Monokulttuurin keskiviikkolive 1.3. klo 19.00 alkaen

13

Vieraana Timo Hännikäinen. Monokulttuuri on Suomen kovin vihapuheohjelma, jonka seurauksena vastapooli huutaa hoosiannaa. Kaljat jääkaappiin ja popparit ammeeseen, lähetys alkaa klo 19.00.

 

Advertisements

42 thoughts on “Monokulttuurin keskiviikkolive 1.3. klo 19.00 alkaen

 1. Livenä en ehdi katsoa, mutta se on pienin ongelma maailmassa….
  – Mutta kaljat laitan kyllä jääkaappiin 🙂

 2. Tiinalla asiaa, yhteistyöverkosto kansainväliseksi voidäan hyviä käytännössä testattuja juttuja keskenämme jakaa.

  1. Hännikäinen sanoi hyvin, ettei jenkkiläistä Alt-Rightia voi tuoda suoraan Eurooppaan ja Suomeen – USA ei ole etninen kansallisvaltio!

   Ja kun ajattelee, että intiaanit, eivätkä ns. valkoiset eurooppalaiset – ovat Jenkkilän alkuperäisasukkaita. Intiaanien alkuperä, etenkin kun otetaan Etelä-Amerikkakin mukaan, toki on moninainen, mutta niin on kyllä eurooppalaistenkin.

   Alt-Rightin vaihtoehtohistorioitsijoita ei kannata ottaa tosissaan!
   Natsi-ideologia ja antisemitismi, erilaiset salaliitto- ja hörhöteoriat – kukkivat siellä railakkaasti.

   Rotuajattelua ei pidä tuoda Suomeen – ei Alt-Rightin, eikä vasurien toimesta!
   – roturasismi tai black lives matter, joka muuten kytkeytyy pro-islam -aktivisteihin ja muslimiaktivisti Malcolm X:n & Nation of islamin perintöön – ovat ihan yhtä turmiollisia…
   – niitä vastaan pitää taistella järjen asein!

   Halla-aholaisuus ja perinteinen konservatiivisuus – ovat toimivampia ja moraalisesti kestävämpiä!
   – Halla-aho on miljoona kertaa järkevämpi kuin jotkut Alt-Right hörhöt…

   1. Ateismi, se ettei ole mitään yhteisiä perusarvoja – on Alt-Rightin suurin ongelma!
    Perinteisillä konservatiiveilla on vahva arvoperusta – uskonnossa – ja siitä kumpuavissa perinteissä arvoissa.
    Koti, uskonto, isänmaa – toimii yhä – vaikka esim. Kokoomus on unohtanut sekä kotimaan, että etenkin uskonnon – jopa kodinkin, ainakin perhearvot.

    Yliopistot levittävät roskaa – ja konservatiivien on puhkaistava näitä kuplia!
    – konservatiivien pitää hakeutua ns. sopiville opiskelualoille enemmän – ja pitää esim. mennä Naistutkimuksen luennoille kritisoimaan, kuten jotkut tekevätkin…

    Pitää vaikuttaa somessakin – nostaa esille älyttömyydet. Moni suomalainen ihmettelee yhä tätä ns. intersektionaalista feminismiäkin, vaikka vihervasurit ja media kuinka agitoi – ja kaikkien järkevien ihmisten pitää vaan jatkaa sen kritisointia ja erilaisten älyttömyyksien esiinnostamista, jotta ihmisten silmät pysyvät auki ja yhä useamman avautuvatkin.

    1. Uskonto on kakka. Turha lässyttää uskonnottomista mitään paskaa, varsinkaan kun jesseläiset mokuttaa kybällä.

     1. Ei ole – ja itse asiassa aidosti uskovaiset kristityt tajuavat islamin vaarallisuudenkin parhaiten, koska he tunnustavat myös Saatanan olemassaolon, esim. muslimien kuunjumala-allah on kristinuskon näkökulmasta itse Saatana!
      Uskonnolliset ihmiset ts. tapakristityt, kuten tämä leipäpappi Marjaana Toiviainen – he ovat toki vaarallisia. Leipäpappien kirkkoon ajama homostelukin on Raamatun vastaista ja se myös rikkoo yhteiskunnan luonnollisen perusyksikön ja kaikki siihen liittyvät arvot.

