Amnesty: Oikeus huiviin työpaikoilla- EU-tuomioistuin: Ei ole

13

1144455_300x300Päiväinen EU-tuomioistuimen päätös, jonka mukaan kaksi työnantajaa, jotka erottivat kaksi musliminaista toimestaan heidän pidettyään työnantajan kiellosta huolimatta huivia, eivät rikkoneet syrjintälakia, on herättänyt Amnestyssä kritiikkiä.

Ranskalainen yhtiö Micropole SA erotti muuan musliminaisen vuonna 2009, kun nainen kieltäytyi riisumasta huiviaan yksityisen työnantajan palveluksessa. Micropole kertoi, että yhtiön työntekijöiden pitää osoittaa asiakkaita kohtaan neutraalisuutta.

Belgian tapauksessa G4S Secure Solutions NV erotti vuonna 2006 musliminaisen, joka työskenteli yrityksessä reseptionistina vuodesta 2003 alkaen. Nainen ilmoitti yritykselle, että aikoo jatkossa kantaa huivia. Yrityksen mukaan naisen halu pukeutua uskonnolliseen huiviin oli vastoin yhtiön neutraalia politiikkaa, jossa kiellettiin palvekuksessa pukeutumasta uskonnollisiin tai filosofisiin symbooleihin.

Amnestyn Euroopan ja Aasian johtaja John Dalhuisen kertoo:

– Päiväinen päätös oli syrjivä päätös EU-tuomioistuimelta. Päätös antaa työnantajille lisää pelivaraa syrjiä miehiä ja naisia heidän uskonnollisen suuntautumisensa takia. Nykyään, jolloin identiteetistä ja ulkonäöstä on tullut poliittinen taistelukenttä.

– Tuomioistuin on aiemmin selvästi sanonut, että työnantaja ei saa sopeuttaa toimintaansa miten tahansa asiakkaiden halujen mukaan. Mutta nyt kun työnantajille annetaan lupa kieltää uskonnolliset symboolit neutrauliuteen vedoten, on tuomiosituin juuri hyväskynyt tällaisen sopeutumisen.

Pääjohtaja jatkaa lausunnossaan:

– Nyt jokaisella kansallisella hallituksella on paikka kantaa vastuunsa asiassa ja suojata kansalaisten oikeuksia. Kun työnantajille annetaan tällainen oikeus neutraaleihin termeihin, tiedetään, että se kohdistuu pahiten juuri muslimeja kohtaan. Musliminaisten oikeutta rajoitetaan juuri tällaisilla teoilla jsa se kohdistaa huiviin pukeutuneisiin naisiin vihamielisyyttä.

 

Advertisements

21 thoughts on “Amnesty: Oikeus huiviin työpaikoilla- EU-tuomioistuin: Ei ole

 1. Ilon päivä! Oikealla tiellä, mutta ei vielä täyskielto. Nyt alan boikotoida kaikkia niitä yrityksiä, jotka pullikoivat tätä vastaan. EI ENÄÄ YHTÄÄN USKONNOLLISTA TUNNUSTA MINUN SILMIENI ETEEN A-S-I-A-K-A-S-P-A-L-V-E-L-I-J-A-L-T-A!

  Ja tulen tämän näille asiakaspalveluyrityksille myös kertomaan, jos joudun boikotoimaan. Bisnes on bisnestä ja siihen ei pidä uskontoa tai politiikkaa sotkea tai meikäläiset vieväst rahansa muualle.

  1. Hoitoalalle tuo on helpotus – tai pitäisi olla…

   Muslimithan pitävät potilaita vaarantavaa uskonnollista sirkustaan leikkaussaleissakin…

 2. Minun uskontoni määrää että pidän työpaikalla lippalakkia jossa on propelli. Mitä!?! Eikö se muka oli okej?!?

 3. Suomessa vartioimisliikelaki määrää että kaikilla vartioimisliikkeen työntekijöillä on samoissa tehtävissä oltava samanlainen asuste.
  Amnestyn mukaan siis myös muslimimiesten tulisi pitää huivia/nikabia/hijabia jos joku musliminainen keksii sellaista pitää.
  Tokihan he kuitenkin tarkoittavat,vettä amnesty/muslimi/moku menee lainsäädännön edelle…

 4. Me taas kommentoin ja nyt tuota kamalaa Petteri Orpoa, joka salli 2015 näiden niiden lorvijoiden tulla maahamme! Suomen tuhoministeri Petteri Orpo haluaa pitää maahanmuuttopolitiikan samalla tasolla Ruotsin kanssa. Mikä virka Orpolle on luvassa EU:ssa? Ei tällaista oman maan tuhoamisvimmaa voi muuten tajuta, että on se oma etu ensin. Juristivaimon vokkibisnekset vai?

