Kun ruotsalaiset ovat siivonneet mellakan jäljet-veronmaksaja voi työskennellä taas

13

 

Ruotsalaiset ovat siivonneet aamun eillisen mellakan jälkiä ja Rinkebytä on yritetty saada takaisin näyttämään uinuvalta maahanmuuttajalähiöltä. Se, joka tänä aamuna kävi Rinkebyssä, voi aivan hyvin väittää, että koko mellakka on liioittelua.

Kun seurasi illalla vierestä uusruotsalaisten riehumista niin se herättää muutamia kysymyksiä.

 • Miksi poliisi ei puuttunut millään tavalla ryöstelyyn ja paikkojen rikkomiseen? Torilla oli arviolta 30-50 hengen aktiivinen sotaa ja vainoa paenneiden joukkio, joka sai vapaasti riehua noin 21.30-23.30 välisen ajan, jolloin riehumisjoukon into hiipui ja se hajaantui.

Poliisia tai muitakaan vartijoita ei näkynyt tuona aikana missään ja vasta kun väkijoukko oli hajaantunut, saapui poliisi paikalle 6-7 miehistökuljetusauton voimin. Mutta tuolloinkaan poliisi ei vaivautunut jalkautumaan vaan poliisit istuivat autoissaan torin kulmilla (joka oli siis mellakan ydinalue) räpläten kännyköitään kypärät päässä.

Poliisilla siis olisi ollut valmius, mutta se ei toiminut.

Muuan vanhempi arabimies, jonka kanssa juttelin paikalla, kun mellakka oli pahimmillaan, oli vihainen ja ällistynyt. Hän ei voinut ymmärtää, miksi poliisi ei puuttunut tilanteeseen. Miehen mukaan poliisi pitää lauantaipäivisin suuria puhallusratsioita monen poliisin voimin, mutta silloin kun poliisin tarvisi puuttua asiaan kuten väkivaltakoneiston pitää puuttua.

Kun suomalaisena on tottunut siihen, että poliisi on viime kädessä se, joka auttaa; tai siihen, että palokunta tulee palopaikalle yhtä varmasti kuin kevät- ja kun huomaa, että poliisi ei toimikaan kuten on odottanut ja palokunta ei uskalla, niin on lohduttava ymmärtää se, että seuraava askel on oman käden oikeus.

 

Advertisements

42 thoughts on “Kun ruotsalaiset ovat siivonneet mellakan jäljet-veronmaksaja voi työskennellä taas

 1. ”Kun seurasi illalla vierestä uusruotsalaisten riehumista niin se herättää muutamia kysymyksiä.
  Miksi poliisi ei puuttunut millään tavalla ryöstelyyn ja paikkojen rikkomiseen? Torilla oli arviolta 30-50 hengen aktiivinen sotaa ja vainoa paenneiden joukkio, joka sai vapaasti riehua noin 21.30-23.30 välisen ajan, jolloin riehumisjoukon into hiipui ja se hajaantui.”

  Tämä nimenomaan oli hämmästyttävintä! Onko tätä puolta käsitelty edes Ruotsissa, siis esim. mediassa – ettei poliisi toimi?

  Poliisi selvästi vain odotti, että rikos on ohi ja rikolliset paenneet paikalta, eikä ketään tarvitse pidättää!

  Tuollainen toimimattomuus kuitenkin pitkällä tähtäimellä lisää näitä rikoksia, kun kerran mitään seurauksia ei tule ja syntyy ns. rikoskierteitä tekijöille…
  – vaikka toki estää sen, ettei yksittäinen tilanne paisu niin valtavaksi hulabalooksi…
  – mutta ajatelkaapa, jos tulisi kunnon otatus noiden mamujen ja poliisin kanssa, kun kai kerrostaloista alkaisi sitten valua lisääkin väkeä paikalle ns. omiaan puolustamaan?

  1. Paavo voisi kysyä tuosta Ruotsin poliisilta tai toimittajiltakin – miksi poliisi antaa kaiken vain tapahtua?
   – onko oikein tietoisesti valittu taktiikka? Onko mietitty vaikutuksia tulevaisuuteen?
   – mitä vakuutusyhtiöt ajattelevat? – vaikka toki jättimellakka taisteluineen rikkoisi kai ihan kaiken…

   Toki on syytä olla hiukan varovainen – ja kun tuo videosikin, vaikka onkin suomenkielinen, on nyt netissä ja Tiinan kautta moni ruotsalainenkin löytää sen, niin ettei vain Paavoa tunnisteta Rinkebyssä sen tähden?