      Ateisteilla ei ole yhteistä arvomaailmaa, mikä on suuri ongelma!
      Enkä kristittynä siis väitä, että kaikilla ateisteilla olisi huonot arvot, mutta kun mitään yhteisiä arvoja ei ole määritelty, esim. juuri Alt-Right -piireissä – niin kaikki on silkkaa sillisalaattia, jopa anarkiaakin arvojen osalta.

      Esim. yritysmaailmassakin arvot ovat tärkeät – onhan käynyt niin, että omistajan tai maan vaihdon ja siten myös henkilökunnan vaihdon yhteydessä tapahtunut ennakoimaton arvojen muutos on johtanut jopa hyvin menestyvien yritysten täysiin luhistumisiin.

     2. Raamatunvastaisuudesta puhuminen on samaa paskaa kuin koraanin vastaisuudesta puhuminen. Koittakaa heikot saada itsenne irti hengellisestä roskasta ja ymmärtää, että tässä se kaikki on. Ei ole henkeä, ei ole helvettiä. Säälittävää kuulla modernissa maassa, että hänen jumalansa on jotenkin oikeampi kuin toisen. Niin se vain on. Yritysmaailman arvoista on turha lässyttää, kun ne on lähes poikkeuksetta kaupallisia. Miten ne muuten pärjäisivätkään. Ei jeesustelulla taaloja tehdä, ellei se ole trendi. ”Arvot” voi tunkea pimeään judeokristilliseen…

     3. Ilman arvoja ei ole mitään perustaa, yhtään millekään! Länsimaat perustuvat juutalaiskristillisille arvoille.
      Koraani on erittäin vahingollinen kirja, sitä pitääkin vastustaa – eikä sitä pidä sotkea Raamattuun, vaikka Koraaniin onkin väärennetty aineistoa Raamatustakin.

     4. Mielestäni ei ole kovin hyödyllistä jos uskonnosta tulee kiistelykysymys tässä matuongelman hoidossa. Matukrittiseen liikkeeseen kuuluu sekä uskonnollisia että ateisteja. Meidän ei kannata haaskata aikaa uskon asioista kiistelyyn.

      islamista pitää sanoa uskontona yksi asia: mistään muusta uskonnosta ei juurikaan ole haittaa ihmiselle/yhteiskunnalle.
      Oletteko kuulleet koskaan sintolaiskriittisestä liikkeestä? Varmaankaan ette sillä sintolaisuudesta ei ole haittaa kenellekään

     5. Murhaaja ja kirkonpolttaja Varg varmaan diggaisi esi-isiensä viikinkien harjoittamasta eläin- ja ihmisuhrauksesta?
      Ryöstivät myös vaaleita suomalaisia pikkulapsiakin ja myivät arabeille orjiksi, että sellaista ihanuutta…
      – tappoivat, ryöstivät ja raiskasivat ympäri maailmaa sekä kehuskelivat pahoilla teoillaan, miten viikingit erosivat muslimeista?

      ”Viikingeillä oli vuodessa neljä uhraamistapahtumaa (blót), joissa puihin hirtettiin kerralla jopa kymmeniä uhrattuja ihmisiä ja eläimiä.
      Joskus tosin pidettiin ylimääräisiä blótteja, esimerkiksi kriisien kohdatessa yhteisöä.
      Trollkyrkan runon ja Adam Bremeniläisen mukaan viikingit uhrasivat yhdeksän jokaista lajia, sillä yhdeksän oli mytologisesti merkittävä luku skandinaaveille ja uhraaminen suoritettiin jumalankuvien edessä pirskottaen patsaisiin ja uhraajiin verta.”

      Länsimainen kulttuuri = juutalaiskristillisyys on sen yksi kivijalka!

     6. Jeesus on tie totuus ja elämä. Olen uudesti syntynyt kristitty, enkä kannata monikulttuurisuutta. Jo aikojen alussa valtioille asetettiin rajat ja niihin rodut. Nykyinen sekasorto on ateistien aiheuttama, ja tilanne tulee pahenemaan sitä mukaan, kun Jumalan käskyt ja Raamatun sana unohdetaan.

     7. ” Alt-Right -piireissä – niin kaikki on silkkaa sillisalaattia, jopa anarkiaakin arvojen osalta.”

      – Alt-Rightin keskeisiä teemoja ovat: islam-kriittisyys, massamaahanmuutto-kriittisyys, sananvapaus ja sekularismi

     8. Rotuajattelu ja suoranainen ei-valkoisten halveksunta, täydellinen maahanmuuttovastaisuus koskien ei-valkoisia, antisemitismi salaliittoteorioineen, uskontoviha, hörhöinen historiakuva, natsien ihannointi yms.
      – ovat kuitenkin joidenkin liikkeen jäsenten agendalla myös – ei toki kaikkien, mutta ylipäätään tähän ulkomaiseen Alt-Right väkeen ja kaikkiin heidän tuotoksiinsa on syytä suhtautua erittäin kriittisesti!

