Borlängen tennishallista kaavaillaan moskeijaa

12

1200

 

Borlängen kaupunki satsaa tulevaisuuteen. Kunnan muslimeilla alkaa olemaan tilanahtaus nykyisessä moskeijassaan ja he etsivätkin nyt uusia tiloja. Alunperin muslimiyhteisöllä oli tarkoitus itse rakentaa uusi uljas moskeija, mutta luultavasti homma kariutui rahoitukseen.

Sen jälkeen muslimiseurakunta kääntyi Borlängen kaupungin puoleen ja kunnanvaltuutettu Jan Bohman (S) onkin laittanut tuulemaan. Yhtenä vakavastiotettavana vaihtoehtona on kaupungin omistaman tennishallin muuttaminen moskeijaksi:

– Käännämme nyt kaikki kivet ja työskentelemme intensiivisesti tilakysymyksen kanssa. Tennishalli tuli eteemme vaihtoehtona, koska kaupunki omistaa tilan.

– Tennisklubilla ollaan luonnollisesti kummissaan, että minne he menevät sitten ja se onkin relevantti kysymys. Me kuitenkin tutkimme kaikki mahdolliset ideat ja luonnollisesti jos tennishallista tehdään moskeija niin tennisklubille pitää myös löytää tila.

 

Kuva yllä: Borlängen tennisklubi on kansainvälinen tenniksenpeluukerho

 

Ainoa taho, joka vastustaa tennishallin muuttamista moskeijaksi, ja vähän muidenkin tilojen, on Borlängen Sverigedemokraatit, jotka ovat väläyttäneet asian tiimoilta jopa kansanäänestystä. Tähän mennessä Svergiedemokraatiti ovat torpanneet jokaisen idean moskeijan paikasta.

Myös isis-yhteydet on otettu esille, mutta Bohman on vakuuttunut:

– Vallalla on olemassa pelko, että uusi moskeija vetää puoleensa äärijärjestöjä ja isisyhteyksiä. Mutta itse en usko siihen. He ovat syvästi uskovaisia ihmisiä ja todella harvoin kannattavat väkivaltaisuuksia. Siitäkin huolimatta, että jotkut terroriteot väitetään olleen uskovaisten tekosia. Mutta tämähän koskee kaikkia maailmanuskontoja.

Toivotaan, että tenniksenpelaajat pääsevät ulkotiloihin, sillä raikkaassa ulkoilmassa tenniksen pelaajat saavat raitista ilmaa.

168b3406383771652bdc7140094712b4
Joutuvatko tenniksenpelaajat ulkokentälle?

 

 

12 thoughts on “Borlängen tennishallista kaavaillaan moskeijaa

 1. Ruotsi meinaa, ettei sieltä enää tule uusia Edbergejä, eikä Wilandereja. Vaikka ulkomaanapujakin on saatu treeneihin kohta miljoona.

 2. Muhammed ei pelannut tennistä eikä ko pelistä ole mitään mainintaa koraanissa.
  Siispä selvästi ”haram” – halli moskeijaksi vaan.
  Pelaajat hävetkööt, koska ovat loukanneet islamia pelillään.

 3. Eikö joku maanalainen pommisuoja sovellu parhaiten moskeijaksi? Kun/jos Ähläm Sähläm vähän varomattomasti räplää tekemiään pommeja niin vahinko ei leviä pommisuojaa edemmäs.

 4. Tulipahan vaan kuvasta mieleen että millainen on tulos muslimien tennisturnauksessa:
  – Kolme pelaajaa hakattu sairaalakuntoon, kaksi kuollut, ja tenniskeskus poltettu, yhtään peliä ei pelattu loppuun.

  1. Katsoin pätkän Gladiaattorit-ohjelmaa ja tulin siihen tulokseen, että muslimit osaavat hienosti yhdistää kaikki pallopelit. Tuloksena on aina taistelupallo, potkittiinpa sitten tennistä, tai hakataan flipperiä. Myös biljardi on lähitaistelulaji, jossa ote voidaan ottaa mailan kummasta päästä tahansa, yhdellä tai kahdella kädellä. Nyt ymmärrän myös Jaajo Linnonmaan välineettömät heittolajit. Käsipallo on periaatteessa sellainen, tarvitaan vain käsipallomailat, vaan pallo ei ole lainkaan välttämätön.

 5. Tässäkin kannattaa muistaa ottaa seuraava ajattelutapa huomioon:
  Mitä tapahtuu jos Ruotsidemokraatit ovat väärässä? – Ei mitään. Ennustus menee pieleen ja yhtään äärijärjestön kannattajaa ei tule.
  Mitä tapahtuu jos Bohman on väärässä? – Isis sympatisoijia alkaa kerääntymään, radikaali ajattelutapa leviää, mahdollisesti lähtijöitä Isiksen riveihin.

  Kumman vaihtoehdon kautta kannattaisi siis mennä?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.