Suomeenko suurmoskeija?

0

no_minarets

Näyttää siltä, että Helsinkiin ollaan tosissaan puuhaamassa muslimeille suurmoskeijaa. Maan olosuhteet huomioiden tämä tulisi olemaan ainakin eteläisen Suomen islamistinen keskus. Moni ei tiedä, että Järvenpäässä on ollut jo vuosikymmeniä moskeija, jonka ns. tataarit rakensivat 40- luvulla.

Nyt jatkossa pitääkin erottaa muslimit ja muslimit. Järvenpään moskeijan ympärillä on näihin päiviin asti ollut pienehkö joukko tataareja ja muita suomalaisia käänynnäisiä, sekä joitakin yksittäisiä muualta tulleita muslimeja. Nämä muslimit ovat aivan toista maata kuin ”oikeat” muslimit, jotka tulevat oikeasta islamilaisesta maailmasta, kuten Somaliasta, Sudanista, Pakistanista, Afganistanista, Saudi- Arabiasta, Irakista, Syyriasta tai mistä tahansa Sahara-Lähi-Itä-vyöhykkeeltä. Eli ne, jotka nyt siis haluavat Helsinkiin moskeijan. Kotimuslimi voi olla vouhka, mutta on yleensä vaaraton vouhottaja, joka lähinnä naurattaa. Kun taas oikea islamilaisen maailman uskovainen muslimi on itselleen ja ympäristölleen vaarallinen aikapommi.

Jospa hiukan katsotaan mitä ruotsalaisten moskeijoiden ympärillä puuhastellaan kun kyse on oikeista kovan luokan aidoista uskovaisista muslimeista, niistä, jotka ovat tulleet Ruotsiin ”sotaa ja vainoa pakoon” eikä mistään kilteistä kotimuslimeista.

Ensinnäkin moskeijoita Ruotsissa on liki 30. Erilaisia pieniä kellaritiloja eli rukoushuoneita on jokaisessa kaupunginosassa. Puhutaan siis ihan eri mittakaavasta kuin Suomessa.

Tärkeää on, että lähes jokaisessa moskeijassa on paljastunut enemmän tai vähemmän ns. vihasaarnausta. Lievimmillään siellä saarnataan, miten oikean muslimin ei pidä lähteä kuffarien (vääräuskoiset arabiaksi) kotkotuksiin ja toisessä ääripäässä värvätään nuoria Isikseen, Al- Shabaabiin ja puhutaan sharia-lain voimaanotosta. Jokaisessa suuressa moskeijassa käy, tai on käynyt, puhumassa kovan luokan terroristeja, jotka visualisoivat kotimuslimeille, miten kuffarin kaula pitää katkaista niin, että pää tippuu jalkoihin ennenkuin vääräuskoinen ehtii kaatua.

                                      ***

Muutamia esimerkkejä:

Örebron Vivallan moskeija:

o-moske992-jpgÖrebron Vivallan kaupunginosassa on Pohjolan suurin Isis-tuki. Sieltä on lähtenyt kymmeniä ja kymmeniä muslimeja Syyriaan tappohommiin. Kaupunki on jonkilaisessa katastrofitilassa sen takia, että siellä on niin vahva tuki isikselle. Nuoret menevät ja tulevat ja käyvät välillä ”kotona” hoitamassa haavojaan, kunnes taas palaavat sotaan.

Moskeijassa on käynyt puhumassa maailman vaarallisimpia muslimiterroristeja, joista osa on ollut puhtaasti värväysreissulla. Jo vuonna 2013 saatiin ensimmäisiä tietoja, että Örebron uusruotsalaiset lähtevät jihadiin ja samaan syssyyn paljastui, että moskeijassa oli saarnattu pyhästä sodasta Syyrian presidentin al-Assadin joukkoja vastaan, eli siis isiksen puolesta. Lisäksi selvisi, että moskeijassa oli ollut paikanpäällä sodassa olleita muslimeja, jotka nyt olivat houkuttelemassa uusruotsalaisia nuoria muslimeja pyhään sotaan. Imaamit kiistivät kaiken, mutta koko ajan tuli uusia paljastukia.

Lähde ylle: http://na.se/nyheter/orebro/1.2943019-sammanfattning-orebro-och-isis

Viimeksi nyt toukokuussa moskeijassa on vieraillut Ruotsissa saarnamatkalla oleva muuan somalialainen Sheyk Said Rageah. Hän asuu Torontossa, mutta käy usein saarnamatkalla Ruotsissa ja kiertää monissa moskeijoissa. Herra kertoo saarnoissaaa mm:

hqdefault

 • uskovainen muslimi ei voi olla kaveri kuffarien kanssa,
 • joka luopuu islamista, on tapettava,
 • joka pilkkaa muhammedia, on tapettava,
 • homot yms epänormaalit on tapettava,
 • naisten on oltava kotona, heillä ei ole mitään tarvetta lähteä sieltä mihinkään,
 • lännessä elävien muslimien on noustava nyt yhtenä rintamana osittamaan uskoaan erilaisilla atribuuteilla kuten niqab, burka jne.

