Johanna Vehkoo muuntelee totuutta ”valheenpaljastelijassa”

13

Ylen toimittaja Johanna Vehkoo kertoo muunneltua totuutta tämänpäiväisessä ”valheenpaljastelija”- sarjassaan, jossa hän käsittelee vihapuheluita tai trollipuheluita. Vehkoo viittaa viime syksyiseen haastatteluuni, jonka tein Vehkoosta sen jälkeen kun hän mielipiteeseensä perustuen listasi mm. yhteistyökumppanini ylläpitämän Kansalainen.fi:n vihasivustoksi, joka suoltaa rasistista saastaa.

Vehkoo kirjoittaa tämänpäiväisessä artikkelissaan mm:

– Minulle soittaessaan hän esitteli itsensä toisella väärällä nimellä ja väitti olevansa freetoimittaja, joka haluaa keskustella valeuutisista. Kysyin hänen nimeään vielä toistamiseen. Kaiken tämän hän oli leikannut äänitteensä alusta pois.

– Ruotsalaisia ja suomalaisia trollipuheluita yhdistää väärän nimen antaminen, äänittäminen siitä kertomatta, nauhojen vääristelevä editoiminen ennen julkaisua sekä anonyymistä prepaid-numerosta tai skypestä soittaminen.

 

Kun soitin Vehkoolle, esittelin itseni omalla nimelläni ja kerroin, että edustan Pt-mediaa ja toimin freelancer-toimittajana. Lisäksi soitin omasta julkisesta puhelinnumerostani. Kerroin tekeväni juttua koskien hänen aiempaa artikkeliaan.

Johanna Vehkoo tiesi tämän kaiken ja hän oli täysin perillä mistä oli kyse. Hänelle ei voinut jäädä pienintäkään epäilystä asian luonteesta ja mikä puhelun tarkoitus oli.

Kuka tahansa voi kuunnella nauhoituksen ja huomata, että keskustelimme asiasta puhelun aikana hyvässä hengessä, olletikin, että olimme eri mieltä. En uhkaillut Vehkoota millään  tavalla vaan esitin kysymyksiä, joihin Vehkoo vastasi. Nauhaa ei ole editoitu miltään muilta osin kuin siltä, että poistin nauhan alusta alustuksen, jossa kerron kuka olen, mistä soitan ja mitä asia koskee. Sillä ei ole nauhan sisällön kanssa mitään tekemistä.

En ole siis millään tavalla vihannut Vehkoota, ainoa motiivini puhelinhaastattelulle oli se, että halusin kuulla miksi valtiorahoitteisen mediatalon edustaja jakelee yksityisille kunniallisille medioille vihaleimoja. Edelleenkään en ole vastuussa, jos jotkut typerykset ovat uhkailleet Vehkoota. On selvää, että ihmisiä ei pidä uhkailla. Mutta minä en ole uhkaillut, painostanut, kiristänyt tai huijannut Vehkoota millään tavalla.

Tähän loppuun haluan vielä tuoda esille seuraavaa:

Vehkoo lopettaa juttunsa:

Hän on kirjoittanut bloginsa lisäksi kotimaisiin valemedioihin liioiteltuja tai vääristeltyjä uutisia Ruotsin pakolaisista ja maahanmuuttopolitiikasta.

 

Jokaisella jutullani on lähde valtamediaan. Joskus voin jättää lähteen pois, jos vastaava juttu on ollut kaikissa ruotsalaisissa medioissa jo ennestäänkin. Tällöin lähteellä ei ole enää lisäarvoa. Jos jokin juttu on muullatavoin poikkeava ja sitä ei löydy valtamediasta, jutulle on silti olemassa jokin vahvistus.

PT-Media itsessään on lähde – suomenkielisenä ei julkaista yhtään toista mediaa, joka tietää Ruotsin tapahtumista niin hyvin kuin PT-Media. (Rähmiksen lisäksi)

Johanna Vehkoo ei tajua sitä, että PT-media on kaiku.

 

Advertisements

23 thoughts on “Johanna Vehkoo muuntelee totuutta ”valheenpaljastelijassa”

 1. Miksi sä Paavo käyt noin de Witin kuumana? Tarjoile rennosti vain Jossulle nisukahvit ja muuta hauskaa halailua. Kyllä se siitä. :))

   1. Tarkoitan sitä, että ei näihin Jossun tapaisiin suvakkihörhöihin kannata tuhlata omaa energiaa ja aikaansa. Se on yhtä tyhjää kuin tuuleen huutaminen.

