Tommin torstaikolumni: Päiväkodista jihadistiksi

0

iraq-l-avanzata-dei-jihadisti-6-561025

 

Iso-Britanniassa islamistit kehittivät ”operaatio Troijan hevosen”, jonka päämääränä oli islamilaistaa ei-uskonnollisia peruskouluja. Esimerkiksi Birminghamilaisessa Park View Schoolissa oltiin katseltu Osama Bin Ladenista videoita, haukuttu länsimaalaisia ja kristittyjä, jätetty biologiasta ja evoluutioteoriasta keskeisiä osioita opettamatta, sekä matkailtu Saudi-Arabiaan luokkaretkihengessä ”oppimaan kulttuuria.”

Tämä kuvaa hyvin islamilaisen maailman suhtautumista koulutukseen ja on siksi myös tärkeää ottaa huomioon Suomen islamilaisia päiväkoteja tarkastellessa.

Nigerialaisen terroristijärjestön Boko Haramin nimi tarkoitta hausan kielellä: ”länsimaalainen koulutus on kiellettyä.” Järjestöllä on fanaattinen vendetta muslimien länsimaistumista kohtaan ja koulutus nähdään suurimpana yksittäisenä länsimaalaistumisen mahdollistajana, ja täten suurimpana uhkana. Järjestö on perinteisten terroristi-iskujen ohella kieltänyt lapsia menemästä kouluihin, sekä tuhonnut koulurakennuksia.

Boko Haramin jäsenet eivät ole yksin arvojensa kanssa, vaan samanlaisia motiiveja on nähtävissä Iranin internetsensuurin takaa, sekä Turkin hallituksen päätöksessä muuttaa peruskouluja imaamikouluiksi.

Suomen kouluissa lapset jaetaan eri uskontoluokkiin ja elämänkatsomustunnille heidän taustojensa perusteella. Tällä ensinäkin ruokitaan jaottelua ”meihin ja heihin”, minkä lisäksi sillä mahdollistetaan muslimeille täysin kritiikittömän islamin tulkinnan esittäminen. Yhteisellä aatteet ja uskonnot tunnilla voitaisiin vertailla eri uskontojen esikuvia kuten Laotsea, Jeesusta, Buddhaa ja Muhammedia keskenään, jolloin sotapäällikkö Muhammed vaikuttaisi kyseenalaiselta. Nykyisessä jaottelussa muslimit kuulevat tasan sellaista opetusta, mitä heidän opettajansa sattuvat tarjoamaan. Heidän oppikirjansa mukaan esimerkiksi Allah loi Suomen järvet. Isoin ongelma ei kuitenkaan ole tämä yleinen virallinen linja, vaan mahdollisuus siihen, että opetuksen ns. taso vaihtelee kouluissa huomattavasti sen mukaan kuinka fanaattinen muslimi islamia on päätynyt opettamaan. Helsinkiläisessä koulussa esimerkiksi toimi islamin opettajana henkilö, joka jäi kiinni terroristijärjestöjen rahoittamisesta. – Varmasti sellainen kaveri, joka kannattaa päästää levittämään ideologiaansa peruskouluihin. (Olen sarkastinen.)

 

Logo_of_Boko_Haram.svg_

 

Suomalaisiin kouluihin muslimivanhemmat ovat vaatineet muslimeja islamin opettajaksi. Vaikka tällainen valikoiminen rikkookin uskonnonvapautta vastaan, on näihin vaatimuksiin suostuttu sekä Espoossa, Tampereella, että Helsingissä. Mutta vielä ei olla siinä tilanteessa, missä ollaan Saksassa. Oluen ja braatwurstien ihmemaassa nimittäin islam on ainoa uskonto, jota saa laillisesti opettaa vakaumuksellisesti. Saksassa islamin tunteihin kuuluu uskonnon harjoittaminen kuten Mekkaan päin kumartaminen.

Saksalaisten poltiiikkojen logiikka luultavasti on se, että halutaan antaa fundamentalistisille muslimeille vähän periksi, jottei nämä raivostu ja radikalisoidu, mutta uskoisin lopputuloksen olevan aivan eri. Ensinäkin fundamentalistiset muslimit oppivat vaatimaan enemmän poikkeussääntöjä. Toiseksi ääri-islam pääsee laajemmin leviämään, kun uskontoa tuputetaan muslimilapsille kaikissa peruskouluissa vakaumuksellisesti.

 

Islaminuskon vakaumuksellisesta opettamisesta löytää esimerkkejä katsomalla YLE Areenasta dokumentin Sharialaki Tanskassa. Dokumentissa salakuvataan muslimien yhteisöjä ja moskejoita. Yhdessä kohtauksessa imaami opettaa lapsille muun muassa, että jos leskeksi jäänyt nainen menee uusiin naimisiin, hänet tulee kivittää hengiltä.