Märstan nuoret muslimit:

shaykh-haithamTällä porukalla ei varsinaisesti ole mitään oikeaa moskeijaa, vaan hääräävät kellaritiloissa, mutta järjestävät isoja juhlia. Talvella tämä porukka yritti kokoustaa Märstan kaupungin juhlatiloissa, kutsuttuna vieraana englannissa asusteleva islamisti Dr. Haitham Al- Haddad, jonka mukaan naisten kivitys ja sharia-laki koko skaalasssa pitää ottaa voimaa, uskosta luopuja tulee tappaa, itsemurhapommituksen ihanuus, jne jne.

Kokouksen teemana oli ”pitääkö sharia- laki rysäyttää Pohjolaan kerralla vaiko hivuttamalla. Kokous ei kuitenkaan onnistunut, sillä Märstan kaupungissa saatiin vihiä muslimien vihailtamista ja he kieltäytyivät antamasta tilojaan tällaiseen käyttöön.

Märstan nuorille muslimeille tuo ei ollut ensimmäinen kerta. He pitävät säännöllisesti isoja kokouksia, joissa puhutaan vain ja ainoastaan kovan luokan islamismista.

Lähde: http://gudmundson.blogspot.fi/2015/01/marstas-unga-muslimer-bjuder-in.html

Göteborgin Bellevue- moskeija:

Göteborgs_moskéPariisin Charlie Hebdo- murhien jälkeen tämän moskeijan puuhamiehet pitivät isot juhlat. Moskeijan porukka juhlisti onnistunutta terrori- iskua ja viettivät hääjuhlaa, sillä iskujen jälkimainingeissa kuolleet muslimit olivat martyyreja. Näin ollen he pääsivät taivaaseen ja saivat ne 72 neitsyttään. Mona Walter kertoi asiasta julkisuuteen, mutta mm. Ruotsin Metro-lehti antoi muslimeille palstatilaa, jossa asia kiistettiin.

Moskeijassa käy säännollisesti vihasaarnaajia saarnaamassa kalifaatin pystyttämisestä, kuffareiden tappamisesta ja sharian voimaanottamisesta. Kuten nyt jo mainittu Sheyhk Said Rageah.

Vuonna 2011 moskeijan porukka oli epäiltynä terrori-iskun valmistelusta erääseen Göteborgilaiseen taidehalliin. SÄPO teki tuolloin mittavia kotietsintöjä moskeijan hallintotiloissa ja imaamien tietokoneet takavarikoitiin.

http://www.expressen.se/gt/sapo-slog-till-mot-moske-i-goteborg/

                                      ***

Myös Borlängen, Tukholman ja Eskilstunan muslimit saavat vieraakseen Sheyhk Said Rageahin säännöllisesti. Eskilstunan moskeijahan pääsi julkisuuteen jouluna, kun, somalit polttivat moskeijansa poroksi, mutta valehtelivat loppuun asti tekijänä olleen joku ”tuntemattomaksi jääneen tuhopolttajan”.

Eskilstunan moskeija on tunnettu myös siitä, että siellä hääräävät somalit ovat ns. dawah– liikkeen edustajia. Tämä tarkoittaa lyhyesti sitä, että he haluavat allahin lain voimaan kaikkialle maailmaan. Dawah on eräänlainen islamilainen sotilaspoliisi tai shariapoliisi, joka oikoo maallistuneita muslimeja takaisin allahin huomaan. Kuinka ollakaan juuri Eskilstunassa on myös erityisen paljon nuoria isikseen lähtijöitä. Eräs somalitaustainen kunnanvaltuutettu, joka on kritisoinut moskeijan vihasaarnausta, on saanut vakavastiotettavia tappouhkauksia kritiikkinsä takia.

Lähde: http://petterssonsblogg.se/2015/05/25/hatpredikant-pa-besok-i-sverige/

Uppsalan moskeija:

Täällä häärää mm. Cherin Awad, joka on rankattu kovan luokan islamistiksi. Nainen (!) saarnaa samoista perusjutuista; islami maailman valtauskonnoksi vaikka väkisin. Moskeija on tullut kuuluisaksi myös naisten pahoinpitelyn suosimisesta. Kun nuoret muslimitytöt haastattelivat moskeijan imaamia, saako naista hakata, imaami vastasi kameran käydessä, että ei tietenkään. Kun kamera suljettiin, mutta piilokamera jäi kuvaamaan, imaami kertoi, kuinka aviomies saa hakata vaimoaan jos tämä ei tottele. Kun juttu julkaistiin, toimittajatytöt pahoinpideltiin vakavasti.

Malmö ja sen moskeijat:

utdelning koranenMalmö on vanha islamilainen kaupunki, että monissa moskeijoissa on menossa jo ties monesko sukupolvi. Kaupungissa on yhtä syvä islamilainen ”maailma” kuin missä tahansa islamilaisessa maailmassa.

