Spenshultin sotapakolaiset tyytymättömiä asuntoon

0

 

Syyrialainen Azzamin perhe saapui Ruotsiin syksyn 2015 invaasion aikana. Perhe on joutunut muuttamaan neljä kertaa tänä aikana, koska maahanmuuttoviraston majoituspaikat ovat tupaten täynnä. Lopulta he saivat kuitenkin jonkinlaisen perheelle sopivan majoituksen Spenshultin kunnasta eteläisestä Ruotsista.

Mutta, sotaa ja vainoa paennut perhe ei ole ollenkaan tyytyväinen asuinolosuhteisiin. Perheen mielestä he asuvat keskellä metsää pienessä kylässä. Huoneetkin ovat liian pieniä. Perhe haluaa isompaan kaupunkiin.

Perhe sai jo aiemmin kuntapaikan Tukholman naapurikaupungista Nackasta, mutta koska kunnan asuntojono on aivan hirvittävä ja Nacka ei pysty millään tavalla tarjoamaan asuntoa sotapakolaisille, joutuu Azzamin perhe asumaan toistaiseksi Spenshultissa.

Azzamin perheestä kerrotaan:

– Olemme kyllästyneet tällaiseen. Haluamme jo isommat huoneet. Me olemme ihmisiä, jotka tulemme modernista yhteiskunnasta ja haluamme kukin oman huoneen. Meillä ei ole mitään viihdykettä täällä. Ei ole tv:tä eikä internettiä, jotta tietäisimme mitä maailmalla tapahtuu.

 

27 thoughts on “Spenshultin sotapakolaiset tyytymättömiä asuntoon

 1. Joko ruottissa on joka suvakkihuoran luukku täytetty kun karvakädet on menty tuppukylään sijoittamaan.. kovasti on kärsineet syyriassa kun ei rauha ruoka ja lämmin asunto kelpaa.. kohtapuoliin romahtaa svenssonien kansankoti ni edellämainitut elämän perustarpeet häviää syyrialaisperheen arjesta.

  1. Kuka perhana nyt perheitä auttaa haluaisi! Tuossahan on naisiakin saatana. Eheeeei, kovimman avun tarpeessa ovat kiim- eiku kiiTOLLISET arabimiehet.

 2. Sotaa ja kauhua pahempaa on ainoastaan syrjäseudulla asuminen. Luulivat raukat pääsevänsä turvaan, mutta Helvettiä pahempaan kidutukseen joutuivat. Tuolla metsässä on ikuinen itku ja hammastenkireys! Auttakaa nyt joku noita ihania muslimeja, jotka vain tahtovat elää ihmisarvoista elämää. Tuolla on varmaan petojakin, kuten liitomajava, joka on salakavala saalistaja.

  Uskokaa pois, tiedän mistä puhun. Vietin 23 vuotta maaseudulla ja totisesti, olisin mieluummin Daesh-poikien kynsissä, kuin maalla. TV sentään oli, mutta vain 4-5 kanavaa. Nettiä ei ollut lainkaan. Ajokorttia ja autoa varten oli tehtävä.. TÖITÄ! Bensiiniäkin piti ostaa, joten jouduin orjuuteen viideksi päiväksi viikossa, kahdeksaksi tunniksi päivässä. Itku kurkussa nykyään muistelen tuota kammottavaa ajanjaksoa. En toivo kenellekään sitä häpeää, että joutuisi työskentelemään elääkseen haluamallaan tavalla, saati asumaan asutuskeskusten ulkopuolella.

  Kaikkea hyvää muslimiperheelle. Allah auttaa teitä taistelussanne Ruotsalaista rasistikulttuuria vastaan ja suo teille loistokkaan voiton! Olkaa veljet ja siskot uskossanne vahvoja, älkääkä koskaan luovuttako, niin teidät palkitaan.

 3. ” Olemme kyllästyneet tällaiseen. Haluamme jo isommat huoneet. Me olemme ihmisiä, jotka tulemme modernista yhteiskunnasta ja haluamme kukin oman huoneen. Meillä ei ole mitään viihdykettä täällä. Ei ole tv:tä eikä internettiä, jotta tietäisimme mitä maailmalla tapahtuu.”

  Jaa-a. ” Haluamme…” mutta itse ei varmaankaan haluta tienata ja hankkia tuloillaan haluamaansa?
  Koskapa selvästikin Ruotsi on heidän mielestään ’vähemmän moderni’ yhteiskunta, olisi parasta palata takaisin siihen ’todella moderniin’ lähtöalueen yhteiskuntaan kelvollisten ’viihdykkeiden’ pariin.

