Tukholman keskustassa terrori-isku- ainakin kolme kuollutta

0

 

Tukholmassa kuorma-auto on ajanut väkijoukkoon turistikatu Drottningsgatanilla. Tukholman poliisin mukaan kyse on Nizzan ja Berliinin kaltaisesta terrori-iskusta.

 

 

Poliisi sai hälytyksen klo 14.53 Ruotsin aikaa, että joku päin väkijoukkoa kuorma-autolla Drottningsgatanilla, joka on kävelykatu. Tapahtumapaikka on aivan ydinkeskustassa Åhlensin tavaratalon kupeessa, Sergelin torin kupeessa-

Tietojen mukaan ainakin kolme henkilöä on kuollut ja useita loukkaantunut. Kuolleita arvellaan kuitenkin olevan enempi. Samaan aikaan kun auto ajoi väkijoukkoon Fridhemsplanilla Kungsholmenilla on ammuskeltu.

 

 

Tukholman keskusta on tällä hetkellä suljettu. Henkilöautoliikenne ei liiku ja metro on pysäytetty.

Poliisi vahvistaa, että se ampui kuorma-autoa kohti, mutta sitä ei tiedetä pääsikö tekijä vapaaksi vai onko hänet ammuttu.

T-Central ja kaikki keskustan tavaratalot on suljettu ja väki evakuoitu. Lisäksi metro- bussi- ja junaliikenne Tukholman keskustaan ja ulos on suljettu.

 

17800425_10212100883899286_3707095199813279223_n

 

Tietojen mukaan kuorma-auto otettiin väkivalloin haltuun juuri ennen itse terrori-tekoa.

Tukholman keskustassa on tällä hetkellä tuhansia aseistautuneita poliiseja.

Poliisi kertoi, että se pidätti sadan metrin päästä henkilön epäiltynä iskusta.

Tukholman keskustassa oli tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä. Ainakin kolmessa eri paikassa syntyi pakokauhu kun sadat ihmiset juoksivat karkuun. Sadan metrin päässä keskusrautatieasemalla sattui tilanne, jossa paniikkireaktio levisi tuhansiin asemalla olleisiin ihmisiin ja osa pakeni kiskojen yli taemmas.

Ruotsin hallitus on myös lukittu toistaiseksi eduskuntatalolle ja kansanedustajat eivät pääse lähtemään talosta turvallisuussyistä. Poliisi kehoittaa kaikkia ihmisiä välttämään cityä ja suuria väkijoukkoja.

PT-median kirjeenvaihtaja Fridhemsplanilta kertoo, että tilanne siellä on kummallinen. Ihmiset liikehtivät, mutta kukaan ei tiedä mitä on tapahtunut ja mitä tapahtuu. Metro ja koko julkinen liikenne seisoo. Ihmiset eivät pääse lähtemään työpaikoiltaan, monet aikovat jäädä toistaiseksi työpaikalle sisälle turvaan.

Poliisi otti kiinni yhden henkilön lähistöltä:

17757520_10155226762724357_4215444656840116511_n

 

Klo 18.40 (SA) alkaneessa lehdistötilaisuudessa poliisi kertoo, että ei ole ollut ilmassa mitään uhkakuvia. Koko Tukholman keskusta on suljettu kaikelta liikenteeltä ja ilmatila on suljettu ainakin keskustan osalta.

Poliisi etsintäkuulutti kuvassa näkyvän henkilön, joka on liikkunut keskustassa ennen iskua. Poliisi ei kuitenkaan kerro mikä osuus henkilöllä on teossa.

 

 

 

Poliisilla ei tiedotustilaisuudessa ollut oikeastaan mitään sen enempää sanottavaa.

 

Skärmbild (27)

45 thoughts on “Tukholman keskustassa terrori-isku- ainakin kolme kuollutta

 1. Uusi ja jännittävä Ruotsi. Monikultti on rikkaus. Oli vain ajan kysymys, milloin tällaista tapahtuu.

  1. Monikulttuurisuus on syöpä. Tappaa ennenmmin tai myöhemmin, tuhoaa ympäristön. Uskonnot ovat toinen syöpä.

   1. Voi, kun ihmiset ymmärtäisivät sen, ettei islam ole verrattavissa mihinkään toiseen uskontoon eikä myöskään ole pelkkä uskonto; se on laki ja yhteiskuntajärjestys, joka määrää ihmisen elämässä ihan kaikesta. Islam sananakin tarkoittaa alistamista.

