Sunnuntain Dystopia klo 17.00 alkaen-vieraana Henna Kajava

0

Aiheena: Jussi Halla-aho, islamisaatio, sekä stereotypiat. Miten Perussuomalaiset muuttuvat puolueena, kun Halla-ahosta tulee puheenjohtaja? Mitkä ovat Halla-ahon kannat TIPP-sopimukseen, NATOon tai sosiaalietuuksiin? Miten islamisaatio on edennyt Suomessa ja mitä voisimme oppia muiden länsimaiden tekemistä virheistä? Miten joku muslimi voi olla maahanmuuttokriitikko, entäs hippi tai gootti? Tarkoittaako maahanmuuttokriittisyys sitä, että hyväksyy myös kämyskenessä vallalla olevat arvot?

Tänään klo 17 ja vieraana Henna Kajava!

 

17 thoughts on “Sunnuntain Dystopia klo 17.00 alkaen-vieraana Henna Kajava

 1. Henna Kajava on erittäin miellyttävä ja järkevä nainen, hyvä äänestysvalinta kunnallisvaaleissakin!
  – lukekaa naisen blogeja Uudessa Suomessakin…

  Tommi ja Jenni ovat liian yltiöliberaaleja, kuten Halla-ahokin – tuossa suurmoskeija -asiassa.
  Poliitikko saa tai hänen oikeastaan pitääkin määritellä itselleen arvomaailma, jonka jakaa yhdessä kannattajiensa kanssa – eikä esim. islamisaation ja etenkin suurmoskeijan rahoittajiin liittyvän wahhabismin eli saudien ideologis-uskonnollis-poliittisen ideologian edistämisen tarvitse kuuluu kenenkään ajamaan politiikkaan, vaan sitä vastaan voi toimia ihan vain periaatteestakin.
  Muutoinkin suuri osa politiikasta perustuu silkkaan tunteeseen – eivät poliitikot ole useinkaan sieltä järkevimmästä päästä, vaan heillä on esim. kyky innostaa muita ja se nostanut heidät valtaan.
  Demokratiassa enemmistö määrää muutoinkin, joten ei-muslimeista koostuva enemmistö saa päättää – ja paljonko meillä edes on muslimeja, Helsingissäkään? – vain muutamia prosentteja koko maassa ja Hesassakin selvä vähemmistö!

  Uskonnonvapauskaan ei ole mikään itseisarvo – koska esim. latinalaisessa Amerikassa harjoitetaan yleisesti santeriaa, johon kuuluu eläinuhrausta – eikä sitä tarvitse hyväksyä.
  USA:ssakin saavat uhrata eläimiä – mutta en haluaisi samaa Suomeen.

  Toki Tommistakin löytää moni äänestäjä varmasti oman vaihtoehdon, jopa hiukan epätyypillisemmät persutkin. Monelle hyvällä tavalla erilainen persu, nuorille etenkin.

  Erilaisuus ja pienet eriävät mielipiteet ovat vain hyväksi maahanmuuttokriittisellekin keskustelulle.
  Halla-aho ja Terho – makuasiakin, molemmissa on hyvää ja pienesti huonoakin, riippuen näkökulmasta.

  1. Pew -tutkimuslaitos on tuottanut mielenkiintoista dataa uskontojen eroista – ja juuri esim. muslimien vakaumuksesta ja radikaaliuden määrästä.

  2. Tommi ajattelee niin, että kun muslimit tekevät väärin jossakin kohtaa, niin siksi kristityiltäkin on kiellettävä jotain toimintoja – mutta eihän tämä ole oikeudenmukaista.
   Vaan uskontojen erot on huomioitava – samoin kuin se, että valtaenemmistö suomalaisista on kristittyjä.

   Uskonnot eivät ole katoamassa mihinkään – usko pois, Tommi!

  3. Suurmoskeijaa pitää vastustaa monien eri perustein ja myös ihan vaan tunteellisella paatoksella ja retoriikalla, koska se kuuluu poliittiseen vaikuttamiseen!
   – esim. pelkkä rahoituksen kritisointi ei riitä, koska islamofiiliset-vihervasurit ovat valmiita vaikka lainaamaan kymmeniä miljoonia sitä varten – ja esim. kokkarit ovat aina lahjottavissa!

