Esittelyssä muuan arabi, joka etsii Suomesta loppuelämän kestävää ylläpitoa

13

Muuan aktiivinen Refugees Hospitality Clubissa kirjoittava arabi on nimeltään Samer Ahmed. Mies on irakilaista alkuperää ja asuu nyt Keuruulla. Hän on refugeesiläisten lämpimän itkun maskotti. Mies etsii loppuelämän kestävää ylläpitoa suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

Katsotaanpa millaisista vaikeista oloista Samer Ahmed on paennut. Syyskuussa 2014 Samer muutti Abu Dhabiin, joka on Arabiemiraattien suurin kaupunkin. Abu Dhabi tunnetaan turistikaupunkina ja sieltä ei kenenkään tarvitse paeta sotaa ja vainoa.

Samer siis muuttu Abu Dhabiin syksyllä 2014 ja kertoo menneensä töihin IT- tukeen BP-nimiseen firmaan.

Kuvakaappaus 2017-04-02 14-24-50

Elämä Abu Dhabissa on ollut mukavaa, kunnes sinne kiirii sana ilmaisesta ylläpidosta kaukana Pohjolassa. Samer lopettaa työt reilu vuoden jälkeen BP:ssä ja lähtee Suomeen sotapakolaiseksi:

Kuvakaappaus 2017-04-02 14-24-02

Tästäkin miehestä kannattaa vinkata maahanmuuttovirastoon ja kertoa, että hän ei ole mikään sotaa ja vainoa paennut.

Advertisements

22 thoughts on “Esittelyssä muuan arabi, joka etsii Suomesta loppuelämän kestävää ylläpitoa

 1. Ei se Suomen kaurapuuro niin hyvää voi olla että mies jättää työnsä IT- insinöözrinä hienossa maassa saadakseen sitä tulla nauttimaan. Miksi ihmeessä lähtisi tänne kylmyyteen ja pimeyteen? Haiskahtaa lähinnä valheelta, syynä joko homppelius tai terrorismi.

 2. Käteenjäävä osuus voi silti olla suurempi Suomessa, varsinkin kun saa oleskeluluvan ja sossumassit yms.. Elinkustannukset täällä tosin korkeammat.

 3. Voiko joku kontrolloida onko hän tosiaan ollut BPn palveluksessa ja missä hommassa ja miksi lopetti jo vuoden jälkeen? Radikalisoitui niin ettei tullut töihin?

  1. Tuolla YLE:n jutulla – ja jopa viikon kestävällä kampanjalla! – otsikkoa myöten, yritetään selvästi oikeuttaa nykyisten turvapaikanhakijoiden ja muiden ulkomaisten tulijoiden oikeus elää täällä Suomessa sossun maksamilla rahoilla – rahoilla, joiden kustantaja on suomalainen veronmaksaja. Mutta se ei toimi, vaan vain ärsyttää suomalaisia.

   Moni nykyinen tulija on itse asiassa oman maansa keskiluokkaa, jota houkuttelee tänne ennen kaikkea länsimaisen maan ja hyvinvointivaltion hyvät puolet – mutta kuitenkaan he eivät halua tinkiä pätkääkään myöskään islamin niistä arvoista, jotka eivät tänne sovellu. Ja ihan liian moni aiemmistakaan tulijoista ei ole lainkaan kiinnostunut velvollisuuksistaan. Eli halutaan vain noukkia rusinoita pullasta – ei tosin kaikkien mamujen kohdalla ole kyse tästä, mutta joidenkin ryhmien kohdalla näin on miltei poikkeuksetta.
   Romanikerjäläisillä taas on kyse osin myös ihan heidän omasta kulttuuristaan ja elämäntyylistään.

   Tuolloinen lama Amerikassa ajoi kyllä ihan paikallisiakin työttömiksi ja jopa kerjäläisiksi ihan laumoittain – eikä yksikään suomalainen kuitenkaan kuitannut paikallisen sossun rahoja, vaan itse joutuivat hankkimaan toimeentulonsa – oli tilanne mikä hyvänsä.