Malmön ominaispiirre on se, että kaupungin juutalaiset ovat jo liki pakkoevakon edessä. Moskeijoissa juutalaisviha lietsotaan äärimmilleen ja synagoogat, ja ylipäätään juutalaiset, kokevat päivittäistä häirintää ilkivallan ja pahoinpitelyjen muodossa. Asiasta SVT:n Uppdrag Granskning-ohjelman video ”Malmön juutalaisviha” voi katsoa täältä. Tekstitys suomeksi.

Malmössa kukoistaa myös samainen Dawah- liike. Siellä nämä koiranleuat ovat jalkautuneet Malmön monista moskeijoista kadulle vaanimaan ihmisiä ja viekoittelemaan maallistuneita muslimeja takaisin uskon syvään ytimeen.

                                      ***

Tässä muutamat esimerkit. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Joka ikisessä moskeijassa Malmösta Kiirunaan löytyy tuota samaa litaniaa. Moskeijoissa yksinkertaisesti saarnataan jihadista, kalifaatista ja sharia-lain toteuttamisesta. Tämä on niin kiistaton fakta kuin se vain voi olla. Voisin luetella jokaisen moskeijan erikseen, kymmenine eri lähteineen. Sitäpaitsi kun joltain paikkakunnalta lähtee paljon muslimeja jihadiin, löytyy sieltä aina se sama yhteinen tekijä: vireä muslimielämä, jonka keskuksena on moskeija.

Ennenkaikkea moskeija aiheuttaa valtavaa ahdistusta kantaväestössä. Moskeijan ympäristössä liikkuu itsemurhapommittajan näköisiä partaisia miehiä pyjaman näköisissä kaavuissaan ja täyshunnutettuja mustaan telttaan pukeutuvia naisia. Monet isot kokoukset tai juhlat saavat alueen näyttämään lähi- Idältä. Katso vaikkapa kuva Örebron moskeijan ympäristöstä, jossa 4000 muslimia pyllisti allahille. Tämä saa kantaväestön tuntemaan itsensä muukalaiseksi. Lisäksi moskeija jollain selittämättömällä tavalla tuo ympäristöön eräänlaisen hermostuneisuuden.

G7hFi3c

Suurmoskeijaa pitää nyt vastustaa kaikin keksittävissä olevin keinoin. Ei yksi moskeija kesää tee, mutta kohta tulee toinen, kolmas, neljäs eikä loppua näy. Näin se Ruotsikin on islamisoitunut. Jokaisessa kaupungissa on moskeija tai muslimien rukoushuone. Muslimeilla on jo niin paljon valtaa, että kantaväestö ei voi oikein tehdä muuta kuin hyväksyä loputkin.

Lopuksi yksi kysymys: eroavatko Suomen muslimit jotenkin Ruotsin muslimeista? Jos Ruotsin moskeijoissa saarnataan jihadista, kalifaatista ja shariasta, miksi Suomen muslimit eivät tekisi niin?

33 thoughts on “Suomeenko suurmoskeija?

 1. Olisiko siitä apua jos otettaisiin käyttöön perinteinen ase: tehdä valitus kaavasta hallinto-oikeuteen. Sillä saisi jarrutettua parin vuoden ajan ja ehkä enemmän jos se menee korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

  Helpointa olisi jos rakennuslautakunta hylkäisi sen.

  Kannattaisi verrata Saudi-Arabiaan jossa ei saa rakentaa kirkkoja kristillisille uskontokunnille. Saudi-Arabiassa korkein islamilainen johtohahmo vaati maassa olevien kirkkojen hävittämistä. Saudien kuningashuone on poliittinen vallanpitäjä mutta se ei pidä maan uskonnollista johtoa otteessaan.

 2. Näinhän se varmaan olisi parasta. Valitusta valituksen perään. Kaavas, rakennuslupa, ja kaikki mitä rakentamisen ympärillä pyörii, pitää valittaa kaikille mahdollisille tahoille. Tuollainen parista kymmeneen vuotta kestävä ruljanssi saa pahimmat moskeijahalut hiipumaan.

  1. Ja sitten kun tuo ruljanssi on ohi niin rakennetaan niin vitun iso älämölöpaari että sinne mahtuu kaikki Euroopassa loisivat musut. Avajaisiin ilmainen kuljetus musutakseilla. Kun täynnä niin ovet kii ja Tsar Bomb, hupsista.
   Judge Pirro puhuu pelkkää asiaa :
   https://youtu.be/wJ5sh0y1_hU

 3. Vihdoinkin kunnos asiaa!bravo! Just tohon se menee jos saavat ulina torninsa tänne pystyttää.kohta niitä on sitte joka kulman takana ja saa aamusin herätä siihen vatsanvääntö joikuun.

 4. Voisiko perustaa jonkun järjestön joka ryhtyy toimiin näiden muslmien hankkeita vastaan? Itse ajattelin hakea Votkinilta sianpään ja viedä sen aiotulle moskeijan paikalla. Eivät voi rakentaa sellaiselle saastuneelle alueelle. Se on ainakin väkivallaton keino vastustaa näitä rättipää ulisijoita.