      Ei heihin pidä suhtautua samoin kuin esim. johonkin Halla-ahoon – eivät ole yhtä luotettavia!

     9. ”Rotuajattelu ja suoranainen ei-valkoisten halveksunta, täydellinen maahanmuuttovastaisuus koskien ei-valkoisia, antisemitismi salaliittoteorioineen, uskontoviha, hörhöinen historiakuva, natsien ihannointi yms.
      – ovat kuitenkin joidenkin liikkeen jäsenten agendalla myös – ei toki kaikkien, mutta ylipäätään tähän ulkomaiseen Alt-Right väkeen ja kaikkiin heidän tuotoksiinsa on syytä suhtautua erittäin kriittisesti!”

      – Lyhyesti ja ytimekkäästi, olet täysin väärässä. Alt-Right eroaa neokonservatiiveista siten että Alti-right ei kannata hyökkäyssotia Lähi-Itään. George Bush sai melko lailla sotkua aikaan

      George Bush=neokonservatiivi
      Jared Taylor=Alt-right

     10. ”Historian aikana korkeakulttuurit ovat kehittyneet vähitellen suuruuteensa, kukoistaneet muutaman vuosisadan ja alkaneet sitten rappeutua, kunnes ne ovat hajonneet ja kukistuneet. Miksi näin? Miksei kulttuurien kehitys ole suoraviivaista edistystä? Onko olemassa jokin kaikille korkeakulttuureille yhteinen perusta, jonka varassa ne kehittyvät ja jonka rappio lopulta aiheuttaa niiden hajoamisen?

      Korkeakulttuurin elinvoimaisuus ja kehitys riippuu sen kyvystä luoda edellytyksiä uuden sukupolven kehitykselle. Uusi sukupolvi saa persoonallisen kehityksensä perustavat rakennusosat perheestä. Perheiden tekemiä virheitä ja niiden aiheuttamia vaurioita on vaikea korjata ja niiden korjaaminen tulee yhteiskunnalle kalliiksi.

      Seksuaalinen vapaus heikentää kulttuurin elinvoimaa

      Zimmermanin kanssa samoihin tuloksiin päätyi myös Pitirim Sorokin (1889−1968), syntyperältään suomalais-ugrilaisesta komin kansanryhmästä oleva sosiologi. Sorokin teki tutkimustaan Harvardin yliopiston sosiologian professorina vuosina 1930−1959 jouduttuaan karkotetuksi Neuvostoliitosta bolševikkivallankumouksen jälkeen vuonna 1922.

      Sorokinin (1956: 87 ss.) mukaan terve yhteiskunta voi säilyä ainoastaan, jos perheet ovat vahvoja ja seksuaalisuus rajoitetaan avioliittoon. ”Sekä ihmiset että yhteiskunta taantuvat” kun seksuaalisuudesta tulee ihmisille ”pakkomielle” ja ihmiset ”tottuvat näkemään vastakkaisen sukupuolen jäsenet pelkkinä nautinnon välineinä”.

      Seksuaalisen vapauden kulttuurissa ihmisarvo, moraaliset käskyt, naiseus ja miehisyys, äitiys ja isyys, lapsuus ja vanhuus, avioliitto ja perhe menettävät merkitystään. Avioerosta, puolison hylkäämisestä ja seksuaalisesta poikkeavuudesta tulee tavallista. ”Sitä, mitä aikaisemmin pidettiin moraalisesti tuomittavana, suositellaan nyt myönteisenä arvona. Sitä, mitä aikaisemmin pidettiin moraalisena rappiona, pidetään nyt moraalisena edistyksenä ja uutena vapautena.”

      Yhteiskunta ajautuu ”moraaliseen skitsofreniaan” samalla kun seksuaalinen rajattomuus vie kulttuuria taantumukseen ja romahdukseen. Sorokin päätteli länsimaisen kulttuurin olevan tekemässä ”vapaaehtoisen itsemurhan” rajoittamattoman seksuaalisen nautinnontavoittelun takia.”

      https://www.seurakuntalainen.fi/blogit/ehea-perhe-korkeakulttuurin-perustana/

   2. Tiina ja Junes ovat ehkä hullaantuneet ulkomaisesta suosiosta – mutta pikemminkin teidän pitäisi pysyä kohtuu järkevässä suomalaisessa linjassa ja viedä sitä ulkomaisiin Alt-Right -piireihinkin…
    Tosin etteköhän te jo pariskuntana uhmaa Alt-Rightin roturasismisääntöjä?

