Rinkebyn poliisipäällikkö: ”Rikolliset nauravat meille”

13

olssonTukholman Rinkebyn alueen paikallispoliisijohtaja Jörgen Olsson kertoo, että paikalliset rikolliset nauravat yhteiskunnalle, koska yhteiskunta ei voi enää mitään heille.

– Nuo rikolliset nauravat meille, koska heidän toiminnastaan ei seuraa mitään seuraamuksia. Henkilö pääsee kuulusteluista ulos ja hän kohauttaa vain olkapäitään. Sen jälkeen hän saa joskus vuoden päästä vuoden vankeutta, josta siitäkin vähennyksiä kun käyttäytyy kunnolla.

Luoteis-Tukholman alueella kuolemaan johtaneet ampumiset ovat tuplaantuneet vuosikymmenessä. Suurin viimeksi tapahtunut ampumistapaus oli vuoden alussa kun kaksi nuorukaista ammuttiin Rinkebyssä avoimella paikalla kahvilassa kuoliaaksi asiakkaiden silmien alla. Vuonna 2008 kuolemaan johtaneita ampumistapauksia oli koko maassa 14 kun vuonna 2015 niitä oli jo 31 kappaletta.

Poliisipäällikkö vaatii nyt mm. muuttamaan aselakeja.

– On puhuttu paljon rangaistusten koventamisesta juuri aserikosten yhteydessä ja politiikot ovat puhuneet paljon, että laittomien aseiden hallussapidosta pitäisi vangita joka kerta epäiltynä törkeästä aserikoksesta. Poliisin mielestä tämä asia etenee aivan liian hitaasti.

 

polisjensjobbstat-jpg

 

Sisäministeri Anders Ygemanin mukaan lakimuutosehdotus käsitellään kesällä ja eduskunta äänestää siitä syksyllä. Laki tiukentaa rangaistuksia ladatun aseen hallussapidosta. Lain mukaan rangaistus nousee kahteen vuoteen ja siitä seuraa aina vangitseminen.

Jörgen Olsson kertoo, että tilanne on tällä hetkellä poliisille hyvin haasteellinen:

– Meillä on kova työ pysäyttää tämä kehitys, joka nyt on menossa. Nämä rikolliset ovat erityisen motivoituneita työssään eivätkä tule lopettamaan aseen kantamista jos siitä ei seuraa jotain todella konkreettista.

ALUEFAKTA: Järvan alueeksi kutsutaan Tukholman luoteisosia, johon lasketaan Rinkebyn, Tenstan, Akallan, Husbyn ja Kistan kaupunginosat, joissa asuu yhteensä reilu 65 000 henkeä. Maahanmuuttajien osuus on Rinkebyssä 95 % ja Kistassa pienimmillään noin 65 %.

Kuvakaappaus 2017-03-08 11-00-59

 

Advertisements

12 thoughts on “Rinkebyn poliisipäällikkö: ”Rikolliset nauravat meille”

 1. Ja hitsari Löveeni on vain hiljaa (parempi niin ei tule sammakoita suusta), sisäministeri Ygemannilla näkyi eilen olevan ylähuuli täynnä herpesrakkuloita. Hyvin menee. NOT. Herpes tuntuu levinneen koko Ruotsiin. Ja rutto.

  1. Kävivät vain nussimassa ilmaiskierrokset, jotka tarjoavat ruotsalaiset naiset ja lapset, ja lähtevät taskut täynnä ruotsalaisten rahaa, ruotsalaisten maksamalla lentolipulla.

  2. Arvelin heti, että täytyy uhrinkin olla ulkomaalainen, kun näin ankara rangaistus annetaan. Niinhän se sitten olikin, uhri on myös turvis. Ruotsalaisia saa kyllä raiskata ilman että tarvitsee rangaistuksia pelätä.

 2. Totuus on että KAIKKI nauravat. Suomalaiset virkaveljet ovat osoittaneet olevansa yhtä munattomia ählyperseennuolijoita mitä swenssonitkin mikä on ainakin hieman vähentänyt omaa intoani ruåtsalaisille virnuiluun, samaa paskasakkia lahden molemminpuolin!

  Vituttaa tuo kyttien jatkuva kitinä lehdissä, menisivät lakkoon jos asiat ei miellytä!
  Itse ovat eliitin kätyreiksi lähteneet ja nyt sen toiminnan hinta lankeaa maksettavaksi. Ei myötätuntoa pettureille!

 3. Ei ole ollenkaan kivapuhetta poliisipäälliköltä. Rikolliset sensijaan suhtautuvat tilanteeseen myönteisesti naureskellen

 4. Jokainen pidätetty pitäisi kompastua portaissa tai törmätä oveen karkaus yrityksessä…kolme viikkoa teholla rauhoittaa..Teholla on myös helppo kuulustella,,luunmurtumat on kipeitä tuoreeltaan..ei niihin paljon voi koskeakkaan heh..AAUTS.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.