Eräs aseman lakkokenraali on asunut ennen Suomeen tuloa vuosia Turkissa

13

Katsotaanpa vielä yhden Helsingin asemmalla päivystävän laittoman muslimin taustaa. Miekkosen nimi on Nour M Jamal alias Noor Jamal. Hän pääsi mm. Satakunnan Kansaan valittelemaan kuinka on kohdannut rasismia. Mies kertoo saaneensa negatiivisen turvapaikkapäätöksen Migristä ja valittaneensa päätöksestä, jotta saisi suomalaisten veronmaksajien kustantamana loppuelämän kestävän ilmaisen ylläpidon.

Onko hän turvapaikanhakija? Päätä itse.

Mies kertoo olevansa Irakin Kirkukin kaupungista. Mutta on asunut Turkissa ainakin vuodesta 2013 alkaen.

Näyttökuva (2)

 

Facebookin mukaan mies on asunut Turkissa aina alkusyksyyn 2015 asti. Hän siis oleskellut vakituisesti Turkissa vuodet 2013, 2014 syksyyn 2015 asti.

Näyttökuva (3)

 

Toukokuussa 2014 Jamal kertoo aloittaneensa uuden työn Turkissa.

Näyttökuva (4)

 

Vuonna 2015 Jamal kertoo edelleen asuvansa Turkissa.

Näyttökuva (5)

 

Turkissa elämä on ollut mukavaa ja hienoa aikaa.

Näyttökuva (6)

 

 

Kunnes syyskuussa hän päättää alkaa sotapakolaiseksi ja matkustaa Kreikkaan Kosille.

Näyttökuva (8)

 

Sieltä matka jatkuu Hollannin, Saksan ja Ruotsin läpi.

 

Kunnes poika tulee kotiin Helsinkiin 26. syyskuuta. Suomi on saanut lottovoiton.

Näyttökuva (11)

 

Tämän jälkeen Jamal on siis elänyt suomalaisten kustantamana, saanut kaiken ilmaiseksi. Kunnes sai kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa.

Juttelin Jamalin kanssa laittomien leirissä keskiviikkona ja hän oli iloinen ja hyvällä tuulella. Hän kertoi tulevansa Irakista, mutta ei kertonut asuneensa viimeiset vuodet Turkissa. Hän antoi ymmärtää tulevansa sotatoimialueelta, jolta tosiasiassa ei tule. Toisaalta oli mielenkiintoista havaita, että Jamal ei ollut moksiskaan vaikka oli saanut kielteisen. Joko hän ei välitä, vaikka ei saakaan oleskelulupaa. Onhan arpaonnea kokeiltu tai sitten suomalaiset vapaaehtoiset ovat syöttäneet hänelle katteettoman odotuksen mahdollisesta oleskeluluvasta kunhan tarpeeksi lakkoilee.

Hesarissa avataan myös Jamalin turvapaikkatilannetta. Hesarissa kerrotaan, että ”Pohjois-Irakin Kirkukista kotoisin oleva perhe päätti jättää kotimaansa sen jälkeen, kun perheen isä Mohamad joutui vakavien uhkauksien ja kiristyksen kohteeksi.”

Uhkaus kohdistuu siis Jamalin isään ja sitä kautta mahdollisesti Jamaliin. Mutta, jos Jamal hakee Suomesta turvapaikkaa se pitää arvioida siltä pohjalta, että hän on asunut jo useita vuosia Turkissa ennen Suomeen tuloa. Jamal on ollut jo turvassa eikä Turkista tarvitse hakea turvapaikkaa.

Edelleen Hesarissa kerrotaan, että Jamal pahoinpideltiin keväällä 2015. Jamal on ollut koko vuoden 2015 Turkissa ennenkuin lähti matkalle Suomeen. Onko siis pahoinpitely Turkissa turvapaikkaan oleva peruste?

Yhtä kaikki toivotamme Jamalille turvallista kotimatkaa Turkkiin.

 

 

Advertisements

17 thoughts on “Eräs aseman lakkokenraali on asunut ennen Suomeen tuloa vuosia Turkissa

 1. Aijai, nyt kyllä monen suvakkimimmin sydän särkyy jos tämä kultakimpale häädetään pois.

  1. ”Monet ovat aktiivisia”. Lapsena opetettiin, että monta on 3-10, joten pitäähän tuo paikkansa. Sanalla ”mielestäni” vielä kierretään tuo, eli ei väitetä mitään, vaan esitetään mielipide.

 2. Itselläni tuo ”Mielestäni somalit ovat kuitenkin aktiivisia. Monella on oma yritys, moni on töissä.” toi ensimmäisen mieleen sen, että jos työttömyysaste on somaleilla semmoiset 70% ja samanaikaisesti monella on oma yritys, niin näinköhän se yritystoiminta on valonkestävää? Toki vastaus voi olla myös se, että kaikki ne somalit, jotka eivät ole virallisesti työttömiä, ovat yksityisyrittäjiä eikä somaleita ole työllistetty mihinkään muuhun. Tai sitten kolmas, looginen vastaus: haastateltu tietää pari-kolme yrittävää somalia. Enemmän kuin yksi -> monta.

