Monokulttuurin keskiviikkolive 15.3. klo 19.00

13

Kevätväsymyksen aiheuttama keskiviikkolive liki vuoden jatkuneen toiminnan kunniaksi. Lyhyt live klo 19.00 alkaen. Kaljat pakkaseen ja popparit uuniin.

 

Advertisements

20 thoughts on “Monokulttuurin keskiviikkolive 15.3. klo 19.00

 1. Suomi on mennyt aivan saatanan sekaisin. Tämä kaikki tulee päättymään katkeriin kyyneliin…

 2. Hyvällä asialla ootte, mutta aikapaljon on parannettavaa ennenkuin voi sanoa, että tossa on mitään järkeä. Helppo huudella katsomosta, mutta kannattaisi vähän etukäteen miettiä miten haluaa ton lähetyksen menevän. Jonkunnäköinen käsikirjoitus,että homma rullaisi jotenkin jouhevasti ja ylimääräinen mumina ja jahkailu pois.

  1. Minusta tämmöinen vapaamuotoinen konsepti palvelee hyvin – toisin kuin virallisissa poliittisissa ympyröissä, joissa ollaan kieli keskellä suuta.

  2. Itse diggaan ns. amatöörimaisuutta – että on aitoja ihmisiä mielipiteineen ja myös pikku vikoineenkin…

 3. Ev.lut. kirkon ylin johto ei ole uskossa, vaan ovat näitä ns. liberaali- ja kulttuurikristittyjä nykyisin – siksi kirkko seuraa aikaa, eikä Raamattua. Kirkon ylimpiin virkoihin ei voi enää edes päästä, jos on uskossa – tämän tietää jokainen asioita seuraava kristitty.
  Et voi tulla esim. valituksi seuraavaksi Helsingin piispaksi, jos olet uskossa – libiraali Askolahan jää kohta eläkkeelle.

  Ev.lut. kirkossa yhä jäseniä olevat uskovat kristityt kuuluvat nykyisin Kansanlähetykseen yms. kirkon herätysliikkeisiin, joita kirkko ei enää itse hyväksy – esim. samainen Kansanlähetys ei saa enää kirkon tiloja tai varsinaisesti varojakaan käyttöönsä – vaikka mm. Askola on ehdottanut tiloja muslimeillekin…
  Iso osa ev.lut. kirkon uskovista kuuluukin kirkkoon enää vain muodollisesti – ja moni käy myös esim. Vapaaseurakunnan yms. oikeiden uskovien tilaisuuksissa. Ja epäilen, että kun ensimmäiset homovihkimiset laitetaan tosissaan ja kunnolla täytäntöön eri puolella Suomea, niin alkaa myös jäljellä olevien uskovienkin kato kirkosta…
  – ellei sitten kirkko jakaannu kahtia, mitä itse toivon, etenkin jos muutosta parempaan ei tule…

  Tiina oli ylipäätään väärässä homolausunnoissaan, sillä arkkipiispa Mäkinen kuin koko muukin liberaalisiipi on kyllä koko ajan hyväksynyt homostelun ja myös kannattanut homoliittoja – mutta tiennyt, ettei suurin osa kirkon aktiiveista kannata homojen kirkkovihkimisiä, joten siksi vitkutteli ulostulossaan ennen tätä lainmuutosta…
  Tosin kirkolliskokouksessa on kyllä aika paljon konservatiiveja edustajiakin yhä, jotka siis ovat kirkon johtoa ja Mäkistä vastaan tietenkin…

  Kirkko voi kyllä vihkiä homoparin kirkossa, mutta jokainen uskova tietää, ettei Raamatun Jumala siunaa tällaista suhdetta, koska homostelu on luonnotonta ja syntiä – homoja vihkivä kirkko on portto- ja luopiokirkko, tosin sellainen se on monien pappien osalta jo muutenkin…

  Vaikka Mäkiselle, Askolalle yms. Raamattu EI olekaan Jumalan Sanaa, koska heillä ei ole sydämen uskoa ja ovat vain ns. leipäpappeja – niin he toki näkevät juutalais-kristillisen perinnön arvon ja vaikutuksen – toisin kuin Monokulttuurin väki 🙁

  1. Monokulttuurin väen kannattaisi myös muistaa, että Raamattu on kirjallisena teoksenakin valtavan hieno, moni kirjailijakin ammentaa sieltä. Et ylipäätään pysty ymmärtämään kaikkia länsimaisen kirjallisuuden klassikoitakaan, jos et tunne lainkaan Raamattua.