   2. Monikulttuurisuus tappaa sinut ja lapsesi -tämä terrori hyökkäys oli täysin odotettavissa. Itse veikkailin tätä jo syksyksi mutta puolisenvuotta meni pidempään. Herättääkö tämäkään swedupettereitä #unelmistaan? Tuskin. tilannetta on äärettömän vaikea enää korjata, muslimit ovat päässeet kuristus otteeseen koko porukasta. Valta on vaihtunut kansainkodissa, islamisaatio etenee.

    Naapurissamme asuu hyvin todennäköisesti maailman idiootein kansa, vastaavaa itsetuhoista toimintaa saa etsiä muualtapäin maailmaa…

 2. Ja meidän Sipilä lässyttää ’raukkamaisesta’ teosta. Vittu. Meitä ei kiinnosta se, miten te tunarit luokittelette nämä joukkomurhat. Meitä kiinnostaa ainoastaan se, että te estätte tällaisen tapahtumasta Suomessa. Jos te ette siihen pysty, niin painukaa vittuun sieltä piikkipaikalta ja tehkää tilaa sellaiselle joka pystyy.

 3. Ei mitään tekemistä maahanmuuton tai Islamin kanssa. Sitä paitsi kyllähän ruotsalaisetkin menettää auton hallinnan…

  1. Niinpä. Mitä ajattelee Teppo M sielä Spångan -Sundbyberg suunnalla tästä tapahtumakeppostelusta?

  2. tekemisen meininkiä.yksittäistapaus.kotouttaminen epäonnistunut(miljardi Euroa heti lisää siihen)pelolle ei saa antaa valtaa.oikeasti(islam) rauhanuskonto.kolonialismi.oikeat syylliset possunpotkaa popsivat kuffarit.piilevä rasismi.jne,jne,,

 4. Surullinen juttu niille ruotsalaisille, jotka ei ole kannattaneet muslimien maahanmuuttoa. Lyön dollarin hevostani vastaan vetoa, että kyseessä on jälleen muslimin tekemä raukkamainen terrori-isku.

  Osanottoni naapuriin.

 5. Nyt PT-media tarkkana, ettei lipsahda vihapuheen puolelle! Ja somepoliisit töihin ettei kiihotuta 😉.

  Perjantairukoustunnelmia olisi nyt Tukholmassa ja muualla hyvä olla seuraamassa, partasudeilla naurussa pitelemistä?

 6. Eiköhän se selitysosasto kohta nosta päänsä poterosta. Tällähän ei ollut tekemistä oikein minkään kanssa. Ja entäs sitten Syyrian ohjusiskujen uhrit

  1. Joo -propagandamedian valehtelu myötähävettää jo etukäteen, hyyssärit eivät jätä yhtäkään selitystä käytämättä -paskaa on tulossa tuutin täydeltä, se on varma!💩💩

 7. Kollaappa Paavo mitä mussejärjestöjen jäsenet nyt bloggaavat. Taitaa olla riemu ylimmillään!!!

 8. DET HANDLAR OM BAAAAAAARN !!!!!! Detta är bara ett litet muslimskt pojkstreck som gått en snutta för långt. Kunde undvikits ifall stackars barnen haft mer socialbidrag så de kunde sysslat med nån form av meningsfull, stimulerande verksamhet. Ett litet, men bestämt, aijabaija är i sin ordning!

 9. Valitettavasti ruotsalaisten aivovamma on niin pahaa laatua, että tälläkään ei ole mitään vaikutusta mihinkään.

 10. Eikä sitten anneta pelolle valtaa. Nythän siellä oli panikoitu ja pysäytetty auto- ja metroliikenne! Ei niin vaan kaikkien pitää jatkaa niinkuin ennenkin ja brankkarit käy vain pesemässä veren ja suolenpätkät kadulta pois.
  Odotellaan, kohta tämä ihanuus on täälläkin.

  1. (Suvakki)eliitti on tavalliseen tapaan yllättynyt, järkyttynyt, shokissa ja pahoittanut mielensä.
   Terrori-iskullahan ei voi olla mitään tekemistä islamin kanssa ja muslimikin olisi vain mielenterveysongelmainen joka väärinymmärsi imaamin perjantaisaarnan alkoholia vastaan.
   Yksikään matu ei voi olla uhka tai rasite, jos väittää muuta kertoo punahilkkasatuja ja joutuu syytteeseen rasismista ja vihapuheesta…

 11. Poliisi etsintäkuulutti kuvassa näkyvän henkilön, joka on liikkunut keskustassa ennen iskua. Poliisi ei kuitenkaan kerro mikä osuus henkilöllä on teossa.

  ex-ruotsin jeppeosasto on nyt tiukkana junalautoja saatavana. Nyt juostaan pakoon niin että hippulat vinkuu. Ei tarvii hävetä sil se kolmea jeppeä ja vartijaa kurittanut musu oli sentäs kova jätkä.