   Juneksen ja Tiinankin piti ilmeisesti tulla sinne kuvaamaan? Mutta pitää kyllä olla todella varovainen sitten – ja nimenomaan Paavonkin ja myös jälkikäteen!
   – jos jotain sattuu, niin sitten on myöhäistä enää katua – joten parempi olla todella varovainen ja jättää tekemättäkin, jos riskit näyttävät liian suurilta hyötyynkin nähden…

 2. Ei siellä tapahtunut mitään piste!! Korkeintaan rassistinen poliisi hyökkäsi viattomien sotaa ja vainoa aiheuttaneiden..anteeksi paenneiden lapsukaisten kimppuun! Nyt kaikki silmät kiinni, sormet korviin, pää perseeseen, lauletaan lallallaa ja eletään unelmaa!

 3. http://yle.fi/uutiset/3-9469339

  Häin härskisti yleannon vihervassaritoimittelija valehtee jutussaan. Että ne kehtaavatkin ja kehtaavathan ne veronmaksajien rahoilla. Luulisi jo noiden ylen toimittelijoiden edes häpeävän omaa toimintaansa. Alla se härskein valehtelukommentti. Näitä Tajukankaan sivuja seuratessa saa nimittäin aivan eri kuvan Ruotsista ilman ylenannon kulttuurimarxistista agendaa.

  ”Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström toteaa tänään maanantaina, että Ruotsista liikkuu paljon väärää tietoa maailmalla. Väärään tietoon kuuluvat usein toistellut väitteet raiskausten määrästä ja no-go-zoneista, joille poliisi ei muka enää uskalla mennä.”

 4. Aivan kuin Ruotsi olisi jonkinlaisessa rinnakkaistodellisuudessa elävä valtio. Tulee DDR mieleen. Kun todellisuus ei vastaa ihannetta, se pitää kieltää.
  Vasemmistolaiseen ideologiaan kuuluu että ihmiset ovat aina täysin samanlaisia ja kaikki epätasaarvo on aina ympäristön syytä, ei koskaan yksilön. Jos ruotsalaiset nyt toteaisivat että Lähi-idän ihmiset ovat erilaisia kuin kantikset, koko maailmankuva romahtaisi – Ihmiset siis sittenkin ovat erilaisia.

  Ruotsalaiset pitävät itseään maailman parhaana kansana, joten olisi todella arka paikka joutua toteamaan että he eivät enää olekaan mikään yli-ihmislaji vaan eläneet pumpulissa 200 vuotta joka on tehnyt heistä melkoisia vässyköitä, jotka eivät kykene kohtaamaan todellisen elämän haasteita.

  1. Kyllä ruotsalaiset ovat aina todenneet suomalaiset itseään huonommiksi kuitenkin, se ei ole tuottanut vaikeuksia koskaan…
   – eikö tuota osalle suomenruotsalaisiakaan, vaikka heitäkin on montaa eri sorttia…

   Mielestäni kyse on pikemminkin projektin epäonnistumisesta, jota ei haluta myöntää – ei ainakaan vielä!
   – veikkaan, että Ruotsi on ollut tekemässä itsestään uutta USA:ta/Kanadaa/Australiaa eli dynaamista maahanmuuttajavaltiota!
   – mutta Ruotsissa ei tajuta, ettei historiaa voida toistaa, koska ihan kaikki on muuttunut, eikä projekti siksi onnistu…
   – kai ne ovat esim. jotenkin laskeneet, että Ruotsi kuihtuu kansainvälisesti varjoon, jos väkeä ei saada äkkiä lisää yms.

   Ja suomalaisiin vielä palatakseni, niin epäilen vahvasti, että Ruotsissa on ollut se ajatus, että koska suomalaiset ovat pahinta paskasakkia mitä maailmassa on – ja jos valtava massa suomalaisia, joista moni oli jopa sodankin kokenut, saatiin kuitenkin suht koht nopeasti integroitua, niin muiden integrointi on vain lasten leikkiä siihen verrattuna!
   – muistakaa vain kaikki finnjävel ja finne igen -jutut, joita ei ole koskaan näkynyt muista ryhmistä…
   – toki suuri osa Ruotsin kansasta tajuaa NYT, etteivät suomalaiset olleetkaan sittenkään niitä pahimpia…

   1. Ruotsi on onnistunut loistavasti kaikkien eurooppalaisten integroinnissa. Eli sellaisten ihmisten integroinnissa joilla on samat geenit, kulttuuri, uskonto ja ÄO kuin heillä itsellään.

    Bosnian muslimien integrointi on onnistunut Ruotsissa islamista huolimatta. Tämä tukee Molyneuxin väitettä että ihmiset joilla on samat geenit ja ÄO ovat integroitavissa uskonnosta huolimatta.