  1. Moskeijaa ei tarvitse tulla. Jumala rakastaa muslimeja ja haluaa pelastaa heidätkin ja näyttää heille Taivaan tien -Jeesuksessa. Pelosta monet heistä eivät kuitenkaan uskalla edes kuunnella evankeliumia. Islam on uskonto, joka ei tunne mitään sympatiaa omiaankaan kohtaan. Usko Allahiin tai kuole -siinä heudän ideologiansa. Pelko, uhkailu, rangaistus, valheet.

   1. Minä palvon vain Ukko Ylijumalaa. Mielestäni se on isänmaallisempaa. Kirkonveroja ei tarvi maksaa ja aina kun menen metsään kävelemään olen kirkossa. Tässä uskonnossa suomalaiset ovat pyhä kansa. Ukon palvojat eivät yritä hommata lisää matuja suomalaisten riesaksi. He eivät tuputa lapsille seksuaalisia perversioita homoista ja lesboista.

    Asiasta toiseen: Halla-ahokin näkyy olevan suurmoskeijan kannattajia: https://beta.oikeamedia.com/o1-8259
    Alkaa ihan oikeesti karista viimeinenkin usko persuihin.

    1. Halla-aho todella ihmetyttää lepsuudellaan – muutenhan persut ovat kovinkin vastustaneet suurmoskeija -hanketta!
     – tähän olisi nyt saatava vastaus Halla-aholta, että miten hän äänestäisi valtuustossa?

     KD ja persut – vastustavat hanketta eniten kuitenkin – mutta jopa vasemmistossa on yksittäisiä vastustajia – eli kyllä Halla-ahon ja persujen nyt pitäisi tulla ulos tässä asiassa tai muuten jo kuntavaalituloskin kärsii…

     1. En käsitä, miten Halla-aho voi luulla, että joku ongelmaton lähde voisi rahoittaa kyseistä hanketta? Ei kukaan huvikseen mitään rahoita, ei pidä olla naiivi.
      Vai ei kai H-a nyt valtion rahaa kannata? Jo tontti on liian arvokas annettavaksi ja kun on aivan väärällä paikallakin.

      Ympäri Eurooppaahan juuri nämä suurmoskeijat ovat Persianlahden ääri-islamististen maiden rahoittamia ja kylväneet vain radikalisoitumista, jopa terrorismia…
      – ja kun samat tahot tekevät hallaa myös muslimimaissakin, mm. tukevat talebaanien ja muiden vastaavien ryhmien terrorikoulutusleirejä.

      Nyt jo olemassa olevat Hesan pienet moskeijat ovat käsittääkseni useiden paikkojen osalta eri etnisten ryhmien kulttuurisia kohtaamispaikkoja, joissa myös tavataan omia maanmiehiä ja vaihdetaan kuulumisia. Eikä tällaisissa etnisissä moskeijoissa välttämättä saarnata äärijyrkkää islamia.
      Toki on myös ääri-islamistien yhteisöjäkin, mutta mihinkään pieniin ja kämyisiin paikkoihin ei varmaankaan ihan jokainen muslimikaan ole kiinnostunut menemään.

      Valtava suurmoskeija onkin uhka juuri sen takia, että kuten maailmalla näistä nähdään, niin se levittäisi vain jyrkkää ääri-islamia ja mikä pahinta, niin se kokoisi muslimit yhteen puhtaasti vain tätä tarkoitusta eli uskonnonharjoitusta varten eli yhä useampi muslimi olisi riskissä ryhtyä kiihkoislamilaiseksi uskonnonharjoittajaksi. Ja kun kaikki olisivat samassa paikassa, niin uskonnollisten johtajien kuri ja uskonnollisiin tapoihin pakottava paine vain voimistuisi. Islamilainen monokulttuuri, se saudityylinen, olisi sen jälkeen valtavirtaa.

      Ja kohta jo saarnattaisiin wahhabistista vihasanomaa kauniissa ja avarissa tiloissa – ja kuulijakuntana hyvin suuri osa Hesan sunnamuslimeista. Kynnys ylipäätään ääri-islamistiseen suurmoskeijaankin on aina matalampi kuin johonkin hämyiseen kellarimoskeijaan – sanoma on kuitenkin molemmissa sama.

 5. Selkeästi olisi sosiaalista tilausta kansanliikkeelle joka laittaisi suvakit ja muut valtakunnan tuhoajat järjestykseen. Jos ei muuten, niin vaikka ihan sotkemalla suohon…

 6. Tähän pitää saada lainmuutos aikaan eli kielto uusrakentamiselle sanoo:

  Suomessa ja Ruotsissa (jne) on käsitetty sana ”uskonnonvapaus” aivan väärin. Jokainen saa tietysti uskoa pääkopassaan mitä tykkää mutta on väärin jos se antaa oikeuden rakentaa pytinkia ja pytinkin varapytinkiä sinne sun tänne koska se haittaa ja häiritsee muita ihmisiä ja aiheuttaa turvallisuusuhkan lähellä asuville ja ohikulkijoille.

