Startup Refugees: ”Pakolaiset ovat aivotuontia”

13

9cbf1a4d44cf4fa79f6bacd92a19232b

 

Taas mennään korkealla ja kovaa. Kaarnalaivan kapteeni Riku Rantala ja peräsmies Tunna Milonoff ovat saaneet International Business Times– talouslehden mukaan hulluuteen, jossa kuvitellaan Startup Refugees-konseptin olevan jotain todellista.

IBT kertoo, että 1000 irakilaista turvapaikanhakijaa olisi saanut jalansijaa suomalaisesta yritysmaailmasta. Luku aiotaan tuplata kuluvan vuoden 2017 aikana. Sotapakolaiset aiotaan yhdistää suomalaisten teknologiayhtiöiden kanssa.

Tosiasiassahan vain muutama yksittäinen Suomeen tullut irakilainen on työllistynyt oikeaan työhön. Vokin nurmikon leikkuuta ja lumen kolaamista ei lasketa tässä nyt oikeaksi työksi. Työllistyneiden lukumäärä on korkeintaan sormin laskettavissa.

Niin ikään Kyyjärven ihmekin oli vain satua. Yksikään sotapakolainen ei ole oikeissa töissä kyyjärveläisissä yrityksissä ja kuva kovista arabityöläisista oli median luoma sepite. Ylen toimittajat ottivat kuvia tehtaissa vierailulla olleista arabeista, jotka muuttuivat jutussa työntekijöiksi. He olivat siis vain vierailulla tehtaissa.

Mutta Startup Refugeesin toiminnanjohtaja Camilla Nurmi vie hulluuden astetta pidemmälle. Hän kertoo:

– Pakolaiset ovat aivotuontia, joista monilla on hallussaan pitkälle kehittynyttä erikoistunutta tietoa ja taitoa. 

Irakissa ei ole ikinä ollut mitään sellaista tietotaitoa, mistä olisi hyötyä Suomessa, jos ei lasketa sitä, että siiat ja sunnit ovat hyviä erottamaan vääräuskoisen ja aloittamaan riitelyn kumman uskonto on oikeampaa.

Muuan sotamies Fadi Alomari valaisee asiaa:

– Monet ovat joutuneet kohtaamaan monenlaista paetessaan Euroopan halki. Ihmiset luulevat, että elämme sosiaalituilla tai viemme heidän työpaikat. Me haluamme käynnistää omia yrityksiä.

Advertisements

18 thoughts on “Startup Refugees: ”Pakolaiset ovat aivotuontia”

 1. Jutut on niin, että taitaa olla Rikulla ja Tunnalla sieniä kuivattuna kun ei ole edes sieniaika..

  1. Mutta Rikulla ja Tunnalla menee varmasti hyvin – there is no business like mokubusiness…

 2. No tuplaaminen onnistuu tosi helposti. Siis kahdella kertominen. Nolla kertaa kaksi on nolla.

  Savossa tämä sama oli ennen väännetty siten, että kauppias kertoi kaupankäynnin vilkaudesta kysyjälle että: ”Eilen oli yksi asiakas, tänään on ollut vähän hiljaisempaa.”

  Mitähän tämäkin tuplaus raha-automaattiyhdistykselle maksaa? Arabialainen matematiikka tosin saattaa poiketa Ojalan laskuopista. Mene ja tiedä.

 3. Minä luin heti väärin! ”PAKOLAISET OVAT AIVOTTOMIA”

 4. Tietysti jos Suomeenkin saataisiin kamelikeskus, niin saattaisi sille osaamiselle löytyä käyttöä. Ruotsalaisten mukaanhan kamelit kiinnostavat tosi paljon esim. kiinalaisia – ajatelkaa, mikä rahasampo se olisi, kun kiinalaiset turistit vyöryisivät pohjolaan kameleita ihmettelemään!

  Suomi olisi hetkessä täynnä dyynien ympäröimiä sadunomaisia, paratiisimaisia keitaita vehreine taatelilehtoineen, lipuvine kaarnaveneineen ja kameleineen, joiden hoitamiseksi tarvittaisiin suuria määriä vuosituhansia hioutunutta asiantuntemusta lähi-idästä ja pohjois-afrikasta.

 5. Irakissa Ei lähi-idässä eikä afrikan mantereella ole ikinä ollut mitään sellaista tietotaitoa, mistä olisi hyötyä Suomessa,” – Amen.

 6. Me Suomalaiset olemme varsin huonoja ja kömpelöitä naistenhakkaamisessa. Kaikki kuuluu ja näkyy kun Sirpaa pyydetään olemaan hiljaa! Noilla kaikilla muslimimiehillä on monen vuoden kokemus kunnon Pro-hakkaamisessa ja alistamisessa, sieltä voisi muutama tuhat wifebeater-imaamia järjestää Suomen kuntiin vähän työpaja-tyylistä kurssia meille amatööreille. Päästään kaikki vähän harrastamaan!

 7. Serkkurutsatut kehitysvammaisen tasolla älykkyydeltään olevat kamelikuskit ovat lopun ikäänsa suomalaisen taikaseinän varassa.

 8. ”käynnistää omia yrityksiä”… ja jättää verot maksamatta? Niin harva yritys nousee suomessa menestykseksi tai edes kannattavaksi…mutta jos voi myydä 6euron pizza?

  1. Malmössa ja Göteborgissa maksaa tukanleikkuu mamuparturissa 5-6€…

 9. Aivot ne on pienetkin aivot. Kyllä niilläkin kaarnavene veistellään ja varsinkin, jos annetaan malli valmiiksi.

 10. En kehtaisi nokkaani julkisuudessa näyttää (kehtaa muutenkaan), jos olisin möläytellyt kaarnaveneistä. Rantala taitaa olla pitkän linjan narkkari, kun ei ymmärrä hävetä enää mitään? Vaihtoehtoisesti on tullut aika lunastaa seuraava 150 000€.

  Matkailuohjelmia kannattaisi taas alkaa tekemään. Voisi tulla jänniä reissuja, kun kaikki tietävät ihon alle jemmatuista timanteista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.