PT-trainer: nyt on aika alkaa kohottamaan kuntoa

13

Tilanne Euroopassa pahenee. Laittomat muslimit ovat pitäneet Helsingissä jo pitkään mielenilmaustaan ja vaatineet ilmaista loppuelämän kestävää ylläpitoa. Maahantunkeutujat ympäri Eurooppaa kieltäytyvät lähtemästä ja ajavat rekka-autoilla ihmisten päälle.

On aika valmistautua.

Hyvä kunto on paras vakuutus pahan päivän varalle. Senpä tähden lanseeraamme uuden kuntoiluosion. Tulemme tekemään muutaman kerran viikossa erilaisia kuntoiluun liittyviä juttuja. Naispuolinen avustajamme on yksiä Euroopan kovimpia fitness-henkilöitä.

* * *

Erilaisia kunto-ohjelmia on maailma täysi, mutta aloittakaamme ”Artsin kutosesta”, joka on suosittu niin vasta-alkajien kuin kokeneidenkin keskuudessa. Se on simppeli kokovartalon ohjelma. Ohjelman kehitti Arnold Schwarzenegger. Artsi kertoi treenanneensa tällä ohjelmalla nuoruusaikanaan, joka loi pohjan tulevalle uralle.

 

img-2

 

– Kun yritin kasvaa massiiviseksi treenieni alkuaikoina, seurasin seuraavaa rutiinia jota kutsun kultaiseksi kuusikoksi (Golden Six). Etenin valtavasti kyseisellä ohjelmalla, kuten sadat muut jotka treenasivat salillani Münichissä, Saksassa. Kaikki olivat sitä mieltä, että tämä yksinkertainen systeemi tuotti erinomaisia tuloksia lihaskasvun ja painon lisäyksen suhteen. Jos teet näitä perusharjoitteita vähintään kolme kuukautta, kolme kertaa viikossa ei-peräkkäisinä päivinä, kehität itsellesi monta kiloa uutta, vaikuttavaa lihasta. Pyri joka kerta lisäämään painoa liikeeseen, kun pystyt tekemään 2 tai 3 toistoa yli suositellun määrän. 

 

1. Takakyykky

”Käytä painoa, jolla saat 4 x 10 toistoa. Laskeudu aina niin alas, että reitesi ovat vaakatasossa lattiaa kohden. Tee 10 toistoa, lepää kaksi minuuttia ja toista.”

 

squats-300x176

Kyykky kannattaa opetella pienillä painoilla ja tahkota sitä niin monta kertaa, että liike alkaa tuntumaan reisissä eikä takapuolessa tai alaselässä. Liian suuret painot aiheuttavat ”niiaamisen” eli punnertaja menee ikäänkuin linkkuun. Mahdollisimman pysty asento.

 

 

 

2. Penkkipunnerrus

”Ota kohtuullisen leveä ote, kädet noin 80 cm leveydellä toisistaan. 3 x 10 toistoa. Lepää kaksi minuuttia sarjojen välillä.”

 

övning-bänkpress

 

Jotkut nostavat leveällä otteella, jotkut eivät niin leveällä. Suomen penkkikingi Fredrik Smulter sanoo, että mitä leveämpi ote, sitä enempi nousee. (Fredrik, ei Peter!)

 

 

 

3. Leuanveto leveällä otteella

”Tee niin monta toistoa kun pystyt, eli 3 x max. Vaihtoehtoisesti liikkeen voi tehdä ylätaljalla leveällä otteella, jos ei jaksa vetää leukoja.” Sama asia.

 

Latsdrag-300x197

 

Ylätaljassa kroppa pysyy pystyasennossa eikä painoja vedetä kropalla siten, että ala-asennossa suunnilleen maataan selälleen.

 

 

 

 

 

4. Niskan takaa punnerrus

”Käytä leveää otetta. Peukalot noin 15 senttiä olkapäiden ulkopuolella per puoli. 4 x 10 toistoa. Kaksi minuuttia lepoa sarjojen välillä.”