   Raamattu on vaikuttanut aivan olennaisesti länsimaiseen filosofiaan, tieteeseen, taiteeseen ja musiikkiin, ylipäätään kulttuurin ja yhteiskuntiin sekä niiden arvoihin.

   1. Kristinusko ylipäätään on ihan historiatieteellisesti katsottunakin länsimaisen kulttuurin yksi kivijalka!
    – mutta populäärit ja asioita yksinkertaistavat sekä myös ihan ideologisista syistä vääristelevätkin uusateistit vähättelevät uskonnon vaikutusta länsimaisen kulttuuriin kehitykseen…
    Uusateistien mielipiteet kristinuskosta ovat muutoinkin liki kaikessa täysin päinvastaisia kun kristittyjen uskovaisten – uskovien väitetään ajattelevan tavalla, jolla he eivät ajattele – ja Raamattua ei vain kerta kaikkiaan ymmärretä ollenkaan, esim. tulkitaan monet jakeet siten, joten yksikään kristitty ei niitä tulkitse…

    Kansallismielisenä uskovaisena itse asiassa pelkään pikkuisen myös Suomen valahtamista natsismiin tai johonkin muuhun ääritilaan hiukan minäkin…
    – eritoten koska ns. suvaitsevaisten harjoittama maahanmuuttokritiikin vaientaminen, ongelmien sensurointi ja täysin asiallistenkin maahanmuuttokriitikoiden eristäminen on aivan selkeästi johtanut jopa ideologisen natsisminkin suosion nousuun…
    Ja toinen pelko on, että kulttuurillisella tasolla olevankin kristinuskon alasajon myötä vajotaan entistä enemmän myös uuspakanallisuuteen, noituuteen, islamiin…

    Tässä meneekin varmasti raja uskovan ja ei-uskovan kansallismielisen välillä – sillä katson, että nimenomaan kristinuskon arvoja tarvitaan suitsimaan ylilyöntejä ja eritoten ihmisissä, kansoissakin – helposti ja huomaamattakin syttyvää vihaa!
    – uskovaisena näkee ehkä muslimitkin selkeämmin myös aivopesun uhreina, kun tajuaa ylipäätään, mikä vaikutus uskonnolla on – ja että hekin ovat ihmisiä, lähimmäisiämme, vaikka emme heitä tänne fyysisesti haluakaan, koska se ei ole toimiva ratkaisu asiaan.

    Kuitenkin uskovaiset kansallismielisetkin tietävät, että niin muslimit, ateistiset vihervasurit kuin myös oikeistolaiset kiihkoateistitkin – tulevat vainomaan uskovia kristittyjä Lopun aikoina…
    – jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan – se on silloin pelin henki…
    – mutta uskovaisina tietenkin toivomme, että mahdollisimman moni hyppää Jeesuksen tuhatvuotiseen bandwagoniin ja matkaa kanssamme Uuteen Jerusalemiin 🙂

    1. Uuden Suomen blogeissa on kirjoittanut ja kommentoinut aika moniakin uusateisteja ja monet ovat kyllä aika outoja tapauksia, esim. yksikin puolustaa pedofiliaa kuin Saksan vihreät aikoinaan…
     + ihmetyttää kovin myös monien uusateistien voimakas islamin ja islamilaisen maahanmuuton myönteisyys?!

