Uppsalassa poliisin kivitystä ja autogrillejä

0

 

Näyttää siltä, että Uppsala noussee kevään mellakkapesäkkeeksi. Kaupungin monissa maahanmuuttajalähiöissä on ollut viime viikkoina hyvin rauhatonta ja kymmeniä autoja on poltettu. Viime yönä uusruotsalaiset kivittivät taas kerran poliiseja ja palolaitosta.

Tapahtumat alkoivat Gottsundan keskustassa ko 22.00 aikaan, jossa parkkipaikalle oli sytytetty auto tuleen. Kun palolaitos saapui poliisin kanssa paikalle, heitettiin heitä katukivillä. Hetkeä myöhemmin poliisi sai ottaa vastaan toisen tulituksen. Kiinnioton yhteydessä he kohtasivat kivitystä toistamiseen.

Illan mittaan poltettiin edelleen Tiundagatanilla puolenkymmentä autoa ja myöhemmin yöllä vielä pari autoa tuikattiin tuleen.

Christer Nordström Uppsalan poliisista kertoo:

– Autopalothan eivät ole mitenkään Uppsalan ongelma vaan niitä tapahtuu ympäri maata.

Poliisi on lisännut miehitystä Uppsalan ghetoissa Gottsunda, Stenhagen ja Valsätra. Pelastusviranomaisten kivitys tekee palolaitoksen ja ambulanssihenkilökunnan työn tällä hetkellä Uppsalassa todella haastavaksi. Viime keväänä Gottsundassa oli viikkoja kestäviä öisiä mellakoita. Kevään mellakat syttyvät yhtä varmasti kuin aurinko alkaa lämmittää.

7 thoughts on “Uppsalassa poliisin kivitystä ja autogrillejä

  1. Joutas polttaa koko perkeleen ruåtsin. Paska maa täynnä idiootteja ihmisiä.

  2. Saisinko tähän lähteen? Vajavaisella ruotsin kielelläni en löydä mistään viittausta kivitykseen, ja minulta kysellään sellaisia ulkomaisella foorumilla.

      1. Luotan kyllä itse PT-Mediaan – ei ole tullut vielä mitään syytä olla luottamatta – mutta on uskottavampaa käyttää ruotsinkielisiä lähteitä puhuttaessa Ruotsista englanninkielisellä foorumilla.

  3. Uppsala, vanha sivistyksen kehto, on nykyään samanlainen perseläpi kuin moni muukin paikka. Pelkkää mustaa, mustaa, mustaa… ja äläbäwäbeläkälä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.