   1. Oikeassa olet. Jotain kampanjaa on menossa. Jotain yhdessä sovittua ja paljon laskuttavien viestintäkonsulttien ideoimana ehkä.

    HS:n sivuilla oli 2017-04-02 ainakin kaksi mokutuskampanjaan liittyvää uutista.

    Helsingin Tuomiokirkossa luettiin ääneen kielteisiä turvapaikkapäätöksiä – ”Pelkosi ei ole perusteltua”
    http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005153328.html
    Lukijana oli arjalaiset ihanteet ulkonäöllään täyttävä pastori Mari Kanerva.

    Toinen uutinen tuli erikoislääkärin mielipiteen muodossa.
    Erikoislääkäri mielipidesivulla: Olen maksanut yhteiskunnalle 380 000 euroa – Suomelle olisi ollut lotto­voitto, jos olisin muuttanut tänne vasta 25-vuotiaana.

    Tässä tietysti ideana on uskotella lukijoille, että maahamme turvapaikanhakijoina tulleet ovat lottovoitto Suomelle, koska he eivät ole ennen tuloaan tulleet maksamaan Suomelle yhtään mitään. Sitä erikoislääkäri ei mainitse, että jos hän olisi tullut Suomeen vasta 25-vuotiaana, joku muu maa olisi menettänyt häneen investoimansa 380 000 euroa.
    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005152396.html

 4. No, vähemmästäkin tänne rynnätään pili-ojossa kun kuvat ja videot kertovat Sipilän suulla että jokainen saa omakotitalon. ja kun kaverit vielä kertovat että täälä nuoret tytöt parveilevat eksoottisten matujen seassa pyytämättä. Ja että pimpsaa saa neidoilta joilla on maidonvalkea iho. Ei likaisen värinen. Ja kun vielä kerroteen että hetken kun jaksaa haistella vanhempien naisten hengitystä niin sitten pääseekin jo lastentarhaan ja koulutyttöihin käsiksi. Kyllä siinä kuumottaa kovinkin haarovälissä. Eikä sitä enää kaipaa taivaan neitsyitä kun maassakin niitä on tarjolla.

 5. Migrin työtä voisi helpottaa, jos saisivat tietoonsa turvapaikanhakijoita koskevia todennettuja tietoja. Viesti pitää osoittaa Maahanmuuttovirastolle ja lähettää viraston kirjaamoon (migri@migri.fi). Sisällöltään viestin pitää olla hyvin asiallinen. Lähettäjän yhteystietojen tulee näkyä.

  Uutisen perusteella Ahmed on nuoren miehen innokkuudella lähtenyt seikkailemaan.

 6. Tuo ukko ei välttämättä ole itse muslimi, mutta vahvistaa tässä jutussa selvästi myös sen, että suomalaiset suvakkinaiset todella houkuttelevat matuja Suomeen… :

  ”Libanonilaislähtöinen Georges Hourani päätyi Suomeen vuonna 2008, ja pysyvästi hän jäi maahan rakkauden myötä.
  Hourani tunnetaan erityisesti siitä, että hän on freelance-toimittajana kirjoittanut positiivisia asioita Suomesta.”

  ”Paikallisten käytös maahanmuuttajia kohtaan vastaanottokeskusten läheisyydessä on Houranin mukaan muuttunut positiivisesti. Enemmistö osoittaa sympatiaa ja terveentullutta fiilistä.

  – Olen nähnyt suomalaisten naisten tuovan ruokaa ja vaatteita, mutta myös iloa, rakkautta ja naurua Suomeen saapuville.”

  http://yle.fi/uutiset/3-9531557

  Jostain syystä suomalaiset suvakkinaiset eivät ole kiinnostuneita auttamisesta, kun kyseessä ovat kotimaiset huono-osaiset lapset ja nuoret, köyhät ja syrjäytyneet, mielenterveyskuntoutujat, yksinäiset vanhukset, päihdeongelmaiset, vammaiset, vangit jne.
  Jostain kumman syystä vain lähinnä omassa maassaan keskiluokkaa ollut geelitukkainen sliipattu muslimimies herättää äidin- ja naisenvaistonsa…

 7. Afrikasta pukkaa porukkaa – aivan älyttömin kuvitelmin ja suunnitelmin, JOTAIN TARTTIS TEHDÄ JA PIAN… :

  ”Eurooppaan muuttaneiden kylä”

  Senegalin nuoret miehet haluavat Eurooppaan elättääkseen perheensä. Monet lähtevät vaikka tietävät, että Eurooppa ei ole se paratiisi, joka kavereiden viesteistä välittyy.”