     Tiina ei ole tällainen uusateisti – mutta tietääkö kenties sitä, miksi jotkut muut uusateistiaktivistit vihaavat vain ja ainoastaan kristinuskoa?
     Tosin osa puhuu juutalais-kristillisyydestä tässä yhteydessä, sillä vihaavathan samat tyypit juutalaisuuttakin, koska se on kristinuskon alkujuuri. Mutta eivät siis kritisoi islamia ja suhtautuvat islamilaiseen maahanmuuttoonkin erittäin myönteisesti, eivätkä koe islamia minkäänlaisena uhkana länsimaisille yhteiskunnille siis.
     Esim. näissä Vapaa-ajattelijoissakin on todella paljon tällaisia aktiiveja. Jopa ex-johtajansa oli tällainen.

     Ja esim. kun maahanmuuttokriitikko saa jonkun maahanmuuttoon ja erityisesti islam -kriittisen kirjoituksen julkaistuksi US-blogeissa – niin siellä ovat tietyt kestouusateistitkin vinkumassa kristinuskon pahuutta ja jopa puolustamassa islamia ja muslimien maahanmuuttoa!
     Toki tietysti kristityt maahanmuuttokriitikot ärsyttävät maahanmuuttoon positiivisesti suhtautuvia uusateisteja vielä erikseen, joten sekin saattaa vaikuttaa tähän asiaan tai ainakin tunnereaktion voimakkuuteen myös.

     Mutta jotkut uusateistit kaiket myös haaveilevat kulttuurista, josta on riivitty pois jokainen juutalais-kristillisyyden ripekin pois – joten siksikin he haluavat tuoda maahan todella rajua multikulttia? Osa uusateisteista kun todella VIHAA hyvin henkilökohtaisella tunnetasollakin kristinuskoa ja kristittyjä.
     Kansallismielisyys ei toki liity uusateismiin noin muutenkaan – eli on hiukan eri juonne tässä.

     1. Tuohon tunnereaktioiden tasoon liittyen, niin olen huomannut, että osa näistä uusateisteistakin on ikään kuin suuttunut kristityille siitä, että nämä ovat kertoneet helvetin olemassaolosta ja viimeisestä tuomiosta…
      – ja sitten nämä uusateistit kaiketi ikään kuin kokevat, että ovat samalla puolella muslimien kanssa, koska kummatkaan eivät ole ns. taivastiellä kristinuskon näkökulmasta – ja kun kristityt ovat vielä kummankin yhteinen vihollinen…

      Mutta siis kristittynäkin näkee todella paljon tätä epäloogisuutta ja myös erittäin voimakasta tunnepitoista ajattelua uusateisteissa – ja sen, miten tämä vaikuttaa heidän muuhunkin ajatteluunsa…
      – toki osa tällaisista uusateisteista ei ehkä edes täytä ateistin määritelmääkään täysin, vaikka he eivät itse sitä suin surmin myönnäkään – eivät toki edes tajuakaan asiaa…

      Näiden em. näkökulmien johdosta minun on aina ollut helpompi ymmärtää ns. vanhan koulukunnan ateisteja!
      Ja tämän takia en tajua, miksi Tiina tavallaan hyökkää usein myös kristittyjen kansallismielisten kimppuun – koska osa Tiinan uusateistihengenheimolaisista on todella hard core suvakkeja…
      Tiinan vain pitäisi näissä ympyröissä vain ohittaa, hiukan kuten Junes oikeastaan tekee, kun sanoo, ettei vain tajua…
      – että ei henk. koht. tavoita sitä idea- ja kokemusmaailmaa, mikä uskovilla kristityillä on…

     2. Niin ja kun oikeisto on vanhastaankin ollut uskonnollisempaa kuin vasemmisto…
      – ja kun ateismiin vahvasti taipuvainen vasemmisto on ollut päälle päsmärinä multikultissakin…

      Jos katsottaisiin eri puolueiden uskonnollisuuden tasoa Suomessa, niin Vihreissä ja Vas. olisi eniten ateisteja – olen tästä varma…

     3. Monokulttuuri aliarvioi kyllä uskonnollisten maahanmuuttokriitikoiden määrän ja potentiaalin…
      – ja Tiina saattaa menettää äänestäjiäkin liian kovalla kielenkäytöllä…
      – ylipäätään kukaan uskova kristitty ei suhtaudu esim. islamiin uskontona positiivisesti!