    1. Kyllä jugomuslimit ovat aika rikollisia olleet ja ovat sitä yhä – Ruotsissakin. Ohittivat nopeasti rikostilastoissa suomalaisetkin, joihin sisältyy myös iso joukko romanitaustaisia – jo hyvin pienellä lukumäärällään.
     Balkanin muslimeita auttaa eniten se, että monet ovat täysin maallistuneita; juovat viinaa ja syövät sianlihaa – ja kommunismikin taisteli sentään islamia vastaan…
     – naisiaan kuitenkin vahtivat ja vetävät helposti pataankin…

     1. ….Itse olen hieman eri mieltä asiasta kuin sinä. Bosniakit ovat eri porukkaa kuin albaanit. Itse olen ollut töissä bosniakkien kanssa(Suomessa siis) ja ainakin nämä joiden kanssa työskentelin olivat hämmästyttävän samanlaisia kuin suomalaiset. Työparini erosi minusta vain äidinkielensä osalta. Hän oli jopa vaaleampi kuin minä eli geneettisesti paremmin sopeutunut pohjoisen D-vitamiinivajeeseen kuin minä…

      ..Albanialaisista minulla on aavistuksen nuiva käsitys….

      Albaanit ovat jo erilaisia kuin suomalaiset, vaikka albaanit ovatkin integroitavissa, toisin kuin Lähi-idän asukkaat.

     2. Ei pelkkä vaaleus takaa mitään takaa…
      Ja kyllä vain uskonto on selittävämpi tekijä kuin geenit – esim. arabikristityt tai ns. arabijuutalaiset ovat hyvin erilaisia kuin arabimuslimit. Tämä näkyy etenkin niissä seuraavissa sukupolvissa myös täällä lännessä.
      Muslimit eivät ole täysin integroitavissa, kun katsotaan kokonaisuutta – tämä on vankka mielipiteeni!
      Suomeen on tullut monista maahanmuuttajaryhmistä ns. eliittiäkin, toki on tullut sitä toistakin äärilaitaa, mutta kuitenkin. Näistä jugoistakin esim. Hetemajt tulivat ensin Ruotsiin, mutta ilmeisesti vokit tms. olosuhteet olivat siellä ruuhkan takia niin huonoja, että jatkoivat edelleen Suomeen. Tuokin perhe poikkeaa silti yhä suomalaisista, mutta varsinkin tämä yksi naispoliitikkojäsen on hyvin länsimaistunut.

     3. Vaaleus liittyy vain kykyyn saada D-vitamiinia auringonvalosta. Afrikassa tämä on huono ominaisuus, pohjoisessa Euroopassa hyvä.

      ”Muslimit eivät ole täysin integroitavissa, kun katsotaan kokonaisuutta – tämä on vankka mielipiteeni!”
      – Bosniakit ovat siinä rajalla. islam on aina miinus, mutta monet bosniakeista on täysin maallistuneita.

    2. Balkanilaiset ovat Malmön suurimpia kansallisuusryhmiä eikä heitä kovin hyvin integroituneiksi voi sanoa. Rikollisuus ja jengiytyminen on korkealla tasolla, vaikka työllisyys ei liene niin surkeaa kuin arabeilla.

     1. Ok, en ole perehtynyt Malmön balkanilaisten työtilanteeseen. Kun olen katsonut Ruotsin mellakoita, niin niissä on ollut vahva Lähi-itä+somali edustus ja balkanilaiset eivät ymmärtääkseni ole osallistuneet niihin.

     2. Balkanilaisten tulo oli varmaan aikanaan helpotuskin suomalaisille, kun kiilasivat rikostilastojen kärkeen – vaikka suomalaistaustaisia on huomattavasti enemmän.
      Ruotsissa on kyllä koko Balkanin mafia eri elinkeinoineenkin edustettuna…
      Toki arabit, afgaanit, somalit yms. – ovat varmaan nykyisin ottaneet sen johtopaikan, ainakin vakavissa rikoksissa.

     3. ”Ruotsissa on kyllä koko Balkanin mafia”
      Ihan uteliaisuudesta: Tähän ryhmään kuuluu myös ortodokseja(serbit)+katolilaisia(kroaatit) ?

     4. Eiköhän niillä joka etnisyydellä ole omansa – ja romskuilla myös! Mafia siis järjestäytynyttä rikollisuutta; huumeita, aseita, ihmiskauppaa jne. – ja ylempänä epämääräiset liikemiehet rahanpesuineen jne,
      Ylipäätään Ruotsiin on tullut paljon rikollisiakin eri maista – siellä on myös Syyrian mafiaa jne.

 5. Jotenkin nuo Ruotsin mamut ovat kuin jotain ikiteinejä potenssiin kymmenen – ja poliisi/yhteiskunta on heidän vanhempansa?

  – teini kapinoi ja polttaa tupakkaa…
  – mamu kapinoi ja polttaa autoja…

  – teini heittää koulukirjat lattialle…
  – mamu heittää kiviä ikkunaan…

  – teini varastaa vanhempien lompakosta…
  – mamu varastaa koko kaupan…

  En pysty kerta kaikkiaan tajuamaan noita mamuja, etenkin kun osa kuitenkin on ihan aikuisia ihmisiäkin?!
  – liekö sitten niin, että islamin kahlekulttuuri on niin voimakas, että heihin kerääntyy jotain patoutumatonta aggressiota, jota he eivät pysty mitenkään rationaalisesti käsittelemään – ja sitten vain projisoivat vihaansa ulkopuolelle, ruotsalaiseen yhteiskuntaan yms.