  Yarakh, Senegal Abdoulaye tietää, miltä Euroopassa näyttää. Tai ainakin sen, mitä hänen ystävänsä haluavat Facebookissa jakaa.

  Kuvissa juhlitaan baareissa, pidetään hauskaa rannalla, tietysti tyttöjen kanssa.

  Nyt miehiksi kasvaneet pojat työskentelevät Espanjan tomaattiviljelmillä, naapurin kaksoset ovat Italiassa. Joskus joku käy kotona, mutta ei heidän kanssaan enää tule kovin paljon viestiteltyä.

  Eikä puhuttua siitä, millaista arki Euroopassa oikeasti on.

  Kimaltavat poseerauskuvat ovat lähestulkoon ainoa, mitä Abdoulaye ystävien elämästä näkee. Mutta hän arvaa kyllä, että ne ovat vain osa todellisuutta.

  – Ne ovat hetken välähdyksiä. Eivät ne minua hetkauta, hän sanoo.

  Abdoulaye on oikeassa siinä, ettei kotiin aina kerrota kaikkea.

  Kun lasketaan Välimeren yli Italiaan nyt tulevien kansallisuuksia, Senegal on lähellä kärkeä.

  Italiaan saapui viime vuonna meren yli noin 180 000 ihmistä, joista valtaosa oli Saharan eteläpuolisen Afrikan maista. Eniten tulijoita oli Nigeriasta ja Eritreasta, Senegal on listalla kuudentena.

  Suuri osa Eurooppaan tulijoista pakenee levottomuuksia, vainoa tai diktatuureja. Mutta 14 miljoonan asukkaan Senegal tunnetaan vakaana maana, jossa valta vaihtuu vapaissa vaaleissa.

  Samaan aikaan väestö kuitenkin kasvaa nopeasti. Senegalilaisista yli 60 prosenttia on alle 25-vuotiaita, eikä lupaava talouskasvu ole toistaiseksi muuttunut työpaikoiksi. Melkein puolet väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella.

  Senegalista paetaankin usein köyhyyttä ja työttömyyttä, lähdetään paremman tulevaisuuden toivossa. Lähtijöitä on paljon etenkin etelän ja idän syrjäseuduilla. Usein matkakassaa kootaan myymällä perheen omaisuutta.

  Yarakhin kyläpäällikkö kuitenkin tuumii, etteivät nuoret usko ennen kuin näkevät itse. Vaikka tiedot vaaroista ja vaikeuksista lannistavat osan, laihoista ajoista huolimatta moni haaveilee yhä Euroopasta.

  – Ei se auta, jos kotiin palanneet kuvailevat, millaista siellä on. Vasta sitten tajuavat, kun kokeilevat itse, hän sanoo.

  Päällikön mielestä Euroopan unionin pitäisi ennen kaikkea auttaa Afrikan maita avaamalla lisää laillisia muuttoväyliä. Niin, ettei kenenkään tarvitsisi ainakaan vaarantaa henkeään Välimerta ylittäessään.

  – Pitäisi ymmärtää, että maailma kuuluu kaikille. Kaikilla ihmisillä pitää olla vapaa liikkumisen oikeus, muotoilee imaami Amar.

  (http://yle.fi/uutiset/3-9535815)

  ——————————
  ”Afrikkalaiset kiipeävät joukko­voimalla kuusimetrisen piikkilanka-aidan yli Espanjaan – ”Sitä ei välitä haavoista ja on valmis tappelemaan”

  Espanjaan kuuluvat Ceuta ja Melilla ovat EU:n ainoat maarajat afrikkalaisten valtioiden kanssa. Siirtolaisten on turvallisempaa ja halvempaa yrittää aidan yli kuin salakuljettajien veneessä meren poikki.”

