouluissa.

Parempi esimerkki on kuitenkin jehovantodistajien vapautus armeijasta sillä perusteella, että he ovat pasifisteja. Kääntäenhän tämä tarkoittaa sitä, että me kaikki muut ilmeisesti suorastaan rakastamme sotaa ja väkivaltaa.

Jos pasifismi on peruste vapautukselle armeijasta, niin silloin pitää riittää, että henkilö käsi sydämellä kertoo olevansa pasifisti. Eikä mennä niin, että hänen pitää syntyä pasifistiksi. Oikeastaan kun tuota asiaa tarkemmin miettii, niin tuo jehovantodistajien armeijavapaus on aikamoista rotuoppia.

 

quran-image

 

 

Nyt sitten itse asiaan, eli islamiin.

Tämä uskonto on Telluksen paras esimerkki monokulttuurisesta yhteisöstä. Jos otetaan nyt vaikka esimerkiksi se, että osa (vaikkakin vain hyvin pieni osa) muslimeista kokee päteväksi syyksi tappaa ihmisen, jos tämä kääntyy pois islaminuskosta.

Islamissa on näitä mekanismeja riittää. Esimerkiksi naispuoleiset muslimit eivät saa pariutua kuin muiden muslimien kanssa. On tietyt vaatteet miten tulee pukeutua. Ei saa syödä possua. …. Tämä luetteleminen ei nyt johda mihinkään.

Kuvitelkaapa muslimimies, jolla on pitkät hiukset ja hän tykkää kuunnella Mayhemia. Tai kuvitelkaa musliminainen, joka harrastaa zumbaa. Kyllähän heitä on olemassa, mutta kun mietitte muslimeja, niin nuo heittämäni esimerkit eivät ole ensimmäisenä mielessä. Se johtuu siitä, että muslimien yhteisössä on herkässä se liipaisin, jolla henkilö suljetaan yhteisön ulkopuolelle. Kun keskiverto muslimityttö ilmoittaa, että on maksanut kuukausimaksun salille, jotta voi osallistua zumbatunneille, niin hänen vanhemmiltaan ei hyvä heilu.

Mutta kuten sanoin. Heitä on olemassa, niin sanottuja maallistuneita muslimeja. Heitä itseasiassa nostetaan mediassa jatkuvalla syötöllä jalustalle. Se on hyvä asia, mutta se on myös ristiriitaista, sillä meidän yhteiskuntamme toisaalta tekee kaikkensa, jotta muslimit eivät maallistuisi.

Suomessa monikulturismi nähdään ainoana integraation muotona. Meillä on rakennettu erilliset uimahallivuorot vääräuskoisille ja muslimeille, meillä on jätetty sakottamatta kun lapsen sukupuolielimiä on silpottu, meillä on annettu sakkotuomio Allahin pilkasta, meillä on suunniteltu rakennettavaksi sovinismimyönteisiä asuntoja muslimeille, meillä on annettu kenkää ateisteille islaminopettajille, meillä on annettu vanhempien naitattaa tyttärensä aikuisille miehelle laillisesti, meillä on hyväksytty halal-lihan myyminen.

Ja tästä listasta on hyvä huomata, että useat kohdat ovat ristiriidassa länsimaisen kulttuurin, moraalin ja lainsäädännön kanssa. Esimerkiksi täällä yhtä lailla rummutetaan naisten oikeuksien puolesta, mutta sitten yhtä aikaa halutaan rakentaa muslimeille sovinismi-ystävällisiä asuntoja.

Jostain syystä Suomessa pelätään, että jos me emme anna muslimeille periksi, niin he saattavat suuttua, joten me sitten joustamme meidän omista arvoistamme monikulturismin nimissä. (Joissain paikoissa on mennyt vähän huonomminkin. Iso-Britanniassa on yleisen lain rinnalla versio sharia-laista, jota sovelletaan muslimeihin. Ja Ruotsissa on otettu kouluista pois ruotsinlippuja, jottei ne provosoisi koulujen muslimeja. Saksassa islam on ainoa uskonto, jota saa opettaa peruskoulussa vakaumuksellisesti.)

Tuo monikulturismi ei kuitenkaan tarjoa meille monimuotoisempaa yhtenäistä kulttuuria, vaan se luo käsitteen ”me”, tilalle käsitteen ”me ja he.” Yhteisen ja monimuotoisen kulttuurin sijaan saamme pari erillistä kulttuuria, jotka elävät irrallaan toisistaan.

Kehitys on kaikissa Euroopan maissa sama. Muslimit (integroitumattomat, ei-maalliset) pikkuhiljaa valuvat asumaan samoille alueille, ja näihin alueisiin muodostuu aivan omat lait ja säännöt. Sitten kun viimein on syntynyt kaupunginosia tai peräti kaupunkeja, joissa asuu 90% pelkkiä muslimeja, jotka elävät omien lakiensa mukaan, niin voidaan tehdä sellainen ajatusmatka mielessämme, että mikä on tilanne vaikkapa 200 vuoden päästä. Elävätkö nämä erilliset yhteisöt yhä vierekkäin välittämättä toisistaan ja voivat hyvin, vai onko jostain syystä jompikumpi yhteisöistä syrjäyttänyt toisen?

