Unkari sulkee turvapaikanhakijat konttileireille odottamaan päätöstä

13

AAnXTCZ

 

Unkarin hallitus äänesti tänään aamupäivällä suurella enemistöllä voimaan uuden lain, jonka nojalla kaikki turvapaikanhakijat suljetaan konttileirille Unkarin etelärajalle. Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet lakia epäinhimillisenä, mutta pääministeri Viktor Orbánin mukaan tämä on ratkaisu Eurooppaa ravistelleisiin muslimien terrori-iskuihin.

Lain mukaan jo maassaolevat ja maahan tulevat sotapakolaiset suljetaan rajan pinnassa olevaan konttileiriin odottamaan turvapaikkahakemuksen käsittelyä. Unkarissa sotapakolaiset eivät Viron tapaan voi rillutella kylillä kiusaamassa paikallisia naisia ja aiheuttamassa häiriöitä.

Unkarissa ollaan kohistu myös siitä, että ruotsalainen Aftonbladet väitti sotapakolaisia pahoinpideltävän rajalla. Unkarin sisäministeri Sándor Pintér kertoo:

– Jos laiton maahantulija antaa pienintäkään aihetta epäilylle, että häntä olisi pahoinpidelty niin asia tullaan tutkimaan perinpohjin. Kahdeksassa esiintulleessa ja tutkitussa tapauksessa kuusi olikin täysin peruustettomia. On olemassa kuulopuheita, mutta Unkaria vastaan ei ole esitetty yhtään mitään sellaista, joka antaisi aiheen olettaa Unkarin toimivan ihmisoikeuksia vastaan.

Advertisements

7 thoughts on “Unkari sulkee turvapaikanhakijat konttileireille odottamaan päätöstä

 1. Unkari näkee Ruotsin varoittavan esimerkin (montako tänäänkin on taas tapettu???) ja on kaukaa viisas. Unkarilaisille on oma maa ja kansa tärkeämpi kuin teeskentely, kaksinaamaisuus ja kieli ruskeana maailmalla juokseminen a la Ruotsin hallitus.

  1. Unkarilaiset haluavat määrätä itse omassa maassaan nyt kun siihen viimein neuvostoliiton romahtamisen jäölkeen on saatu mahdollisuus. Onkohan tuo nyt niin kamalan väärin? Ei ainakaan minun oikeustajuni mukaan.

 2. Eihän se ole mukavaa sanoa ihmisille ei. Mutta millä muulla tavalla siirtolaisten virralle saadaan loppu?

  Ei ole yksinkertaisesti muuta vaihtoehtoa, jos halutaan ettei siirtolaisvirta ole kontrolloimatonta ja jatkuvaa. Sillä hinnalla, mikä siirtolaisten kotouttomisesta joudutaan maksamaan, tehtäisiin hyvin paljon köyhissä lähtömaissa olevien ihmisten tilanteen parantamiseksi. Toisaalta kaikki kehitysmaihin annettava apukin on vain väliaikaista helpotusta, koska syystä tai toisesta niissä ei saada taloutta kuntoon.

  On järjetöntä, että uskonto, jonka pitäisi antaa ihmisille toivoa, onkin yksi merkittävä kurjuuden ylläpitäjä. Miksi muistella satoja vuosia tai yli tuhat vuotta sitten vallinneita erimielisyyksiä? Mutta niin se näköjään vain menee.

 3. Pari viikkoa sitten tiirailin tuosta samasta reiästä Slussenin purkamisen edistymistä (katso kuvat). Slussen on poissa! Kunpa viimeinkin saataisiin myös EU- mustalaiset häädettyä sieltä, muuten he tulevat valloittamaan myös kaikki uudet kulkuväylät ja käyttämään niitä vessana, keittiönä ja pesutupana kuten nyt. Orbania täällä tarvittaisiin eli miestä jolla on tietoa, taitoa, järkeä ja rohkeutta.

  https://mitti.se/nyheter/bakom-byggplanket-slussen/

 4. Kielteisiä turvispäätöksiä luetaan seurakunnissa ja esitetään teattereissa…
  – aika absurdiksi menee, kun joku turvis väittää, että häntä vainottiin tatuoinnin takia, joka poistettiinkin väkisin – mutta sitten meni hankkimaan heti uuden tatuoinnin Suomessa ja sen perusteella tarvitsee turvapaikan… :

  ”Maahanmuuttovirasto on hyväksynyt tosiseikaksi sen, että ISIS saattaa leikata kätesi tatuoinnin takia, jos palaat Samarraan.” Muun muassa näin Maahanmuuttovirasto kirjoittaa eräässä päätöksessään, jonka perusteella irakilainen palautetaan lähtömaahansa.

  Viirus-teatterin hallinnollisen johtajan Matilda von Weissenbergin mukaan kyseinen päätös havainnollistaa, että todellisuus on absurdimpaa kuin mikään teatteriesitys voi olla, mutta vielä absurdimpaa on suomalainen turvapaikkatouhotus.
  Höblän jutussa nimittäin tarkennetaan, että sotilaat olivat polttaneet kyseiseltä turvapaikanhakijalta tatuoinnin pois, mutta hän hankki Suomesta uuden ja käyttää uutta tatuointiaan nyt syynä kieltäytyä käännytyksestä.”

  http://hommaforum.org/index.php/topic,119253.msg2568618/topicseen.html#msg2568618

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-sai-maahanmuuttoviraston-kielteiset-turvapaikkapaatokset-isis-saattaa-leikata-katesi-jos-palaat/6328964

 5. Hölmöjen touhuja Hölmölässä! Miten ihmeessä suomalaiset ovat näin kääntäneet kelkkansa? Muistan vielä ne vanhat, hyvät ajat kun Suomi otti 750 pakoloista vuodessa- ja sekin pitkin hampain- ja kuinka Suomelle siitä motkotettiin.

  Nyt EUssa valmistellaan uutta systeemiä pakoloisten tasapuolisemmaksi jakamiseksi ja jos sitä systeemiä olisi käytetty 2015 ei Ruotsiin olisi tullut kuin ”vain” 40.000 niiden 165.000 sijasta. Pitäkääpä silmänne ja korvanne auki ettei Suomeen lykätä nyt enemmän porukkaa kuin aikaisemmin, tasoitusmielessä!

 6. Rättipäät pitää lukita sikalaan karjujen kanssa. Sitten nähdään kuka raiskaan kenen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.