    Toki vasemmistonkin antamia naurettavia rasismileimoja vastaan pitää kapinoida eli tässä olen eri mieltä Hännikäisen kanssa!
    – jos ei ole roturasisti, niin ei pidä antaa vassarien lätkiä leimojaan…

    Hännikäinen sanoi hyvin, että länsimaat osaavat olla kriittisiä itseään vastaan, jopa liian kriittisiä toisinaan. Osataan monitoroida omaa käytöstä.
    Kristityillä on herkkä omatunto, mutta ilman sitä länsimaat eivät olisi sellaisia kuin ne ovat!!!
    Esim. muslimit ovat hyvä esimerkki ihmisryhmästä, jolla uskonto vaimentaa omantunnon äänen liki kokonaan – jos oletetaan, että on olemassa omatunto, universaaleja moraalisääntöjä, kuten esim. kristinuskon mukaan on.

    Mutta on aivan naurettavaa väittää, etteivät valkoiset tekisi yhä pahaakin, ahneus ja suoranainen riistokin on yhä tosiasia, vaikka esim. kehitysmaiden poliitikot ovat ehkä pahimpia riistäjiä, mitä on…
    – ja poliittinen korrektiuskin on pikemminkin kristinuskon edellyttämän rehellisyyden vastaista!

    1. Kristillisyys on tuhonnut alkuperäistä suomalaista kulttuuria. Judeokristilliset ovat samaa porukkaa muhamettilaisten kolonialistien kanssa. Kumma että joku jaksaa kumartaa valloittajan uskoa. Ehkä seuraavaksi kumarretaan mekkaan päin. Sopii varmasti osalle kansaa.

     1. Vertaapa kristillisiä maita, ovatko kaikki samanlaisia keskenään? Eivät ole!
      Esim. afrikkalaisten maiden kulttuuri ja jopa kristillisyyskin on usein hyvin erilaista kuin suomalaisten vastaavat. Luterilaisten oppien ansiosta suomen kielestä tehtiin kirjakieli. Itse asiassa suomi olisi hyvin todennäköisesti kuollut kieli ilman sitä ja me kirjoittelisimme nyt ruotsiksi tai venäjäksi – tai ehkä emme edes kirjoittelisi, koska olisimme ruotsalaisia tai venäläisiä.
      Kristinusko on kyllä hävittänyt monia vahingollisia tapoja, esim. arkeologiassakin kristinuskon leviämisen merkki on ihmis- ja eläinuhrienkin puuttuminen. Esim. viikingit harrastivat eläin- ja ihmisuhreja suurin menoin!
      Ja mikä yhdistää länsimaista sivilisaatiota? Kristinusko!

      Vertaa sitten muslimimaita – niin huomaat, että islam on tuhonnut kulttuureja altaan aivan valtavan määrän…
      – esim. arabeiksi kutsuu itseään tänään suuri joukko eri kansoja – eivät edes tiedä, keitä he ovat olleet historiassa…
      – kieli, nimistö, pukeutuminen, islamilaiset tavat jne. = islamilainen monokulttuuri vallitsee…

     2. Suomen alueella on ollut esikristillisyyttä jo ennen kuin sitä oli Ruotsissa; arkeologia, sanasto ja kansanperinne todistaa tästä. Ja kristinuskoa on tullut sekä idästä että lännestä ihan luonnollisia reittejä pitkin, esim. kauppiaiden mukana. Raamattu -sanakin tulee idästä, eikä lännestä. Monet esi-isämme ovat valinneet kristinuskon aivan itse.
      Suomen osalta ristiretkitarinat uskonnon levittämismielessä ovat tarinoita, Ruotsin ja siihen aikaan maallistakin valtaa käyttäneen katolisen kirkon sepitettyä valloituspropagandaa – toki jälkikäteen katsottuna ei välttämättä ollut huonokaan asia, että Suomesta tuli osa läntistä kristikuntaa…
      Yhdistynyt kristikunta on historiassa torjunut muslimien valloitusretkiä – ja nimenomaan kristinusko toimi yhdistäjänä ja joukkojen kokoontuovana voimana.