 3. Kullakin torilla erityispiirteensä: Kauppatorilla lokkiongelma, Rautatietorilla vokkiongelma. Toisessa vaivana siivekkäät, toisessa siipeilijät. Eroon näistä kaupunkikuvan rikastuttajista päästään, kun ruoka loppuu tai lakkokassa tyhjenee

 4. Paljon yksinkertaisempi selitys on, että ”Monella on oma yritys”, koska silloin he voivat samalla nostaa kaikki mahdolliset tuet mukaan lukien työttömyystuen ja saada kunnalta asunnon, eikä viranomainen voi mitään, kun yritystoiminnasta ei ole mitään paperijälkeä. Ovat siis erittäin yritteliästä väkeä….

 5. Lukaisin noi Hesarin jutut. Tässä muutama kommentti:

  http://www.hs.fi/talous/art-2000005139833.html

  Sekä Al-Bazoon että Buraale pitävät Suomen kotouttamisjärjestelmää puutteellisena. Kun kaikki sen vaiheet on käyty läpi ja lähdetään etsimään työtä, oleskeluluvan saanut on ollut maassa pisimmillään 7 vuotta. Keskimääräinen luku on 3 vuotta.
  – Ruotsissakin sanotaan, että autot palaa ja rikollisuus rulaa, koska ruotsalaiset ovat epäonnistuneet kotouttamisessa ja kouluttamisessa!

  Sittemmin hän on työskennellyt kaupassa ja lastentarhassa ja nyt useamman vuoden kiinteistöpalveluyhtiö ISS:llä. Buraale kertoo pitävänsä työstään, mutta suunnitelmissa siintää lastentarhan­opettajan koulutus.
  – Hyvä idea, päästetään koraanikoulun käynyt Somalinainen lastentarhaan opettamaan meidän pikkupilteille oikeaa uskomusta.

  Tähän ovat myös viranomaiset heränneet. Työministeri Jari Lindström (ps) matkustaa toukokuussa Yhdysvaltoihin hakemaan oppia maan käytännöistä.
  – Ylirasitettu ministeri pääsee ansaitulle huvimatkalle jenkkeihin. Muistais nyt käydä Disneyworldissä ja Epcot Centerissä ainakin.

  Buraalen mielestä syrjintä on iso asia. ”Monessa työhaastattelussa on kysytty, voitko laittaa housut tai voitko olla ilman huivia. Olen sanonut, etten halua.”
  – Joo ihan selvää syrjintää, kuin myös haalarit ja lippalakki. Ravintola-ala se vasta syrjivää onkin, kun on sianlihaa ja alkoholia.

  ”Ihmiset voivat olla myös laiskoja! Mielestäni somalit ovat kuitenkin aktiivisia. Monella on oma yritys, moni on töissä.”
  – ”Monella on oma yritys”, voi olla, koska silloin he voivat samalla nostaa kaikki mahdolliset tuet mukaan lukien työttömyystuen ja saada kunnalta asunnon, eikä viranomainen voi mitään, kun yritystoiminnasta ei ole mitään paperijälkeä. Ovat siis erittäin yritteliästä väkeä….

  Vattin Sarvimäen mukaan tärkein numero pakolaiskriisissä on arvioitu oleskeluluvan saavien määrä: 10 000 henkeä. Sen voi suhteuttaa siihen, että Suomessa syntyy joka vuosi 60 000 lasta. ”Tämä ei ole mitätön asia, mutta ei missään mielessä Suomen kohtalonkysymys.”
  – Kohtalon kysymys se nimenomaan on, koska noista 6 lapsesta ainakin 4 syntyy Muslimiperheisiin.

  ….hän mainitsee Britannian päätöksen lähteä EU:sta, mitä lietsoi maahanmuuttajilla pelottelu. Brexitillä on potentiaalisesti valtavat vaikutukset Britanniaan.
  – Tutkija jättää mainitsematta ovatko ”valtavat vaikutukset” Britannialle positiivisia vai negatiivisia. Brexitin jälkeen on jo nähty, että talouden puolella positiivisia….

  http://www.hs.fi/talous/art-2000005139839.html

  Oli vaikutus Suomen talouteen mikä tahansa, suurin hyötyjä on aina oleskeluluvan saanut turvapaikanhakija. Etenkin, jos löytää töitä.
  – Tuosta ei ole epäilystä, kun jo tiedetään paljonko verorahoista noille maksetaan siitä, että maleksivat ostareilla ja assalla (harjoittamassa yritystoimintaa)

  Tutkimusten mukaan rikkaisiin maihin muuttaneiden tulot kasvavat satoja prosentteja suhteessa heidän tuloihinsa kotimaassa.
  – Viittaan edelliseen kommenttiin, missä jos selivisi tämä ”kasvavien tulojen” lähde.