  Ihmetyttää, kuinka paljon ruotsalaiset sietävät (pakotetaan sietämään) tällaista. Suvaitsevaisuudella ei mielestäni ole tässä mitään tekemistä – kyllä oikea sana on sietäminen, joka on yksisuuntainen toiminto kun taas suvaitseminen edellyttää kummankin osapuolen osoittamaa suvaitsevaisuutta toisiaan kohtaan.

 4. Jos vain haluaa voi aikaansa kuluttaa hyödyllisesti vaikka ruotsia opiskelemalla ja kohottamalla omaa kuntoaan jos ei mitään muuta keksi. Ei Ruotsi tarvitse tympeitä, negatiivisiä ihmisiä jotka istuvat nokka kiinni telkkarissa tai netissä. Eikä Suomikaan. Mutta Syyria tarvitsee teitä kohta joten hyvää matkaa jo nyt!

 5. Juttu kuvaa hyvin sitä, minkä jokainen täysjärkinen jo tietääkin – siis etteivät Eurooppaan itsenäisesti tulevat ole useinkaan oikeita hädänalaisia pakolaisia, edes kaikki syyrialaisetkaan – vaan kyse on lähinnä elintasoturisteista ja islamin lähettiläistä!

  Elintaso on tietenkin ilmaista elatusta koko loppuelämäksi ja niitä länsimaiden hyviä puolia, jotka muslimit kuitenkin loppupeleissä haluavat tuhota, koska islam niin käskee!

 6. Pankaa nyt se Syyria kuntoon että pääsemme näistä märisijöistä eroon! sanoo:

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/kanner-sig-isolerade-pa-spenshult

  Azzamin perhe on joutunut ”fyysisestä sodasta psyykkiseen sotaan”, kertoo mamma Azzam. No, jos ihminen itse päättää että kaikki on mätää niin sitten se on mätää. Ei näitä tyyppejä mikään ruotsinopiskelu kiinnosta, haluaisivat vaan töllöttää Al Jazeeraa aamusta iltaan ja pälpättää sukulaistensa kanssa. Puolessatoista vuodessa olisivat jo oppineet ruotsia jos olisivat halunneet. Etteivät vain olisi tyhmiä, negatiivisia ja laiskoja???

 7. ”Feministinen puolue haluaa kuntiin sukupuolettomia wc-, pukeutumis- ja peseytymistiloja.”

  ”Tammikuussa puoluerekisteriin merkitty feministinen puolue lähtee kuntavaaleihin 40 ehdokkaan voimin.
  Lähes kaikki ehdokkaat ovat naisia. Osa ehdokkaista ei halua määritellä sukupuoltaan.
  Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aron mukaan puolue haluaa muistuttaa politiikallaan siitä, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi.

  Femistinen puolue ajaa näkyvästi paperittomien asioita. Muun muassa Ben Zyskowicz (kok) ja perussuomalaiset puhuvat tosin laittomasti maassa oleskelevista ihmisistä.
  – Laittomassa on sellainen vire, että rikotaan lakia, mutta näinhän ei ole. Paperiton kuvaa aika täsmällisesti sitä, mistä siinä on kyse eli henkilöllä ei ole asianmukaista dokumentaatiota siihen, että saa oleskella maassa, Aro katsoo.

  Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille ja yksin maahan tulleille naisille tulisi tarjota puolueen mukaan mahdollisuutta asua erillisessä vastaanottokeskuksessa.

  Puolueen kuntavaaliohjelmassa mainitaan lisäksi, että kuntien rekrytoinneissa pitää ottaa käyttöön anonyymi työnhaku. Aron mukaan näin voitaisiin helpottaa ”monen rodullistetun suomalaisen työnhakua”.”

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702282200077874_pi.shtml

  1. ”sukupuolia on enemmän kuin kaksi” näin on! Niitä on kolme: Mies, nainen ja vitun mulkku.

  2. Ei ne ole paperittomia ,niiden papereissa vain lukee,että heillä ei ole oikeutta/tarvetta turvapaikkaan ja heidän on poistuttava Suomesta.

 8. Minulla on teoria mistä tässä suvakkihulluudessa on kyse: ruotsalaiset haluavat näyttää maailmalle olemalla paras yhteiskunta maailmassa. Parhaimman maan titteli saavutetaan maksimaalisella suvaitsevaisuudella ja ilmaisen rahan jakamisella, vaikka tämä johtaisikin oman kansan tuhoon. Tällaisessa mielettömyydessä ei voi olla kyse vain tyhmyydestä, tämä liittyy jonkinlaiseen suuruudenhuulluun napoleon-kompleksiin.
  Ruotsalaiset ovat lisäksi niin hölmöjä että luulevat että muut kansat arvostavat tällaiste järjettömyyttä.