 2. Toimittajat(toimittelijat) pitävät itseään tavallista kansaa parempina ihmisinä. He saarnaavat oikeaa ajattelutapaa tavalliselle kansalle. Ei siinä mitään, jos tämä olisi vapaaehtoista, mutta koska kyseessä on Yle niin tämä ei ole mitenkään hyväksyttävissä.

  1. Tuossa Vehkoon juttusarjassa on tuotu esille ihan hyviä ja kiinnostaviakin pointtejakin…
   – mutta pelottavaa on se, kuinka sujuvasti esitetään myös sitä muunneltua totuutta YLE:nkin nimissä ja vaan luotetaan siihen, että se oma ideologinen suvakkiblokki pysyy tukena ja aplooderaa – ja niinhän se toki tekeekin…

   Eikä Vehkoo toki ole ainoa – eivätkä vain toimittajat syyllisty tällaiseen kirkkain silmin valehteluun. Ja tällainen valehtelu, lievimmillään asioiden kaunistelu, ilmeisesti kumpuaa ideologiasta, joka sitten mitä ilmeisimmin todella vääristää ajattelua ja jopa havaintojakin?
   Esim. mitä enemmän islamin nimeen tapetaan, niin sitä kovempaahan suvakit huutavat islamin olevan rauhanuskonto – ja mitä enemmän nähdään tietynlaisen maahanmuuton aiheuttamia lieveilmiöitä, esim. joukkoraiskauksia ja gettoutumista, niin sitä kovempaa suvakit huutavat monikulttuurin olevan rikkaus.

   Ja oliko se juuri tämä Vehkoo, joka oli väittänyt Tiinaa ja Junestakin joiksikin vaarallisiksi natseiksi, jotka ovat hyökkäämässä feministi-iltamaan? Ja oli soitellut poliisille yms.?
   Ja kuitenkin tämäkin kaksikko oli tuolla feministien iltamassa täysin asiallisesti ja teki siitä ohjelmankin.

   Luotan Paavoon enemmän kuin valtamediaan – mitä tulee Ruotsinkin uutisiin!

 3. Toi. Muija. Ei käy täysillä.

  Ennen oli kylähulluja naisia. Joku sellainen, joka motkottaa ja haukkuu kaikkea liikkuvaa naapureistaan alkaen, mutta ovat täysin ulalla tai pistävät pelkkää mielikuvituksen tuottamaa suustaan. Sittemmin heitä on tullut taloyhtiöihin naapureidensa, huoltomiesten ja isännöitsijöiden harmiksi. Niitä on päässyt Yleen.

 4. Paavolla on oikein kunnon fanikerho, eräs nimeltä mainitsematon Petra tyttönen kehuu Patea Utopia Suomi (US) julkaisussa, on Putin yhteydet ja kaikki selvitelty…:)
  (en linkitä moista julkaisua)

  Ruotsin mellakka selkeästi ajoi nämä mielipuolet jälleen koloistaan, Olen näiden TOTUUDENKIISTÄJIEN verbaalioksennuksia seuraillut jo noin 10 vuotta ja nyt kun viimeisetkin ”salaisuudet” alkaa paljastumaan meno villiintyy aivan hurjaksi! Mikään, siis MIKÄÄN todiste ei riitä tuolle porukalle, KAIKKI kiistetään aivan valtaisalla raivokkuudella! Näiden tyyppien kanssa keskustelu ( jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua ) on pelkkää ajanhukkaa, nyt on keskityttävä kansallismielisen ryhmän yhtenäistämiseen ja jätettävä nämä monikulttuurisuusfanaatikot hellimään jäljällä olevaa #unelmaansa aivan keskenään.

  Vaarallista väkeä.

 5. Jämäkkä vastine. Eipä tuohon ole paljon lisäämistä. Sitä Vehkoo ei ymmärrä, että Taju on pelipaikalla toisinaan.

 6. Kyllä se niin on että Paavo on kaukopartiomiehemme Ruotsissa. Tuemme Pohjanmaalta sankoin joukoin kunnon journalismia. Lirpakkaakin löytyy jos joskus tuntuu ettei suksi luista tarpeeksi jouhevasti, soitto vain niin viritämme tuiki tärkeän aseemme ärhäkkääseen vireeseen.