   Me tulemme kuulemaan vastapuolelta VETOAVAA TUNNEPUHETTA – aivan kuten homoavioliitoissakin( + homoadoptio + isyyden mitätöinti laista + kirkon kiristäminen) nähtiin – samat Jani Toivolan itkemiset ja Emma Karin lässyttävän teennäiset naamanvääntelyt, tullaan näkemään ja ne kuitenkin vetoavat joihinkin…

   Pääpormestariehdokkaistakin Sinnemäki kannattaa ja Vapaavuori vastustaa – ja eka siis saattaa itsekin hankkia nuo rahat; suomalainen takaaja kyllä maksaa, jos muslimit jättävät maksamatta – ja toinen taipuu kyllä Saudi-rahallekin, jos pätäkkää vaan lyödään tarpeeksi tiskiin…

   Siksi Halla-ahon varovaisen myönteinen kanta on järkytys – tässä kohtaa Jussin pitäisi kyllä ottaa mallia Wildersistä ja kumppaneista eli räväkämpi EI!
   – Halla-ahon kannattajista varmasti 99,99% vastustaa suurmoskeijaa, joten hänen pitäisi myös vastata tähän huutoon tai sitten avata lausuntoaan enemmän ja vastata myös kritiikkiin…

   1. Ateistina Halla-aho voisi todeta – hiukan kuin Kajavakin ehdotti – ettei halua enää mitään uusia jättimäisiä uskonnollisia rakennuksia Hesan keskeisille paikoille, vaan vanhat riittävät…
    – keskustan hyvät ja kalliit tontit pitää varata kaikille tarkoitettuja julkisia rakennuksia varten tai sitten rakentaa esim. asuntoja tai tuottavia yrityksiä.
    – jopa Guggekin olisi ollut kaikkia ihmisiä varten, vaikka kaikki ehdot eivät miellyttäneetkään, mutta suurmoskeija on vain pienen piirin sunnia varten…

    Omasta mielestänikään jotain pieniä moskeijoita ei voida estää rakentamasta alueille, joissa asuukin muslimeja, jos itse ostavat tonttinsa ja rahoittavat rakentamisen – mutta tuota suurkirkkoa huomattavasti suurempaa megalomaanista suurmoskeijaa keskeiselle ja vielä kalliille alueelle, jossa ei käsittääkseni edes asu muslimeja – ei pidä missään nimessä rakentaa!

 2. McDonald’s, jos todella kaikki on halal -lihaa, niin se rikkoo kristittyjen uskonnollista vakaumusta, sillä kristitty ei saa syödä epäjumalille uhrattua lihaa, jos se vahvistaa esim. muslimien uskoa – ja kyllähän Mäkkärin politiikkaa juuri pönkittää islamia ja muslimien uskoa länsimaissakin.

  Toki jossain muslimimaissa, joissa kaikki liha on halal -lihaa, eikä siihen kiinnitetä erityistä huomioita – ei tätä vahvistamista tapahdu samoin. Mutta aina, kun muslimi kyselee erityisesti, että onko tämä varmasti halal-lihaa jne. – niin kristitty ei saisi olla siinä mukana…

  1. Noin muutoin kristityn ei kyllä tarvitse vältellä mitään ruokia, eikä siis aina halaliakaan… – ”Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Se ihmisen saastuttaa, mikä tulee suusta ulos.”

 3. Sossutukien yms. suhteen kultainen keskitie olisi paras – hyvä on olla olemassa, mutta erittäin paljon olisi kyllä korjattavaakin.

 4. Äärimuslimi koulunkäyntiavustajana – auttaa varmaan muslimien kotoutumista länsimaisiin arvoihin… :

  ”Huivi on tärkeä, koska olen muslimi” – Monella työpaikalla ei ole linjausta uskonnollisista vaatteista

  Työpaikoilta puuttuvat uskonnollisten vaatteiden käyttösäännöt. Arjessa sovelletaan tervettä järkeä.”

  ”Lähihoitajaksi opiskeleva Masume Ahmadi ottaa meidät vastaan Kaarisillan yhtenäiskoulun aulassa. Hän pyytää kahteen kertaan anteeksi, ettei voi kätellä kuvaajaa.

  – En halua olla epäystävällinen, mutta en voi kätellä miestä.

  Masume on yksi niistä musliminaisista, jotka pitävät hijab-huivia työssä. Koulunkäynnin ohjaajan huivi ei pistä silmään, sillä monet oppilaatkin peittävät hiuksensa.

  Masume aloitti huivin käytön 9-vuotiaana. Hän kertoo, kuinka tytöt tuossa iässä aloittavat rukoilemisen ja paastoamisen.

  – Huivi on tärkeä, koska olen muslimi. Se kuuluu uskontoon.

  Afganistanissa syntynyt ja terveydenhoitajaksi Iranissa valmistunut Masume tuli Suomeen kiintiöpakolaisena 4,5 vuotta sitten. Ongelmia huivista tuli, kun Masume haki työtä vanhainkodista ja siivousalalta.