  Kun Ruotsi romahtaa, heitä ei Lähi-Idän maat tule hyysäämään.

 9. Mutanaamoja alkoi vissiin vituttamaan työnteko lähtömaassa, joutuivat jopa näkemään vähän vaivaa elintasonsa eteen.
  Siispä riemusta kiljuen ruotsiin jossa voi ”vaatia” parempaa elintasoa kuin keskivertokansalaisella ruotsissa on, röyhkeyttähän näillä mutanaamoilla riittää, siinä heidän ydinosaamisensa (muuta osaamista ei ole).

  Mutanaamat painukoot takaisin lähtömaahan ja elättäköön siellä taas itseään työnteolla.

 10. ”Naistenpäivändemo TURKU”

  ”8.3.2017. klo 18.00

  Feministinen katuparturointi leikkauspolitiikkaa ja rajoja vastaan
  Uusin hitti, uusin trendi – joka on tullut jäädäkseen! Myös Turkuun!

  Otetaan taas kadut haltuun naistenpäivänä – näinä synkkinä aikoina
  tarvitaan enemmän yhteistyötä ryhmien välillä jotka arvostavat aitoa
  tasa-arvoa ja vapautta.”

  Mielenosoituksessa mukana:

  Vapaa Liikkuvuus Turku

  Varisverkosto

  KJAR ( Itä-Kurdistanin Vapaiden Naisten Yhteisö)

  Aura-ryhmä

  Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret

  Koulutuslakko

  Kirjakahvila

  DRRD Dirty River Roller Derby

  Tidskriften Astra

  F-piste

  https://www.facebook.com/events/1773288989657324/

  1. ”Kun kapitalismi on kriisissä, trumpien, erdoganien, le penien,
   orbánien
   ja halla-ahojen lietsoma radikaalikonservatiivinen, naisvihamielinen,
   nationalistinen ja rasistinen retoriikka valtaa entistä enemmän tilaa
   maailmalla ja myös Suomessa. Keskeisimpiä seurauksia ovat köyhien,
   työttömien, naisten, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ja
   rodullistettujen vapauksien rajoittaminen ja turvattomuuden
   lisääminen.

   Trumpin kaltaiset miehet eivät ole meidän johtajiamme. Eikä ole
   myöskään Sipilä, Orpo tai Soini. Sipilän hallitus on ajanut
   leikkauspolitiikkaa, joka on vähentänyt naisten vapautta, varsinkin
   heikossa asemassa olevien naisten. Perussuomalaiset yhteistyössä
   Kokoomuksen ja Keskustan kanssa ovat myös sulkeneet rajat ja ajaneet
   läpi rasistisia lakimuutoksia. Ne vaikuttavat kaikkien ihmisten
   elämään, mutta etenkin niiden, jotka elävät ilman turvapaikkaa.

   Äärimmäisen tiukka turvapaikkapolitiikka ajaa ihmisiä takaisin
   keskelle
   kuoleman ja kidutuksen pelkoa, ja perheenyhdistämisen tekeminen
   käytännössä mahdottomaksi rajoittaa useimmiten nimenomaan naisten ja
   lasten liikkumisvapautta.

   Meitä ei kiinnosta näennäinen tasa-arvo,
   millä suomibrändi myy itseään ulkomaille, sillä samalla Suomi lähettää
   ihmisiä kuolemaan ja kyykyttää suomalaisia matalapalkkaisia ja
   työttömiä.

   Otetaan yhdessä kadut haltuun, koska yhdessä olemme vahvoja. Näytetään
   raivomme – vaikka naisen ei kuuluisi olla vihainen. Naisella on kaikki
   syy olla vihainen tässä maailmassa, missä vahvat, varakkaat miehet ja
   myös naiset allekirjoittavat papereita, jotka määräävät naisten kehon
   rajoittamisesta ja joissa hyväksytään seksuaalista väkivaltaa.
   Papereita, jotka määrittelevät jotkut maat terroristimaiksi ja haluavat
   rakentaa muureja.

   Täällä Turussa kävelemme vapaasti missä vaan. Kukaan
   puoliso, fasisti, konservatiivi tai liikemies, ei määrää sitä, missä me
   voimme olla. Emme hyväksy feminismin käyttämistä keppihevosena
   rasismin oikeuttamiselle ”naisten turvallisuuden” nimissä. Feminismi ja
   antirasismi leikkaavat toisensa, eikä kumpaakaan voi ajaa ilman toista.
   Toisten turvallisuutta ei voida ostaa toisten turvallisuutta
   uhkaamalla. Emme ole vapaita ennen kuin kaikki ovat vapaita.