Advertisements

11 thoughts on “Torstaikolumni: Tommi O. Pälve: Suomalaisen kulttuurin tuho

 1. ””Vai miltä kuulostaa: ”Moi, mä vastustan monikulttuurisuutta. Katon lätkää ja syön pitsaa.”.”

  – Mielestäni artikkeli on aavistuksen erikoinen. Jääkiekko ja pitsa eivät ole kulttuuria, vaan pinnallisia asioita.

  Kulttuuri on enemmänkin miten ihmiset suhtautuvat asioihin ja millä temperamentilla. Asian voisi muotoilla tässä kohtaa: Kulttuuria on kuuluuko pitsaa syödä käsin, saako maiskuttaa, mistä asioista on sopivaa keskustella ruoan ääressä, saako ruoka suussa puhua, kuuluuko ruoasta jättää osa syömättä kohteliaisuussyistä, onko jokaisella ruokailijalla oma pitsa vai jaetaanko yksi iso pitsa ym ym
  Jääkiekossa taas suomalaiset sietävät vähemmän väkivaltaa kuin kanadalaiset ym..

  Jos haluaa oikeasti oppia mitä kulttuuri on niin kannattaa asua vuosi Etelä-Pohjanmaalla ja vuosi Pohjois-Karjalassa. Varsinkin helsinkiläiset oppisivat tästä paljon.

  Nämä kaksi aluetta ovat kulttuurillisesti toisistaan erittäin kaukana. Voin sanoa varmuudella että karjalaiset keskimäärin pitäisivät pohjanmaalaisia töykeinä varsinkin asumisensa alkuvaiheessa.

  1. Mielestäni Tommi on kyllä oikeassa siinä, että Suomi kuuluu myös laajempaan länsimaiseen kulttuuripiiriin – ja esim. kristikuntaan jo vanhastaan!

   Länsimainen kulttuuri on vähän sellainen maatuskajuttu – jossa pienin nukke on sitten esim. suomalainen tai vaikkapa ranskalainen kansankulttuuri…
   – ja vaikka ranskalaisilla ja suomalaisilla ei niin kauheasti ole mitään veljestunnetta tai muutakaan yhteistä pintatasolla, niin länsimainen kulttuuri kuitenkin yhdistää ja sen huomaa, kun aletaan tutkia asioita syvällisesti, jolloin löytyy myös niitä yhdistäviäkin asioita ja osa on jopa varsin perustavanlaatuisia sellaisia!

   1. Hyvin sanottu. Maatuskavertaus on toimiva. Laajassa mittakaavassa kuulumme ranskalaisten kanssa samaan länsimaiseen kulttuuriin, eli meillä on kyllä yhteistä heidän kanssa. Mutta kun mennään makrotasolta mikrotasolle, kulttuurillisia erovaisuuksia löytyy.

    Mitä lähempänä kaksi väestöryhmää ovat kulttuurillisesti, sitä paremmin nämä ryhmät tulevat keskenään toimeen.

 2. Totuuden korvaaminen unelmalla on niin yleiseurooppalainen ilmiö, ettei jaksa enää edes hämmästyttää.

  Se on tietysti huolestuttavampaa, että poliisikin on pakotettu valehtelemaan omalle kansalleen.

  Kuinka Suomessa luullaan onnistuttavan monikulttuurisuudessa, kun meitä viisaammat kansat kuten britit, ranskalaiset ja sakut eivät ole onnistuneet siinä 400 vuodessa?

  – Ahvenanmaalaiset eivät suvaitse suomalaisia eivätkä halua puhua tai oppia suomen kieltä.
  
- Rantaruotsalaiset eivät suvaitse suomen kielen opetusta omille lapsille omissa kouluissaan.
  
- 1946 Sodan jälkeen ”outoa kieltä puhuvia” siirto Karjalaisia ei otettu millään ruotsinkielisille alueille.
  
- Amerikan alkuperäis asukkaat intiaanit on suljettu reservaatteihin levittämästä Tomahawk-kulttuuriaan.
  
- Jugoslavia oli Titon väkipakolla yhdistetty kokoelma riitaisia balkanilaisia kansoja.
  
- Suomalainen ravikansa ei ole 500 vuodessa omaksunut minkäänlaista työkulttuuria.
  
- Tynnyrisavolainen ei 40v. aikana integroidu Sevettijärven kantaväestöön.
  
- Virolainen ei tule toimeen venäläisen kanssa 4 sukupolven jälkeen.
  
- Ranskankieliset hakevat itsenäisyyttä ja autonomiaa Kanadassa
  
- Arabit ja juutalaiset ovat tapelleet jo yli 2000 vuotta.
  
