Uppsalassa kymmeniä paloja – mellakka roikkuu ilmassa

0

Kuvakaappaus 2017-04-13 09-05-23

Uppsalan eteläosissa Gottsundan ja Valsätran ghetoissa erilaiset tulipalot jatkuvat. Poliisi ja palolaitos joutuivat juoksemaan koko eillisillan palosta paloon. Illan ja yön aikana kirjattiin ainakin 15 tulipaloa ja neljä palanutta autoa.

Iloittelu alkoi 17.39 kun Gottsundassa sytytettiin pelto tuleen. Vajaa tunnin päästä 18.24 Valsätrassa sytytettiin roskakatos tuleen. Lähiympäristössä oli useita pienempiä paloja, mutta palokunta sammutteli palot nopeasti. 18.58 tuli seuraava hälytys kun Gottsundan kioskin kupeessa oli sytytetty pahvit tuleen.

Ja jatkuu, klo 20.33 sytytettiin roskakatos tuleen August Södermanin tiellä ja minuutin päästä toinen roskakatos tulessa Peterson Bergerin tiellä. Tästä roskakatoksesta levisi tuli ainakin kolmeen vieressä olleeseen autoon, jotka muuttuivat poroksi. Edelleen klo 21.38 roskakatos tulessa Bandstolsin tiellä ja seuraava roskakatos sytytettiin 23.19 taas August Södermanin tiellä. Palossa oli suurpalon ainekset, mutta palolaitoksella riitti vielä tankeissa vettä.

Muuten ilta Uppsalassa oli rauhallinen. Klo 01.30 aikaan poliisi raportoi, että ketään ei ollut otettu kiinni tapahtumien johdosta. Myöskään kivitystä ei tapahtunut.

Kuvakaappaus 2017-04-13 09-10-15

23 thoughts on “Uppsalassa kymmeniä paloja – mellakka roikkuu ilmassa

  1. Hyvä ajatus mutta varmenpaa kai se olis ottaa molemmat vakuutukset.Palovakuutus ja lisäksi islamistien tekemien vahinkoja korvaava vakuutus.
   En vain tiedä vakuutusyhtiötä joka antais islamin varalta vakuutuksia.

  2. Pohdin vaan sitä, että koska ruotsalaiset vakuutusyhtiöt lakkaavat myöntämästä palovakuutuksia autoille, etenkin jos asuu kylddyyrisesti rikkaalla alueella? Tai ainakin (palo)vakuutusmaksuissa on ”tarkastamisen” varaa….

  1. Oli varmaankin ollut pakkasta eivätkä moniosaajat saaneet kiviä irti maasta.

   Tai sitten kyseessä on juoni, jossa palokunnan annetaan tuudittautua siihen, että saavat tehdä työnsä rauhassa ja kun tulee sopiva tilaisuus eivätkä palomiehet ole varuillaan, niin silloin isketään entistäkin rajummin.

   On ne moniosaajat niin ihania kultakimpaleita.

   1. Ensimmäisen tunnetun järjestäytyneen palokunnan perusti antiikin Roomaan Marcus Licinius Crassus (n. 115 eKr – 53 eKr.). Hänen n. 500-miehinen palokuntansa ei ollut laitos, vaan liikeyritys: se kyllä sammutti paloja tehokkaasti, kunhan palokohteiden omistajat olivat ensin maksaneet vaadittavan hinnan. Estääkseen omistajia ja asukkaita ryhtymästä omatoimisiin sammutustöihin oli Crassus palkannut palokuntansa oheen entisistä gladiaattoreista muodostetun ”suojeluskunnan”, jos tätä termiä nyt tässä yhteydessä voi käyttää.

    Crassuksen liikeidean jälkimmäisestä osasta voisivat nykyruotsalaisetkin ottaa mallia. Ei toki niin, että laskuja läheteltäisiin, koska loppupelissä ne päätyisivät veronmaksajan kukkaroa rasittamaan, mutta jokaisella palokunnalla olisi syytä olla organisaatiossaan kiinteä suojeluskunta.

 1. Olisko mahdollista, että sodasta paenneet lapset ovatkin syyttömiä ja tuhotyöt ovatkin ruotsidemokraattien provokaatio rauhan uskonnon häpäisemiseksi?

  1. Kyllä se sieltä vielä tulee. Ennemmin tai myöhemmin käy kuten siellä Ranskassa, missä moniosaajat pakenivat poliisia sähkömuuntamoon tms ja kärysivät siellä sananmukaisesti. Sehän on tietysti osaavan ammattilaisväen mielestä poliisin vika ja silloin pistetään oikein kunnon kemut koko kaupunkiin.