     3. ”Viikingeillä oli vuodessa neljä uhraamistapahtumaa (blót), joissa puihin hirtettiin kerralla jopa kymmeniä uhrattuja ihmisiä ja eläimiä.
      Joskus tosin pidettiin ylimääräisiä blótteja, esimerkiksi kriisien kohdatessa yhteisöä.
      Trollkyrkan runon ja Adam Bremeniläisen mukaan viikingit uhrasivat yhdeksän jokaista lajia, sillä yhdeksän oli mytologisesti merkittävä luku skandinaaveille ja uhraaminen suoritettiin jumalankuvien edessä pirskottaen patsaisiin ja uhraajiin verta.”

      Länsimainen kulttuuri = juutalaiskristillisyys on sen yksi kivijalka!

     4. Kristinusko tuotiin Eurooppaan miekalla. Jos et alistunut tälle Lähi-idän uskonnolle, menetit henkesi.

      Muunmuassa inkvisitiolla oli hauskoja leikkejä eteläisemmässä Euroopassa. Jäsenien irroittelua ja sen sellaista. Inkvisition asiakkailla ei ehkä ollut hauskaa, mutta jännittävää ainakin eikä aika käynyt tylsäksi missään vaiheessa.

     5. ”Olisiko ihanaa, ettei Norja olisi kristitty maa?”

      Kristinuskon primääriongelma on patologinen altruismi. Tällä hetkellä Helsingin rautatientorilla mieltään osoittavat arabit hyödyöntävät häikäilemättä tätä heikkouttamme. Ainoastaan kristityissä maissa on matu-ongelma. Japanissa tällaista ongelmaa ei ole.

      – On tietysti mahdollista että kaikki kristinuskon haarat eivät sisällä tuhon siementä kuten protestanttisuus, mutta aika näyttää. On mahdollista että tulevaisuudessa protestanttiset maat on pyyhkäisty kartalta.
      – Venäjä saattaa tulevaisuudessa nousta merkittäväksi maaksi, nyt kun siellä on päästy pois sosialismista, eikä siellä ole protestanttisuutta tuomassa syyllisyyden tunnetta ihmisille.

     6. ”Kristinusko tuotiin Eurooppaan miekalla. Jos et alistunut tälle Lähi-idän uskonnolle, menetit henkesi. ”

      Ei pidä paikkaansa! Kristinusko levisi alemmissa yhteiskuntaluokissa ensin, syrjittyjen ja esim. naisten parissa. Toki kristityt valtiot ja esim. katolinen kirkko maallista valtaakin käyttävänä on tehnyt pahaakin, koska on tavoitellut nimenomaan maallista valtaa ja mammonaa eli toiminut kristinuskon arvojen vastaisesti

      Inkvisitio ei taida vetää vertoja viikinkien uhrimäärälle…
      – kuva inkvisitiosta on tarkentunut historiallisen tutkimuksen myötä ja siihen liittyy paljon virheellistäkin tietoa! :

      ”Painajaismainen kuva perustuu kuitenkin epäilyttäviin lähteisiin. 1500–luvulta alkaen aina 1800-luvulle asti Englannissa ja Pohjois-Euroopassa vallitsi anti-katolinen ilmapiiri. Englanti kävi sotaa Espanjaa vastaan eivätkä uskonpuhdistuksen mitkään suuntaukset olleet kyenneet saavuttamaan suosiota Espanjassa. Tämä muodosti oivan maaperän propagandalle eikä tätä mahdollisuutta jätetty käyttämättä.
      Lukuisat kirjailijat julkaisivat tekaistuja tarinoita inkvisition kauhuista, joilla ei kuitenkaan ollut mitään todellisuuspohjaa.”

      Useiden satojen vuosien ajan eurooppalainen historiankirjoitus perustui tältä osin propagandakirjallisuuteen, jonka tarkoitus oli nimenomaan mustamaalata espanjalaisia ja katolista kirkkoa protestanttisen maailman silmissä sekä tätä kautta oikeuttaa sota Espanjaa vastaan. Asian olisi luullut valjenneet historioitsijoille jo siinä vaiheessa, kun alettiin puhua uhrien määrästä. Jos nopeasti vertaillaan inkvisition kontolle laitettuja uhrilukuja, lukija joutuu pian hämmennyksen valtaan.