      Rahaan liittyen, niin olen itsekin sitä mieltä – että liian suuri omaisuus on tehnyt kirkon laiskaksi ja taipuvaiseksi – kirkon pitäisi jakaa omaisuuttaan koko yhteiskunnan hyväksi – ja etenkin heikoimpiosaisten, niin Sanakin alkaisi taas kirkastua.
      Nyt kirkko on lähinnä vain hieno kuori – mutta evankeliumi eli ilosanoma on liki liudentunut pois…

      Kirkkorakennuksia, jotka sisältävät myös maamme vanhinta rakennus- ja muuta taidetta sekä käsityötaitoa, esi-isiemme käden jälkeä ihan konkreettisesti – pitää kyllä ylläpitää ja hoitaa, mutta asiat voi järjestää toisinkin.

  2. Viro on huomattavasti vähemmän kristillinen kuin Suomi, eritoten koska Neuvostoaika – en toki tiedä Kaljusten kantoja noin muuten, mutta ehkä jotkut virolaiset kansallismielisetkin ovat huomanneet kristinuskon arvon…
   Suomalaisethan ovat jonkin verran muita pohjoismaalaisia uskovaisempia ja ainakin uskonnollisempia!

   Iltalehti uutisoi vain, mutta minä ajattelen, että jopa… :

   ”Iltalehden teettämän selvityksen mukaan vain 46 prosenttia kristillisiin yhdyskuntiin kuuluvista uskoo, että Jumala lähetti poikansa Jeesuksen maan päälle.

   ”Iltalehden kyselyssä vain 42 prosenttia kristityistä ilmoittaa uskovansa Raamatun Jumalaan.
   32 prosenttia sanoo uskovansa ”johonkin korkeampaan voimaan”.
   Lisäksi uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomista 36 prosenttia sanoo uskovansa korkeampaan voimaan.”

   Puolahan on myös ollut Unkarin tapaan hyvin nuiva – mutta Puola ainakin on vahvasti kristillinen tänä päivänä 🙂 – Unkarista en niin tiedäkään?

   ——

   Tuukka mainitsi taannoin Elias Simojoen – kovaa kansallismielisyyttä kun on ilmennyt ainakin muodollisesti kristillisissä piireissä Suomessakin, liiankin kovaa – että kyllä toki kristityilläkin voi mennä yli – toki aikansa lapsia ovat kaikki… :
   http://yle.fi/uutiset/3-9472329

   Aika hurjan näköinen oli Kosolan ja kumppanien talonpoikaismarssi Hesaankin, en toki monia tekojaan, kuten poliittisia murhia, hyväksy – mutta pikkumiekkarit tuon rinnalla kalpenevat ja miehetkin ovat silminnähden rautaa… :
   http://www.is.fi/suomi100/art-2000005125610.html

 4. ”Katso oman maakuntasi tilanne: Maahanmuutto kasvattanut selvästi nuoria ikäryhmiä

  Tilastokeskus: 15–29-vuotiaista on ulkomaalaistaustaisia jo kahdeksan prosenttia.”

  ”Suomen väestörakenne on muuttumassa. Ei mitenkään raivoisasti, mutta niin, että trendi näkyy jo tilastoissa.

  Yhä useampi nuori on Suomessa nykyään ulkomaalaistaustainen. Tilastokeskuksen mukaan 15–29-vuotiaista nuorista heitä on kahdeksan prosenttia. Koko väestössä ulkomaalaistaustaisten osuus on kaksi prosenttiyksikköä pienempi.

  ”Myös toisen polven ulkomaalaistaustaisten määrä kasvaa tulevaisuudessa” kirjoittaa Tilastokeskuksen väestöyksikön yliaktuaari Marja-Liisa Helminen keskuksen Tieto & Trendit -julkaisussa(siirryt toiseen palveluun).

  Alueelliset erot suuria

  Alueelliset erot maahanmuuttajien määrissä ovat suuret. Heistä Uudellamaalla asuu peräti 55 prosenttia.”