 

Suomen islamilaisissa päiväkodeissa myös vierailee imaameja. He opettavat lapsille arabiaa ja lukevat heille Koraania. Tämän lisäksi päiväkotien toimintaan kuuluu halal-lihan syöminen, rukoilu (mikä varmaankin tarkoittaa Mekkaan päin kumartelua), sekä retket Moskejoihin kuuntelemaan imaamien saarnoja.

Uskonnonvapaus tarjoaa tällaiselle toiminnalle lailliset puitteet, eikä tähän mitä luultavimmin ole muita ratkaisuja, kuin kieltää uskonnolliset päiväkodit kaikilta uskonnollisilta ryhmiltä. Yhdysvaltojen pastafaristit ja Satan Templen jäsenet ovat noudattaneet tätä logiikkaa toiminnassaan vaatimalla täsmälleen samoja oikeuksia, kuin mitä muilla uskonnollisilla yhteisöillä on. Esimerkiksi kun katolilainen kirkko halusi rakentaa puistoon patsaan Jeesuksesta ja jakaa lapsille Jeesus-aiheisia askarteluvihkoja, Satan Temple alkoi vaatimaan samoin perustein oikeutta rakentaa puistoon patsaan Beelzebubista ja jakaa lapsille Lucifer-aiheisia askarteluvihkoja. Katolilainen kirkko perui suunnitelmansa siinä pelossa, että Satan Temple saisi samat oikeudet, mitä heillä on. Tämä luultavasti oli Satan Templen päämääräkin. Samoin pastafaristit onnistuivat estämään kreationismin opettamisen Yhdysvaltalaisessa peruskoulussa vaatimalla samoin perustein kouluihin opetusta siitä, kuinka Lentävä Spagettihirviö loi maailmankaikkeuden. Kumpin uskonnollinen yhteisö on siitä hauska, että niiden jäsenet ovat yleisen käsityksen mukaan kaikki ateisteja.

Tässä on siis kristityillä pohdittavaa, että onko sen arvoista pitää lapsille uskonnollisia kerhoja, joissa hoilataan ”Jumalan kämmenellä”-laulua, kun niiden kerhojen olemassaolo oikeuttaa islamilaisten päiväkotien ylläpitämisen, joiden opetus aivopesee lapsia jihadisteiksi.

Samoin ateistit vanhemmat joutuvat miettimään, että onko erilliset elämänkatsomustunnit hyvä asia, kun erilliset uskonto- ja elämänkatsomustunnit mahdollistavat erillisen islamin opetuksen, joka mitä todennäköisemmin ruokkii muslimilasten ja nuorten radikalisoitumista.

 

Muslimien väkilukuun suhteutettuna Suomesta on eniten lähtenyt muslimeja taistelemaan terroristijärjestöjen riveihin, eikä täten voida vähätellä sen asian vakavuutta, että täällä muslimien lapsille hakataan kalloon oppia Koraanista ihan pienestä pitäen. Tätä menoa radikalisoituminen tulee vain yleistymään, eikä tulevat muslimipolvet välttämättä reissaakaan minnekään Syyriaan, Nigeriaan tai Somaliaan tehdäkseen terroristi-iskuja, vaan jihadismia aletaan harjoittamaan aivan täällä koto-Suomessa.

 

 

8 thoughts on “Tommin torstaikolumni: Päiväkodista jihadistiksi

  1. Ja puolueet Suomessa keskustelevat onko moskeijalle tarvista – kunpa vain tietäisivät, että toissasyksyinen tulva Tornion kautta junailtiin Ruotsin moskeijoiden kautta. Lähettäisivät vietäjä koko sakin Rautatientorilta takaisin Ruotsiin. He osaavat, tämän integraation…

  2. Hyvä näkökulma Tommilta aiheeseen joka ei ole ollut paljon esillä ja ansaitsee ehdottomasti nostoa.

  3. Imaamien valta etenee lailla kuristakäärmeen. Ja opetussuunnitelmissa suvaitsevaisuus ja monikultturismi nostettu ykkösasiaksi . Terveen järjen aikakaudella mietittiin muuta

  4. Turha näitä terroritekoja on ihmetellä. Ruotsikin on syytänyt jos jonkinlaista valtion apurahaa moskeijoille eikä pätkääkään tiedä kuka siellä saarnaa ja mitä. Ei vissiin haluakkaan tietää…?

  5. Päivän kymysys: Kuinka monta tsar bomb tarvitaan että Afrikan mantere ja Lähi-itä muutetaan tomuksi. Jos menee mutiaisten ohessa ihmisiä ja eläimiä niin sori siittä. Siilojen sisällön päivitys samalla joten posetiivinen toimenpide joka kantiltaan.

  6. Mutta onneksi ne on vääräuskoisia. Lopetetaan avustukset ja annetaan niiden kuolla nälkään. Kyllä se tilanne siitä rauhoittuu.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.