  Toki mellakointi voi olla osittain lietsottuakin – mutta kun tätä tapahtuu muslimimaissakin, niin kyllä se osittain kumpuaa myös islamilaisesta kulttuuristaan ja sen aiheuttamista henkisistä ongelmista…
  – eivät perhetasollakaan ne pakkoavioliitot oman serkun kanssa ihan kitkattomia ole…
  – täytyy vissiin tutkia taas sen Nicolai Sennelsin kirjoituksia, joka juuri tämäntyyppisistä kirjoittaakin…
  – voisiko tätä Sennelsiä muuten saada vieraaksi Monoon?

  1. Stefan Molyneux arvioi että ihminen jonka ÄO on 80 vastaa 12-14 vuotiasta henkiseltä iältään.

   Lähi-itäläisillähän on tuo noin 80ÄO ja sompuilla vielä alempi. Voidaan kysyä: olisiko yksikään lukijoista kyennyt 12 vuotiaana pyörittämään yhteiskuntaa ja ymmärtämään asioien laajempia syy-seuraussuhteita ?

   1. Itse olen kyllä liki kaikenlaisten älykkyysosamääräteorioiden vastustaja, ylipäätään siihen liittyvät tutkimuksetkin ovat aika heikkolaatuisia – ja koska ne mittaavatkin varsin kapea-alaista kyvykkyyttä kuitenkin…
    – mutta totta kai esim. matemaattista lahjakkuutta on mahdollista mitata!

    Ja siksi uskonkin enemmän koulutuksen ja kulttuurin vaikutukseen – ravitsemusta ja lapsuuden virikeympäristökään unohtamatta…
    – ja onhan nyt saatu vihjettä myös siitä, että jopa opitut taidot voivat periytyä – ja esim. sosiaalinen pääoma periytyy totta kai sekin…
    – ja kun kaikkialla on kuitenkin älykkäitäkin ihmisiä!
    (- ja tuohon Molyneuxiin viitaten, niin on kuitenkin eri asia olla aikuinen kuin teini, koska esim. elämänkokemus…)

    Toki on selvää, että tietyissä paikoissa on hiukan vähemmän kyvykkäämpiä ihmisiä, etenkin jos ajatellaan länsimaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tarpeita!
    – eri kulttuureissa on niin erilaiset vaatimukset…
    – toisaalta joillain ihmisryhmillä on myös taitoja, joita puuttuu länkkäreiltä…

    Mutta joku Jenkkiläkin, jota usein käytetään esimerkkinä, niin mustat saivat kansalaisoikeudet vasta 1960-70-luvulla, joten ei siinä ole ollut kovin montaa sukupolvea aikaa kehittyä – ja USA:ssakin nimenomaan mustien älykkyysosamäärät ovat kasvaneet ja iso osa tästä johtuu koulutuksesta.
    – ja kun huomioi senkin, miten selvästi mustien parissa rappiota aiheuttava gettoräppi -kulttuuri vielä sabotoi lopputulosta…
    – aasialaisten kurinalaisuutta ja ahkeruuttakaan ei voi kiistää – ja kun kuitenkin valkoiset ja esim. juutalaiset saavat paljon aikaan tieteen saralla, vaikka aasialaiset kiilaavatkin ohi testeissä.

    Islam on siksikin niin vaarallinen, ettei se edes anna ihmisten kehittyä siihen potentiaaliin, mikä jossakin yksilössä saattaisi kuitenkin piillä…
    – ja estää tämän nimenomaan sukupolvesta toiseen länsimaissakin…

    1. Miten perustelet että kaikkien ihmisryhmien keskimääräinen ÄO olisi tasan sama tuhansien vuosien evoluution jälkeen? Miksi? Miksi aivot olisivat ainoa osa ihmisestä johon evoluutio ei voi vaikuttaa?

     Tuhansien vuosien evoluution takia esim japanilaiset(105) ovat älykkäämpiä kuin suomalaiset(100) Mikä tässä on ongelmana?

     Mustat afrikkalaiset ovat keskimäärin paljon parempia pikajuoksijoita kuin valkoiset. Mikä tässä on ongelmana?

     Valkoiset ovat keskimäärin parempia keihäänheittäjiä/kuulantyöntäjiä kuin mustat. Mikä tässä on ongelmana?