  Suomessa on meneillään myös suomalaistaustaisten syntyvyydessä historiallinen vaihe: ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 syntyi vähemmän kuin kuoli pois. Samalla ulkomaalaistaustaisten syntyneiden lasten osuus kaikista lapsista on kasvanut.”

  http://yle.fi/uutiset/3-9510712

 5. Ennen oli ”kajupäisten kiitorata”, nykyään on ”geelipäisten kaatorata”.

 6. Ihan turha syytellä kirkkoa ja luterilaisuutta. Suurin syyllinen verovarojen tuhlaukseen ja tähän ideologiseen hapatukseen on valtio (Tuppuraisineen ym.), joka ei edes ole noudattanut EU:n sääntelyä (Dublin-sopimukset ym.) ja on muutenkin tukenut sitä, sekä ideologisessa hapatuksessa puuhastelevat sinisilmäiset tapakristityt, joille kristillisyys on vain satunnainen tapa ilman sen suurempaa uskonnollisuutta, kuten suurimmalla osalla suomalaisista ja vihervasemmistolaiset ateistit, joille kristinuskon sijaan uskontona on monikulttuurisuuden idologia. Olisivat mieluummin vaikka hihhuli-kristittyjä… Eipä niistä ennenkään ole harmia ollut.

  Otaksun, että kovin moni suvakki ei arjessaan ole kovin uskonnollinen tai harjoita aktiivisesti uskontoa, vaikka kirkkoon kuuluukin eikä ne kirkon toimijat, jotka antaa tukensa islamismille, ei voi olla kovin vakaumuksellisia kristittyjä. Suvakkipappikin voi olla ns. leipäpappi ja se, että joku on pappi, ei välttämättä ole kovin vakaumuksellinen kristitty tai voimakkaasti henkilökohtaisessa uskossa. En pidä kovin kristittyinä ”kristittyjä”, jotka kumartaa ja paapoo Allahin sotureita ja siinä samalla antaa tukensa Islamin opeille ja käytänteille, jotka eivät ole millään tavalla kristillisten oppien mukaisia.

  Kirkko yrittää kohottaa itseään laupeudentekijänä monikulttuurisuusideologialla, mutta ei sillä ole mitään tekemistä kristillisyyden kanssa. Suvakkipapit ym. ovat olevinaan parempia kristittyjä, kun paapovat matuja, mutta enemmän taitaa olla kyse narsisteista, jotka yrittää nostaa itseään jalustalle parempina ihmisinä kuin todella vakaumuksellisista kristityistä. Kyllä Suomessa autettavia on aina ollut. Asunnottomia ja muita heikossa asemassa olevia. Jos olisivat todella kristittyjä, huolehtisivat ensin omistaan. Enpä muista, että kirkko olisi kampanjoinut sen puolesta, että asunnottomat saisi asuntoja, riittävästi vaatetusta ja ruokaa tai tarjonnut kirkkoa suojaksi kristityille asunnottomille.

  1. Pointti on, että hyysäreille monikulttuurisuusideologiasta on tullut uskonto ja siinä kristilliset ja kaikki muutkin opit unohtuu kuin myös järki jättää. Monikulttuurisuuden Jumala on jokin mielikuvitukseen perustuva näkemys oikeasta ja hyvästä, kun matuja hyysätään eli uskontoa harjoitetaan ja tuo hyysääminen tuottaa jotakin itsekästä nautintoa, kun ihminen voi tuntea itsensä paremmaksi ihmiseksi hyväntekijänä. Kristillisyydestä tuo ei kumpua vaan todellakin siitä, että kaiken muun uskonnollisuuden ja muut uskonnot hyysäreillä ja monikulttuurisuusidealisteilla korvaa uskonto nimeltä monikulttuurisuus tai vihervasemmistolaisuus. Vihervasemmistolaiset hyysärit, jotka pitää itseään ateisteina, eivät enää ole ateisteja vaan monikulttuurisuus-uskovaisia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.