      Myöhemmässä historiankirjoituksessa teloitettujen määrä vaihtelee ”useista tuhansista” jopa 300 000 uhriin. Kuitenkin historioitsijoilla on jonkin aikaa ollut pääsy inkvisition arkistoihin, joihin on tallennettu käytännössä jokainen inkvisition eteen tuotu tapaus sen aktiiviselta kaudelta. Inkvisition fanatismi on siis ilmennyt ainakin pakonomaisena tarpeena kirjata ylös kaikki toimet mihin kyseinen instituutio on tullut sekaantuneeksi. Näitä tapauskertomuksia on vuosilta 1540-1700 yhteensä 44071 kappaletta. Tämä luku siis sisältää kaikki inkvisition tutkittavaksi tuodut tapaukset.

      Kauheimpien maalailujen mukaan Espanjan jokaisessa vähänkin suuremassa kylässä poltettiin ihmisiä viikoittain. Kuitenkin tilastojen mukaan inkvisitio koko asiakirjoilla dokumentoidun toimikautensa aikana antoi siviilioikeuden teloitettavaksi (inkvisitiolla ei itsellään ollut oikeutta teloittaa ketään) vain 826 ihmistä. Koska espanjalainen inkvisitio oli perustettu jo 1478 ja täsmällinen kirjanpito alkoi vasta 1540 väliin jää ajanjakso josta meille ei ole säilynyt tarkkoja tietoa. Tuohon aikaan sijoittuu pahamaineisen munkki Tomás de Torquemadan reilut kymmenen vuotta kestänyt kausi suurinkvisiittorina, joka oli selvästi pahin ja ongelmallisin ajanjakso inkvisition historiassa. Tuona aikana epäillään kuolleen noin 1500 henkeä, mutta asiasta ei ole täyttä varmuutta. Yli kahdensadan vuoden ajanjaksolla kuolleita oli joka tapauksessa siis korkeintaan 2800.

      Vertailun vuoksi jo pelkästään Pärttylinyön verilöylyssä 1572 Pariisissa kuoli moninkertaisesti enemmän ihmisiä yhdessä päivässä kuin inkvisition käsissä yli kahdensadan vuoden aikana. Lisäksi monet inkvisition tiliin luetuista teloitetuista olivat rikoksenuusijoita, jotka tuomittiin kolmannen tai neljännen rikoksen jälkeen. Täytyy myös muistaa, että kuolemantuomio oli yleinen käytäntö Euroopassa tuohon aikaan ja hyvin pitkään vielä tämän jälkeenkin. Moderni vertailukohta voisi olla vaikkapa Obaman hallinnon lennokki-iskut, joiden uhriluku viimeisen viiden vuoden ajalta on noin 2500; näistäkin suurin osa viattomia siviilejä.

      Otetaan lopuksi kuitenkin vielä yksi vertailu. Ranskan vallankumous pahimpana vuotenaan (ns. terrorin aika 1793-1794) heitti vankilaan 300 000 ja surmasi 50 000 henkeä. Miksi siis sanat ”vapaus, veljeys ja tasa-arvo” eivät saa vertamme hyytymään?”

      Lähde:Areiopagi

     7. ”Ei pidä paikkaansa! Kristinusko levisi alemmissa yhteiskuntaluokissa ensin, syrjittyjen ja esim. naisten parissa.”

      – Alkukritityillä näin tapahtuikin Välimeren alueella, mutta esim täällä jumalanpalvelukset olivat Lutheriin asti latinaksi, joten keskivertojamppa ei juurikaan ymmärtänyt uskonnosta. Minulla ei ole mitään sitä vastaan jos joku haluaa olla kristitty, mutta meidän pitää olla rehellisiä sen asian suhteen että moni ihminen on saanut maistaa miekkaa kristinuskon vuoksi ja Suomen muinaisuskonto on tuhottu kristinuskon takia – Samaa muslimit yrittävät nyt tehdä kristinuskolle

      – Suomen kirkon taso on kaamea. Esim Duke Pestalla on todella mielenkiintoisia näkemyksiä kristinuskosta

     8. Kyllä vain kristinusko levisi sen Hyvän Sanoman takia – yhtä lukuunottamatta kaikki apostolitkin tapettiin, mutta niin vain sen voittokulku jatkui…
      Kristinusko ei kehota tappamaan, joten kai tajuat, että kyseessä on silloin uskonnon väärinkäyttö? Mutta sen sijaan islam kehottaakin tappamaan vääräuskoisia.