  – En saanut töitä, koska käytän huiviä. ”

  http://www.aamulehti.fi/kotimaa/huivi-on-tarkea-koska-olen-muslimi-monella-tyopaikalla-ei-ole-linjausta-uskonnollisista-vaatteista-24351516/

 5. Jos EU-n tähden on pakko ottaa islamilaisia maahanmuuttajia, niin onhan sekin jonkinlainen syy (vrt.Unkari) ja kiintiöpakolaisina ymmärrettävää. Mutta sellainen idealistinen kiihko joka on levinnyt omaan väestöön (Ruotsissakin) ei takaa mitään hyvää kun historia tuntee uskontojen väliset veriset sodat ja konfliktit. Jo nyt on näkyvissä,kuinka pieni joukko maahanmuuttajia saa yhteiskunnan sekaisin. Sellainen kiihko joka nosti Venäjällä bolshevikit valtaan 1918 on ymmärrettävä johtuneeksi valtiovallan halvautuneisuudesta (Tsaari Nikolai), mutta tässä nykyajassa on kysymys pelkästä tietämättömyydestä ja seikkailunhalusta, molemmin puolisesti. Uskonkin, että ainakin osalta omaa naisväkeä on kysymys mielipuolisesta uskosta voivansa muuttaa tulijat mieleisiksi, ikäänkuin maskoteiksi. Minulle on h:vtin vaikeaa ymmärtää miksi emme voisi olla kristillisperustainen Suomi. Emme tarvitse täysin vieraita monumentteja kannattajineen.

  1. Ei ole edes kiintiöpakolaisina ymmärrettävää ottaa muslimeita, koska kristittyjä, buddhalaisia yms. ei-muslimejakin on tarjolla yllin kyllin – jostain syystä suvakki-Migri vain imuroi kiintiöpakolaisiksikin muslimeja…

   EU:n siirtokiintiöiden suhteen pitäisi vaatia ei-muslimeja sekä priorisoida naiset ja lapset…
   – nyt Suomeen siirretään enimmäkseen nuoria muslimimiehiä sitäkin kautta…

 6. Hommalla mielenkiintoisia ajatuksia sisältävä suomennos (Akez):

  ”Kuvitteellinen rasismi”: Avainteos

  Dokumentoitu, perusteltu, älykäs, rohkea – Pascal Brucknerin uusin kirja ”Un racisme imaginaire” (Kuvitteellinen rasismi) on perusteos islamofobiasta ja sen välineellistämisestä yhteiskunnassamme. Jännittävä, levottomuutta herättävä ja korvaamaton teos.

  Kirja aloittaa eräästä havainnosta: Vuoden 1979 Iranin vallankumouksesta lähtien kaikki poliittisen islamin, ja sen fundamentalististen ja lahkolaisuutta edustavien suuntausten kritiikki on luokiteltu systemaattisesti rasismiksi.

  1900-luvun lopulla syntynyt käsite ”islamofobia” on tukahduttanut – jopa demonisoinut – keskustelun vapauksien kunnioittamisen tai jumalanpilkan nimissä.

  Pascal Bruckner pyrkii osoittamaan, että tämä rasismi on puhtaasti kuvitteellista (josta kirjan nimi) ja välineellistettyä. Islamofobia esitetään meille kolonialismin sortamien kulttuurien uudelleensyntymisen (renaissance) torjuntana. Bruckner selvittää useista sanomalehdistä ja muista julkaisuista poimittujen esimerkkien avulla kuinka tämä lähestymistapa on luotu luokkataistelun korvaajaksi keskusteluihin, jotka koskevat integraatiota, assimilaatiota, inkluusiota, monikulturismin puolustamista, maahanmuuttajayhteisöjen uhriuttamista ja anti-kolonialistista syyllisyyttä.

  Hän selvittää myös ”islamofobian” muuttumista absoluuttisen rasismin uudeksi paradigmaksi.

  Pascal Bruckner esittää kirjan loppuosassa kolmea lähestymistapaa: Kehotus lukea Koraania rauhallisesti ja kriittisesti, Ranskan maltillisten muslimien tukeminen, mutta myös Ranskan perusarvojen humanismin, sekularismin ja sananvapauden puolustamista.

