Rinkebyn uudelle poliisiasemalle ei löydy urakoitsijaa

13

kuvakaappaus-2017-01-31-11-50-00

 

Tukholman kaupunki haluaisi rakennuttaa Rinkebyhyn uuden poliisiaseman, asiassa on vain yksi ongelma. Nimittäin kaupunki ei ole saanut yhtään rakennustarjousta. Urakoitsijat eivät yksinkertaisesti halua turvallisuussyistä työskennellä Rinkebyssä. Etenki poliisilaitoksen työmaa olisi aivan liian suuri riski kalustolle ja henkilökunnalle.

Rinkebyn paikallispoliisiasema lakkautettiin 2014 ja lähin paikallispoliisi on Kistassa parin kilometrin päässä. Tuolloin tehtiin päätös, että alueelle rakenetaan uusi asema, jonne sijoitetaan 240 poliisia. Rakennussuunnitelman mukaan aseman olisi pitänyt olla valmis tulevana kesänä. Mutta koko työmaata ei ole vielä edes aloitettu, koska sille ei ole löytynyt urakoitsijaa.

Alueen poliisit kertovat, että suuret rakennusurakoitsijat eivät yksinkertaisesti halua työmaita Rinkebystä, sillä työmaata pitäisi valvoa yötäpäivää.

Rinkebyn moskeijan imaami Muhammed Hagi kertoo, että tilanne on todella huono:

– Rinkebyssä on juuri nyt todella vaikea tilanne ja koko oikeussysteemi on hajoamassa käsiin. Alueelle tarvitaan poliisi, jotta asukkaiden turvallisuus voidaan taata. Poliisiasema on juuri tällainen turvallisuussymboli kuten koulu ja terveyskeskus.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/inga-anbud-pa-ny-polisstation-i-rinkeby

Muuan rakennusurakoitsija kertoo PT-Medialle:

– Joitakin tavallisia työmaita, kuten huoneistoremontteja voi tehdä, kunhan sen tekee 8-16.00 välisenä aikana. Tuolloinkaan työkaluja tai ajoneuvoja ei voi kuitenkaan jättää vartioimatta. Poliisiaseman urakointi olisi sulaa hulluutta yrittäjän näkökulmasta. Jo nyt, kun olimme tekemässä Rinkebystråketille joitakin yksittäisiä kohteita niin vesselit viskoivat meitä kivillä. Yksi sähköasentajamme oli tekemässä ulkosähköasennuksia henkiönostimen kanssa niin ne alkoivat ihan extempore heitellä asentajaa kivillä. Sähkäri joutui ajamaan nostimen kanssa pois paikalta

Advertisements

15 thoughts on “Rinkebyn uudelle poliisiasemalle ei löydy urakoitsijaa

  1. Mutku, eihän Ruotsissa ole sotilaita vai onko? Tuo johtaa siihen loputa, että hinnat nousevat, rahalla saa.

   1. Ei vielä.
    Mutta kuuleman mukaan ”Pienet Vihreät Miehet(tm)” ovat jo matkalla? 😉

  2. Sotilaat ? Vaan kun Ruotsilla ei ole sotilaita.Ruotsalaiset suuressa viisaudessaan lopettivat sotilaskouluutuksen vuosia sitten,koska maailma oli muuttunut heidän mielestään niin turvalliseksi.Olihan siinä tietty sitäkin kun oli totuttu siihen,että kyllä suomalaiset turvaavat ruotsinkin jtärajan.

   Onhan niitä sotilaslentäjiä ja joitaki miehiä sotalaivoilla,mutta mitäs niillä miehillä Rinkebyssä tekis.
   Kyllä Ruotsin itseään viisaana pitävät herrat ovat pahemman kerran kusseet omaan kenkäänsä.

