Omarin tie Turkista Suomeen ”turvapaikanhakijaksi”

13

Katsotaanpa erään toisen sotaa ja vainoa paenneen arabin matkaa maailmalla. Miehen nimi on Omar Haitham ja hän haaveilee Refugees Hospitality Clubissa uraa käsipalloilijana.

Aloitetaan joulukuusta 2014. Omar hankkii Irakin passin 8. joukukuuta ja lentää 13. päivä Turkkiin Istanbuliin.

 

Alku uudessa kaupungissa on aina hienoa. Niin myös Omarilla.

 

16. joulukuuta Omar kertoo muuttaneensa Istanbuliin.

Kuvakaappaus 2017-03-20 22-23-01

 

20. joulukuuta Omar kertoo muuttaneensa Samsun-nimiseen kaupunkiin, joka sijaitsee myös Turkissa.

Kuvakaappaus 2017-03-20 22-24-18

 

Omar siis muutti Turkkiin joulukuussa 2014, jonka jälkeen hän on oleskellut Turkissa monta kuukautta.

Vuosi 2015 alkaa Turkissa frendien kaa tsillaillen.

Kuvakaappaus 2017-03-20 22-33-42

 

Helmikuussa 2015 Turkissa satoi lunta.

Kuvakaappaus 2017-03-20 22-41-20

 

Maaliskuussa Turkkiin kuitenkin alkaa jo kevät saapua.

Kuvakaappaus 2017-03-20 22-43-41.png

 

Huhtikuussa Turkissa on jo täysi kevät. Mikä on arabimiehen ottaa rennosti kun tie maailmalle on auki.

Kuvakaappaus 2017-03-20 22-45-10

 

Vielä touko- ja kesäkuussa Omar kertoo olevansa Turkissa. Sen jälkeen paikkatietoja ei löydy. Kunnes 2. syyskuuta Omar kertoo oleskelevansa Tukholmassa Kistassa.

Kuvakaappaus 2017-03-20 22-51-10

 

Mitä ihmettä Omar tekee Kistassa? Itselleen tuntemattomassa kaupungissa. Luultavasti hänellä on tuttavia siellä, joiden luona on käyty lepäämässä ennen viimeistä koitosta pohjoisen junalla Haaparantaan ja sieltä rajan yli Tornioon.

Omar kertoo olleensa Kistassa ainakin muutaman päivän.

 

Kunnes seuraavana päivänä poika on tullut kotiin. Mies kertoo olevansa Torniossa Kiviranta-nimisessä paikassa.

Sen jälkeen Omar on oleskellut lähinnä Pohjois-Suomessa. Veronmaksajien rahoilla on tehty kaikkea mukavaa. Kunnes on aika ajatella tulevaisuutta. Käsipallo on se omarin juttu.

Kuvakaappaus 2017-03-20 23-01-13

 

Kieltäkin on opittu sen verran, että Rovaniemi on paska paikka. Helsinkiin pitäisi päästä.

Kuvakaappaus 2017-03-20 23-01-58

 

Miksi mies lähti Turkista? Tarviiko Turkista hakea turvapaikkaa Suomesta asti? Miksi hän ei hakenut turvapaikkaa vaikkapa Kistassa Ruotsissa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

16 thoughts on “Omarin tie Turkista Suomeen ”turvapaikanhakijaksi”

 1. Omar käyttää Hölmölä hölmöläisiä hyväksi. Niin kuin muut Omarit ovat tehneet jo 90-luvulta alkaen. Eikö nuo hyysärit opi ikinä 🙁

 2. Omari on vittumaisen näköinen kusettaja. Omari tulee poistaa Suomesta, välittömästi.

 3. Näitä kuvia ja tarinoita olisi hyvä saada enemmän esille, että kaikki ihmiset tajuaisivat, että ns. seikkailijoitahan nämä ovat – eivät mitään oikeita pakolaisia; kaukana siitä!

  Maahanmuuttokriitikotkin voisivat haastella näitä tyyppejä enemmän, esim. tuolla laittomien leirilläkin? Siis ihan asiallisesti keskustellen – ja esim. kysyä, että miksi nämä esittävät pakolaisia?
  Miesten Facebook -postauksetkin ja muu käytös Suomessakin jo todistavat, että ovat feikkipakolaisia. Ja kun kuitenkin on tiedossa sekin, että esim. Irakissakin on kähinöitä vain hyvin pienellä alueella.

  Olen itse tullut siihen tulokseen, kun olen tätä aihetta seurannut – että Suomeen ei ole tullut Lähi-idästä juuri lainkaan oikeita pakolaisia, ei edes kiintiöpakolaisina, vaan hekin ovat suurelta osin samanlaisia onnenonkijoita – mutta ovat vain tunkeneet itsensä jonnekin YK:n leirille/toimiston asiakkaaksi puppupuheillaan!
  – nytkin tuolla Lähi-idässä itse asiassa on niin, että ISIS-järjestön sekä osittain myös shiia-militojen ja jopa tiettyjen kurdijoukkojenkin vainoamat paikalliset kristityt eivät voi edes mennä pakolaisleireille, koska muslimit vainoavat heitä sielläkin; eli vainotuimmat eivät pääse edes pakolaisleireille!
  – Suomi ottaa nykyisin kiintiöpakolaisinakin yhtä ja samaa ongelmaporukkaa eli muslimeja; arabeja, somaleja ja afgaaneja jne.