 7. Käsitinkö oikein, että Vehkoolla oli yli 5kk aikaa kehittää kunnon tarina ja lavastaa todisteet, sekä tarkistaa ”faktat” moneen kertaan? Tuon kummempaan ei sitten akka pysty? Jos tuo on kommareiden terävintä kärkeä, ei kansallismielisillä pitäisi olla hätäpäivää. Muuta Vehkoo, kuin rikosilmoitusta tekemään, että sadaan jotain kunnianloukkausrahoja Paavollle. Tosin nekin otettaisiin kansalta, tämä arpa ei voita.

 8. Vehkoo on vastannut:

  ”Hei, ja kiitokset kommentoijille!

  Toisin kuin nimimerkki Paavo Tajukangas tänne linkatussa blogissaan väittää, hän ei kertonut minulle oikeaa nimeään eikä sanonut ”tekevänsä juttua”. Numeroa ei löytynyt tiedustelusta.
  Hänen kaikilla teksteillään ei suinkaan ole lähdettä ”valtamediaan”, vaan usein esimerkiksi ruotsalaisiin maahanmuuttovastaisiin sivustoihin. Olen kerännyt useita esimerkkejä hänen Kansalaiseen kirjoittamistaan vääristellyistä artikkeleista. Kansalaisessa hänen juttunsa julkaistiin aluksi nimellä Tajukangas, sitten ne vaihtuivat ”VK-työryhmän” tekemiksi ja sen jälkeen samat jutut olikin kirjoittanut ”Johan Berg”. Olen säilyttänyt näistä muutoksista kertovat ruutukaappaukset.

  Rehellisesti toimivat uutismediat eivät tietenkään vaihda kirjoittajien nimiä jälkikäteen.
  Keskustelen mielelläni Tajukankaan kanssa sitten, kun hän päättää kertoa rehdisti oikean nimensä.

  Tämän tuoreimman Valheenpaljastaja-jutun tarkoituksena oli tuoda esille uudehko toimintatapa, jolla pyritään häiritsemään tiedonvälitystä. Mietin pitkään, mainitsenko Tajukankaan tässä jutussa. Lopulta päätin toimia niin siksi, että hänen puhelunsa minulle ja Svenska Ylen toimittajalle muistutti varsin paljon ruotsalaisen trollitehtaan metodeja. Yleisön on syytä tietää, että tällainen ilmiö on olemassa.”

  1. En tiedä Paavon nimestä onko se sitten oikea vai väärä, mutta varmaa on se että Vehkoo pyrkii luovuttamaan kaikkien Ruotsissa monikulttuurista kirjoittavien nimet ja osoitetiedot Antifa-terroristien käsiin jotta nämä voisivat käydä tekemässä pelkurimaisia kotikäyntejään jossa asunnosta hajotetaan kaikki irtaimisto ja seinät sekä huonekalut ym. sotketaan paskalla.

 9. Tiedätkö Paavo mitään tuosta Ruotsin puhelinsoittelujutusta, mitä tuo Vehkoo tuossa jutussaan keuhkoo?
  – onko kyse todella uusnatseista, esim. Vastarintaliikkeestä vai keistä?

  ”– Erityisenä kohteena ovat ihmiset, jotka kirjoittavat maahanmuutosta. Trollien muita lempiaiheita ovat feminismi ja seksuaalivähemmistöt, kaikki sellainen, mistä uusnatsit eivät pidä. ”

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/23/valheenpaljastaja-ruotsalainen-trollitehdas-pyrkii-vaientamaan-toimittajia

  Luottamus valtamediaan, mitä tulee juurikin maahanmuuttoon ja muihin em. aiheisiin on niin heikkoa, että ekana tuli kyllä mieleen, että ettei vain olisi niin, että kritiikki häiritsee toimittajia?! :

  ”Tämän tuoreimman Valheenpaljastaja-jutun tarkoituksena oli tuoda esille uudehko toimintatapa, jolla pyritään häiritsemään tiedonvälitystä. ” (lainaus Vehkoon kommentista)

  1. Kukaan ei oikein tiedä keitä he ovat. Mutta puhelujen sisällöt ovat sellaisia, että he kyselevät toimittajilta miksi he kirjoittavat kuten kirjoittavat tietyn jutun aina..

 10. Paavo on käynyt itse useasti paikanpäällä kuvaamassa niitä tuhoja mitä kehitysmaalaiset ovat aiheuttaneet, nyt viimeksi oli lähettämässä livekuvaa suoraan Rinkebystä mellakoiden aikaan.