     ”(- ja tuohon Molyneuxiin viitaten, niin on kuitenkin eri asia olla aikuinen kuin teini, koska esim. elämänkokemus…)”
     – Luitko ollenkaan mitä olin kirjoittanut? Stefan Molyneux totesi kuunnelmassaan että aikuinen ihminen, jonka ÄO on 80 vastaa ongelmanratkaisukyvyltään 12-14 vuotiasta. Tässä tapauksessa oli kyse Venezuelasta (Stefan Molyneux: Socialism Kills. Venezuela Is Hell.)

     ”– ja kun kaikkialla on kuitenkin älykkäitäkin ihmisiä!”
     – Yksilöt eivät ole kiinnostavia. Kiinnostavaa on ihmisryhmien keskimääräinen ÄO. Afrikastakin löytyy varmasti erittäin älykkäitä yksilöitä.

     Mitä tulee Amerikan mustiin niin Stefan Molyneux toi eräässä kuunnelmassaan esille sosiaaliavun turmiollisuuden. Mustat amerikkalaiset pärjäsivät paljon paremmin USA:ssa 1950-luvulla ennen kuin Welfare-state luotiin. Sittemmin ilmainen raha on tuhonnut mustat perheet: rikollisuus, alkoholismi ja avioerot.

     Islamista olen täysin samaa mieltä kuin sinä.

     1. ”Miten perustelet että kaikkien ihmisryhmien keskimääräinen ÄO olisi tasan sama tuhansien vuosien evoluution jälkeen? ”

      En tuollaista edes väittänyt!
      Mutta tutustupa myös älykkyysosamäärään käsitteenä ja myös sitä koskevien tutkimustenkin kritiikkiin! Älykkyysosamäärä ja sen mittaamat asiat kytkeytyvät ylipäätään todella kiinteästi länsimaiseen kulttuuriin. Esim. joku Afrikan alkuasukas ei edes tiedä, mikä on kolmio, neliö jne. – joten huonoksi jäävät testituloksetkin…
      – toisaalta sen saman alkuasukasheimon pikkulapsikin voi selvitä savannilla hyeenoiden ja leijonien joukossa, tietää mistä saa vettä jne. – kun länsimainen älykkö kuolisi sinne, jos noin vain tiputettaisiin…
      – on joitain intiaaniheimoja, jotka eivät eksy lainkaan, vaan heillä on todella kehittyneet suunnistustaidot jne.
      – mutta todellakin monikulttuuri ei toimi – vaan ihmisten on paras olla kotonaan ja omassa tutussa ympäristössään!

      USA:n mustien ongelmien syyt ovat niin paljon moninaisemmat kuin pelkkä geeniperimä, todella monisyisiä kokonaisuuksia…
      – on myös hirvittävää huomata, miten mustat kaikkialla maailmassa omaksuvat tätä vahingollista gettoräppi -kulttuuria…

     2. ”Älykkyysosamäärä ja sen mittaamat asiat kytkeytyvät ylipäätään todella kiinteästi länsimaiseen kulttuuriin.”
      Itä-Aasialaiset(Japani, Etelä-Korea, Singapore ym) ovat älykkämpiä kuin suomalaiset. Koska en ole kommunisti, hyväksyn että ihmisissä voi olla eroja vaikka se tarkoittaisikin hopeasijaa itselleni. Hyväksyn myös että mustat ovat paljon parempia juoksijoita kuin minä.

      USA:n mustien ongelmat ovat tosiaan monisyisiä. Ja tuo gängsta-rappi vielä pahentaa asiaa. Yksi mustien ongelma on demokraattipuolue. Tämä puolue uskottelee mustille että he ovat uhreja saadakseen ääniä. Uhrimentaliteetti on pahin ajattelumalli, jonka yksilö voi omaksua.

     3. Japani luetaan joskus myös länsimaihin, vaikka se ei olekaan kulttuuriltaan varsinaisesti länsimainen – mutta siellä on demokratiaa, markkinataloutta, on korkea elin- ja koulutustaso yms. länsimaille tyypillisiä piirteitä kuitenkin.

      Myös Etelä-Korealla on joitain länsimaisia piirteitä – ja mikä kiinnostavinta, niin E-K on kristillistynyt vahvasti nykyaikana, joten onkin jännä nähdä, että mitä siitä seuraa.
      Itse asiassa talouskasvukin on edennyt siellä yhtä vauhtia maan kristillistymisen kanssa ja tästä innostuksesta johtuen E-K onkin nykyisin USA:n jälkeen maailman suurin evankeliumin levittäjä maailmalla…

      Singapore on sitten vielä erityisempi tapaus.

      Kulttuurien kehitystaso Aasiassa on joskus ollut jopa korkeammalla kuin se on Euroopassa – joten kyllä eurot jotain ovat osanneet tehdä oikein, jos me kerran olemme hiukkasen tyhmempiä 😉
      – ja sama Lähi-itääkin koskien, kun nyt siellä vain Israel luetaan enää länsimaihin, jos luetaan…
      Afrikassakin on ollut varhaisia korkeakulttuureita historiassa – mutta kehitys ei ole edennyt samassa tahdissa kuitenkaan, vaan jopa taantunutkin, mikä on jopa hiukan outoakin. Mutta ei sekään pelkistä ominaisuuksista johdu, minkä havaitsee mamuistakin, sillä jos he syntyvät ja kouluttautuvat täällä, ovat motivoituneita, niin eivät he nyt niin heikkotasoisia ole kuitenkaan.

