”suomalainen nuori maksaa enemmän kuin sotapakolainen”

13

sek

Suomessa on alettu viime aikoin pyörittää erästä kulunutta ajatusta.  Ajatus on levinnyt Ruotsista ja sitä hehkutetaan esimerkiksi Rasmuksessa ja erilaisissa Refugees-ryhmissä. Ajatuksen runko on se, että kantasuomalainen nuori on veronmaksajille taakka aina jonnekin 25:een ikävuoteen asti ennenkuin menee töihin. Nuoreen panostettu veroraha ei pahimmillaan palaudu koskaan takaisin yhteiskunnalle ja parhaimmillaankin vasta joskus 45-ikävuoden jälkeen.

Esimerkiksi tänään muuan erikoislääkäri kirjoittaa Hesarin mielipidesivulla, että hän on ollut pelkkä kuluerä 25:een ikävuoteensa asti.

Erikoislääkäri kertoo, että kun suomalainen nuori joskus 25-vuotiaana astuu työelämään, on hän siihen asti ollut vain veronmaksajien elättinä. Päiväkoti, ala-aste, yläaste, lukio ja ammatilliset koulut ovat maksaneet ison summan rahaa. Kun taas jos henkilö tupsahtaa ulkomailta maahan 25-vuotiaana niin hän ei ole kuluttanut nuoruutensa aikana Suomen verorahoja ollenkaan vaan on heti tulohetkestään alkaen nettomaksaja.

Voiko tällainen pitää paikkaansa?

Voi ja ei voi.

Kun puhutaan normaaleista täyspäisistä maahanmuuttajista, jotka tulevat vaikkapa Ruotsista, Virosta tai muista Euroopan maista, ja jotka monessa tapauksissa ovat hyvin koulutettuja, tai heidän työpanokselleen on selvää käyttöä, heidän kohdallaan voidaan puhua jonkinlaisesta voitosta uudelle maalle. Maahanmuuttajat hankkivat itse itselleen työpaikan ja asunnon ja veronmaksajien ei tarvitse osallistua heidän kotouttamiseen. He kotoutuvat itse. He opettelevat itse omalla ajallaan uuden asuinmaansa kielen. Heihin ei tuhlata paikallisen maan veronmaksajien rahoja. Päinvastoin, maahanmuuttaja tuo mukanaan rahaa maahan, jotta saa uuden elämän alkuun.

Sotapakolaisten kohdalla lähtökohta on aivan eri.

Kun 25-vuotias sotapakolainen saapuu Suomeen niin heti suoralta kädeltä ensimmäiset pari vuotta kuluvat veronmaksajien rahoilla. Miehet vetävät vastaanottokeskuksissa lonkkaa tekemättä yhtää mitään. He saavat kaiken ilmaiseksi, toisin sanoen veronmaksajien kustantamina yöpaikan, petivehkeet, päällys- ja alusvaatteet, hygieniatarvikkeet ja urheilutamineet. Niin ikään miehiä kuskataan erilaisiin illanistujaisiin ja kulttuurintutustumisiin Vermoon raveihin, Ylläkselle porosafareihin ja saareen kalastamaan. Tervydenhoito on ilmaista.

Kaiken tämän päälle he saavat neljä kertaa päivässä ilmaisen aterian ja sen yhteyteen pientä disco- ja tupakkarahaa. Sotapakolainen on siis aivan puhdas ja pelkkä kuluerä ensimmäiset pari vuotta.

Mutta tilanne ei muutu miksikään kun oleskelulupa tipahtaa postiin. Sen jälkeen kuluerät vain kasvavat.

Sotapakolaiselle annetaan ns. kuntapaikka, jonka seurauksena kunta antaa hänelle ilmaisen asunnon. Toisin sanoen veronmaksaja maksaa sotapakolaisen vuokran. Lisäksi kotiin tarvitaan huonekaluja ja astioita, jotka nämäkin tulevat veronmaksajien lompakosta. Verhot, matot ja taulut huoneiston seinällä kustantaa veronmaksaja ja jääkapin täyttämisestä vastaa siitäkin veronmaksaja.

