Videokooste Harkun vastaanottokeskuksesta Tallinnan kupeesta

13

 

Lyhyt videokuvakooste Harkun vastaanottokeskuksesta Tallinnan kupeesta. Piikkilanka-aidoin aidattu vastaanottokeskus, josta sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet arabi- ja afrikaanomiehet eivät pääse rilluttelemaan Tallinnan yöelämään.

Jos tarkkoja ollaan niin itse sana ”kinnipidämiskeskus” tarkoittaa enemmänkin säilöönottoa tms pidättämiseen liittyvää. Sana ei siis suoraan käänny vastaanottokeskukseksi. Kyseisessä keskuksessa kuitenkin on kahdenlaisia henkilöitä: niitä, jotka ovat tulleet laittomasti maahan ja odottavat karkoitusta. Mutta myös turvapaikkaa hakeneita henkilöitä, jotka odottavat asian käsittelyä.

 

Advertisements

9 thoughts on “Videokooste Harkun vastaanottokeskuksesta Tallinnan kupeesta

 1. Tuonne ei vainoajat pääse kilttejä partalapsukaisia kiusaamaan. Piikkilanka suojaa myös razziztisilta Suomalaisilta varsin tehokkaasti, Viro on selkeästi huomioinut muita maita paremmin turvallisuuseikat, sota ja jatkuva vainoaminen on tuossa majoituksessa taaksejäänyttä elämää.

 2. Pate on hyvä reportteri ja mainio jäbä ylipäätään. Karpon tasoa, ehkä parempi kerronta.
  Jaksamista taistossa!!

 3. Kas, virolainen vankilahan siinä. Oletko Paavo ihan varma, mitä porukkaa tuolla säilytetään?

  1. Talon ulkoasusta päättelisin virolaisten säilyttävän siellä Virossa oleskelevia ihmisiä, joiden vapaata liikkumista virolaisessa yhteiskunnassa ei voida katsoa voitavan sallia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden sekä lailliisen yhteiskuntajärjestyksen takaamisen nimissä.

   Säilytettävien juridinen status on tässä katsannossa mielestäni toisarvoinen kysymys; prioriteetti on potentiaalisesti ja todistetusti vaarallisten ihmisten eristäminessä oikeustoimikelpoisista, veroamaksavista kansalaisista suljettuun laitokseen, jonka henkilökunta on tietoinen heidän käyttäytymisestään ja kykenevä vastaamaan siihen niin fyysisesti, psyykkisesti kuin sosiaalisesti.

 4. ”Tulkaa meille (Suomeen) vaan, meillä leivotaan, saat lämmintä pullaa/pilluu jos annetaan!”.

  Käyppä Paavo kysymässä tarjoillaanko sielläkin kaurapuuroa ja uskaltavatko asukit valittaa ja kutsua maailman lehdistön paikalle puuron takia?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.