  ”Nyt olemme turvassa, nukumme hyvin. Saamme ruokaa, ja meistä pidetään huolta”, kamerunilainen Babi Kussama, 30, sanoo. Hän poimii rantahiekasta siiman ja alkaa putsata sitä levästä.

  ”Katsos, tämä on nailonia. Se ei ole hyväksi merelle. Teen tästä rannekorun.”

  Kussama kertoo opiskelleensa ympäristötieteitä Kamerunin pääkaupungissa Yaoundéssa, mutta töitä ei ollut näköpiirissä. Hän haluaisi jatkaa opintojaan Ruotsissa.

  ”Tuntui, että ympäristötieteitä pidetään valkoisten alana. Koin itseni sorretuksi”, hän perustelee lähtöään kotimaastaan vuonna 2013.”


  ”Sitä vain keskittyy hyppäämään, ei välitä haavoista ja on valmis tappelemaan”, sanoo 19-vuotias kamerunilainen ranskalaisen kirjallisuuden opiskelija, joka ei halua nimeään julki.

  Laurent näyttää etusormeaan, jonka keskimmäinen nivel on kuin pingispallo, hänen mukaansa Marokon poliisin iskujen takia. Vamma voi haitata hänen haavettaan tennisammattilaisuudesta Espanjassa. Varasuunnitelmana ovat kirjanpito-opinnot.”

  (http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005152652.html)

  1. Senegalilainen imaami jakaa vihervsurien aatteet…:

   ”Pitäisi ymmärtää, että maailma kuuluu kaikille. Kaikilla ihmisillä pitää olla vapaa liikkumisen oikeus, muotoilee imaami Amar.”

   1. Imaami Amarin kotona liikkunee vähintään neljä säkkiin puettua vaimoa ja epälukuinen määrä vaimokkeita. Kysyttäessä heidän ja perheen lasten liikkumisvapaudesta imaami Imar katsoo kysyjää hämmentyneenä: ”Mutta mehän puhuimme ihmisten liikkumisesta, emmekö? Nämä täällä kotonani, eiväthän nämä ole mitään ihmisiä vaan vaimojani, alivaimojani ja orjattaria. Kaikilla ihmisillähän näitä on, eikö muka?”

 8. YLE propagoi Thaimaassa kuvien perusteella ihan kohtuullisissa oloissa olevien syyrialaismuslimien imurointia Suomeen – Suomessa nuo eläisivät kuitenkin vain sossun rahoilla kuunjumala-allahilleen pyllistellen… :

  ”Maailma kyllästyi Syyrian sotapakolaisiin – Bangkokiin jumittunut perhe haaveilee Suomesta

  Thaimaa ei pidä pakolaisista eivätkä pakolaiset Thaimaasta, mutta harva saa lentolipun ulos umpikujasta.”

  http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

  Kuitenkin tuolla Thaimassa on pakolaisleireillä myös Myanmarin buddhalaisia, joista on Suomessa erittäin hyviä kokemuksia – toisin kuin noista muslimeista… :

  ”– Erityisesti myanmarilaisia on jäänyt, ja heitä on myös muuttanut Seinäjoelle Savonlinnasta ja Mikkelistä. Meillä on täällä on tosi hyvä myanmarilaisyhteisö. He auttavat toinen toistaan erilaisissa asioissa, kertoo kaupungin pakolaistyöntekijä Armi Itäpalo.

  – Myanmarilaiset ovat hyvin ahkeria. He ovat kouluttautuneet täällä ja saaneet töitäkin. He myös hyödyntävät luonnonvarat. Koko perhe on valjastettuna esimerkiksi marjanpoimintaan heinäkuusta syysmyöhään. Lapset ja vanhukset jäävät kotiin perkaamaan marjoja, kun muut lähtevät metsään. He myös viljelevät ahkerasti kasviksia 4H-palstoilla, Armi Itäpalo kertoo.”

  http://yle.fi/uutiset/3-7890219

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.