      Älykkyysosamäärä on kuitenkin vain yksi mittari länsimaisen kulttuurin piirteitä ja tarpeita varten!

   2. Älykkyyteen ja etenkin saavutuksiin liittyen, niin esim. juutalaisilla on jopa uskonnollisia rituaaleja, ainakin näillä ortodokseilla – jotka liittyvät oppimiseen. Kaksivuotiaan pojan ainakin, pitää jo osata aakkosia yms. – ja juhlayleisö hurraa ja kannustaa ympärillä, kun taapero onnistuu tunnistamaan kirjaimia oikein.
    Niin kyllä tuollainen kulttuuri ruokkii onnistumista, kun koko yhteisökin kannustaa ja palkitsee onnistumisista pikkulapsesta alkaen – ja että aivan pikkulapsiakin aktiivisesti opetetaan – nythän esiopetusta on lisätty Suomessakin…

    Ja kun juutalaiset eivät varsinaisesti usko kuolemanjälkeiseen elämäänkään, niin kaikki on saavutettava tässä elämässä…
    vrt . kristillinen kulttuuri, jossa tuolla puolen on tarjolla Taivasten valtakunta eli ainakaan kristitty ei aivan samalla tavalla pysty ripustautumaan maallisiin saavutuksiin….

    1. Muslimit sitten yrittävät rakentaa sitä uskonnollista valtakuntaansa eli kalifaattia jo maan päälle – erotuksena esim. kristittyjen Taivasten valtakuntaan!

     Ja koska islam on monien toistuvien rituaalien ja tekojen uskonto, niin uskonnon harjoitus häiritsee pahasti muuta elämää – kuunjumala-allahia ja Muhamattiakin pitää puolustaa jopa konkreettisesti, esim. sarjakuvapiirtäjiltä…

     1. Kulttuuri on tietysti osatekijä. Itse en ole löytänyt islamista mitään hyvää. islamin eräs keskeinen sisältö on täysin turhien rituaalien toisto päivästä toiseen. Näiden rituaalien toistamisen älyllinen puoli on nolla. Esim kristinuskossa Jeesuksella oli joitain mielenkiintoisia ajatuksia pohdittavaksi. Sanon tämän ateistina.

      Mitä kertoo uskon vahvuudesta muslimeilla, jos he saavat jonkinlaisen käsittämättömän kohtauksen jostain merkitsemättömistä pilapiirroksista? Jos heidän uskontonsa on todella hyvä niin voisi olettaa että piirrokset eivät pahemmin häiritse. Esim Mercedes on hyvä auto riippumatta tehdäänkö siitä pilapiirroksia.

     2. Islam on juutalaisuuden tapaan ortoproksinen uskonto. Kristinusko taas on ortodoksinen uskonto.

      Ortodoksinen uskonto on hyvin tarkka siitä että ihmiset uskovat oikein, ja uskovat saattavat tappaa jos epäilevät että jokin pieneltä vaikuttava asia on väärin uhrin uskomuksissa. Ortodoksinen uskonto ei painota niinkään oikeaa käyttäytymistä. Eli saatat päästä hengestäsi jos väität Jeesuksen olleen puoliksi ihminen, puoliksi jumala (sen sijaan että olisi samaan aikaan ihminen, jumala ja pyhä henki), mutta voit olla huoleti jos et vaivaudu kirkkoon.

      Ortoproksinen uskonto taas on tarkka siitä että ihmiset toimivat juuri tietyllä tavalla, muttei puolestaan painota uskomusten oikeellisuuden tarpeellisuutta. Eli uskonnon yksityiskohdilla ei ole niin väliä, kunhan todistat toistuvilla rituaaleilla ja oikeanlaisella pukeutumisella olevasi oikeauskoinen. Voit päästä hengestäsi jos joku epäilee uskosi lujuutta jos lipsut näistä rituaaleista.

