Tukholman sotapakolaisia ahdistaa muutto Pohjois-Ruotsiin

13

f7ygt5db06oyzxy1fdjwc9toqn4b5ua

 

Tukholman tällä hetkellä suurin vastaanottokeskus Farstassa suljetaan ja kaikki siellä asuvat sotaa ja vainoa paenneet joutuvat muuttamaan toisaalle. Mikäpä on sotapakolaisten suurin pelko? No tietenkin se, että he joutuvat muuttamaan pois Tukholman sumusta ja humusta.

Muuan sotaa ja vainoa paennut rouvashenkilö Suad Al-Bohayae kertoo:

– Saimme junaliput Bodeniin ensi viikon keskiviikoksi. Minua pelottaa, että tyttäreni ja koko perheeni ei tule selviämään tästä.

Bagdadista sotaa ja vainoa paennut perhe siis ei usko selviävänsä Bodenissa!

Säälikorttikin otettiin esiin, jotta perhe saisi jäädä Tukholmaan:

– 18-vuotias tyttäreni Huda on aivovaurion takia 2-vuotiaan tasolla. Hän tarvitsee henkilökohtaisen avustajan vuorokauden ympäri. Mieheni on vaikeasti syöpäsairas. Itse sairastan vakavaa ahdistusta.

– En tiedä miten selviämme Bodenissa. Sairaalaankin on matkaa satoja kilometrejä.

 

 

Muutkin sotapakolaiset kertovat, kuinka heitä ahdistaa muuttaa pois Tukholmasta. Muuan rouva kertoo, että he joutuvat muuttamaan Kiirunaan.

– Lapsillani olisi tunnin koulumatka. Mahdotonta!

Muuat miehet kertovat, että heitä pelottaa Norrlandin autius ja kaamos.

– Emme tiedä mitään kylästä johon joudumme. Onko siellä tohtoreita, kouluja ja onko siellä ylipäätään ihmisiä?

Muuan 60-vuotias sotaa ja vainoa paennut Nohad kertoo:

– Olen luovuttanut jo. En usko, että saan enää ikinä turvallisen ja vakaan elämän. Ainoa ruotsalainen sana, jonka olen oppinut on: ”Odota. Odota, odota ja odota lisää.” Me kuolemme odottaessamme.

Olisiko tässä juuri jotain opittavaa suomalaisessa kotouttamisessa. Sotaa ja vainoa paenneet ovat kärsineet kovasti eivätkä halua odottaa. Josko heille annettaisiin suoraan talot Helsingistä, mukava toimeentulo ja sitä myöten stabiili elämä. Näin tulijat tuntisivat itsensä kotoutuneeksi, yhteiskuntaan kuuluviksi osasiksi eivätkä ulkopuolisiksi odottajiksi.

 

Advertisements

35 thoughts on “Tukholman sotapakolaisia ahdistaa muutto Pohjois-Ruotsiin

  1. Jos oikein rehellisiä ollema,ei täällä pohjoisruottissa kyllä pahemmin kaivatakhaan yhtään sotapakolaista tai muuta ählämiä.

   Tockholmi saa huoletta pitää ählynsä kun on kerran rikastuttajat saanu.Olis olhee Tanskan rajala näyttämässä kielletynajosuunnan merkkiä niile n iin niitä ei niin jumalattomasti olis pesiny Tockholmiinkhaan.

 1. Jos turvallinen, rauhallinen, luonnonläheinen pohjois-Ruotsi ei tunnu sopivalta, ainahan voipi palailla takaisin vilkkaaseen, värikkääseen Bagdadiin, Mogadishuun jne, joissa tunnetusti
  ” Fatima trivs jättebra…”

 2. Rumasti ja suoraan sanottuna tuosta 60-vuotiaasta – (kuin myös tuosta mustasta säkistä kehitysvammaisine tyttärineen) – ei tule koskaan olemaan yhtään mitään hyötyä Ruotsille, joten olisi aivan sairastakin asuttaa heitä vakavasta asuntopulasta kärsivään Tukholmaan… :

  ”Muuan 60-vuotias sotaa ja vainoa paennut Nohad kertoo:

  – Olen luovuttanut jo. En usko, että saan enää ikinä turvallisen ja vakaan elämän. Ainoa ruotsalainen sana, jonka olen oppinut on:
  ”Odota. Odota, odota ja odota lisää.” Me kuolemme odottaessamme.”