  OTTEITA KIRJASTA

  – ”Kuvitellaanpa […], että aina kun vapaa-ajattelijat olisivat kyseenalaistaneet Raamatun, niin kirkolliset auktoriteetit olisivat reagoineet syyttämällä heitä rikoksesta nimeltä kristianofobia estääkseen näiden näkemysten esittämisen.” s. 16

  – ”Antirasismi rodullistaa jatkuvasti jokaisen etnisen, poliittisen, seksuaalisen tai uskonnollisen konfliktin. Se synnyttää yhä uudelleen sen kirouksen, jota vastaan se väittää taistelevansa.” s. 22

  – ”Nykyajan tabu [poliittinen korrektius, viitaten Barack Obamaan ja François Hollandeen] ei pyri tekemään pyhiä vain uskomuksista ja ajatuksista, vaan kokonaisista todellisuuden sektoreista.” s. 28

  – ”Syytös islamofobiasta ei ole muuta kuin joukkotuhoase intellektuellissa keskustelussa.” s. 41

  – ”Traditioltaan papiston vastaisessa Ranskassa voi pilkata Moosesta, Jeesusta, Dalai-Lamaa, paavia … mutta islamille ei saa koskaan nauraa, ellei halua päätyä oikeuden eteen tai jihadismin puolustajien tappamaksi … Mistä tämä erityiskohtelu johtuu?” s. 48

  – Puhuttaessa Pierre Bourdieu’n käsitteestä ”symbolien enklaavi” (enclos symboliques): ”Hunnun merkitys ei ole alkuunkaan hiusten peittäminen, vaan se on ensisijaisesti näkyvyysstrategia: Se erottaa ”meidän” naisemme teidän naisistanne, pelastetut tuomituista …” s. 77

  – ”Jokainen rikos, teurastus, pommi-isku … on jossakin määrin meidän omaa syytämme ja tämän pitäisi kannustaa meitä taistelemaan syyllisyytemme voittamiseksi. Anteeksiantamisen ideologiassa teko ei ole muuta kuin oire jostakin.” s. 91

  jne.

  http://hommaforum.org/index.php/topic,119932.msg2578482/topicseen.html#msg2578482

  ”Daniel Pipes: Vasemmiston ja islamismin välinen yhteistyö on lisääntynyt. Sen juuret ovat Michel Foucaultin Teheranin-vierailussa 1978-79. Hän oli varsin innostunut vallankumouksesta. Aluksi vasemmisto vastusti häntä, mutta ajan myötä vastustus on kadonnut. Eräs tärkeä hetki oli helmikuussa 2003, kun islamistit ja vasemmisto järjestäytyivät yhdessä Irakin sotaa vastaan. Yhteys perustuu tähän. He eivät tue samoja asioita, mutta he vastustavat samoja asioita – samoja ideoita, instituutioita, maita ja ihmisiä. Heidän yhteistyönsä ei ole strategista, vaan taktista. Tämä näkyy lännessä koko ajan.”

 7. Sanotaan, että syntyvyys vähenee, niin taulukossakin, niin kertokaapa millä logiikalla kuitenkin väestöennusteessa väestön määrä kasvaa näinkin reippaasti? Ihan vaan kun porukka elää pidempään? Katsokaapa sivulta myös muun kielisten (suomi, ruotsi, saame ja venäjän jälkeen) osuuden huikea nousu vuodesta 1990. On siellä ulkomaan kansalaistenkin määrät, mutta vasta 2015, odotan viime vuoden tilastoja. Kieliasioissa meillä on enemmän somalinkielisiä kuin englanninkielisiä, englannin jälkeen heti samoissa arabia, erittäin huolestuttavaa. http://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html#v%C3%A4est%C3%B6ennuste

  Väestöennuste
  Yksikkö 2020 2030 2040 2050 2060
  Väkiluku 1 000 5 595 5 769 5 861 5 914 5 979
  0–14 % 16,2 15,3 14,8 14,6 14,3
  15–64 % 61,2 59,1 58,9 58,1 56,9
  65– % 22,6 25,6 26,3 27,3 28,8

 8. Kun hylsyjä saaneita matuja aletaan vihdoinkin poistaa maasta- kuten Ruotsissa nyt ihme ja kumma tehdään- niin miten heidät löydetään? No sossun kortistosta tietenkin eli Taikaseinän asiakasluettelosta!

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24581279.ab

  Asiasta toiseen: Ruotsissa lasketaan olevan noin 150 IS- joukoista palannutta tyyppiä jotka vaan palloilevat vapaina kaduilla kuin ei mittää. SÄPO (SÄkerhetsPOlisen) ei edes kaikista tiedä ja kunnat (joiden heitä pitäisi ohjastaa) eivät saa mitään tietoja SÄPOlta ja poliisilta. Eli palloilu jatkuu. Miellyttävää nyt varsinkin kun kalifaatti käskee tekemään terroritöitä omassa maassaan eikä enää reissaamaan rintamalle:

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-ar-unikt

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.