 

20151229724293720_sbig

Arska suositteli niskan takaa punnerrusta, mutta joillekin liike on luonnoton ja silloin se kannattaa unohtaa suosiolla ja punnertaa etupuolelta. Ihan yhtä hyvä on tehdä liike käsipainoilla penkissä istuen selkä tuettuna nojaan.

 

 

 

 

 

5. Hauiskääntö tangolla

”Pidä kyynärpäät kiinni kyljissä ja ota olkapäiden levyinen ote. Tee liike kontrolloidusti. 3 x 10 toistoa. 90 sekuntia lepoa sarjojen välillä.”

 

315f6b67cb2fe97098860d16f6f9e413

 

6. Istumaannousu

”Pidä polvet koukussa ja kädet pään takana. Älä pidä taukoa toistojen välissä vaan tee 20 toistoa tai niin monta kun voit ilman tauon pitämistä. 3 – 4 sarjaa. 60 sekuntia lepoa sarjojen välillä.”

* * *

Arskan setti on siis aika simppeli, mutta siinä ovat perusasiat kohdallaan. Mahdollisesti siihen voisi lisätä esim. suorin jaloin maastavedon ja pohjeliikkeen. Ennen painoihin siirtymistä kannattaa lämmitellä kunnolla siten, että on pikku hiki pinnassa.

Jos ei ole ikinä treenannut painoilla niin kannattaa ehdottomasti aloittaa jollakin kuukauden personal trainer- kuurilla salilla, se kuuluu yleensä salikortin hintaan alussa. Salikortti on muutenkin hyvä sijoitus. Kannattaa tutustua muutamaan saliin. Sinne pääsee tutustumiskierrokselle. Kannattaa valita avara ja tilava sali, jossa on katto korkealla. Valoisassa ja avarassa paikassa viihtyy hyvin.

 

Advertisements

23 thoughts on “PT-trainer: nyt on aika alkaa kohottamaan kuntoa

 1. Just niin. Mutta nopeat kintut ovat kaikkein tärkeimmät, muskelit auttaa vasta sitten kun joutuu painimaan. Glockki on tietty kaikkein paras ystävä…

  1. Glockista ja muista ampuma-aseista sekä teräaseista ja astaloista on yhtä paljon hyötyä kuin nyrkeistä ja jaloista. Eli ei mitään, ellei niitä osaa tai uskalla käyttää. Tosielämä ei ole elokuvaa, jossa Bruce Willis tempaisee Beretta 92:n ja ampuu yhdestä lippaasta 38 laukausta tappaen 32 roistoa ja nauraa päälle.

   Tosielämässä kukaan ei pysty tekemään mitään, mitä ei ole harjoitellut, harjoitellut ja taas harjoitellut niin, että jokainen liike on selkäytimen likemuistissa. Pahinta, mitä väkivaltatilanteessa voi tehdä on ottaa esiin jokin ase, jota ei sitten pystykään käyttämään: silloin terveyteen kohdistunut hyökkäys muuttuu hengenvaaralliseksi.. Eivät ne ampuma-aseet ole mitään taikasauvoja.

   Vähän kyllä ihmettelen, miksi minun pitää tätä selittää. Ettekö te ole käyneet armeijaa?

 2. Tuo kohta 1 ei ole tehokas. Ensinnäkin, paino laitetaan etupuolelle. Ja sitten toiseksi, jalkojen pitää laskeutua YLI 90 asteen. Jos jalat lasketaan vain 90-asteesteen niin lihakset painavat hirmuisella paineella luita polvilumpioon. Ja polvet kuluvat nopsaan. Mutta jos mennään ihan kyykkyyn asti, niin ne on kokonaan eri lihakset jotka nostaa ihmisen sieltä ylös. Kokeilkaa vaikka.

  Yleinen lihasten treenaaminen onnistuu tätäkin helpommin. Ota kahvakuula (käsipaino tms) ja josta se ylös niin että toinen käsi osoittaa taivaalle. Kävele 100m pitäen kättä suoristettuna ylöspäin. Sitten, vaihda kättä. Ja kävele taas 100m toinen käsi ylös ojennettuna. Toista vielä kerran 100m ja 100m. Tee suoritusta niin kauan että jaksat kävellä yhtäjaksoisesti 400m. Ja sitten 400m takaisin toisellakin kädellä. Ja sitten vasta lisää painoa. Huomaat että jo kuukauden kuluttua teet uskomattoman määrän punnerruksia, vatsalihaksia, kyykkyjä jne. Ja kaikki vain kävelemällä. Tosin, painon kanssa.