 7. Julkaisua en muista varmuudella, taisi olla Helsingin uutiset. Järvenpäässä haastateltiin tataari Atik Alia ja hän puolusti suurmoskeija hanketta. Helsingin keskustassa, onko se nyt Fredalla, näkyy puolikuu rakennuksen katolla. Tämä on Atikin mielestä hyvä asia, kun maahan tuleva muslimi sen näkee. Niinpä niin,tuntee varmaan olonsa kotoisammaksi. Pointti on, että en luota tataareihin,jotka moskeijahanketta pitävät hyvänä asiana.

  1. Tataaritkin ovat muslimeita – vaikka melko moni on kyllä vain ns. kulttuurimuslimi, ei edes maltillinen muslimi, vaan vain kulttuurimuslimi.
   Omiin uskonnollisiin porukoihinsa eivät kuitenkaan huoli muiden etnisten ryhmien muslimeita lainkaan, vaan tataarien periaatteessa oletetaan avioituvankin vain tataarien kanssa ja hakevatkin puolisoita myös Venäjältä…
   – toki monet ovat tuota pariutumissääntöä rikkoneet ja siksi ryhmän koko on säilynyt koko ajan pienenä, kun se on ns. vuotanut valtaväestöön päin.
   Ihmettelen, etteivät tataarit tajua, että juuri etnisyyteenkin keskittyminen on suojellut tataareita myös uskonnolliselta radikalisoitumiselta!

   Mutta todellakin muslimeille suurmoskeija olisi valtavan iso symboli – ikään kuin tekisi Suomesta muslimien itselleen merkkaaman maan ja Hesasta heidän kaupunkinsa…
   Kamalaa on kristitynkin katsella Jerusalemia, kun Raamatussakin kuvatun temppelivuoren harjalla temppelin paikalla onkin kalliomoskeija kultakupoleineen – ja kun jo uskovia kristittyjäkin se häiritsee etenkin symbolisessa mielessä, niin voin vain kuvitella, kuinka paljon se ottaa kupoliin uskonnollisia juutalaisia…
   – on kuin joku Sauronin silmä!

   Minua ottaisi kupoliin – jos Suomen pääkaupungin suurin ja näyttävin rakennus olisi joku SAUDIEN ja muiden partaimaamien pykäämä rakennus, jossa palvottaisin verenhimoista kuunjumala-allahia ja hänen pedo-profeettaansa Muhamattia – ja ulisutettaisiin Koraanin saatanallisia säkeitä suurella volyymilla…
   – ja örkkiarmeija eli jotkut radikalisoituneet partaiset kaapuäijät siihen näkyyn päälle…

   Hesan suurmoskeijasta kun tosiaan kaavaillaan aivan jättimäistä, jotain 20 000 neliötä – kun suurkirkonkin sakraalitilat olivat vain jotain 1500 neliötä…
   – ja on poikkeuksellisen kalliskin, 100 miljoonaa – kun muissa Euroopan maissakin on käsittääkseni yleensä ollut korkeintaan kymmenen tai muutaman kymmenen miljoonan projekteja, jos koko raha on tullut ulkomailla…

 8. Moskeijan vastustamisesta voidaan OIKEIN organisoituna tehdä se kansallismielisiä piirejä yhdistävä yhteinen iso juttu. Siitä ilmeisesti on olemassa lähes täydellisesti yhtenevät näkemykset skenen sisällä? Erityisen tärkeää on että se aloitetaan VÄLITTÖMÄSTI koska näitä umpihulluja ideoita ajetaan valtavalla raivokkuudella läpi tavallisten kansalaisten selän takana ja lakipykälistä välittämättä!

  RIVIT KUNTOON NYT!

  1. Ehdottomasti on oltava vastaan ja isolla porukalla!
   – monta kertaa suurkirkkoa suurempi rakennus on torpattava – tai muuten Suomi ja Helsinki saa uuden maamerkin moskeijasta ulkomaillakin ja vastaavia alkaa nousta ympäri Suomeakin…
   – symbolista arvovaltaa ja niskaotetta hakevat muslimitkin selvästi tuolla megalomaanisen kokoisella rakennussuunitelmalla…
   – puhumattakaan siitä, että se radikalisoi Hesan ja koko Suomenkin muslimiväestöä – jopa terroriin asti!

   Laittakaa ihmiset asiallista ja asiapitoista kritiikkiä aina, kun näette asiasta keskusteltavan jossakin, mihin voi kommentoida – siis valtamediassa yms.

 9. Tietokoneavusteista rasistijahtia… :

  ”Yhdenvertaisuusvaltuutettu ja Ihmisoikeusliitto: Vihapuheesta vapaaseen kampanjointiin

  Kunnallisvaaliehdokkaiden julkisista Twitter- ja Facebook-viesteistä seulotaan tietokoneavusteisesti sellaiset viestit, joissa on joitain vihapuheen merkkejä.