  Muslimimaissa on jalla jalla -meininki – ja kaikki on pikemminkin rempallaan, ellei ole käytössä orjia kuten Persianlahden maissa…
  – vain lahjonta saa virkamiehet tekemään työtä jne.
  – joten outoa, että Ruotsissa kaiken pitäisi tapahtua heti; ilmeisesti kokevat ruotsalaiset dhimmiorjiksi ja ihmettelevät, missä palvelu viipyy…
  – ajatelkaapa, että jos lupa turvapaikka tulisi heti, niin kuinka röyhkeiksi nuo yltyisivätkään jo heti maahan astuessaan?!

  Meillä Suomessa nuo valittajat saavat tahtonsa läpi, kaiken heti ja kaikki tehdään heille valmiiksi kuin Manulle illallinen…

  Nuo eivät tajua hölkäsen pöläystä siitä, miten ruotsalainen yhteiskunta toimii – tosin ei heitä edes kiinnostakaan…

 3. Mitenkähän ne tavalliset maassasyntyneet sairaat ja eläkeläiset siellä pärjäävät kun on noin kurjaa? Minunkin äitini oli sotalapsena tuolla pohjoisessa, vieläkin ylempänä ja hyvin pärjäsi.. Niin hyvin, että pitkän työelämänsä jälkeen muutti takaisin sinne eläkepäiviään viettämään. Toisille kelpaa, toisille…???

 4. Kun saa kämpän Tukholman paraatipaikalta ja hyvän ’kuukausiliksan’ niin sitten voi rauhassa keskittyä oleelliseen eli jihadiin. Onhan se nyt onnetonta ja traagista, jos joutuu odottamaan, ennen kuin pääsee ’toteuttamaan itseään’.

 5. Mielestäni on rasismia kun kaikkiin noihin matuihin suhtaudutaan kuin vammaisiin, joiden suuhun on ruokakin lusikoitava.

 6. Mitä vitun jarinaa? Mie muutin Haparandalle ja asuin neljä kuukautta teltassa. Ensin siinä ikean puskassa ja sitten vähän kauempana siellä kalixiin menevän tien varrella. Ei tullu fattasta eikä muistakaan paikoista mitään jenkaa. Pelastusarmeijasta kinusin 500 kruunin lapun ja johonkin puolen tonnin suihkuttomaan vessattomaan mörskään pääsin kun aikani kinusin. Sitten tuli nämä ruskuaiset ja kaikki meni vituiks sielläkin. Pullo Einaria vastaan ei voi kilpailla sillä on sähkömopo. Ja TornioHaparanda linjuriasema oli TÄYNNÄ jotain jengiä joka uhkas vetää turpiin jops en anna rahaa/tupakkaa. Poistuin, koska net ajat kun minä jaksoin olla kulmalla kova ovat jo kolmekymmentä vuotta takanapäin. Paskaa ja limunaatia koko pohjoismainen pakolaispolitiikka. Sosiaalihuolto/fatta/skattaverket/sunsaatanan suvakkitoimistot jättää sinut pitkin katuja RIIPPUMATTA SIITÄ että on olemassa YHTEISPOHJOISMAINEN SOPIMUS siittä että jokaista pohjoismaalaista kohdellaan saman vertaisena. Mie olisin tarvinnut ainoastaan asunnon, edes väliaikaisen että oisin saanut rahani rullaamaan (Eläke, työ eläke) Ruotsin puolelle. Onnistuko? No ei! Ensin vinguttiin että mie tuun elätiksi. No kun näytin että sen verran speisiä tulee ettei kenenkään tartte elättää, niin vedottiin asuntopulaan, sitten jo saapui lääkäri joka sanoi että minun on hankkiuduttava hoitoon – suomessa. Millä tavalla mie olin muka hoidon tarpeessa jos ainoa syy mettässä asumiseen oli se ettei Haparanda kommunet suostunut järjestämään asuntoa? Samaan aikaan sikiöitä tuli pahvinistanista niin ettei junat meinnanneet riittää ja NÄILLE PASKIAISILLE JÄRJESTY KAIKKI kun kulli luikaus. Niin että haistakaa vittu sen yhteispohjoismaisen sopimuksenne kanssa. Ainoa syy miksi minä elän edelleen on häijy luonne.