      Hyvä kirja aiheesta: https://www.amazon.com/Battle-God-History-Fundamentalism-Ballantine-ebook/dp/B005DB6NCA

 6. Uskontoasiat veivät sivuraiteille…

  Ja tuli mieleen, että tämä sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta kuvineen voisi sopia ohjelmienkin aiheeksi ? Tiinan ja Juneksen ulkomainen yleisökään ei varmaan hevillä usko, että tuollainen tapaus on myös pääkaupunkiseudun kirkollisen lehden palveluksessa :

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/ville-ranta-nuiva-riemuloma?inheritRedirect=true&redirect=%2F-%2Fville-ranta-ajelehtivat-miehet%3FinheritRedirect%3Dtrue%26redirect%3D%252F-%252Fville-ranta-maanpettureita-etsimassa%253FinheritRedirect%253Dtrue%2526redirect%253D%25252F-%25252Fville-ranta-autoilu-ei-ole-enaa-entisensa%2526zx%253D1g8im372s2co%26zx%3D7960zduzm3jr

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/ville-ranta-saatanalle-jaa-vain-jamat?inheritRedirect=true&redirect=%2F-%2Fville-ranta-maanpettureita-etsimassa%3FinheritRedirect%3Dtrue%26redirect%3D%252F-%252Fville-ranta-nuiva-riemuloma%253FinheritRedirect%253Dtrue%2526redirect%253D%25252F-%25252Fville-ranta-ajelehtivat-miehet%25253FinheritRedirect%25253Dtrue%252526redirect%25253D%2525252F-%2525252Fville-ranta-maanpettureita-etsimassa%2525253FinheritRedirect%2525253Dtrue%25252526redirect%2525253D%252525252F-%252525252Fville-ranta-autoilu-ei-ole-enaa-entisensa%25252526zx%2525253D1g8im372s2co%252526zx%25253D7960zduzm3jr%2526zx%253Dhhqdxjpk904l%26zx%3D59jsj671fcut

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/ville-ranta-ajelehtivat-miehet?inheritRedirect=true&redirect=%2F-%2Fville-ranta-maanpettureita-etsimassa%3FinheritRedirect%3Dtrue%26redirect%3D%252F-%252Fville-ranta-autoilu-ei-ole-enaa-entisensa%26zx%3D1g8im372s2co

  Muhammedin sentään uskalsi piirtää – ainoa plussa… :
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ville_Ranta

  Ja entä kauhupappi Irja Askola? Ja Ruotsinkin vastaavat – itäeurooppalainen ja jenkkiyleisö olisi varmaan kauhuissaan? Monet uskovatkin ovat jo paenneet kirkosta ja lähinnä kirkon herätysliikkeet, ne joita kirkko itse vainoaa, vetävät enää väkeä…
  Mutta älkää silti pilkatko kristinuskoa… 🙂

 7. Voisiko olla niin, että poliisit ovat jo niin kyllästyneitä tätän riehumiseen ja siihen, ettei ketään saada vastuuseen, että odottavat rauhassa kunnon rähinää ja sitä, että joku/jotkut kuolevat ja sitä kautta poliitikkojen on jo pakko tehdä jotakin? Yleensähän asioiden hoitamatta jättäminen aiheuttaa sen, että ne menevät aina vain huonompaan suuntaan ja kohta voi jysähtää kunnolla. Silloin nuoriso (tätä sanaa ruotsalainen media käyttää) huutaa poliisia ja ambulanssia apuun, mutta mitä, jos eivät enää tulekaan, vaan paikalle tuleekin armeija kovat piipussa?

  1. Varmasti poliisi on kyllästynyt tilanteeseen, jossa mustat miehet riehuu ja särkee paikkoja.

   Epäilen kuitenkin, että pollarit kuitenkin pelkäävät sitä tilannetta, jossa he joutuvat ampumaan jonkun kongolaisen rakettiinsinöörin itsepuolustukseksi. Siitä syntyisi niin hirveä mellakointi, autogrillaus, rasismikorttien pläräys ja yleiset pieksäjäiset, että Ruotsin poliisi jäisi niissä kinkereissä yhteiskuntarauhan kanssa jalkoihin.

   Ruotsissa ei olla vielä likimainkaan siinä tilanteessa sisäpoliittisesti, että joku voisi antaa poliisille käskyn pistää apinalaumat aisoihin.

   Poliisin päälystö ja sisäministeriö joutuvat luovimaan mahdottoman ja toivottoman tilanteen välimaastossa koska asiat on ajettu niin pitkälle, että peruutusvaihde ei mene enää päälle. Rivipoliisi tekee niinkuin käsketään ja pitää turpansa kiinni.

   1. Näin käy kun naiset johtavat yhteiskuntaa. Kaikessa hissutellaan ja annetaan periksi. Oikea mies, joka ei pelkää rasismikitinöitä kuten Putin olisi laittanut rötöstelijät kuriin jo aikaa sitten

 8. Viimeisimpien tietojen mukaan polliisi ampu kovilla ja kohti, mutta ei osunu. Oliskos menny niin kuin joissakin elokuvissa: Silmät kiinni ampua räiskäytetään??

 9. ”Miltä kuulostaisi, jos Suomen ulkoministeriö olisi antanut satoja tuhansia euroja järjestölle, jossa ihaillaan Adolf Hitleriä? Tai mitä, jos Suomen ja Euroopan kirkkojen yhteistyökumppanina on järjestö, jonka työntekijöissä on uusnatseja?