  Taloustieteilijä Michael Clemensin mielestä maahantulon esteet voikin nähdä suurimpana mahdollisena palkkasyrjintänä ja maahanmuuton salliminen erittäin tehokkaana kehitysapuna.
  – ei ole ilmeisesti nähnyt ”Gumballs” videota? Jossa tuo malli todistetaan 100% vääräksi ja täysin järjettömäksi mm. suuren syntyvyyden takia.

  Se on myös yksiselitteisen hyvä asia maailmantaloudelle, koska ihmiset ovat Suomessa tuottavampia kuin Somaliassa. Clemensin mukaan maahanmuuton esteiden purkaminen lisäisi maailman bruttokansantuotetta jopa tuhannella miljardilla dollarilla.
  – niin, etniset suomalaiset ja työperäiset koulutetut maahanmuuttajat muista kuin Lähi-idän maista ja Somaliasta ovat tehokkaampia.

  Migri ei myönnä oleskelulupia löysin perustein. On siis syytä olettaa, että isoa osaa tänne jäävistä uhkaisi väkivalta lähtömaassa.
  – Paavo Tajukangas on jo paljastanut 4 neljästä tulijasta huijareiksi. Satavarmasti suurin osa on näitä samoja Turkissa ja muualla asuneita, jotka tulee ilmaisen rahan perässä.
  Migri nimenomaan myöntää oleskelupia löysin perustein. Siitä ovat jo pelkästään tänne Venäjältä valuneet somalit todisteena, näistä uusista puhumattakaan.
  On syytä olettaa, että tänne tullaan massoittain Euroopan löysimmän Migrin ja parhaiden vetovoimatekijöiden takia. Siinä on syitä olettaa….

 6. Hienoa, Paavo. Teet upeaa tutkivaa journalismia paljastaessasi näitä turvapaikkaketkuja.

 7. Monossa noista juttua olikin, mut aiemmin pistin jonnekin sivulle, jossa haettiin rakkausporukkaa muslimileiriin joku vk sitten, että teitä viedää kuin litran mittaa. Niille rakkauden jumalattarille voi syöttää ihan mitä tahansa pasmaa ja läpi menee. Mulle noi tyypit on taas ihmisiä. VAIN ihmisiä, joista monella saattaa olla taipumus olla pelimiestä.

  Anekaupan tapainen ajattelutapa ei ole häipynyt kirkosta. Mitä enemmän hyysään, sitä enemmän pyhityn ja kirkastun itse. Hyvä, ettei taivaaseensa pääsy ole jo lukkoon lyöty.

  1. Se anekauppa oli ihan raakaa bisnestä. Kyse oli siis esirukousten myymisestä kuolleiden omaisille, jotka näin saattoivat lyhentää vainajan sielun aikaa kiirastulessa ennen taivaaseen pääsyä. Aneita ei siis ostettu itselle omien syntien lunastamiseksi, eikä ollut tarviskaan: nehän sai silloin, kuten nykyäänkin anteeksi rippituolissa lopotettuaan papin määrämät paternosterit ja avemariat.

   Tämä anekauppa sai Lutherin kupin kaatumaan lopullisesti, koska se ei perustunut mitenkään Raamattuun, vaan oli kirkon oma keksintö rahastaa jäseniään. Ollaan siis tultu tilanteeseen, jossa luterilainen kirkko tarvitsee uuden Lutherin puhdistamaan itsensä nykytilastaan, joka alkaa muistuttaa yhä enemmän keskiaikaistat paavinkirkkoa väärinkäytöksineen.

 8. Ja hesari korjaa tämän uutisen hyvän journalistisen tavan mukaisesti? Nyt kun faktat on tarkistettu?

 9. Minna Koskela Liedes
  Miksi et mene takaisin Irakiin puolustamaan naisia ja lapsia ? Älä selitä mitään ! Siellä taistelee Kurdit , jenkit ym isistä vastaan ja te telttailette rautatien torilla !
  2. toukokuuta

  Minna Koskela Liedes

  2. toukokuuta

  Minna Koskela Liedes
  Tuossa sua rohkeampi kurdi taistelija nainen joka menehtyi sunkin vapauden puolesta en kehtaisi olla täällä kun noin kaunis nainen kuolee puolestanne !!
  2. toukokuuta
  NoUr M Jamal hyväksyi pyyntösi.

  NoUr M Jamal
  Yes whatever am not into discussing with you cuz you don’t know anything about me
  And Damn it i dont want her to die she is so pretty to live more and she don’t fight with me at all and I run becuse my family needed me together
  I have been in fight with army and also with mafia in iraq
  Sorry to say that but you have no idea what you say and your info are came no where
  3. toukokuuta · Nähty 3. toukokuuta · Lähetetty Messengeristä

 10. no ainakin sen profiili on ruotsiksi, niin eiköhän se ole asunut myös siellä ennen tänne tuloa. Eli se osaa ruotsia hyvin ja ehkä paremmin kuin englantia kieli asetuksista päätellen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.