Suomen luonto: KÄKI

13
screenshot-159.png
Kuvassa Ruotsiin yksintuleita lapsia.

 

Käki on pesäloinen, eli se ei haudo eikä huolehdi omista poikasistaan, vaan munii toisten lintulajien pesiin. Useimmiten käki munii Suomessa leppälintujen pesiin.  Muita lintulajeja, joiden pesiin käki munii, ovat esimerkiksi västäräkki, keltavästäräkki, harmaasieppo,kirjosieppo, pajulintu, peippo, järripeippo ja niittykirvinen. Käki munii aina sen lajin pesiin, joissa se on itse kasvanut. Suomessa on havaittu käen munineen useiden kymmenien lintulajien pesiin.

Käkinaaras voi munia noin 20 munaa lisääntymiskauden, touko–kesäkuu, aikana, mutta tavallisesti vain noin 10. Muna kuoriutuu noin 12 päivässä. Koska käenpoikasella on kuoriutuessaan selässä arka paikka, joka ei kestä painoa, se työntää kilpailevat isäntälajin munat pois pesästä, jonka seurauksena munat ehkä särkyvät. Käenpoikanen saa näin kasvattiemonsa kaiken ravinnon ja huolenpidon.

Advertisements

12 thoughts on “Suomen luonto: KÄKI

 1. Jep.Käkiähän nämät kaikki partaäijät ovat.Täytyy olla päästään sekaisin jotka näitä hyysää.

  1. Käki tuli mieleen kun nuita kuvia katseli.Nooh`vähän siinä oli johdatteleva tekstiki,mutta hyvin totuudenmukainen vertaus.

 2. Kuvien perusteella voimme vain ihailla, miten upea hammashuolto noissa tulijoiden maissa on. Ehkäpä siellä ei ole vuoden jonoa hammashuoltoon. Ja niin iloisia ilmeitä, hävetkäämme me murjottavat suomalaiset.

  1. Se ukko, jonka poika hukkui Välimereen ja josta tuli suuri kuvasensaatio, oli nimenomaan tulossa Eurooppaan hankkimaan uusia hampaita, implantaatteja. Hampaat ovat tärkeät huijareille ja autokauppiaille.

 3. Näitä lahjakkuuksia katsellessa tulee mieleen, että mikseivät ole pyrkineet Hollywoodiin tai Bollywoodiin lapsinäyttelijöiksi.

  1. Lapset tulee ensin kotouttaa, sitten heidän persoonallisuutensa on täysin isänmaan käytössä. Kiittäkööt Ruotsi onneaan, etteivät talentit menneet muualle!

  1. Voi jos nuo tyytyisivätkin käpälöimään vain nallukoita, nallukka ei saa traumoja…

 4. …kun mussepoika oikein pistää parastaan ja kertoo meille uskomattomia 1000 ja yhden yön tarinoita kotimaastaan ja tännematkustamisestaan.

 5. Siirrytäänpä faunasta flooraan. Suomen alkuperäisen kasvillisuuden uhkana on liuta agressiivisesti levittäytyviä vieraslajeja – on lupiinit, palsamit, jättiputket ja mitälie. Tulleet vaivihkaa siemenviljan rikkaruohoina tai painolastikasveina. Ja nyt sellainen riesa, että vihreitten valtaamat ympäristökeskuksetkin helisemässä

  1. Hieno kirjoitus. Meni hetki pohtiessa, että käytetäänkö tässä nyt vertauskuvia, vai mitä. Niitä on paha mennä kieltämään, ellei sitten Raamattuakin laiteta ”banniin”. Nettipoliisille lisää hommia. Pitää yrittää opetella tyyli…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.