   1. Juu. Sellasia on ruottalaaset ja suomalaaset ja vaikka sisämogoolialaiset. Nimittäin byrokraatit. Virkamies saa jonkun elämäntapaorkun kun se saa papereita, mutta sillä ihmisellä ei ole mitään väliä. Nämä hyvinvointi systeemit (lue pahoinvointi) on semmosia että mie en enää koskaan halua olla missään tekemisissä niien kanssa. Oon nyt yhellä tutulla loisinu jonkun hetken, mutta mulla on tuolla korsu rakenteilla ja bilpaskatemasta sain juuri semmosen aurinkolaturin millä sais muka puhelimeen ja läppäriin ladattua virtaa. Saas nähdä. Suomi täyttää sata vota ja perkele jos mie oisinkin ainua tämmönen elämäntapainitiaani niin siinä ei mittään. Mutta kun toistakymmentä tuhatta ukkoa ja akkaa heiluu täällä pitkin mäkiä, ja suurin osa näistä ei ole mitään antaumuksellisia elämäntapa alkoholisteja, niin kysyttää vain että minkä perkeleen merkissä sitä terroristi saa majapaikan ennenkun met? Mie lähtisin tästä paikasta töihin jos ruoto kestäs, enkä mie perkele tartte kenenkään apuja sinänsä nytkään. Vaan se kummasti vituttaa että vuoskymmenet on paiskonu töitä ja maksanu niitä veroja ruottiin, suomeen ja norjaan ja nyt kun on jotakin oikiasti vailla niin mitästä tyhjää. Mokkamulkerot ajaa taksilla ohi ja näyttää viittomamerkkiä. O ja; tulee nyt kummiskin kesä ja pääsee potkimaan raiskareita pois lasten niskasta. Onpahan tekemistä.

 7. Allah tunnetusti oikukas ja arvaamaton, ja määrättyä kohtaloaan vastaan ei passaa kapinoida. Joten kiltisti nokka kohti pohjoista -mutta ette sitten tule tänne

  1. No mutta kun niilä on olleet niin hyvät olot siellä kotomaassa mistä ne vahingossa lähit pois,siksi niilä on vara valittaa kaikesta.

 8. http://mvlehti.net/2017/04/07/video-nain-kohdellaan-somaliassa-karjavarkaiksi-epailtyja/

  Sitten kun nuo varkaat tulevat Suomeen ja tekeytyvät pakolaisiksi, he valehtelevat arpien johtuvan siitä, että hallitus heitä on kiduttanut. Näinhän tekevät lähi-itäläisetkin, väittävät arpien johtuvan hallituksen kiduttamisesta, vaikka ne voivat olla rangaistus rikoksesta, tai keskinäisten tappelujen ja puukkohippasten aikaansaannoksia.

  Miksi sitten heillä on noin kovat rangaistuskeinot? Siksi koska vähempi ei tehoa. Suomessa he nauravat. Suomeen on siis tullut rikollisia, joilla on rangaistuksista aiheutuneita arpia. Miten nämä psykopaattiset rikolliset sitten tulevat toimimaan suomessa? Ramin Azim ja muut hänenkaltaisensa ovat näyttäneet esimerkkiä tästä ja näitä tapauksia on ollut, sekä ne tulevat aivanvarmasti lisääntymään samaa tahtia, kuin siirtolaiset lisääntyvät.
  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001041822.html?nomobile=2

  Joku voi nyt ajatella, että meidän pitää pelastaa nuo raukat tuolta kulttuurilta. Mutta miten he itse kohtelevat niitä, jotka heiltä varastavat? Samallatavalla tietenkin, kuin heitä kohdeltiin. Ja miten he kohtelevat Suomessa suomalaisia ja etenkin niitä, jotka heiltä varastavat?