  Yhdenvertaisuusvaltuutettu ja Ihmisoikeusliitto peräänkuuluttavat vihapuheesta vapaata kunnallisvaalikampanjointia.

  Yhdenvertaisuusvaltuutettu seuraa aktiivisesti kuntavaalikampanjaa erityisesti sosiaalisessa mediassa ja puuttuu vihapuheeseen.

  – Sananvapauteen kuuluu myös vastuu sanomisista. Sananvapaus on keskeinen ihmisoikeus, mutta sen varjolla ei saa loukata muita ihmisoikeuksia, sanoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila.

  Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä kertoo, kaikille kuntavaaleissa mukana oleville puolueille on lähetetty kirje.

  – Muistutamme poliittisten päättäjien tärkeästä asemasta ja vaikutuksesta yhteiskunnalliseen ilmapiiriin. Toivomme, että kannustuksellamme olisi ennaltaehkäisevä vaikutus, Pimiä sanoo.

  Järjestöt muistuttavat, että kaikki eduskuntapuolueet ovat allekirjoittaneet Euroopan poliittisten puolueiden rasisminvastaisen peruskirjan sekä sitoutuneet muun muassa olemaan näyttämättä, julkaisematta ja levittämättä näkemyksiä, jotka lietsovat ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä.

  Erityisseurantaan sosiaalisen median viestit

  Seurannassa hyödynnetään kokeiluna myös automaattisen tekstianalyysin mahdollisuuksia vihapuheen tunnistamisessa.

  – Välitämme vakavaa vihapuhetta sisältävät viestit puolueille tiedoksi ja heidän toimenpiteitään varten. Jos kyse on lainvastaisesta häirinnästä tai mahdollisesti rikoksesta, asia otetaan toimistossamme käsittelyyn tai siitä ilmoitetaan poliisille tai syyttäjälle, Pimiä kertoo.

  Kokeilussa seulotaan kunnallisvaaliehdokkaiden julkisista Twitter- ja Facebook-viesteistä tietokoneavusteisesti sellaiset viestit, joissa on joitain vihapuheen merkkejä. Yhdenvertaisuusvaltuutettu saa käyttöönsä Open Knowledge Finlandin johdolla kehitetyn automaattisen tekstianalyysin keräämän aineiston ja arvioi, onko viesteissä kyse vihapuheesta.

  Automaattisessa tekstianalyysissa tunnistetaan vihapuhetta käyttäen hyödyksi muun muassa Poliisiammattikorkeakoulun viharikostutkimusta ja vihapuheesta annettuja tuomioita. Täysin automaattista vihapuheseulaa ei voida rakentaa, koska vihapuhetta on monenlaista. ”

  http://hommaforum.org/index.php/topic,119898.msg2576931/topicseen.html#msg2576931

 10. ”IS on kertonut eilen ja tänään huoltajuusriidoista, joissa lapset ovat joutuneet eroavien vanhempiensa rajujen riitojen pelinappuloiksi.

  Yhä useammin oikeudessa käydään lapsista riitoja, joissa osapuolina ovat kahden kulttuurin vanhemmat – suomalainen nainen ja ulkomaalaistaustainen mies.

  Vuosikymmeniä perheriitoja ratkonut asianajaja sanoo, että ”suomalaisnaiset ovat ihan hulluja”.

  – Ensin he lähtevät ihastuksensa perään kaukomaille, ja kaikki on yhtä juhlaa, mutta kun tullaan takaisin lapsi kainalossa kotiin, onkin ihastus muuttunut pedoksi, hän kertoo.

  Erityisen vaikeita riitoja

  Suomi on globaali toimija myös avioliittomarkkinoilla, mikä näkyy eroriidoissa. Suomessa on jo kymmeniä asianajajia, joiden asiakkaina on suomalainen ja ulkomaalainen riitelemässä huoltajuus- ja tapaamisasioista.

  Asianajaja korostaa, että ulkomaalaisten ja suomalaisten välisten eroriitojen ja lasten tapaamisten ratkominen on erityisen ongelmallista.”


  Kahden kulttuurin pariskunnan eroprosessi voi helpostikin maksaa 20 000 euroa.

  Kulut vain nousevat, kun toinen vanhemmista matkustaa tapaamaan lastaan.”

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005131727.html

  1. Kyllä se pitää vaan estää jo ennalta – ilman tulitikkuja!

   Nyt vaan asiapitoiseen somesotaan hanketta vastaan – ja äänestyspäätöstä kunnallisvaaleissa tehtäessä tämä on syytä ottaa huomioon.

   1. Pitää on eri asia kuin voida. Suomi köyhtyy ja korruptoituu. johtaen siihen että osa päättäjistä myy kansansa. Sen lisäksi suvakit kaiken paskan päälle. Nössöillä ei ollut virkaa 1939-1944, eikä sen enempää nykyään. Jos tikkuja tarvitaan, niin niitä on velvollisuus käyttää! Eläköön Suomi!

