Malmön käräjäoikeudessa Ruotsin ensimmäinen isis-isku?

13

 

Viime syksynä muuan 30-vuotias sunnimuslimi päätti, että Malmön Norra Grängesbergsgatanilla sijaitsevassa shiijojen kerhotilassa harjoitetaan väärää islamia. Mies kävi heittämässä kerhotiloihin pari palopommia ja tilat paloivat lunastuskuntoon.

Mies otettiin kiinni joulukuussa erinäisten vaiheiden kautta ja hänet vangittiin epäiltynä teosta. Poliisi on ollut tapahtumasta hyvin vaitelias. Vasta nyt kun oikeutta alettiin istumaan, tuli julki, että isis otti palon syyn niskoille. Isiksen nimissä lähetettiin Malmön poliisiin tuolloin viesti, mutta poliisi ei julkaissut sitä.

Miestä vastaan nostettiin nyt siis syyte terroririkoksesta tai vaihtoehtoisesti tuhopoltosta. Mies kiistää syytteen, mutta syyttäjällä on vahvaa näyttöä miehen isisyhteyksistä. Hän on mm. julkaissut Facebookissa aivan avointa ja julkista isis-propagandaa. Lisäksi hänen tiedetään kertoneen halustaan kuolla martyyrina, sitä ennen tappaa paljon vääräuskoisia.

Syyttäjän mukaan miehen motiivi on juuri sunni-shiia-asetelma. Kerhotiloissa oli käynnissä paloaikaan shiiojen juhla, jota sunnit pitävät vääränä islamina. Lisäksi oikeudessa SÄPO:n analyytikko todistaa, että tuhopoltto oli osa isiksen taistelua. Syyttäjä lähtee siitä, että tekijällä oli siis ideologinen motiivi tuhopolttoon ja hän kuuluu isikseen. Edelleen tuhopolttajaa oli haastateltu teon jälkeen isis-sanomissa al-Shaba-lehdessä, jossa tekijä kertoi teon olleen sensaatiomainen. Nimittäin kyseessä oli ensimmäinen isis-isku Ruotsissa.

Terroritutkija Magnus Ranstorp Puolustusvoimien korkeakoulusta painottaa, että juuri kyseinen aviisi on oikeaa ehtaa isispropagandaa eikä vain yksittäisten pöpien media.

On mielenkiintoista mitä kaikkea tästä oikeudenkäynnistä nousee esille.

SVT

Advertisements

9 thoughts on “Malmön käräjäoikeudessa Ruotsin ensimmäinen isis-isku?

 1. Onko Suomessa jo sharia-poliiseja - vai olemmeko vielä takapajuinen impivaara? sanoo:

  Tässä suvakkien Unelmaa Briteistä – Suomen muslimien vieraana käynyt Anjem Choudarykin mukana…
  – harmi ettei Suomen valtamedia tee koskaan mitään vastaavia juttuja… :

  https://www.youtube.com/watch?v=ra45nX9JmW4&t=86s

  Suurmoskeijan myötä, jos sellainen tulee, varmasti ääri-islamistien organisoituminenkin kuitenkin etenee meilläkin…
  – muista äänestää kunnallisvaaleissa – ja edes yrittää vaikuttaa!

 2. Varmaan ihan vaan vahinkokin, kiihkeämpi tempperamentti ja kaikkee... sanoo:

  Ei varmaan tuotakaan tuomita terrori-iskuna – vaan katsotaan sen olevan osa sitä pikku kinaa, joka on jatkunut jo n. 600-700 vuotta…

 3. Mutta jännä, kun tuota ei ole taidettu huomioida Suomessakaan ISIS-iskuna…

  1. Eihän sitä nyt Suomessa tuomosia uutisia julkisuuteen. Joku kunnon vihervasuri suvakkiki vois pelästyä ja muuttas mielesä.

 4. Kohta alkavat suvakit kiljua että kaikilla on oikeus olla mukana missä yhdistyksessä haluaa! (paitsi…)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.