  Tuleeko siis pohjoiseen sellaista sakkia, joka on rikollista jo valmiiksi. Näin nämä maat taitavat putsata maansa rikollisista. Rikollisten on vaikeampi hoitaa esimerkiksi huumekauppaa jossakin pikkukylässä, kuin suuressa kaupungissa ja tässä taitaa olla pääsyy siihen, etteivät he tahdo maaseudulle.

  1. Jokainen normaalijärkinen tajuaa tuosta kitinästä ettei nämä tyypit ole koskaan mitään ”sotaa ja vainoa” joutuneet kokemaan. Hommaa jatketaan silti ilmeenkään värähtämättä -operaatio KANSANVAIHTO pakottaa sijoittamaan kehitysmaalaisia koko valtion alueelle. Kantaväestölle ei jätetä pakopaikkoja.

  2. Ongelmana on kommunismi. Ruotsalaiset ajattelevat kuten kommunistit että ongelmat ihmisen elämässä johtuvat aina ulkopuolisista tekijöistä, ei koskaan ihmisestä itsestään. Eli kun näille matuille annetaan rahaa, ajatellaan että tämä raha kuuluu heille, sillä kommunistien ajattelumallissa varallisuus ja sen määrä on vakio ja tulee tyhjästä. Vaurautta ei vasemmistolaisten mielissä luoda työnteolla, ahkeruudella tai osaamisella. Tätä taustaa vasten on helppo ymmärtää ajattelutapa jossa ne joilla on enemmän eivät olekaan ahkerampia kuin muut vaan ovat varastaneet yhteisestä potista enemmän.

 9. Tämä on just sellaista porukkaa jotka ovat osallisina assistanssi(henkilökohtainen avustaja-)petoksiin. Vammaisia ja sairaita sukulaisia kaivetaan vaikka kivenkolosta hoidettaviksi ja jos ei niitä ole niin sitten teeskennellään sairasta. Hoidetaan ympäri vuorokauden muka ja valtio maksaa. Monet hoivakit onkin sitten yllätetty milloin mistäkin. Yksikin mukasairas tanssahteli Lisebergin huvipuistossa jäniksen kanssa eikä vammasta tai sairaudesta tietoakaan. Kusetti valtiolta miljoonia.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11931853.ab

 10. Vaikuttaa siltä että…ei siis vaikuta, vaan ihan selvästi näillä humanitaarista kriisiä pakenevilla on aivan eri käsitys kotoutumisesta kuin vastaanottaja mailla – meidän mielestä kotoutuminen tarkoittaa sitä, että tulijat sopeutuvat meidän sääntöihimme, kun taas matujen mielestä kotoutuminen tarkoittaa sitä, että kaikki on niin kuin kotonakin oli, sillä poikkeuksella ettei tarvitse tehdä mitään.

  Ja kyllä, tällä kotoutumistahdilla kaikki tulee olemaan ennen pitkää täsmälleen kuten kotonakin oli, eli aivan päin helvettiä.

 11. TVssä näkyi juuri miten matu kadulla näytti voitonmerkkiä Ruotsin TVn kameralle. Ja senkin matun olemme ruokkineet ja vaatettaneet. Nyt kuulemma myös ammuskelua eri paikoilla, ainakin Fridhemsplanilla.

  1. Tämä isku roikkui ilmassa jo monta kuukautta. Ullatus tämä ei voi olla kenellekkään tilanteen tajuavalle. Ruåtsi on kaivanut verta nenästään jo kauan -munattomuuden hinta lankeaa maksettavaksi.

   JOS Suomi toimisi kuten oikeusvaltio toimii niin rajavalvonta palautettaisiin välittömästi läntiselle rajalle

   1. ”JOS Suomi toimisi kuten oikeusvaltio toimii niin rajavalvonta palautettaisiin välittömästi läntiselle rajalle”

    Tuo olisi aiheellista. Tässä olisi myös Ruotsille lähetettävän nootin paikka. Se ehkä herättelisi Ruotsia, joka vaarantaa löperöllä politiikallaan naapurivaltioidensa kansalaisten turvallisuuden.