   Demokraattinen konfedralismi, missä vapaus ja demokratia toimii käsi kädessä toimii Rojavassa. Siellä naiset sekä miehet taistelevat yhdessä kansojen vapauden puolesta. YPJ eli Naisten Puolustusjoukot ovat nousseet esimerkillisesti koko maailman edessä tahoksi, jotka puolustavat kansojen ja ennenkaikkea naisten oikeuksia.

   Naistenpäivänä 2017 mennään kadulle vaatimaan vapautta meille
   kaikille.
   Olemme sitten mitä vaan; matalapalkkaiset naiset, lesbot,
   kaikenväriset
   naiset, queerit, transnaiset, köyhät naiset, femmet, kodittomat, meidän
   miespuoliset ystävämme ja tukijamme, homot, transmiehet ja ennen
   kaikkea parturit!

   Murskataan kapitalismi ja fasismi kaikkien tasa-arvon puolesta!

   Kokoontuminen kauppatorilla klo 18.00

   nähdään siellä ja marssitaan yhdessä vapauden puolesta! ”

   Lähde: em.

  2. Ai se olikin katuPARTUROINTI, luin väärin – siis ” feministinen katuparturointi ”

 11. Suvakit voisivat ottaa nuo omaan kotiinsa, tai antaa sen koko kotinsa näille ja mennä itse vokkiin, suvakki vokkiin.

  Uskomatonta cuckkendaaria.

 12. Miksi muslimit, kuten tämäkin perhe, haluavat TVn ja Internetin (haluavat ilmeisesti henkilökohtaiset vehkeet eivätkä tyydy niihin mitä yleisissä tiloissa on)? Nehän ovat saastaisia länsimaisia keksintöjä jotka ovat ilman muuta kiellettyjä eli HARAM! Ja kaikki muukin länsimainen on ankarasti kiellettyä kuten vaatetus ja huvit ja pop- musiikin kuuntelu, kauheaa! Ruotsalainen ja suomalainen raha kyllä kelpaa mutta se ei olekkaan haram vaan ”Allahin rahaa” kuten eräskin Juutuubissa todisti:

  https://m.youtube.com/watch?v=Vd9IqjxfZoo

  1. Hyvä video….Tosin ruotsin taitoni on hieman heikohko…jos rehellisiä ollaan. Täytyy katsoa jos sama video löytyisi englanninkielisellä tekstityksellä.

 13. Vähän niinkuin konservatiivinen fanaattinen 100% heteromies ja homojen vihaaja haluaisi samaan aikaan imeä munaa ja ottaa paalua perseeseensä + olla pantavana.

 14. Ruotsissa ei ole asuntoja vuokrattavana EUn virkamiehille ja tutkijoille joten näiden on pakko hakeutua muihin maihin. No ei kait asuntoja ole kun kaikki kämpät menevät raketti-insinööreille ja heidän klaaneilleen ja jälkikasvulleen. Nyt sitten vaan odottelemme jännityksellä moniosaajien ensimmäistä Nobel- palkintoa!

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/bostadsbrist-kan-orsaka-forlust

 15. Suomi otti noin puoli miljoonaa pakolaista Karjalasta 2 maailmansodan jälkeen. He eivät tietääkseni valittaneet vaikka eivät päässeet Helsinkiin tai Tampereelle.

  Nämä syyrialaiset ovatkin kunniakansalaisia, joten heille pitää tarjota parasta.

 16. Ai tyypit tulee modernista yhteiskunnasta? Helvettiäkö ne Ruotsiin ovat läpsytelleet valittamaan. Palaisivat takaisin siihen moderniin yhteiskuntaansa, ja jättäisivät eurooppalaiset rauhaan. Noiden matujen vinkuminen käy niin korviin että! No v***u kyllä minäkin haluan s**tanan ison kämpän ja kaikkee kivaa. Ihan nyt heti prkl!

 17. Jos haluavat TVn ja Internetin niin ostakoot itse! Kyllä monella on rahaa ja kultaa ja varakkaita sukulaisia ympäri maailmaa vaikka ovat niin olevinaan PA ja avuttomia.

 18. Eikös siinä ole tarpeeksi viihdettä kun puristelevat pippeleitään ja katselevat talon naisia?

  Tässä muuten tuon videon englanninkielinen tekstitys:

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.