   1. Saksankielisellä alueella on toki useampiakin Münich-alkuisia paikannimiä, mutta Arska tarkoitti kylläkin Müncheniä, joka tunnetaan eglanninkielisessä maailmassa versiolla Munich.

 3. Paras on musta mattakylkinen. Vain kahdessa vuodessa on Suomen lopputuho kiihtynyt vauhtiin, jossa ulos mennessäkin pitää miettiä reittiä, kellonaikaa ja omaa varustautumista ja nyt sitten kyttäiltävä rekkoja, ym. Kuormureille aseet autoon näiden varalle ja lupa ampua.

  1. Juu, aseet rahtareille ja lupa ampua. Sehän on helppoa, kun sen on elokuvissa nähnyt niin monta kertaa. Käypä kuule huviksesi joskus ampumaradalla kokeilemassa pistooliammuntaa. Huomaat, että paikallaan seisovaan pahvitauluun on yllättävän vaikea osua. Kuvittele sitten, että päällesi ryntää taulun suunnasta erittäin aggressiivinen, erittäin motivoitunut hyökkääjä.

   Chuck Norris toki klaaraa tilanteen ihan tuosta vaan. Paitsi ettei näyttelijä Chuck Norris sellaista tilannetta omassa elämässään klaaraa. Hänen näyttelemänsä roolihahmot eivät ole todellisia ihmisiä, eivätkä ne tilanteet ole todellisia, vaan lavastettuja. Eli toistan: kokeilkaapa itse kukainenkin ihan kaikessa rauhassa. Ei se ole niin helppoa kuin elokuvissa.

 4. Kuormurikuskeille kielto ettei avaimia saa jättää virtalukkoon sillä aikaa kun purkaa lastia!

  1. Itse jakeluautonkuljettaja olen käyttänyt vastaavissa vaarallisissa tilanteissa rattilukkoa ja akkukenkien irroittamista. Toiminut aina

   1. Vissiin aika vaativissa olosuhteissa ollut, tahi epäluuloinen? Suomessa tule mieleenkään?

  2. Itse yleensä irroitan bensatankin ja kannan sen ensin turvaan sen jälkeen otan kuskin puoleisen eturenkaan vielä varuiksi irti. Sen jälkeen vasta heitän rullakot sisään. Kun auto on tyhjä niin vasta sitten laitan bensatankin takaisin jos on pakko että riittää virrat kun on voinut siinä käyttää lavaakin jo niin monta kertaa. Auton ollessa käynnissä niin paineilma tunkilla sitten nostetaan auton etupää ja laitetaan se rengas sieltä takaisin siihen.

 5. Hyvä idea – sillä hyvä kunto tuottaa myös henkistä terveyttä!

  Ja parasta ollakin kunnossa, koska tänne vyöryy sotilashenkilöitä Lähi-idästä…

  Antaa myös uskottavuutta koko Suomen kansalle, jos ryhdytään taas hieman ryhdikkäämmiksi; katsokaapa vanhoja valokuviakin, niin ennen sekä miehet että myös naiset olivat paremmassa fyysisessä tikissä.
  Herkkujakin hiukan vähemmän, jos on ylipainoa – kuin myös sitä viinaakin.
  Liikunta poistaa stressiä ja virkistääkin – ja sitä voi harrastaa yhdessäkin vaikka koko perhe.

  Mutta kannattaa kasvattaa myös kestävyyskuntoa, esim. reippaasti kävelemällä, pyöräilemällä tai juoksemallakin. Hyötyliikuntaa kannattaa harrastaa myös.

 6. Pitäsköhän Tajukankaan esitellä kamppailulajeja salireenin sijaan? Toki molempi parempi T. Kuntosalilla käyvä kamppailija.