    Epäilen, että suomalaiset eivät kumminkaan palauta rajavalvontaa rajoilleen eivät edes lähetä noottia.

 12. Useat matut näyttelevät nyt voitonmerkkiä SVTn reportterille, nauttivat siitä kun ihmisiä on kuollut, ehkä viisi juuri tällä hetkellä. Kahdessa paikassa ammutaan. Terveisiä vaan pääministerille, tiedämme jo etukäteen mitä aiot sanoa eli ”hyökkäys avointa yhteiskuntaa ja demokratiaa vastaan” bla bla ja ”tottakai otamme lisää matuja niin paljon kuin vain voimme, hehän ovat tulevaisuutemme ja moninkertaistavat minunkin valtavan eläkkeeni!!”

  1. Voitonmerkki jokaisesta kielteisestä päätöksestä! Ouh jeah, matut vittuun vai miten sen joku jossain niin sopivasti sanoikaan?

 13. SItä saivat, mitä tilasivat. Tänään Tukholma, huomenna Helsinki? NYT OLISI KORKEA AIKA SAATTAA EDESVASTUUSEEN JA TUOMIOLLE KAIKKI MUKANA OLLEET PÄÄTTÄJÄT, JOTKA LASKIVAT RUOTISISTA TULLEET NS, TURVAPAIKAN HAKIJAT LAITTOMASTI MAAHAMME! MILLOIN ALOITAMME OPERAARION?

 14. Joo, kuorma-autolla tehty terrori-isku Tukholmassa. En ole itse yllättynyt lainkaan (onko kukaan oikeasti?), tämähän oli vain ajan kysymys. Maria Petterson kertoi jossain yhteydessä käyvänsä säännöllisesti Rinkebyssä, ”katselen ja yritän ymmärtää” hän taisi sanoa. No, tajuatko jo Petterson missä mennään??? Hä?

  Olen itse matkustamassa vastentahtoisesti Tukholmaan 25.4. Kyseessä on eräänlainen työmatka jota en voi oikein peruakaan. Vapaaehtoisestihan minä en matkustaisi tuonne matuhelvettiin. Kylläpä vaan v*tuttaa matkustaa tuohon maahan, otan omat eväät sun muut messiin, en halua maksaa edes alvin muodossa pennin kunaa tuolle valtiolle. Oleskelupaikkani on 200 metrin päässä tuosta Åhlensin tavaratalosta joten fiilikset ovat korkealla! No, mitäpä minusta, ainakin 3 ihmistä on kuollut. Heitä voi hyvällä syyllä pitää jihadin uhreina, paskan politiikan uhreina jne…toki tämä tullaan selittämään mielenterveysongelmilla ja aloitetaan dialogi ”rakenteellisesta rasismista” jne…ja vaaditaan kohta jo lisää rahaa vaikka mihin, toki ekana kotouttamiseen, niin kuin aina, Voi pe*kele!

  1. Ymmärrän vitutuksesi. Me lopetimme Ruotsin reissut silloin, kun selvisi että Ruotsi tarkoituksella tunki sossushoppailijat Tornion junaan. On tullut reissattua maa läpikotaisin ja normaalisvenssoneita käy todella sääliksi. Sitten kun, ei jos vaan kun, Helsingissä posahtaa, loppuu shoppailureissut sinne ja,saatamme tehdä tajukankaat ja muuttaa Viroon. Siellä muutenkin tulee lorvailtua ja onhan se henkisestikin vireämpi maa.

   1. Viimeksi käynyt Absurdistanissa vuonna 2012, Onneksi silloin loppui keikat sinnepäin. Ei ole sinnepäin mitään asiaa, meen seuraavaksi kun se julistautuu virallisesti islamistiseksi kalifaatiksi…

 15. Hyvä että tukholmassa viimein tapahtui. Turhan pientä, olisi ollut vähintään 10 samaan aikaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.