Kun oleskelulupa on taskussa sotapakolainen menee kielikurssille. Hän alkaa kototutua. Kotoutuminen tarkoittaa sitä, että hän saa x-euroa kuukaudessa kun opiskelee muutaman tunnin kieltä.

Tässä vaiheessa 25-vuotiaana tullut on jo ainakin 28-vuotias. On kulunut kolme vuotta veronmaksajan lompakolla.

Yksikään Suomeen tullut sotapakolainen (joitakin yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta) ei osaa mitään sellaista kieltä, jolla tulee Suomessa toimeen. Heistä yksikään ei osaa länsimaisia aakkosia eikä näin ollen kirjoittaa. Yhdelläkään ei ole mitään sellaista ammattia tai muuta taitoa, jota voi harjoittaa Suomessa. Kaikenlisäksi miehet tulevat sellaisista kulttuureista, jotka ovat aivan erilaisia kuin länsimainen kulttuuri ja he eivät käytännössä ikinä sopeudu länteen.

Kun sotapakolainen lopulta oppii muodostamaan alkeellisia tönkkösuomen lauseita, josta suomalainenkin saa miten kuten tolkkua, on kulunut ainakin viisi vuotta. 25-vuotiaana maahan tullut on tuolloin suunnilleen 32-33 vuotta. Hän ei ole siihen mennessä tehnyt päivääkään mitään sellaista työtä, jota voi laskea oikeaksi työksi.

Tuon ajan hän on käyttänyt pelkästään kielen opiskeluun ja erilaisiin työnhakukursseihin. ”Opi kirjoittamaan oma CV, kurssi maahanmuuttajille”. Monilla kirjoitustaito on edelleen hukassa.

Leikitään, että sotapakolainen menee ammattikouluun nyt 32-vuotiaana. Hän valmistuu tukitoimien avulla vuoden myöhässä eli neljässä vuodessa. Hänestä tulee ammattitaidoton putkiasentaja 36 vuotiaana. Hän on käynyt ammattikoulun, mutta ei tajua putkihommista yhtään mitään. On kulunut 10 vuotta ja hän elää edelleen veronmaksajien kustannuksella.

Työnsaanti on vaikeaa. Jokainen työnantaja tajuaa, että vaikka sotapakolaisella on paperi, on hän aivan hampaaton ja kädetön työmies.

Näin ollen jo ihan tuollainen tavallinen perussotapakolainen maksaa enemmän kuin suomalainen nuori ikinä. Useimmat suomalaiset nuoret menevät tosiaankin töihin aikuisiällään, mutta useimmat sotapakolaiset eivät mene ikinä töihin. Lisäksi sotapakolainen jos on perheellinen, langettaa lastensakin elatuksen veronmaksajien niskoille.

Näin siis simppelillä pohtimisella huomasimme, että jos puhutaan sijoituksista, ei sota-arpa ainakaan ole voittoarpa.

Advertisements

30 thoughts on “”suomalainen nuori maksaa enemmän kuin sotapakolainen”

 1. Otsikoon on livahtanut virhe (latojan huomautus). Pitäisi olla ”suomalainen joutuu maksamaan enemmän kuin…”

  1. Sitäpaitsi,mihin nämä rasmukset suomalaiset nuoret laittaisivat koska heidän kouluuttamisensa maksaa ?

   Eiköhän se niin ole,että Suomi pitää omista nuoristaan huolen.Pitäköön muslimimaat omista nuoristaan huolen,
   ei se suomalaisten vastuulla voi olla.

 2. Nyt tuli morkkikset, kun tuli mentyä töihin (yksityiselle) 17 vuotiaana. Ahmed valmistuu n. 20 v myöhemmin, joten on SUURI voimavara, sekä rikkaus. Kukaan ota töihin 36 vuotiasta, jolla ei ole minkäänlaista työhistoriaa? Kortistossa muutama vuosikymmen ja eläkkeelle. Suvakin mielestä säästyi rahaa.

  Pitääkin mennä kursseille oppimaan, mikä on CV ja miten työhakemus täytetään. Työhaastattelussakaan oikeastaan koskaan ollut, kai siihenkin kurssit löytyy? Tietokoneen käsittelyäkään ole opetettu.. kyllä noissa koulutuksissa muutama vuosi vilahtaa.

 3. Ottaen huomioon kaikki rötöstelytilastot ja muut aiheutuvat ongelmat menee koko afääri- summa summarum- miinuksen puolelle ja siellä pysyy. Plus että koko yhteiskunta voi huonosti, taantuu, rapautuu ja hajoaa.

 4. Kaikkea ne keksivät että saisivat myytyä Suomalaisille paskaa konvehteina. Ei toimi kuin pienenpieneen ryhmään kantaväestöstä, niihin jotka jo muutenkin tätä hulluutta kannattavat. Nollasummapeliä ja erittäin raivostuttavaa seurattavaa. 😤

 5. Vihreän langan kirjoitus nostatti paskamyrskyn suvakkien parissa:

  http://www.vihrealanka.fi/reportaasit/maassa-maan-tavalla

  Mm. tuolla keskustelua; Katju Aro, Dan Koivulaakso, Maryan Abdulkarim yms. :
  (https://twitter.com/veronikahonka)

  Blogikommentti:
  (http://www.lily.fi/blogit/gelawej-viyan/suomeen-tulevan-ihmisen-pitaa-kumartaa-joka-hetki)

  Sopisi Monokulttuurin – tai Dystopiankin aiheeksi – ellei sitten ole jo käyty läpikin…
  – samaten kuin tämä Lenita Airiston vs. Maryan Abdulkarimin + suvakkien välinen feminismi ja huivi -kausti, vaikka toki itse huiveista on kai kaikki jo sanottu…

 6. Vihreän langan ”Maassa maan tavalla”-blogikausti on poikinut vastauksen, jonka kommenteissa erään RCH:n pääaktiivin kiinnostavia – ja paljastaviakin – viestejä… :

  ”Vähän aikaa sitten yksi turvapaikanhakijamies postasi innoissaan ryhmään blogauksensa siitä miten Iranissa naiset ovat onnelllisempia kun heitä suojataan, että se on vain erilaista tasa-arvoa.
  Hän ajatteli että ihan tosi hyvä postaus. Ja niinhän se olikin. Mutta jos julkaistaisiin Vihreässä langassa niin tuskinpa edistäisi turvapaikanhakijoiden asiaa.”

  ”En tiedä ohjailusta, mutta tiedän että tuon turvapaikanhakijoiden oman näkökulman esiin saaminen ei ole ihan helppoa, varsinkin jos journalistiset kriteerit/ryhmän julkaisukriteerit ovat kaikille samat. Me on adminien kanssa puhuttu että vähän enemmän voidaan ottaa turvapaikanhakijoilta vastaan vähän sääntöjen rajamailla olevia postauksia heidän elämäntilanteensa takia.
  Mutta entä journalistinen media? Sitten on toinen kysymys lukijoiden/yleisön kontekstinlukukyky. Nykymaailmassa pitäisi osata lukea kunkin kommunikaatiota hyvin hienovaraisesti ja lempeästi ja suhteuttaa taustoihin. Siihen me just tossa ryhmässä pyritään, myös niin että voi olla täysin ”juntti” suomalainen ja silti saa osallistua.
  ………………………………..
  Mutta koko ajan on kovaa tasapainottelua että saadaan täysin kouluttamattomat pakolaisleireillä asuneet, sovinistiset arabimiehet, suomalaiset feministit, täysin kouluttamattomat suomalaiset, akateemiset aktivistit ja ihan ketkä tahansa kommunikoimaan keskenään lempeästi ja rakentavasti.
  ………………………………………………………..
  Pidettyä juorut ja misinformaatio ja trollit kurissa. Ja nyt valtamedian pitäis jotenkin kanssa saada kaikki nämä äänet esiin.”

  Tuttu tutkija tosin nuhtelee…:

  Karin Creutz: ”Ymmärrän Pauliina huolesi, mutta tässä yksinkertaistetaan kokonaisuus aika reippaasti.
  Miksi pakolaisia edustava kategoria kuvauksessa ilmiöstä puhuvien moninaisuudesta on ”kouluttamattomat pakolaisleireillä asuneet, sovinistiset arabimiehet”?
  Ymmärrän että kyseessä on kevyt heitto, mutta nykytilanteessa jossa rasismi rehottaa, täytyy kantaa vastuuta, ettei uusinna stereotyyppejä.
  Tämän lisäksi eri taustaisia (koulutustaso, sukupuoli, ikä, uskonto, kulttuuritraditio jne) pakolaisia on tullut Suomeen jo vuosikymmeniä, eri kriisialueilta ympäri maailmaa. Osa ovat tänä päivänä yhteiskunnallisina vaikuttajina – politiikassa, tieteissä ja taiteissa jne. Myöskään 2015-16 saapuneet turvapaikanhakijat ei voi redusoida tuohon kuvaukseen sopivaksi.
  Se että pitää lähtökohtana, ettei turvapaikanhakijat tai pakolaiset kykene itse puhumaan puolestaan on osana tätä valtaongelmaa, josta vihreän langan teksti kumpuaa.”

  (https://www.facebook.com/notes/veikka-lahtinen/tai-maasta-pois/10155202754629181)

  1. Noilla on paljon vaarallisia tautejakin, kuppaa, vaikeampaa tippuria, jopa hiv -virusta – joten toivottavasti ihmiset hiukan miettisivät…
   – hiukan vähemmän sitä viinaa!

   Tiina ja Junes voisivat mainita asiasta ohjelmissaan, jos ja kun tuota tapahtuu nyt noin rajusti Oulussa?

 7. le.fi/uutiset/3-9533828

  YLE:nanto mokuttaa taas käyttäen Popedan Pate Mustajärveä hyväkseen. Siis Popedan nokkamies on sitä mieltä että isänmaallisuus on junttimaista, ahdasmielistä paskaa ja ählämeitä saa tulla Suomeen rajattomasti. Siinäpä meillä varsinainen suvakki”äijä” eikä näy ”miestä” edes hävettävä tuo suvakkisonnan suoltaminen. Mamban Tero Vaara on päinvastoin toista maata. Hän on rehellinen patriootti joka inhoaa Suomeen tunkeviä ählämeitä.

 8. Suvakki-apinoiden aivo-oksennuksia on saanut kuulla yhtä jos toista, älyvapaata wäbä wäbää, mutta tälläiset ”laskuyhtälöt” kuuluu jopa heidän mittapuullaan HC-osastoon idiotismissaan.

  Ketähän nämä suvakki-apinat yrittävät kusettaa ?
  Missä ihmeen rotankolossa suvakki-apinat asuvat, eikö heillä ole edes ikkunoita joista näkisi edes pienen palan todellisuutta, ihan oikeaa elämää, missä helvetin fantasia-maailmassa nuo aivokuolleet kalat oikein sätkivät.

  Jokainen suomessa asuva ihminen tietää tasan tarkkaan kaksi asiaa.
  Aivovienti on suomesta poispäin. Suomessa on hyvä koulutustaso ja moni nuori menee opinnoissaan niin pitkälle kuin pääsee. Hyödyntää korkean koulutustason (suomalaista koulutustasoa arvostetaan maailmalla), eli muuttaa koulutuksen jälkeen pois toiseen maahan, jossa paremmat palkat ja työehdot, ja niiden maiden lista on pitkä kuin nälkävuosi (valinta on vapaa).

  Suomeen taasen tulee pääsääntöisesti kaikkea muuta kuin koulutettua työväkeä (korkeakoulutettujen/eritysammattiosaamisen prosenttiosuus tulijoista todella pieni). Nykyisin tulijoista on leijonanosa luku- ja kirjoitustaidottomia wäbä wäbä-populaan kuuluvia ”kulttuurinrikastuttjia”, jotka eivät tule koskaan oppimaan yhtään mitään eivätkä tule koskaan tekemään tuottavaa palkkatyötä päivääkään.
  Maksimissaan saattavat päätyä kunnan palkkalistalle suojatyöpaikkaan nenäänsä kaivelemaan, kiintiöpaikalle, jonne palkataan toinenkin ihminen tekemään ne todelliset työt.

  Todellinen yhtälö nykypäinä onkin :
  Korkeakoulutetut lähtevät suomesta pois, kiitos kuoliaaksi verotuksen, ja muut maat hyötyvät heidän korkeasta koulutustasostaan.
  Tänne tulee wäbä wäbä-jengiä, joiden elämä maksetaan alusta loppuun tässä maassa, verovaroin.

  Aika paska yhtälö … siinä teille realismia, suvakki-apinat.

 9. Jaa että vasta 45 vuotiaina… Mietitäämpäs vähäsen…

  Olipa kerran Mauno koivisto, Harri Holkeri, Rolf Kullberg, Esko Aho, Paavo Lipponen ja monta muuta jotka yhdessä ajoivat Suomen silloisen historiansa pahimpaan taloudelliseen kataqstrofiin. Tosin Urpilainen, Katainen, Soini, Stubido ja kumppani ylittivat vielä senkin. …asiaa asiaan sano Juhantalo… Meitä oli nuoria vatavalmistuneita insinöörejä työttöminä useita. Niimpä sitten lähdimme etsimään töitä ulkomailta. Ja kuinka ollakkaan, sattui niin onnekkaasti että löysimme niitä. Vuosia olimme töissä ulkomailla ja saimma palkattua työttömiä suomalaisia mukaamme niin että meitä oli parhaimmillaan kymmenisen miestä. No, aika kului. Maksoimme kaikki sotu- ja tel-maksut siinä hyvässä uskossa että autamme kotimaatamme ja kerrytämme itsellemme hyvä eläkkeen. Olihan palkkataso silloin kusin kertainen Suomen palkkatasoon verrattuna.

  Mutta miten kävikään. Kun lopetimme työt, meille ilmoitettiin ettei vuosiemme työstä maksamamme maksut kerrytäkkää eläkettämme. Valtiohallinto vetosi johonkin YK-sotilaiden käytäntöön. Mutta ristiriidassa oli se, ettemme saaneet takaisin maksamiamme maksuja. Ne olivat siis kankkulan kaivossa. Mutta meillä oli kuitenkin sen verran rahaa että poikkeuksetta kaikki meistä rakensimme itsellemme talot ja ostimme uudet ajoneuvot. Ja kaikki ilman velkaa. Joskus laskin että nykyrahassa toimme aikoinaan valkaiseen ja työttömään Suomeen noin viisi miljoonaa euroa (5M€). Joka oli pitkä penni sen aikuiseen tilanteeseen. Siihen eivät pystyneet valtionyhtöt vaikka saivat mitä vientitukia. Tuo temppu tehtiin rehellisellä työllä. Ilman vientitukia tai kauppakamareita. Se tehtiin ilman ulkoministeriöitä tai talousviisaita. Oli vain rohkeutta ja työintoa.

  Sanoisin että henkilökohtaisesti olen maksanut velkani valtiolle jo 24 vuotinaana. Enkä 30 rajapyykin ylitettyä olekkaan enää tehnyt töitä. Ei kannata. Sillä vaikka koko elämäni tekisin töitä hyvällä palkalla, ei eläkkeeni ehdi kertymään yli minimieläkkeen. Miksi edes yrittää kun yhteiskuntamme puukottaa selkään?

  Mutta kuten sanottua, minä ja kaverimme emme koe olevamme Suomelle velkaa. Päinvastoin. Ja Suomen on elätettävä myös lapsemme. Sen verran olemme tuottaneet Suomelle.

  Tuo 45 vuotta voi pitää paikkansa virkamiehillä ja viranhaltijoilla. Nehän eivät tuota mitään.

 10. Lääkärin kirjoitus on älytön. Hän olettaa, että kaikilla tulijoilla on yliopistotason ammatti ja että he työllistyvät välittömästi. Viimeisen maahanmuuttoinvaasion mukana tuli paljon sotilaita ja poliiseja; otetaanko heidät heti armeijaan tai poliisivoimiin? Ei takuulla oteta. Lääkärinäkään ei voi toimia, ellei osaa kieltä ja mitä vahvempi murre paikkakunnalla on, sitä vaikeampaa. Musliminaisten tilanne on vielä erikseen. Eivät he ole tottuneet työskentelemään kodin ulkopuolella ja isot lapsikatraat ja kouluttamattomuus tekevät sen mahdottomaksi. Kokonaan erikseen on sitten vielä ne enemmistöt, joilla ei ole minkäänlaista koulutusta ja jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa edes omalla äidinkielellään.

  Ja sitten vielä unohtuu kirjoittajalta se tärkein; Suomen massiivinen työttömyys, mutta ilmeisesti hänen mielestään pitäisi maahanmuuttajille luoda tälläkin sektorilla ohituskaista työhön kuten on jo asumisessa, koulutuksessa ja harkinnanvaraisten tukien jakamisessa.

  Valitettavasti nöyristelevä Suomi on tässäkin haukannut liian ison palan ja toimii vain EU:n eteismattona, johon tulijat pyyhkivät jalkansa.

  1. En usko että kirjoittaja on mikään erikoislääkäri; korkeintaan erikoinen mutta ei edes lääkäri.
   Mikä lie rasmuslainen joka on saanut ”neronleimauksen”…

 11. Pitäisi olla niitä vapaita työpaikkoja ja varsinkin sellaisia vapaita työpaikkoja joihin voidaan kouluttaa nopeasti heikolla kielitaidolla ja koulupohjalla varustettu turvapaikanhakija. Näitä työpaikkoja on kadonnut suomesta paljon viime vuosikymmenien aikana.

  1. Aika munaton tuo poikaystäväkin vai olisiko lamaantunut pelosta tai ollut muutoin jostain syystä erityisen heikko? Olisi nyt ottanut ison kiven tai ison puun oksan – ja puolustautunut sillä!
   – kyllähän tuosta tyttöystävästäkin olisi sitten saanut apua, esim. olisi myös viskellyt kiviä, potkinut apuna, heittänyt jonkun peiton miehen päähän, heittänyt juomaa naamalle tms.
   – tietyllä tavalla ranteesta puristamalla saa myös otteen irtomaan veitsestä…
   – ja jos ylipäätään puolustautuu itsekin apinan raivolla heti alkuun, niin usein hyökkääjä lopettaa – koska etsivät kuitenkin heikkoja ja helppoja uhreja…

   Ihmisten pitää ryhtyä ajattelemaan näitä juttuja jo ennalta, että miten puolustautua missäkin tilanteessa!

   Vai oliko poikaystävä kenties itse juonessa mukana…

 12. Pieni korjaus Tajukankaalle: tuo kulunut ajatus ei suinkaan ole levinnyt Ruotsista, vaan ihan kotoista tuotantoa. Tämä jo kultiksi noussut neronleimaus tuli Johanna Suurpään suusta, kun hän puolusti vimmaisesti somalien massatuloa lähes 30 vuotta sitten.