    1. Kannattaa muistaa, että muslimit ovat kovia kostamaan, joten siksikin on parempi estää ennalta, mutta…

     1. Ja muistetaan nyt vielä, ettei luterilaisuus ole minnekään lähtenyt Pohjoismaista, vaikka niissä onkin kirkkoja poltettu. Miksi siis islamkaan lähtisi moskeijoita polttamalla?

 11. Vieraiden valtioiden soluttautumisoperaatioita ne ovat – islamisaation edistämisprojekteja – suomalaisten ja muiden ei-muslimien päänmenoksi ja valtioidemme valtaamiseksi islamille! :

  ”Salainen raportti: ”Saudi-Arabia rahoittaa ääri-islamismia Saksassa”

  Kolmen Persianlahden maan väitetään rahoittavan salafistisia moskeijoita, kouluja ja saarnaajia.

  Saksan tiedotusvälineet kertoivat viime viikolla, että maan tiedustelupalvelujen mukaan Saudi-Arabia, Kuwait ja Qatar rahoittavat Saksassa toimivia ääri-islamistisia ryhmiä.

  Tieto perustuu liittovaltion tiedustelupalvelu BND:n ja kotimaantiedustelu BfV:n salaiseen raporttiin, jonka Süddeutsche Zeitung sekä NDR ja WDR-kanavat kertoivat lukeneensa.

  Raportin mukaan nämä Persianlahden maat rahoittavat islamin vanhoillista salafistista tulkintaa edustavia moskeijoita, saarnaajia, kouluja ja käännytysryhmiä.

  Toiminta tapahtuu kolmen järjestön kautta, jotka raportin mukaan ovat kaikki läheisessä yhteydessä ”omien maidensa hallituksen elimiin”. Järjestöt ovat Saudi Muslim World League, Sheikh Eid Bin Mohammad al-Thani Charitable Association ja Kuwaiti Revival of Islamic Heritage Society.”

  (http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3646663-salainen-raportti-saudi-arabia-rahoittaa-aari-islamismia-saksassa)
  —————–

  ”Bahrain on 1,3 miljoonan asukkaan rikas saarivaltio Persianlahdella. —
  Arabikevään mellakat 2011 levisivät kuitenkin myös Bahrainiin, jossa maata hallitseva sunnieliitti on ajanut shiialaisen opposition ahtaalle. Muun muassa Human Rights Watch on raportoinut sunnalaisen hallituksen ihmisoikeusloukkauksista.

  – Reilun miljoonan asukkaan Bahrainissa on 3 000 poliittista vankia. Rahoituksen toteutuessa sunnien ja shiiojen välinen jännitteisyys rantautuisi meillekin, tietolähde epäilee.

  – Osa moskeijahankkeen luonteesta perillä olevista Suomen muslimeista pelkää, että rahoituksen toteutuessa moskeijan imaamikoulutukseen juurtuu sunnalainen salafijihadismi, jota terroristit edustavat.”

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suurmoskeijan-rahoitus-huolestuttaa

  (http://voima.fi/artikkeli/2015/pienen-piirin-suuri-moskeija/)

  1. Mutta jos edes kokoa saataisiin huomattavasti alas – ja paikkaa sivummalle, pois kalliilta paraatipaikalta – jonnekin Puhoksen ostoskeskuksen sisälle piiloon tms. – niin sillä olisi jo suuri symbolinenkin vaikutus.

   Mielestäni se, että ex-pressan ukkokin on todennut näin, on toivoa antavaa, että jatketaan vaan sinnikkäästi vastustusta! :

   Pentti Arajärvi (sd): Jokseenkin eri mieltä (Haluatko suurmoskeijaa siis)

   ”Tähän mennessä esillä ollut suurmoskeijasuunnitelma sisältää monia ongelmia. Se on täysin ulkomaisesti rahoitettu ja vain yhteen islaminuskon suuntaukseen perustuva. Islamin eri suuntauksia on kohdeltava yhdenvertaisesti kuten eri kristinuskonkin suuntauksia. Helsingissä on jo useita moskeijoja. Esitetty suunnitelma sijoittuu huonosti kaupungin rakenteeseen ja kaupunkikuvaan.”
   (HS)

 12. Ja kuka maksaa jättimäisen suurmoskeijan ylläpidon – jos vieraat vallat maksavat vain sen rakennuttamisen? Ei voi olla halpaa lystiä – jo pelkkä lämmityskin…

  Kirkko ja kaupunki -lehden mukaan Suomen islamilainen neuvosto on taloudellisissa vaikeuksissa ja huomiota herättävää on, että samoja suurmoskeijan puuhamiehiä ja -naisia löytyy sieltäkin, joten mietityttää, että mitenköhän suumoskeijan ylläpidonkin kanssa menee – vaikka esim. Persianlahden maat sen rakentaisivatkin? :

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suomen-islamilainen-neuvosto-vaikeuksissa-kymmenien-tuhansien-valtiontuet-poikki-rahankayton-epaselvyyksien-vuoksi

  Ja miksi ylipäätään Persianlahden maat laittavat jopa satakin miljoonaa yhteen rakennukseen Hesassa, kun samalla sunnalla autettaisiin jopa miljoonia kärsiviä syyrialaisia?

