Ruotsalaisia käsittelevässä jutussa afrikaanoja?

13

Ruotsin Metro-lehti kuuluu yksiin niistä medioista, joiden jutut ovat vaikeaselkoisia. Yogovin tekemän haastattelun mukaan ruotsalaiset viettävät lauantaita monin eri tavoin.

Mutta miksi kuvituskuvassa on afrikkalainen perhe kun jutussa kerrotaan ruotsalaisista? Jos Metro kertoo kiinalaisista niin laittaako se kuvituskuvaan somaleja? Tai Argentiinaa käsittelevään juttuun arabeja?

 

IMG_20170401_210658

Advertisements

4 thoughts on “Ruotsalaisia käsittelevässä jutussa afrikaanoja?

 1. Ilmestyikö tuokin aprillipäivänä?
  – tosin Ruotsissa nuokaan eivät ole enää muutaman vuosikymmenen päästä vähemmistöä…

  Mutta itse asiassa, luokkaako tuo niitä Ruotsissa asuvia mustia, jotka eivät halua identifioitua ruotsalaisiksi…
  – entäpä jos lehdessä olisikin Paavon kuva ja tekstinä ruotsalainen mies? 😉

 2. Ruotsissa on tuhma termi ” skyltneger” eli ”näyteikkunaneekeri”. Eli siis sellainen jota näytetään näön vuoksi jotta vaikutettaisiin poliittisesti korrektilta ja anti-anti-antirasistilta.

  1. Samaa rataa mennään. Pistinpä merkille esim. perjantaisesta Hesarista kokosivun ilmoituksen Helsinki-päiväksi ”Kaupunki on sinun.Ota koppi”. Kuvassa kaksi hymyilevää ei-kantista keskiössä ja jokunen juro kantis rekvisiittana takarivissä. Tämäpä juuri tätä suomalaisuuden häivyttämistä.

  2. Meilä on ”kiiltokuvamuslimit”, jotka osoittavat mieltä, mutteivät provosoidu helpolla. Tarkkaan valittu joukko, jonka tarkoituksena on myydä ”kiltit” pakopojat suomalaisille, kun ei niitä naisia ja lapsia joka telttaan ole jakaa. Mielikuvamarkkinointia tuokin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.