  Oikeita pakolaisia pitäisi etsiä tiheällä kammalla piilopaikoistaankin, toki jossain muualla maailmassa heitä on kyllä oikeasti pakolaisleireilläkin – mutta siis nimenomaan etsiä!
  – sillä jotkut muslimitahot selvästi harrastavat islamisaation edistämistä tämän ns. kiintiöpakolaisjärjestelmänkin kautta!

  1. Samaa mieltä. Nämä jutut ovat ihan parasta journalismia jota moni ei tee! Nämä avaavat monien ihmisten silmiä ja toivottavasti moni myös linkkaa näitä Migriin. Pauli Vahtera kai teki kantelun juurikin Paavon edellisen jutun perusteella Hallinto-oikeuteen.

   1. Näin.
    Kylmää, värisyttävää tietoa hyvin kerrottuna, nämä raportit menevät tehokkaasti lukijan selkäytimeen asti.
    Aivan sama juttu ”sarjan” edellisessäkin osassa.
    PT – media forever!

   2. Mikähän Vahteraa on närästänyt? Jos joku jakaa feissarissa tai muussa vastaavassa foorumissa julkisesti itsestään tietoa, mikään laki ei estä sen jakamista tai julkaisemista uudelleen. On aika hauskaa, ettei nää omarit sun muut läpyttelijät tajua, että minkä kerran nettiin laittaa, siellä se myös pysyy. Eikö se toinen jannu saanut turvapaikan vaikka netissä oli sällin koko Euroopan kiertue + Turkissa asumiset jne. kaikkien, jopa Migrinkin saatavilla. Huoh. Joskus vaan turhautta kaikki niin paljon, että tekeepä mieleni sanoa…syöppä paulipaskaajakuole.

    1. Minusta tuntuu, että Pauli on tehnyt kantelun siitä muslimista eikä suinkaan Paavosta.

     1. Ahh, jos näin on, niin perun tuon somalilta oppimani toivotuksen! Pahoitteluni, en asu Suomessa, enkä siis aina ole kartalla missä mennään ja ”kuka on kenenkin puolella”. Näin nyt tämän käsitin, että Vahtera ”is one of us…”

      Luulin jo hetken, että valtakunnan syyttäjän sun muiden jutut siitä, että vihapuheeseen on tartuttava entistä hanakammin ja rangaistuksia kovennettava, olisi jo kiihottanut joitakin surkeita yksilöitä tehtailemaan tutkintapyyntöjä jne…mitenköhän lienee, nähdäänköhän niitä jatkossa enemmän?

      Joka tapauksessa, Paavolle lämmin iso kiitos upeasta blogista! Ehdotonta parhaimmistoa mitä netistä löytyy aiheeseen liittyen. Oma kuvani Ruotsista on muuttunut täysin nyt kun olen vuoden verran lukenut Tajukangas blogia. Olen lukenut kaikki vanhemmatkin jutut, sekä linkittänyt sukulaisilleni Suomeen Paavon blogia. Moni on kääntänyt kelkkansa massamaahanmuuton suhteen, kiitos tämän blogin. Teet Paavo arvokasta työtä 💖

   3. Joo hyvä kun Vahtera kanteli siitä. Kannattaa silloin tällöin selata niitä turviksia, jotka refugees hospitalityssä kirjoittaa. Ne on kaikki aivan samanlaisia jos niillä on avoin facebook.

 4. Kammottava huomata, miten Ruotsissa vainotaan käsipalloilijoita! Ei tuokaan raukka voinut muuta tehdä, kuin paeta Suomeen. On varsin ongelmallista, että käsipallomailat ovat kaiken aikaa urheilijan mukana. Tämä aiheuttaakin sen, ettei kukaan kädellinen ole turvassa ennen Suomeen saapumistaan. Olemme käsipalloilijoiden luvattu maa ja paratiisi.

  Ellemme rakastaisi rauhaa, varustaisimme 40 000 käsipalloammattilaista asein tapahtuvaan Ruotsinvalloitukseen. Palloiluvainot olisivat hetkessä menneen maailman kauhuja.

  Erittäin hyvää ja tosi mahtavaa uranjatkoa Haitta-Omarille .

 5. No mutta, nyt on tarjolla niin ammattilainen kultamuna,että eikö Rovaniemen kannataisi perustaa käsipallojoukkue häntä varten ja ehkä siirtää koko kaupunki kelan pääkonttorin läheisyyteen,ettei ”resurssit”olisi liian kaukana? Muutoin on vaaranaa ,että lähtee pois maastamme.

  No olipa asiaton kommentti ,mutta niin paskaa on Suomen ja EU:n pakolaispolitiikka Unkaria lukuunottamatta.

 6. Voisi perustaa KP-17 (KELAN PALLO 2017) joukkueen, symbolisesti myös sikamakee koska kaikki joukkueessa olevat ovat 17-vuotiaita. KP-17 voisi vaikuttaa joka kaupungissa ja joka urheilulajissa. KELAN PALLO maksaisi jokaiselle tuntuvaa palkkaa ja Suomesta tulisi jälleen urheilun YKKÖSMAA! Suomalaisilla ei ole KP-17 joukkueisiin mitään asiaa, patsi naisten vesiurheiluun.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.