Skip to content
Mainokset

Uppsalassa poliisin kivitystä ja autogrillejä

 

Näyttää siltä, että Uppsala noussee kevään mellakkapesäkkeeksi. Kaupungin monissa maahanmuuttajalähiöissä on ollut viime viikkoina hyvin rauhatonta ja kymmeniä autoja on poltettu. Viime yönä uusruotsalaiset kivittivät taas kerran poliiseja ja palolaitosta.

Tapahtumat alkoivat Gottsundan keskustassa ko 22.00 aikaan, jossa parkkipaikalle oli sytytetty auto tuleen. Kun palolaitos saapui poliisin kanssa paikalle, heitettiin heitä katukivillä. Hetkeä myöhemmin poliisi sai ottaa vastaan toisen tulituksen. Kiinnioton yhteydessä he kohtasivat kivitystä toistamiseen.

Illan mittaan poltettiin edelleen Tiundagatanilla puolenkymmentä autoa ja myöhemmin yöllä vielä pari autoa tuikattiin tuleen.

Christer Nordström Uppsalan poliisista kertoo:

– Autopalothan eivät ole mitenkään Uppsalan ongelma vaan niitä tapahtuu ympäri maata.

Poliisi on lisännut miehitystä Uppsalan ghetoissa Gottsunda, Stenhagen ja Valsätra. Pelastusviranomaisten kivitys tekee palolaitoksen ja ambulanssihenkilökunnan työn tällä hetkellä Uppsalassa todella haastavaksi. Viime keväänä Gottsundassa oli viikkoja kestäviä öisiä mellakoita. Kevään mellakat syttyvät yhtä varmasti kuin aurinko alkaa lämmittää.

Mainokset

7 Comments »

  1. Saisinko tähän lähteen? Vajavaisella ruotsin kielelläni en löydä mistään viittausta kivitykseen, ja minulta kysellään sellaisia ulkomaisella foorumilla.

    Tykkää

  2. Uppsala, vanha sivistyksen kehto, on nykyään samanlainen perseläpi kuin moni muukin paikka. Pelkkää mustaa, mustaa, mustaa… ja äläbäwäbeläkälä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: