Malmössa mielenosoitus EU:n kieltoa käyttää huivia työpaikoilla

0

1xnRN-CXao0vYKg0FNDU99fSVdk

 

Malmössä pidettiin tänään pienimuotoinen lakko EU:n tuomioistuinta kohtaan, jonka mukaan työnantajalla on oikeus kieltää uskonnolliset, poliittiset ja filosofiset symbolit työpaikalla. Möllevångintorille kerääntyi kourallinen lähinnä musliminaisia, joiden mielestä työnantaja ei saa kieltää mm. huivin käyttöä.

Lakon puuhanainen malmöläinen opettaja Aya Said sanoo, että sellainen kielto, jossa puututaan hänen pukeutumiseen on syrjintää.

Ruotsalainen Wiwie Borg kertoo:

– Kaikkina aikoina miehet ovat yrittäneet päättää miten naiset saavat pukeutua ja miten ei. Nyt vauhdissä on ukkolauma Brysselistä, joka yrittää määrätä. Milloin naiset saavat päättä itse pukeutumisestaan?

Sinänsä EU-tuomioistuimen päätös on pohdinnan arvoinen. Tarkoittaako päätös myös sitä, että esimerkiksi tavallinen pieni kaulariipus, jossa on risti, on kiellettyjen symbolien listalla?

5 thoughts on “Malmössa mielenosoitus EU:n kieltoa käyttää huivia työpaikoilla

 1. Onkohan tuo yksi huivimummo joku palkattu romskukerjäläinen?
  Entä tuo hiukan piilossa oleva musta tyyppi, mieskö?

  Ristikoruja kyllä käytetään myös ihan vaan koruina, esim. joku Madonnakin timanttiristeineen – joten ei ole ihan sama asia kuitenkaan…

  Uskonnolliset musliminaiset eivät juuri työtä tee, joten ongelma on aika vähäinen jo lähtökohtaisesti 😉
  – mutta kyllä asiakaspalvelusta tai esim. sairaaloista ja muista julkisista työpaikoista pitäisi kieltää, etenkin jos siitä vielä haittaakin…
  – huivia käyttävien pitää valita työ, jossa se ei haittaa, esim. olla itse yrittäjä, kotitoimisto, ehkä muukin toimisto tms.

 2. Saako sitten myös laittaa ne valkoiset tötteröhatut silmänrei’illä? Ihan vaan tasapuolisuuden nimessä?

 3. Huivin ja ristikorun voisi sallia samalla periaatteella. Jos kumpaakaan ei pidetä työvaatteiden päällä niin että ne näkyvät, niin ne sallittakoon.
  Suuret, uskonnolliset tunnukset ovat mielestäni sama asia kuin jos julistaisi työpaikalla ääneen omaa uskoaan. Ja jos kyseessä ei ole uskonnollinen työpaikka, julistus ei sinne kuulu.

 4. Taas yksi syy, miksi vaimokultaa pidetään 30 vuotta kotona seinäin sisällä – ja kun muuten olisi niin perso työlle

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.