      Suomi on esikristillistynyt luonnollisia reittejä pitkin, ensimmäiset kristinuskon levittäjät olivat kauppiaita – ja myös ihan lähetyssaarnaajia ilman miekkaa liikkui täällä jo ennen Ruotsin vallan aikaa…

      Luonnonuskonnot eivät ole missään edistäneet länsimaista sivistystä ja kehitystä, eritoten länsimaista tiedettä…
      – joten epäilen, että esi-isämme ovat ottaneet tämän jo siltäkin kantilta eli vaihtaneet parempaan…
      En itse halua palvoa luontoa – haluan kunnioittaa sitä Luojan luomistyönä, ihmeenä – joskin Raamatun mukaan luontokin meni hiukan vinksalleen ihmisen syntiinlankeemuksen myötä, paradise lost!

      Raamatun maailmankuva ja kristillinen arvomaailma on ylivertainen luonnonuskontoihin verrattuna…
      – esim. Haiti, jossa harjoitetaan alkukantaista voodoo -uskontoa on yksi takapajuisimpia maita, kun katsotaan sijaintiakin…
      Luonnonuskontoisille on hyvin tyypillistä henkimaailman kanssa pelaaminen ja jatkuvat pelkotilat – esim. moni kristillinen lähetystyöntekijä on kertonut, kuinka näistä peloista vapautuminen näkyy kehitysmaiden ihmisten elämässä.

      Hindulaisuus, buddhalaisuus yms. – johtavat hyvin ongelmallisiin yhteiskuntiin, esim. heikompiosaisia ei auteta, koska kastijako, karman laki, uudelleensyntymä -usko jne.

     9. ”Kristinusko ei kehota tappamaan, joten kai tajuat, että kyseessä on silloin uskonnon väärinkäyttö”

      Tästä ei ole mitään epäselvyyttä, mutta pahoja asioita on tapahtunut kristinuskon takia.
      Paavi Johannes Paavali II pahoitteli itse protestanttien polttamista roviolla uskonpuhdistussotien yhteydessä.

      ”– joten epäilen, että esi-isämme ovat ottaneet tämän jo siltäkin kantilta eli vaihtaneet parempaan…”

      Jumalanpalvelukset olivat 1500-luvulle asti latinaksi, joten suurin osa kansasta ei kovinkaan paljoa ymmärtänyt uskonnosta satoihin vuosiin.

     10. Kyllä vain ihmisille on puhuttu kristinuskosta myös näiden omalla kielellä, muuten ei uskonto leviäisikään. Mutta toki vieraskieliset kirkonmenot olivat ongelma ennen protestanttisuutta.
      Kuin myös se, että rahvaalle vieraan latinan käyttö edisti uskonnon väärinkäyttöä ja jopa väärentämistä, esim. anekauppa.
      Toisaalta katolisen uskon mukanaan tuoma latina ”lingua francana” kuitenkin avasi suomalaistenkin ovia myös eurooppalaisiin yliopistoihin jo keskiajalla.

      Ortodokseja ensin? :
      ”Huomionarvoinen vanha venäläisperäinen lainasanakerrostuma liittyy kristinuskon peruskäsitteisiin, kuten pappi, suntio, risti ja raamattu. Tällä perustellaan näkemyksiä, joiden mukaan kristinusko olisi tullut Suomeen ensin idästä.”

     11. Ruotsin ja katolisen kirkon valloituspropagandaa ei pidä uskoa – tässäkin sitä kumotaan:

      ”Muinaisuskon vaihtuminen kristinuskoksi alkoi Suomessa jopa 200 vuotta aiemmin kuin on luultu. Tämän osoittaa Marianna Ridderstadin tutkimus siitä, miten Suomen varhaisia hautoja suunnattiin ilmansuuntien mukaan.

      Tähtitieteilijä Ridderstad on tehnyt ensimmäisen laajan arkeoastronomisen tutkimuksen Suomen muinaisten hautojen suuntauksista.

      Nykyisen käsityksen mukaan kristinuskoon kääntyminen alkoi Suomessa 1000-luvun kuluessa. Ensimmäinen arkeoastronominen tutkimus aiheesta kuitenkin osoittaa, että muutos alkoi jo viikinkiajalla.

      ”Pääsiäissuuntausten ilmaantuminen kertoo, että pääsiäisen ajankohta on kyetty laskemaan ja että sillä on ollut suurta uskonnollista merkitystä”, Ridderstad toteaa.

      ”Muu kuin jo täysin kristitty yhteisö tuskin olisi viettänyt pääsiäistä ja yhdistänyt sen ylösnousemuksen symboliikkaan ja vielä hautaustapoihinsa.”