 12. Paavo ehti näemmä ajoissa muuttamaan pois Ruotsista Viroon turvaan. Saa nähdä milloin laajamittainen pakolaisaalto lähtee matkaan Ruotsista.

 13. ” Pääministeri Löfven kommentoi aiemmin, että kaikki tiedot viittaavat terrori-iskuun.” Mikä järjen jättiläinen.!

  En malta olla jakamatta karua ja punnittua puhetta tiettyjen ilmiöiden syistä:

  http://web.archive.org/web/20151126065710/http://www.perustalehti.fi/2015/11/mita-tekemista-islamilla-on-islamin-kanssa

  Ja vielä toinen jakelu. Tiedosto oli aikoinaan Helsingin muslimit- sivustolla, mutta ovat sen sieltä poistaneet, kun meni yleiseen jakeluun! Nyt ovat tekstit arkistossa tallessa.

  http://web.archive.org/web/20170406121602/https://muwahhiduun.files.wordpress.com/2010/06/hijrah.pdf

 14. Onnittelut ruottinmaan suvakeille, tiesin jo vuosia sitten että näin tapahtuu. Ottakaahan lissää näitä seitsemännen vuosisadan sisäsiittoisia sivistymättömiä lukutaidottomia barbaari vuohennu$$ijoita maahan.

 15. Toinen järjen jättiläinen: yksi Ruotsin korkeimmista poliisijohtajista (NOAn pomo ML) sanoi lehdistötilaisuudessa että Ruotsin SÄPO (SuoPo) ja NOA ovat päättäneet aloittaa RIKOSTUTKIMUKSEN koskien tätä terroritekoa jotta teon tekijä saadaan kiinni!

  Ajatella! Rikostutkimus nyt tällaisen pikku kepposen takia! Kyllä nyt taas liioitellaan! Tuhma setä!

 16. No niin, nyt saatiin Ylessä taas terrorismitutkijan suulla selvitettyä kaikille suomalaisille, että Ruotsin suurin uhka on kuitenkin äärioikeisto! Voi taivahan talikynttilät!

 17. Ruotsin poliisi on jo auttanut iskun tekijän pakoon ulkomaille. Liippasi näet liian läheltä monikulttuurisuutta ja profeettaa.

  Tulevat syyttämään ruotsidemokraatteja tai perussuomalaisia.

  Juuri nyt Ylellä suvakkiemakko Leena Malkki mainitsikin sanan äärioikeisto..

 18. Äänestäkää nyt kaikki kovan linjan maahanmuuttokritikkoja, jotka ette ole vielä käyneet uurnilla. Ei kiitos enää meille lisää.

 19. Nyt voisi Donald Trump taas herätellä maailmaa. ”Katsokaa mitä Ruotsissa tapahtuu, Ruotsissa!”

 20. Koska aletaan taas syyttämään maahanmuuton vastustajia (vihapuhujia). Vai onko sen aika vasta huomenna.
  Tämän jälkeen taas uudet kyyttäilylait tulevat ajankohtaisiksi.

 21. Joku lappalainen pakana varmaan noitui muslimiparan terroritekoon. Saamelaiset separatistit ovat selvästikin syyllisiä.

  1. Tottahan musut haluavat hajontaa paikkojen suhteen. Se antaa voimakkaamman vaikutelman.

 22. Ruotsin poliisi ylpeänä ilmoittaa, että onnettomuuden jälkeinen liikenteenohjaus toimii kohta. Kunhan jäljet on siivottu tämän yksittäistapauksen jälkeen, voidaan jatkaa kaffittelua.

 23. Hyvä, että meillä Suomessakin on panostettu poliisitoimessa suurimpaan maata uhkaavaan vaaraan eli vihapuheeseen netissä! Mikään muu taho ei olekaan saanut lisäresursseja kuin nettipoliisi. Tämä on uusi normaali, johon täytyy vaan tottua, eikä pelätä saa. Siis hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.

  Ärsyttää kuulla samat itsestäänselvyydet ja latteudet joka iskun jälkeen. Eikö voitaisi jo tehdä jotakin?

 24. Kun maahan tulee ongelma niin ihmiset alkavat puhua siitä. Sen sijaan, että ratkaistaisiin ongelma toimitaan niin, että tehdään ongelmasta puhuminen rangaistavaksi ja lakaistaan varsinainen ongelma piiloon vaikenemalla.
  Kummallista, mutta totta.

 25. Joku kirjoittelikin jo eräällä toisella palstalla, että Ruotsi ratkaissee tämänkin ongelman laittamalla kaupunkien jokaiselle kadulle liikennemerkin joka kieltää ihmisten jyräämisen kuorma-autoilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.