  Se on jotain sellaista mihin Vehkoon kaltaiset paskahousut eivät pysty koskaan eläessään.

 11. Maahanmuuttoon liittyvästä vihapuhejahdista tulee mieleen se, kun jossain vaiheessa mm. tämä muidenkin oikeuskohujen keskellä ollut julkkislesbotoimittaja Johanna Korhonen kävi ideologista ”sotaa” kristittyjä nettijulkaisuja, kuten Seurakuntalainen.fi:tä ja samalla myös uskovien kristittyjen sananvapauttakin vastaan…
  – kuten toki kävi moni muukin liberaalikristitty ja esim. Tulkaa kaikki -liikkeen jäsen eli Korhonen ei ollut suinkaan ainoa…

  Korhosen ja kumppanien hyökkäilyn takia joidenkin kristillisten medioiden päätoimittajia ja jopa yhteyksiä muihin medioihin jouduttiin kuitenkin rukkaamaan uusiksi…
  Korhonen mm. haastoi kommentoijia oikeuteen uskonnollisesta vihapuheesta tms.- mutta eipä sitten mennytkään oikeudessa läpi, ei ainakaan ne, joita itse tuli seurattua!

  Korhonen myös maalaili mediassa pitkään ja hartaasti kauhukuvia hirvittämistä uhkauskirjeistä, joita kristityt hänelle lähettävät ja jotka hän oli polttanut välittömästi takassaan, joten näyttää ei kuitenkaan ollut…
  – itse en näihin Korhosen puheisiin juuri uskonut – vaikka hän jonkinlaista palautetta toki varmaan saikin ja negatiivista myös.

  Tässä mainitaan nämä uskontoon liittyvät oikeustapaukset:

  ”Johanna Korhonen teki tutkintapyynnön vihapuheesta

  ”Toimittaja Johanna Korhonen jätti maanantaina Vantaan poliisille tutkintapyynnön uskonnollisesta vihapuheesta. Korhosen mukaan hänestä Seurakuntalainen.fi-sivustolla käyty keskustelu saattoi olla rikollisen loukkaavaa. ” (HS)

  Tässä YLE:n jutussa mainitaan myös Jalovaara, mutta oikeuteen haastetut kommentoijat tai kommentit eivät sinällään liittyneet Jalovaaraan, vaan juurikin Korhoseen ja esim. tämän näkemyksiin kristinuskosta:

  ”Johanna Korhonen jätti tutkintapyynnön uskonnollisesta vihapuheesta

  ”Tutkintapyyntö koskee Seurakuntalainen.fi-sivustolla käytyä nettikeskustelua. Korhonen pyytää poliisia selvittämään, ovatko jotkut nettikirjoittajat syyllistyneet kommenteissaan rikoksiin. ”

  ”Korhonen haluaa selvitettäväksi, loukkaavatko nettikirjoittajat kommenteillaan hänen yksityisyyttään, kunniaansa tai uskonrauhaansa. Keskustelussa muun muassa viitattiin Korhosen seksuaaliseen suuntautumiseen.

  Korhosen mukaan uskonnolliselle vihapuheelle pitäisi määritellä rajat.

  Korhonen on ollut aiemmin julkisuudessa oikeusjutussa, joka on käsitellyt syrjintää sukupuolisen suuntautumisen vuoksi.”

  http://yle.fi/uutiset/3-6523420

  Noissa kristillisissä medioissa on tapahtunut niin paljon sivu-uudistuksia yms. muutoksia – että kaikkea ei enää löydy – mutta kiinnostavaa – ja klassisena kristittynä pelottavaakin – oli seurata ja kun ajojahdin agendakin oli täysin selvä…
  – homostelun hyväksyntää yms. ajettiin kirkkoon kuin käärmettä pyssyyn tälläkin tavoin…

  1. Liberaalikristityt saivat vietyä kirkon rahat pois klassista kristinuskoa edistäviltä lähetysjärjestöiltä, ainakin pääkaupunkiseudulla – toki niitä tuetaan edelleen vapaaehtoisvoimin…
   – ja esim. tuon alla mainitun homoparin kohdalla kävi niin, että alkuperäinen lähetyskohde ei suostunut ottamaan heitä vastaan… :

   ”Perjantaina julkaistussa muistiossa käsitellään lähetysjärjestöjen rahoitukseen ja järjestöjen toimintaan liittyviä ongelmia. Muistion tehneet Sari Roman-Lagerspetz ja Johanna Korhonen viittaavat erityisesti joidenkin lähetysjärjestöjen piirissä tapahtuvaan syrjintään.