   Voi pyhä Sylvi nuita nössyköitä,pilasivat oman maansa, mutta onneksi siitä työstä palkka oli hyvä.heh

 1. Rikollisilta on otettava valta pois ja palautettava oikea laki ja järjestys maahan, ei mikään teemitätykkäät koskamepelätäänteitä- järjestys. Rikolliset lukkojen taakse! Mielummin lisää vankiloita kuin moduuliasuntoja. Maan turvallisuus ja yhteishenki on tärkeämpi kuin matujen mielistely ja suvakoiminen.

 2. Suurin ongelma lienee se, ettei vielä olla keksitty oikeaa rakennusmateriaalia. Jos rakennetaan puusta – poltetaan. Jos rakennetaan kivestä – revitään tiilet seinästä ja eikun kivittämään. Lasista nyt tietysti voisi yrittää. Mutta jos tehtäisiinkin pelkkä avokonttori ulkosalle.

 3. Luenko nyt rivien välistä oikein – ruotsin polisii ei ole osannut käydä oikeanlaista dialogia paikallisen getto-nuorison kanssa?

  1. Siltähän tuo vähän vaikuttaa. En oikeastaan ymmärrä, miksi Rinkebyhyn yleensäkään pitäisi rakentaa poliisiasemaa, kun tähänkin asti on nähty, että rytinän alkaessa Rinkebyssä poliisit joutuvat vain seisomaan kaukana seuraamassa tiannetta katseella.

   Kaipa sitä rytinää voisi tulla katselemaan jostain kauempaakin, kun siihen kerran ei saa mitenkään puuttua?

 4. Ääh! Eihän siellä nyt mitään poliisiasemia tarvita!

  Siellähän näkyy tuo sharia-systeemi pelaavan ihan niin kuin monessa muussakin hienossa paikassa!

 5. Miten olisi joku suurehko bunkkerirakennelma, joka hinattaisiin paikalle?
  – ja sitten vain kaivamaan maanalaista poliisiasemaa?

  Tosin mahtaisivatko uusruotsalaiset sitten tuhota bunkkerinkin? :

  ”Bunkkerissa on yleensä ryhmän tai joukkueen verran miehiä. Bunkkerin aseistuksena voi olla konekivääri, tykki tai muuta raskasta aseistusta. Bunkkerit pyritään valtaamaan räjäyttämällä tai liekinheittimellä, jolloin sisällä olijoilta loppuu happi.” (wiki)

  Tai eikö joku suuri panssarivaunukin voisi toimia ainakin poliisin sivukonttorina?

  Entäpä, jos ensin tehdään vaikkapa hyvin voimakas sähköaita tai jopa useampia kerroksia sähköaitoja – ja sinne sisälle rakennustyömaa?
  – keskelle joku aseistettu vartiokoppi tai panssaroitu auto vahtimaan…

  Vallihauta ja krokotiilit…

 6. Eikun nythän sen hokasin, hesalaiset poliisit Huhtela ja Taponen lainaksi Rinkebyhyn – ja toimittaja Maria Pettersson vielä tiedotushommiin, niin mitään ongelmia ei ole – eikä tule!

 7. Miten olisi jokin helposti paikalle hinattava kulissi jonka voisi rakentaa jossain Ruotsin valtion hallinnoimalla alueella? Vaikutelmaa voisi vahvistaa live size vaneripoliiseilla. Tulisi halvemmaksi ja ajaisi saman asian.

  1. Toi oli hyvä) ”Ruotsin valtion hallinnoimalla alueella”. Naulankantaan)

   Kauas on jouduttu ajasta jolloin ruotsalaisten ainut pelko oli Juha Valjakkala eli Nikita Fouganthine. Joka kerta kun mies oli lomalla tai karkumatkalla, niin Ruotsissa paskottiin housuun. Nyt kun eri persestanioista tulee vaikka minkälaista tappajaa ja murhamiestä, niin kukaan ei korvaansa lotkauta.

 8. Voin muistaa väärin mutta eikö Paavolla ollut joskus rakennusfirma Ruotsissa? Nyt olisi miljoonan taalan paikka 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.