      Pääsiäiseen suunnattujen hautojen avulla Ridderstad ajoittaa sen, milloin kristinusko alkoi vakiintua.

      Kristinuskoon kääntyminen alkoi Suomessa jopa pari sataa vuotta aiemmin kuin tähän asti on luultu. Viikinkiajan suomalaiset suuntasivat hautoja kohti pääsiäisaamun auringonnousua jo vuosina 850–950.

      http://www.hs.fi/tiede/art-2000005112592.html

   3. ”Alt-Rightin vaihtoehtohistorioitsijoita ei kannata ottaa tosissaan!”
    Mielestäsi asioiden ajattelu monesta eri näkökulmasta on väärin? Muista, voittaja on aina ollut se joka kirjoittaa historian. Esimerkiksi N-Liitossa mainilan laukauksista oli erilainen historiantulkinta kuin Suomessa.

    ”erilaiset salaliitto- ja hörhöteoriat – kukkivat siellä railakkaasti.”
    Suhteellisuusteoriakin oli aikoinaan hörhöteoria – Ajattelu on sallittua.

    1. Hörhöjen ideologiset valeet eivät ole totuutta nähneetkään – eivätkä edes pyri totuuteen, vaan vaikuttamiseen!

 3. Paavo taisi hieman selvitellä Integrifyn koodarikurssin menestystä/menestymättömyyttä.

  MV lehdessä oli juttu, että nyt somalit havittelevat ohjelmointitaitoja.

  https://www.facebook.com/somaliliitto/posts/528986290581648:0

  Muuten hyvä, mutta jos kouluja ei ole käyty – ei osata matematiikkaa – ei osata kunnolla englantia, niin ei siitä tule muuta kuin kiva harrastus.

  Jos niinkuin oikein töitä pitäisi tehdä, niin se vaatii jo huomattavasti isomman satsauksen kuin muutaman kurssin.

  Ei haittaisi yhtään, jos olisi oikein yliopistotutkinto.

  Kovasti tuossa hehkutetaan yliopistossa jatkamista suoraan kurssilta, mutta miksi mennä tuollaisen kurssin kautta? Jos kiinnostusta riittää ja on uskoa omiin taitoihin, niin kyllä sinne yliopistoon voi mennä ihan muita reittejä. Ja siellä tehdään sitten paljon tosin hyvin paljon muutakin kuin koodataan. Jää nähtäväksi, onko monestakaan somalista yliopiston käyneeksi ohjelmistoalan ammattilaiseksi. Tuntuu siltä, ettei joissain piireissä oikein ymmärretä, miten valtavasta oppimisprosessista on kyse.

  1. Sehän sopii kuvioon, että istutetaan ne vielä johonkin olemaan tekevinään jotain… niin saadaan selitettyä ne ilmaiset rahat. Sama olisi antaa niille huone arvauskeskuksesta ja lasten leikkeihin tarkoitettu lääkärinlaukku ja sitten sanoa, että somalit toimii lääkäreinä 😀

 4. Hännikäinen on fissu mies, ja oli todella mukavaa kuulla hänen mietteitään livenä. Kiitos monokulttuurin tiimille!

 5. Estääkö Ruotsi päinvastaisen vaelluksen?! :

  ”Polisen inför inre utlänningskontroller i Haparanda”

  Polisen har utökat sina inre utlänningskontroller i Haparanda efter att allt fler personer med avslagsbeslut på sina asylansökningar i Finland tar sig till Sverige. På sistone har det rört sig om ungefär 50 personer i veckan, enligt polisen.

  Den senaste tiden har polisen sett en ökning av antalet personer som tar sig från Finland till Sverige efter att ha fått avslag på sin asylansökan i Finland.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6642616

 6. Kohta Petsku varmaan ilmoittaa, että Suomeen tulee uusi kymmenien tuhansien sotakuntoisten nuorten muslimimiesten eli ns. moniosaajien lasti?! :

  ”Petteri Orpo: Kasvu voi tyssätä pulaan osaajista”

  ”- En kehtaa katsoa peiliin, jos orastava nousu lopahtaa siihen, että Suomessa ei riitä osaajia, sellaistakin viestiä olen kuullut, että osaavia työntekijöitä ei olla saatu. ”

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703012200079029_pi.shtml

  1. En kyllä Petteri Orpona kehtaisi katsoa peiliin minäkään…

 7. Nyt on tosi hieno juttu, että kaikki rasistit, fasistit, sadistit, basistit ja ääri- laita- alt-survivalistit yhtykööt! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.