  Entä saisiko vastaavasti Putinin Venäjä rakentaa jonkun jättimäisen venäläisen kulttuurin keskuksen ja uuden ortodoksikirkonkin Hesaan – koska Suomen ortodoksikirkkohan kuuluu autonomisena eli itsehallinnollisena kirkkokuntana Konstantinopolin ekumeenisen patriarkaatin alaisuuteen, eikä Moskovan alaisuuteen – mutta Suomessa on kuitenkin yhä enemmän venäläisiä ja siten myös Moskovan patriarkaatin alaisia ortodokseja?
  – entä antaisiko Hesa heille oman kalliin jättitontin tähän tarkoitukseen?

 13. – Charlie Hebdo- murhien
  – terrori- iskua
  – Metro-lehti

  Yhdestä kappaleesta nämä esimerkit. Oikein olisi:

  – Charlie Hebdo -murhien
  – terrori-iskua

  Metro-lehti on oikein: ei välilyöntiä. Jos yhdyssanassa on vain kaksi osaa, sinne ei millään ilveellä tule välilyöntejä. Jos siinä on enemmän kuin yksi sana, se tulee näin: Charlie Hebdo -murhien. Tässä välilyönti ennen yhdysviivaa kertoo, että yhdyssanan alkuosaan kuuluu useampia erillisiä sanoja. Esimerkiksi: Täällä Pohjantähden alla -romaani tai Dagens Nyheter -sanomalehti.

  1. Mottomme olkoon: ”Muoto ennen sisältöä”? Tulikohan tämäkään kieliopillisesti oikein?

   1. Tajukangashan on hyvä puhuja ja kirjoittaja. Tässä olisi vain pari yksinkertaista sääntöä. Kun muutaman päivän niitä noudattaisi, ne menisivät sen jälkeen itsestään.

    Asian voisi jopa palastella muutamaan osaan kirjekurssiksi. Osa 1: Olisi jo voitto sitaattiteollisuudelle, jos Tajukangas suostuisi kirjoittamaan kaikki kaksiosaiset väliviivalliset yhdyssanat ilman välilyöntiä. Siis kaikki: Metro-lehti, terrori-isku, Juha-Pekka, K-market, facebook-sivu, dawah-liike, 40-luku jne. Ei tarvitsisi mitään miettiä. Aina kun yhdistää kaksi osaa toisiinsa väliviivalla, niin siihen ei koskaan missään tilanteessa tule välilyöntiä.

    Toivossa on hyvä elää!

 14. Hieman ongelmallinen tuollainen pien- tai suurmoskeija. Kuffari kuitenkin rakentaa salakuuntelujärjestelmän, kuten Viru-hotelliin aikoinaan. Jonkun maajussin pellolle **tulliset teltat pystyyn ja sellaiset kemut kuin lestoilla on. Älyvehkeet jätettävä heijastinmiehille ja vain muslimeista parhaat pääsevät kaikkein pyhimpään, jossa kunniavieras Abu Bakr al-Baghdadi villitsee imaamimme hurmokseen. Muualla normimusut raiskaavat vuohia ja pitävät muutenkin senpäiväisiä bakkanaaleja. Veriorgioistahan ne tykkää. Akoille joku monttu, jossa kuorivat nauriita? Lapset treenaavat rituaaliteurastusta pehmojäniksillä jne. Rauhassa saa touhuta, eikä ikävää julkisuutta tule? Tarkka paikka on salaisuus viime päiviin saakka ja vartioitu paljastuksen jälkeen, ettei kukaan pääse pilaamaan kekkereitä. Ellei suurmoskeijaan tule suurta parkkihallia, on helppo seurata, kuka menee ja tulee.

  Eräs Roth väitti Hanasaaren hiilivoimalan sulkemisella olevan sellainen seuraus, että pitää väsätä uusi ydinvoimala tilalle. (Siihen kuulemma moskeijaa kaavaillaan.) Sitä ei muuten islamistit maksa. Lainaan kummelia: ”Sairas poika leikataan ja ankaralla laskulla muistetaan. Mistä poika rahan saa? No, Kelasta poika rahan saa!” 8 000 000 000€ nykyisen Iisakin atomivoimalan arvioitu hinta? Tule apuun vanja! Vai miellyttäisikö Fukushima Daiichi ll? Nyt siteeraan erästä asiantuntijaa, joka tuolloin (Fukushiman poksaus.) oli suorassa uutislähetyksessä. Kysymys kuului jokseenkin, että kuinka on mahdollista… Vastaus: ”Niin sähkö ja merivesi ei sovi samaan huoneeseen.” Tyhmempikin tajusi asiantuntijalausunnon? Uutisankkurit tosin olivat hieman huuli pyöreänä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.