- Shiiat tappelee sunnien kanssa kaikkialla lähi-idässä.
  
- Torinolainen ei tee kauppaa Sisilialaisen kanssa.
  
- Katalonia ja Baskimaa haluaa eroon Espanjasta.
  
- Belgian Flaami ei puhu Valloonille.
  
- Kypros on jaettu kahtia.
  
- Kokonaiset valtiot hajoavat kahtia esim. Etiopia ja Sudan

  Youtubelta löytyy helposti David Cameronin ja Angela Merkelin lausunnot ”We have utterly failed in multiculturalism”

  Monikulttuurisuus toimii ainoastaan kukkahattusetien ja – tätien päässä ja niiden jotka hyötyvät sen ympärille kyhätyistä järjettömyyksistä ja vastaanotto ym. Muista busineksista
  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=806432114443054696&postID=1373024983277868204

 3. Lisäesimerkki kulttuurista: Ruotsi on maa jossa ei asioista ei saa puhua jos haluaa säilyttää työpaikkansa. Ranskaan jos menet käymään niin nykyistä presidenttiä voit riepotella niin paljon kuin haluaa eikä ihmiset ole moksiskaan, mutta Napoleon on tabu.

  Jos minä menen Ranskaan niin minun tulee sopeutua vallitsevaan monokulttuuriin, ei toisin päin. Pinnallisia asioita joilla ei ole merkitystä voin harrastaa niin paljon kuin haluan esim vaikka jääkiekon seuraaminen vaikka Ranskassa tämä laji onkin aika marginaalinen.

 4. Kaikkien mahdollisten suomalaisten pienryhmittymien tulisi haudata keskinäiset sotakirveensä ja yhtenä rintamana ryhtyä vastustamaan mediaa, globalisaatiota, kulttuurimarxismia ja monikulttuuri propagandaa.

  Eun jäsenvaltioiden monipuoluejärjestelmät on kehitetty sitä silmälläpitäen, että kansat kuluttaisivat voimansa keskinäiseen nahisteluun ja tappeluun.

  Tuhoamisemme ja mädättäminen etenee suunnitelmallisesti ja varmasti. Hajoita ja hallitse- politiikka löyhkää kaikkialla.

  Poliitikkomme, yle, hs ja maakunnan valhemedia ovat sen tärkeimpiä toteuttajia.

  Riku Rantalan ja Milonoffin kaarnalaivasto kuuluu samaan suureen kokonaisuuteen Suvivirren, leijonakorun, Katupartioiden, Hihamerkki-kohun, Selänteen, Immosen, Väyrysen, Halla-ahon, Hakkaraisen, Hirvisaaren, Kiemungin, Tynkkysen eli kaiken sen Isänmaallisuuden, Suomen, suomalaisten ja suomalaisuuden, niin kuin ME isänmaan ystävät sen tunnemme, loputon halveeraaminen kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

  Prosessi on täydessä vauhdissa, media auttaa joka mutkassa

  Pienten askelten politiikalla

  Kaikkien niiden ihmisten mielestä joille Suomi, suomalaisuus, suomalaiset ja isänmaa ovat tärkeitä, tulisi perua kaikki mahdolliset lehtitilaukset, erityisesti hs-prawda, alma-median kaikki tuotteet, sekä loput maakuntalehdet ja boikotoida kaikkia niitä instansseja jotka ilmoittelevat näissä epäisänmaallisissa kalankääreissä.

  Hs Prawda ja sen NYT liite on loistava eko-tuote lemmikkieläinkauppiaille, se sopii suoraan lukemattomana ja avaamattomana standardi kokoiseen papukaijahäkkiin kakadun paskomisalustaksi, selkäpuoleltaan valmiiksi halkaistuna ja niittien poiston jälkeen saa kaija paskoa 48 päivää joka päivä puhtaalle alustalle, kun muistaa vaan nykäistä päällimmäisen sivun joka aamu pois.

  Samalla hajuhaitat minimoituvat.

  Fantastinen vihreä eko-tuote!

  P.s. Kenenkään ei koskaan tulisi äänestää yhtään ammattipoliitikkoa, he ovat syypäitä kaikkeen kaaokseen koko euroopassa.

  1. Mistä tuo kartta on?
   Mielenkiintoista, että Ruotsi on noin kaukana Suomesta – tosin hyvähän se vain on!

 5. Mono/monikulttuuri/ismi… Kirjoituksen alkuosa on semanttisessa saivartelua mutta loppuosa oli ihan asiaa. Toki Paavo ja moni muu tajuaa (pun intended) että tavallinen suomalainen vastustaa afrikkalaista ja islamilaista alkukantaista kulttuuria ja haluaa elää länsimaisessa, suomalaisuuden värittämässä kulttuurissa.

  Mutta saivartelustahan internetti elää! Hyvä Paavo! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.