  Hyvät ihmiset, ÄLKÄÄ NYT ÄÄNESTÄKÖ AINAKAAN KOKOOMUSTA, JOS OMA MAANNE ON TEILLE RAKAS!

  Halla-aho voi olla ainoa pelastuksemme nyt tässä tilanteessa, jos kokkarit lapsellisesti eivät halua jatkaa Halla-ahon toivottavasti voitettua, niin sehän on VASTUUN PAKOILUA! Ja taitaa tarjoa tekosyyn lähteä kalppimaan hallituksesta, kun ei olekaan onnistunut.

  Voi olla, että Halla-ahoa ei valita, mutta tärkeintä on että Soini häippäisee, tosin pelkona on että Terhosta tulee vain Soinin marionetti. Vaikea kysymys voisiko persuja tässä tilanteessakaan vielä äänestää? Helvetin huonot ovat vaihtoehdot, kun maahanmuuttokrittiset eivät ole osanneet järjestäytyä. Ehkä joku piraatti sananvapauden puolesta?

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703142200085497_pi.shtml

  1. Suurmoskeija on torpattava - tai kohta niitä on kuin sieniä sateella! sanoo:

   No ei nyt Sampo Terhokaan niin huono ole – toki Terho on ollut Soinille luotettava alainen, mutta kun se on ollut puolueen linja, niin se on ollut.
   Halla-aho sanoi itsekin, ettei Terhokaan ole huono vaihtoehto – eikä hallituksessa edes Jussikaan pysty kaikkea muuttamaan..
   – vaan vaaditaan uusi vaalivoitto ja mieluiten juuri ykkössija!

   Kielteisellä suurmoskeijakannallaan positiivisesti yllättäneen Vapaavuoren avaama kova peli Halla-ahoa vastaan yllätti – taitaa olla jotain henkilökohtaistakin…
   – Orpo taisi jatkaa hiukan maltillisemmin – ja kun kuitenkin kokkareissakin on Rydman, Zysko, Tolvanen, Kauma yms. – jotka myös ovat laukoneet melkoisen kovia maahanmuuttoasioista…
   – epäilen, että kokkarit vain pelaavat ja katsovat, että pelkäävätkö persut!?

   En äänestäisi Kokoomusta minäkään, mutta jos joku äänestää, niin valitkaa ihmeessä suurmoskeijaa vastustava henkilö, Hesassa siis.
   – Vihreät ja kokkarit kisaavat Hesan kuntavaalien voitosta – ja vihreät haluavat salafistista suurmoskeijaa…

   Kuntavaalien arvotutkimuksen mukaan persut ja KD olivat hyvin lähellä toisiaan – ja millaisiakohan vaihtoehtoja löytyy myös esim. Väyrysen listoilta?
   – piraatit ja muut pienpuolueet, niin onko kuitenkaan kaikkialla mahiksiakaan läpipääsyyn, ehkä kannattaa tarkistaa, miltä vaikuttaa?
   – toki Hesan ulkopuolella ja muutoinkin, jos ei ole mitään ihmeellistä jossakin kunnassa meneillään, niin voi hyvin äänestää pienpuolueidenkin ehdokkaita ja näitä listojakin, jollainen on Tiinalla ja Juneksellakin!
   Mutta toivoisin, että Hesassa ja ehkä koko pääkaupunkiseudulla – niin tuo suurmoskeija torpattaisiin persujen, KD:n tms. vanhojen avulla, koska muuta mahista ei ole!

 5. Minullakin oli pitkä tukka ja viikset ennen kuin astuin palvelukseen,voinko näin taannehtavasti anoa korvauksia tukan ja viiksien menetyksestä?.

 6. Kait taas taide- ja tiedeyhteisöjen pitäisi väkästä joku huiviadressi, ettei islamisaation vauhtia päästä jarruttelemaan

 7. Työpaikka on nimenomaan työpaikka, eikä sinne mennä näyttämään mitä uskoa tai poliittista suuntausta kannattaa. Toki työnteko on monelle musulle outo asia, joten heille on hämäränpeitossa miten työpaikalla ollaan. Mutta eikun yrittämään kaikki musut ja muut merkityt, silloin voi rauhassa pukeutua niin kuin huvittaa.