 7. Itse olen nyt vajaan vuoden mennyt semmosella ohjelmalla, että yksi..vain yksi liike ja sarja jotain perusliikettä per päivä. Eli yhtenä päivänä etunojapunnerrusta maksimimäärä, toisena päivänä pystysoutua max, kolmantena kulmasoutua, sitten hauiskääntö ja taas seuraavana päivänä pystypunnerrus jne…No silloin tällöin tulee tehtyä useampaakin liikettä per päivä jos on hyvä fiilis. Alakroppa on muutenkin aika hyvä ja portaissa kulkeminen 2 kerroksisess talossa saa riittää.

  Tulokset ja kroppa on kehittynyt tosi kivasti näinkin.. eli noin 1 min treeniä per päivä LOL..tanko tossa lattialla..penkin vaimmo käski pistään pois tilaa viemästä.

  Pikkasen nostelin puntteja myös -90 luvulla. 11 x 42 kg menee pystysoudussa, my favorite

 8. Hienoa että otit tämän asian puheeksi Paavo!

  Liikunnan lisäksi minä haluaisin painottaa myös erästä toista hyvin tärkeää seikkaa, nimittäin itsepuolustusta.

  Sitten kun alkaa kroppa olemaan aika hyvässä kunnossa että pystyy punnertamaan ja vetämään leukoja jo ihan mukavasti, kannattaisi kokeilla esim. nyrkkeilyä, vapaaottelua tai krav magaa.

  Jotain sellaista hyvin simppeliä mutta tehokasta lajia jossa joutuu fyysiseen kontaktiin vastustajan kanssa. Turhien kääntöpotkujen ja muiden telkkarin ninjajuttujen opettelu on ajanhukkaa.

  Nimittäin isoistakaan lihaksista ei ole mitään hyötyä silloin jos itsellä ei ole minkäänlaista tappelukokemusta. Kadulla kun yllättäen tulee vastaan muslimiporukka joka on tottunut tappelemiseen, voi kokematon tyyppi jäätyä ihan täysin jo siinä vaiheessa kun aggressiivinen muslimi tulee ihan iholle huutamaan suu vaahdossa: ”MITÄ VITTUU, MITÄ VITTUU, TEE JOTAIN, TEE JOTAIN, VITTU MÄ OON TÄSSÄ VITTU! SÄ ET TEE MITÄÄN VITTU! SÄ ET TEE MITÄÄN!”

  Siksi olisi tärkeää että olisi jossain salilla kokeillut miltä tuntuu lyödä ja varsinkin miltä tuntuu ottaa iskuja vastaan. Esim. antifasistit luottavat juuri siihen että tavallisilla kansalaisilla ei ole mitään tappelukokemusta jolloinka ne voivat hyppiä aggressiivisesti silmille ja luottaa siihen että vastapuoli perääntyy jo pelkästä uhittelusta.

  Vastarintaliikkeen aktivistit ovat jo osoittaneet omalla treenaamisellaan sen tosiasian että antifasistit perääntyvät heti kun vastassa on henkisesti ja myös fyysisesti valmistautunut aktivisti joka ei pelkää käyttää voimaa ja jolla on jo aiempaa kokemusta fyysisestä kamppailusta.

  Te tiedätte sen että muslimirotta tottelee ainoastaan voimaa, joten siihen tulisi valmistautua jo nyt hyvissä ajoin. Muslimit treenaa kokoajan sinun verorahoilla maksamillasi ilmaisilla salikorteilla ja Tapanilassa karatetunneilla jne. Niillä on kaikki päivät aikaa treenata ja levätä, kun taas sinä olet naimisissa paskan työsi kanssa etkä kerkiä mihinkään – ja siihen myös monikulttuuria kannattavat kansanpetturit luottavat. Tee töitä, älä treenaa, jotta sinut on helpompi tappaa kadulla kun yhteiskunta lopulta kaatuu.

 9. Puhuvat niin paljon uussuomalaisista ja etenkin näistä tuoreimmista sellaisista treenailijoista, jotka panneet mineraaliöljyä lisäämään pattia, että asian täytyy olla totta. Olkavarsi voi olla siis muhkea, mutta kyynärvarsi kovin hentoinen. PT välttänee öljyvaltion miesten tavat?

  Kivaa sana-/kirjainleikkiä, kun PeeTeellä on PT.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.