   Viime kesäkuussa lähetysjuhlilla Helsingin Messukeskuksessa siunattiin lähtetystyöhön muiden mukana rekisteröidyssä parisuhteessa oleva miespari. Heidän nimittämistään tehtävään kirkon konservatiivit vastustivat voimakkaasti, mutta hävisivät niukasti ennen lähetysjuhlaa pidetyssä äänestyksessä.

   Muistion mukaan kirkon virallisista lähetysjärjestöistä viisi harjoittaa syrjintää. Muistion tekijät katsovat sen olevan ongelma sekä laillisuuden että kristillisen etiikan näkökulmasta. Heidän mukaansa järjestöt myös rikkovat kirkon kanssa tekemäänsä sopimusta ja kirkkohallituksen toiminta asiassa on osoittautunut ongelmalliseksi.”

   http://ranneliike.net/teema/viisi-lahetysjarjestoa-harjoittaa-syrjintaa-toteavat-asiaa-tutkineet?aid=10831

   Ideologisesta vihapuheleimaamisesta tulee hiukan mieleen tämä Martin Niemöllerin runo :

   ”Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
   Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä.
   Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen.
   Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.”»

   ”Alkuun kansallissosialisteja kannattanut Niemöller oli myöhemmin 1933 perustamassa kansallissosialisteja vastustavaa Tunnustuskirkkoa yhdessä muun muassa Karl Barthin ja Dietrich Bonhoefferin kanssa.” (wiki)

   1. ”Niemöller joutui keskitysleiriin Sachsenhausenin ja Dachaun keskitysleiriiin vuosiksi 1937–1945. ”

  2. Hesan piispa Irja Askolahan on ehdottanut kirkon tiloja muslimien käyttöön – mutta klassista kristinuskoa edustavat kirkon sisäiset lähetysjärjestöt eivät enää saa kirkon tiloja omaan kokouskäyttöönsä!
   Esim. Kansanlähetys, jota esim. Päivi Räsänen tai oikeastaan hänen miehensä edustaa, kuuluu näihin järjestöihin.

   Monikulttuuri-ideologiaa ja suoraan sanottuna islamofiiliaa – ajetaan myös yhteiskuntaan kääntämällä asiat täysin päinvastoin…

 12. PT:n vanhemmasta kirjoituksesta kopsattua…
  – Petralta tämä alun lainaus:

  ”Edelleen Nyqvist yrittää mustamaalata Tajukangasta ja Monokulttuuria:

  ”Kansalainen.fi kanavoi sivullaan Monokulttuuri FM – lähetystä, jonka tekijät protestoivat aggressiivisesti Kansalaisen päätymistä Kuningaskuluttajan listaan. Tekemieni pistokokeiden perusteella Vehkoo on ollut heille suorastaan monomaaninen aihe lähetyksissä, mielenosoituksissa ja blogeissa parin kuukauden ajan.
  Häntä on yritetty häiriköidä eri tavoin sekä verkossa että tosielämässä, joista yhdessä tapauksessa poliisi on tehnyt turvallisuusarvion ja päättänyt puuttua tapahtumien kulkuun (Ei Vehkoon pyynnöstä, tarkastin tämän häneltä itseltään). Monokulttuuri FM:n tiimin puheissa ja kirjoituksissa Vehkoon ammattitaito ja mielenterveys kyseenalaistetaan, ja erilaiset häntä koskevat väärät väitteet ovat lähteneet elämään ihan omaa elämäänsä.”

  ”JA LOPPUUN, yksikään Monokulttuurin jäsenistä- Wiik, Kuru, Lokka tai Kansalainenkaan- ei ole ikinä häiriköinyt, vainonnut, ahdistellut tai muullakaan tavalla painostanut Vehkoota. Päinvastoin Nyqvist ja Vehkoo taas ovat tavallaan ahdistelleet mm Tajukangasta kirjoittelemalla nettiin perättömiä väitteitä. Miten Petra Nyqvist kehtaa kirjoitella ja vihjailla tällaista? Jos Vehkoo tai Nyqvist kokee tulleensa häiriköidyksi jonkin mainitun toimijan taholta, tehkööt asiasta rikosilmoituksen, jonka jälkeen voidaan arvioda onko rikosta tapahtunut. ”

  https://paavotajukangas.com/2016/11/25/petra-nyqvist-jatkaa-tajukankaan-mustamaalaamista-usssa/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.