 13. Feministisen (lue: islamilaisen) puolueen Katju Aro – joka on toiminut myös Naisasialiitto unionin johdossa – hyökkää Ayaan Hirsi Alia vastaan… :

  ”Viesti Ayaan Hirsi Alille ja jokaiselle, joka kuvittelee, että islamofobia voisi koskaan olla feminististä.
  https://www.facebook.com/Personsofint/videos/200459677112761/ …”

  Hyvä kommentti tuolla Katjun vinkkaamassa postauksessa – sillä islamin mukaanhan apostasia eli islamista luopuminen on kuolemalla rangaistavaa…:

  ”All those attacking Ayaan, who is an apostate by the way, I would love to know what you think the punishment for apostasy should be, I also find it interesting that all the women speaking in this video live in the west, where Islam is not a political power, in the nations where it is a political power I’m sure the climate is much more attuned to what Ayaan is describing when she speaks out against Islam.”

  1. No enpä ihmettele, vaikka vaalirauhaa itse kannatankin… :

   ”Jo 10% julisteistamme on tuhottu. Tiedät mitä tehdä: http://www.mesenaatti.me/feministinenpuolue … ja ääni pinkille 9.4. Tehdään yhdessä kaupunki ilman rasismia.”

   Samainen Aro siis Twitterissään…

  2. Aron älynväläyksien ristiriitaisuus; ei sukupuolistereotypioita, kyllä burkhille! :

   ”Sukupuoleen liittyviä stereotypioita purettava kasvatuksessa.
   Nuorten syrjäytymiseen puututtava” – @katjuaro #kaikkienkaupunki #puoluepäivä”

   ”Kyllä. Kuntien tulee tarjota terveydenhuoltoa paperittomille siirtolaisille.
   Ei. Burkhia ei pitäisi kieltää lailla. -@katjuaro #puoluepäivä”

   Miksiköhän feministinen puolue on valinnut pinkin värin julisteisiinsa, jos vastustaa sukupuolistereotypioita?
   – kuitenkaan eivät hyväksy esim. pikkutyttöjen pukemista vaaleanpunaiseen…

 14. Nuo honkasalot ja muut vastaavat eivät saa mitään muuta suustaan kuin sanan ihmisoikeudet. Yksi lysti, vaikka kyseessä on terroristi tai muu törkeä rikollinen, josta ei ole maallemme kuin harmia.

  Ja se ihmisoikeudet on tietysti sama kuin aikuisten miesten rajaton paapominen ja sukulaisten Suomeen roudaaminen unohtamatta tietenkään pyhää oikeutta harrastaa islamin uskontoa.

 15. Voi oi… :

  ”Aamu alkoi ovikellon soitolla. Poliisit tulivat hakemaan avomiestäni hoteisiinsa aikomuksena palauttaa hänet kotimaahansa Afganistaniin.
  Mieheni tämän hetkisestä lakimiehestä ei juurikaa apua heru, ei edes tavoiteta häntä useista yrityksistä huolimatta (yritetty tavoittaa muunkin asian tiimoilta tämän viikon aikana).

  Uutta, hyvää/tehokasta, lakimiestä kaivataan pikaisesti. Enempiä selittelemättä ymmärtänette miksei mieheni voi palata kotimaahansa.
  Ollaan suhteellisen neuvottomia tällä hetkellä, ollaan hätääntyneitä ja paniikissa mitä tapahtuu.
  Mies on ollut nyt 5h poliisilaitoksella, ei ole edes ruokaa tarjottu. Hätäisesti sai syödä kotona jogurtin ennen lähtöä. Mitä tehdä?? Auttakaa ihmiset! ”

  https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/?ref=group_cover

 16. Huomioon pitää ottaa sekin, että suomalaisten työllisyysprosentti on noin 90%, kun taas viidenkin vuoden jälkeen sotapakolaisilla se on alle 10% ja siitäkin on osa järjestetty tukirahoilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.