  Helmikuun alussa YK:n eri elimien vahtikoiraksi syntynyt antisemitisminvastainen kansalaisjärjestö UNWatch julkaisi 130-sivuisen raportin YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön UNRWA:n piirissä ilmenevästä uusnatsismista ja antisemitismistä.
  Kymmenet UNRWA:n työntekijät Libanonissa, Jordaniassa, Gazassa ja Syyriassa ovat yllyttäneet antisemitistiseen väkivaltaan. Ilmiö on jatkunut vuosia. UNRWA:n opettajat ovat julkaisseet ihailevia kuvia Hitleristä ja iloinneet terrori-iskuista. YK on kaikessa hiljaisuudessa erottanut muutaman työntekijän, UNWatchin raportin esipuheessa sanotaan. Myös Suomen ulkoministeriö on rahoittanut UNRWA:ta.


  En kuitenkaan tarttunut aiheeseen, sillä arkailin. Se, että kaljapullorasistit huutelevat suvakkihuoraksi, tekee toimittajasta uhriutumisen kautta sankarin. Mutta aina, kun juttu käsittelee nykyajan antisemitismiä, olenkin joutunut suvaitsevaisen älymystön ivallisuuden kohteeksi. Jos vikaa ja virheitä ei löydy artikkelista, niitä etsitään kirjoittajasta. Yritetään häpäistä nimi, kyseenalaistaa ammattitaito ja viedä uskottavuus.


  Vastamediat ovat reaktiota totuusmedian yksipuolisuuteen.

  Nyt puhutaan paljon valemediasta. Se ei ole ilmiönä uusi, sillä propagandaa on ollut aina. On olemassa myös valtiojohtoista valemediaa. Nykytilanteessa on oireellista, että kaikenlainen vastamedia voidaan leimata valehteluksi. Kun totuusmedia ei käsittele kriittisesti valtioiden rahoittamia kansalaisjärjestöjä tai YK:ta, niiden epäkohdista ovat raportoineet blogialustoilla toimivat vastamediat. UNRWA:n henkilökunnan uusnatsismi on ollut tiedossa pidemmän aikaa juuri blogien vuoksi.”
  jne.

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/toimittajalta-en-kirjoittanut-uutista-yk-jarjeston-uusnatseista

 10. Viime viikolla täällä Södertäljen Hovsjössä keräsivät ensin palavia materiaaleja ison kasan, sytyttivät 3 autoa tuleen ja tekivät palavista, sytytetyistä materiaaleista esteen palokunnalle.

 11. Nainen, poliisi ja taksi—- ei niitä koskaan tarvitessaan nää. Lauloi Leo Jokela aikoinaan 😀
  No nyt sitten, matujen rikospaikalle saapuu joukko ihmisiä joita poliiseiksi kutsutaan. He istuvat autossa kunnes rikokset on suoritettu ja tekijät paenneet. Mihin noita poliiseja tarvitaan??
  Ai niin, kiusaamaan kantamaalaisia autoilijoita yms. Heille on helppo uhota ja purkaa agressioitaan.

 12. Tähän dilemmaan on yksinkertainen ratkaisu.
  Mamulähiön ympärille rakennetaan muuri jonka sisällä saavat asua keskenään, uusruotsalaisilla ei asiaa muurin ulkopuolelle. Mikäli joku yrittäjä haluaa alueelle firmansa pystyyn pistää, siitä vaan kauppaa/ravintolaa pystyyn omalla riskillä.

  Mitään tukia alueella asuville ei makseta, eikä minkäänlaista huoltotoimenpidettä alueella suoriteta yhteiskunnan toimesta, eläkööt keskenään juuri niinkuin haluavat. Alueelle voi kuljettaa ruokaa ja juomaa jos maksukykyä asukkailla on, saattaa koodausinto syttyä kun ruoka ja juoma loppuu.
  Mikäli alueelta pois yrittää, välitön karkotus maasta, sormenjälkitunnistuksen kautta ikuinen karkotus koko EU-alueelta, loppuelämäksi.

  Eläkööt paskassaan jos sellaista elämää haluavat … mutta eläkööt omissa oloissaan.

 13. Eilisten Rinkebyn tuhopolttokinkereiden ehkä ainoa hyvä puoli on että Trumppia solvanneet Ruotsin ja Suomen todella koppavat nykyiset ja entiset ministerit saivat nenilleen. Niin ylimielisinä olivat kaikki mollaamassa DJTa ja mukamas yllättyneen närkästyneitä Ruotsin maineen pilaamisesta, blaa blaa blaa. Hohhoijaa! Ruotsin mainetta pilataan monta kertaa viikossa nykyään eikä siinä todellakaan ole syypäänä DJT.

 14. Kunniakansalaisten päätä saa vain taputtaa ja silittää, kaikki muuhan on rasismusmaximusta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.