 8. Vihdoinkin askel siihen suuntaan, ettei aivan loputtomasti suvaita.

  ”Kun suvaitsevaisuus menee liian pitkälle alkaa väkivalta”
  Muistatteko kuka aika erikoinen suomalainen henkilö sanoi noin ?

 9. Ei ole muslimimuijilla käynyt mielessä, että mitä jos oltaiskin ilman huivia? Niinpä.

  Ettei joutuisi kunniallisen herrasmiesmäisen pahoinpitelyn tai murhan kohteeksi.

 10. Sellaisen säädöksen EU voisi laatia, että.
  Jos muslimimiehen vaimo käyttää huivia niin myös aviomiehen tulee sellaista käyttää.
  Saisi huivit kyytiä äkkiä, kun ukko virittelisi tuota aina aamuisin 😀

 11. Joku vertasi jossain meidän mm. maaseudulla joidenkin käyttämiä huiveja, miksi sitten ne sallitaan. HALOO, nei eivät ole uskonnollisia tunnusmerkkejä, joista siis tämä muslimien huivi on saanut yhä vain korostuneemman poliittisen vallan käytön leiman.

 12. ”Juuri tällä hetkellä: Sebastian Tynkkynen viety Amsterdamin lentokentällä kuulusteluhuoneeseen – sanoi passijonossa nämä sanat!”

  ”Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen on ”eristyksissä” Amsterdamin lentokentällä. Kaikki sai alkunsa siitä, kun passikontrollissa virkailija kysyi, mikä on miehen matkan syy.

  -Kun tämä ei varsinaisesti ole työmatka eikä lomamatkakaan, niin oli vähän vaikea kategorisoida, mutta päätin vastata kiertelemättä: Tulin seuraamaan vaalejanne, ne ovat huomenna. Ja jos rehellisiä ollaan, niin Geert Wildersiä voittoon kannustamaan, Sebastian kirjoittaa sanoneensa.

  Hänet otettiin sen siliän tien sivuun.

  -Välittömästi eristettyyn huoneeseen, jossa kamera seuraamassa. Sen jälkeen en tiedä mitä on tapahtunut ulkopuolella. Odottelen, että pääsisin pois. Puoli tuntia jo kulunut, mies kirjoittaa.”

  https://hymy.fi/uutiset/juuri-talla-hetkella-sebastian-tynkkynen-viety-amsterdamin-lentokentalla-kuulusteluhuoneeseen-sanoi-passijonossa-nama-sanat/?shared=89520-f1e2e0d0-500

  ”Nyt päästivät pois. Sanoin, että olen Suomen 2. suurimman puolueen entinen varapuheenjohtaja ja puheenjohtajamme on Suomen ulkoministeri. Pyysi kirjoittamaan puolueen nimen paperiin, Googlasi ja sen jälkeen se oli vihdoin sillä selvä Ei mennyt kuin 1,5 tuntia. Nyt kohti Amsterdamin keskustaa nukkumaam.”

  (https://twitter.com/SebastianTyne)

  (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1297839393634263&id=100002246451159)

 13. Sairasta kehitystä… :

  ”Ihmisoikeusjärjestö Setan ­uusi puheenjohtaja Viima Lampinen on Suomen ensimmäinen julkisesti tunnettu sukupuoleton ihminen.

  Hän kertoo saaneensa paljon positiivista palautetta nuorilta ja heidän vanhemmiltaan kerrottua asiasta televisio-ohjelma Raakelin kuplassa.

  ”Mies ja nainen ovat tällä hetkellä ainoat juridiset eli laillisesti tunnustetut sukupuolet. Enkä minä ole kumpaakaan”, Lampinen sanoo.

  ”Sukupuolisuus on henkilökohtainen kokemus. Sukupuoli ei ole kiinni vaatteista eikä muista ulkoisista asioista, vaan korvien välistä. Sen vuoksi sen määrittäminen on vallankäyttöä, normittamista ja ohjailua.”

  Lampinen selvittää, että uudissanaksi hiljattain hyväksytty muunsukupuolinen kuvaa henkilöä, joka ei mahdu kaksinapaiseen mies–nais-jakoon vaan on sen ulkopuolella.

  ”Muunsukupuolinen voi olla sekä mies että nainen, jotakin edellisten väliltä tai jaon ulkopuolella.”

