Tukholman kuolonuhriluku nousi neljään- 15 haavoittunut

13

 

Poliisi vahvisti hetki sitten, että Tukholman iskuissa kuoli neljä henkeä. Yksi henkilö kuoli saamiinsa vammoihin illalla sairaalassa. Haavoittuneita on ainakin 15, joista yhdeksän kerrotaan olevan vakavasti loukkaantuneita. Myös yksi koira kuoli tapahtumissa.

Poliisi otti kiinni toisenkin henkilön illan mittaan. Tietojen mukaan henkilö otettiin kiinni Tukholman pohjoispuolella Märstassa, mutta poliisi ei kerro mikä on kiinniotetun osuus tapahtumissa.

Poliisi on illan mittaan tyhjentänyt cityä. Ihmisiä kehoitetaan hakeutumaan pois cityalueelta. Poliisi kuuluttaa poliisiautojen kaiuttimilla poistumiskäskyjä.

Juna- ja metroliikenne on Tukholman keskustassa pysähdyksissä. Metro kulkee, mutta ei pysähdu T-Centralissa ja Hötorgetilla. Lisäksi lähes kaikki Cityalueen bussilinjat ovat pysähdyksissä. Henkilöautoliikenne on suurilta osin cityä pysäytetty. Taksit voivat kulkea, mutta niidenkin kulkua rajoitetaan, ne eivät saa ajaa suureen osaan cityä.

Monet väkirikkaat tapahtumat on peruttu, SF pitää kaikkien elokuvateatteriensa ovet kiinni, monet teatterit ovat kiinni. Kulttuuritalon ja Kaupunginteatterin kaikki tapahtumat on peruttu kuten myös kaikki musiikkitapahtumat. Myös muutamat museot ovat kiinni.

Joidenkin tv-kanavien huviohjelmat on peruttu, kuten TV4 Let´s Dance (Tanssii tähtien kanssa) ja SVT 1 raportoi koko illan tapahtumista.

Niin ikään kaikki viranomaisrakennukset kuten eduskunta ja Rosenbad on vartioinnin alla. Ketään ei päästetä sisään eikä ulos. Åhlens sulki kaikki Tukholman tavaratalonsa. Kaikki Tukholman sairaalat ovat katastrofivalmiudessa.

Alla olevasta vaatekaupan turvakamerakuvasta näkee, miten muutama henkilö pääsee aivan viime tipassa turvaan kaupan oven syvennykseen ennenkuin kuorma-auto ajaa kovaa vauhtia ohi.

 

Kuorma-auto kaapattiin vain hetkeä ennen tapahtumia muutaman sadan metrin päästä Åhlensista. Oluenjakeluauto oli pysähdyksissä ja menossa erääseen ravintolaan. Kun kuski oli kiipeämässä alas hytistä, naamioitunut mies uhkasi häntä aseella. Kuski juoksi tuolloin karkuun ja tekijä otti auton. Sen jälkeen hän käänsi auton kävelykadulle ja ajoi muutaman sata metriä ennenkuin auto törmäsi Åhlensin seinään ja syttyi tuleen.

Advertisements

15 thoughts on “Tukholman kuolonuhriluku nousi neljään- 15 haavoittunut

 1. Kuski ei juossut karkuun vaan joutui auton töytäisemäksi ja lähti sitten juoksemaan auton perässä ja näki miten auto ajoi ensimmäisten ihmisten päälle (kertoo Spendrupsin kommunikaatiojohtaja uutisissa).

  Märsta on oikea perseläpien perseläpi, siellähän se Pariisin terroritekojen pääpiru Mohamed Belkaid asusti erään suvakkinaisen siivellä. Ja sieltä on useampia rikollisia haettu, mm se tunisialainen joka tökkäsi nuoren miehen metron alle. Ja myös se tunisialainen joka pahoinpiteli ja potki nuoren äidin Gamla Stanissa tämän lasten nähden koska nainen huomasi miehen aikeet ryöstää erään vanhemman naisen ja varoitti tätä. Märstassa sijaisee myös Ruotsin ”Migri”, Migrationsverket, ja siellä on myös iso VOKki.

  On korkea aika siivota Märsta perusteellisesti, niin VOKki kuin asumalähiötkin.

 2. Huomenna on medialla Breivikin tekosten muistelupäivä ja kuinka ollakaan tämä näyttää aivan vähäpätöiseltä yksittäistapaukselta joka ei liity mihinkään.

 3. Näin kuvia.

  ”Kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin heikun keikun”

  Pepin maa on kaaoksessa pian.

 4. ”Eläinoikeusjärjestö kampanjassaan: Maito on valkoisen ylivallan ja rotupuhtauden symboli”

  ”USA:n PETA-eläinoikeusjärjestö julistaa uudessa kampanjassaan, että maidon juominen on natsismin tasoinen teko.

  ”Onko lehmänmaito valkoisen ylivallan kannattajien juoma kaikkialla? Maito on pitkään ollut valkoisen ylivallan kannattajien käyttämä symboli ohuesti peitettynä vertauksena rodulliselle puhtaudelle”, PETA:n mainosvideo alkaa.”

  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/maito%20peta-63674

  1. Rotutohtorit toruu taas. Vittuako se noille kuuluu mitä me omasta rodustamme ajattelemme? Eiköhän se ylivertaisuus selviä historiaa tutkimalla -faktaa asian tueksi löytyy enemmän kuin riittävästi.

 5. ”Revealed: girl aged six among victims of ’honour crime’ in London”

  ”Children younger than 10 are among hundreds of suspected forced marriage and “honour” crime victims in London.

  The tally, in police statistics obtained by the Standard, paints a detailed picture of the scale of so-called “honour” crimes in the capital, the range of violence inflicted and the backgrounds of victims and their abusers.”

  Aneeta Prem, founder of the Freedom Charity, which helps victims and visits schools to educate children, said they had recently provided support to a six-year-old girl suspected of being groomed by her family for a forced marriage after being taken to Bangladesh.

  The case was referred to police when her school raised the alarm. She said: “These figures are shocking and to think this is happening in London in the 21st century is abhorrent, barbaric and wrong as well as against the law. Suicide rates among Asian girls between the ages of 16 and 25 are three times the national average.

  “Tragically many girls feel the only way they can escape a forced marriage is to take their own lives.”

  http://www.standard.co.uk/news/crime/revealed-girl-aged-six-among-victims-of-honour-crime-in-london-a3509701.html

 6. Pitkin päivää seurannut tätäkin casea ja miettynyt, onko meiltäkin lähtenyt homma hanskasta. Pahalta ainakin näyttää

  1. On lähtenyt, se on vaan pystytty pimittämään ”tavalliselta kansalta” mutta tilanteen tajuavien määrä kasvaa valtavaa vauhtia. Se on hieno asia, ihmisillä on oikeus tietää asian realiteetit -turvallisuustilanne on myös Suomessa romahtanut todella rajusti. Sekin fakta meiltä yritetään salailla -mikä on täysin anteeksiantamatonta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.