  Setan viime syksynä hyväksytyssä strategiassa 4 000 jäsenen ihmisoikeusjärjestö lupaa nostaa uusia seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyviä teemoja yhteiskunnalliseen keskusteluun.”

  Lapista kotoisin oleva Lampinen on muutoksen asialla. Se tarkoittaa lainsäädäntään vaikuttamista.

  Pitkäaikainen aktivisti kuuluu Setan lisäksi Feministisen puo­lueen perustajajäseniin ja on mukana väkivallan vastaiseen työhön erikoistuneessa Naisten Linjassa.

  Lampinen sanoo, että naiseksi sukupuolittava nimi voi alistaa häirinnälle ja vihapuheelle.

  ”Neutraali nimi on minulle etuoikeus. Nimen vaihtamisen jälkeen huorittelu ja nimittely ovat loppuneet.”

  http://www.hs.fi/elama/art-2000005125494.html

 14. Syyrialaisia muslimeja rahdataan Mauritaniasta asti?!
  – tämä on kyllä islamisaation huippua – ja kun katsoo kuviakin, niin melko hyvissä oloissa elävät – paremmissa kuin monet afrikkalaiset…
  – vain ilmainen elatus puuttuu – ja kovin ovat monisairaitakin… :

  ”For struggling Syrians in Mauritania, Finland offers fresh hope

  Hundreds of Syrian families fled the war at home for Mauritania. Now, after struggling to make ends meet, some are being resettled to Finland.”

  ”However, many now struggle to make a living here due to lack of employment opportunities, and health care and education gaps.

  Also among them is Talal. Before the war, he was an architect in Syria. In Mauritania, he has been working as a casual worker at a restaurant. “The house I built for my family in Homs does not exist anymore,” he says, his voice trailing off and his gaze becoming distant. For Talal’s family, who share one of the small buildings in Nouakchott’s outskirts with another Syrian family just so they can pay the rent, resettlement to Finland comes as a great relief.

  “In Mauritania last year, we received reports of a few Syrian families crossing into neighbouring unstable northern Mali with the intention to reach Europe through the most dangerous Saharan routes. For this reason, UNHCR has set up an outreach programme to inform the Syrian community on their rights as refugees and provide them with basic assistance.”

  Former businessman and father-of-four Abu Bashir used to travel between Morocco and Syria, selling mattresses for a factory back home. But after his house in Aleppo was destroyed by an air strike in 2013, he had no option but to flee to Nouakchott with his family. “All my kids suffer from a genetic condition that cannot be treated here,” he says, holding up a picture of his elder son who has a brain malformation and learning difficulties.

  Despite his business experience and contacts, Abu Bashir now works as a shoe retailer and struggles to make ends meet for his family. “We get both medical and school assistance for the kids from UNHCR, but the problem is that they need a special assistance that we cannot find in this country. Me, I am already 50 years old, I have no hope. But my future is my children and my family. I just wish they can live a normal life.”

  Finally, in 2014, Nadim was reunited with his family, and even managed to find a job at a Mauritanian health center. Then his wife was diagnosed with a breast tumour. “Inshallah – God willing – she will be operated on in Finland.”

  “I know it’s really cold in Finland, but we will not feel it in an environment where our rights are fulfilled.”

  * Some names have been changed for protection reasons”

  http://www.unhcr.org/news/stories/2017/3/58b94b914/struggling-syrians-mauritania-finland-offers-fresh-hope.html

  1. ”I know it’s really cold in Finland, but we will not feel it in an environment where our rights are fulfilled.”

   Oikeudet täytetään juu – suomalaisille jää sitten ne velvollisuudet…

 15. Saako pastafari pitää lävikköä päässään työpaikallaan? Ei tietenkään, kukaan mene sellaisen vatipään juttusille.

  Uskonto sitä, uskonto tätä. Perustan kohta sellaisen uskon, joka kieltää palkkatyön ja veronmaksun, mutta takaa kaksinkertaisen tulon keskimääräiseen palkansaajaan nähden. Valtio saa maksaa. 7 000€/kk suoraan tyhjään lapaseen, eikä tartte kynnenalusia putsailla iltaisin, miltä kuulostaa?

 16. Jos olen saatananpalvoja niin saanko asiakaspalvelutehtävissä pitää saatanallista lucifermaista viittaa ja sarvia pään päällä sekä toki ylösalaisin käännettyä ristiriipusta kaulallani? Onko 666 symbolit myös ok? Mitä sanoo Amnesty tähän?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.