   1. Lähikuukausina tulee kunnon mähinät, kenties raatojakin kaduille. 100% varma asia.

 2. Dumarin kommenttiin voisin lisätä, että vakuutusyhtiöt taitaa jo luokitella ” satunnunnaiset autojen ja kiinteistöjen itsesyttymisen” luonnonvoimaksi. Ei siis korvauksia, ”force major” tapahtuma, ellei ota erillistä vakuutusta moista luonnonvoimaa vastaan. On se Ruotsi vaan vekkuli maa, toista oli silloin kun -70 luvulla siellä asuin. ”Luonnonvoimat” olisivat saaneet nenän kipeäksi kepposistaan.

 3. Siinä se menestyksen kaava on, saa lainata ihan vapaasti herra pääministeri sanoo:

  Matuista on hyötyä vähän + matuista on haittaa valtavastl = vahinko on suurempi kuin hyöty

  Rajat kiinni, ei uusia sisään, ulos kaikki kriminellit matut ja ne jotka eivät ole työllistyneet vuoden sisällä.

 4. Suomi 100v. toimikunnassa itse mukana ollut räppäri Paleface on lähettänyt itsensä Sambiaan konsertoimaan?!
  – ja juhlimaan koodaribussia – MUTTA EI VIINATARJOILUA, miksiköhän tuollainenkin ilmoitetaan 😉 :

  ”Welcome to celebrate the 100 years of Finland’s independence in the Code Bus Concert with celebrated Zambian artists like Wezi, Cactus and John Chiti plus hiphoppers Paleface and Biniyam from Finland!

  Code Bus Africa is touring in Zambia, teaching secondary school students how to code their own piece of music. Maybe some of these songs are played by one of the artists? Come and find out!

  Free access, open to everybody, no alcohol served.”

  (https://www.facebook.com/events/202913223534569/)

  1. Sietämätön nilkki tää paleface. On karseaa rienausta, että tällainen suomalaisia ja Suomen kulttuuria aina haukkunut mulkero on juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea. Thumbs down…

   1. Olen samaa mieltä tuon halkiohuulifacen osalta. Satavuotiaaksi tuo suomi ei valitettavasti kerkiä siitä pitää huolen WW3 ja Mr Putin.

 5. Se mikä paistaa silmään ja v****aa on se, että nämä tänne loisimaan ja lomalle tulleet tapaukset ovat noinkin röyhkeitä. Omissa kotimaissaan samat jätkät matelee maita pitkin kun sattuu kohdalle. Me annamme omalla käytöksellämme lammasmaisen viestin noille geelitukille.
  Oma tupa, oma lupa käytäntöön, ei tuumaakaan periksi, puhun kokemuksesta. Muutoin tulee aikanaan pitkä iltapuhde.

 6. Koodarille. Nykyään pitää erotella viinalaskut ja muut laskut kun laitat kuitteja eteenpäin. Jokaisen tilaisuuden vastaava tekee kulutositteet järjestelmään nimiluettelon kanssa ja kuitti ei hyväksytä ilman sitä luetteloa. On paljon kätevänpää syodä valden piikkiin ja tehdä viinalasku erikseen.
  Toki sen juodun viinan määrän voi nakata jollekkin muulle momentille naamoituna, ”muut kulut”, menee läpi kuin väärä raha ja ei koirat perään haukahtele. Paljon on kiinni siitä kuka sen kululaskuna hyväksyy.
  Nimimerkki: 30 vuotta valtiolla duunissa, harmaissa.

 7. Nämähän tuppaa joka vuosi alkamaan huhtikuun/pääsiäisen tienoilla Ehkä Uppsalassakaan ei ole jalkapallomaaleissa verkkoja.

  Olen linkkaillut näitä Paavon juttuja minne vaan olen keksinyt, mm. sukulaisilleni. Useimmat heistä ovat olleet aikas ällikällä lyötyjä, ”tapahtuuko tällaista tosiaan Ruotsissa” jne. Monelle, etenkin vanhemmalle ihmiselle, on ollut valtaisa yllätys ettei tilanne ole enää juurikaan ruotsalaisten hallussa. Olen myös huomannut, että asenteet haittamaahanmuuttoon on sittemmmin myös Suomen osalta muuttunut. Elikkäs kannattaa tosiaan jakaa tätä mainiota blogia minne vaan ikinä keksii. Tuon viime viikkoisen Tukholman iskun jälkeen maaperä on nyt otollista.

  Suurkiitos Paavo loistavasta blogista! Teet todella tärkeää työtä 😊

 8. Paavo tekee tosiaankin hyvää duunia, jatka sitä. Ruotsi on jo pohjolan libanon, tai jopa pahempikin paikka.
  Itse asuin ja kävin koulua vuodet -75-80 Västeråsissa. Tämä nykyinen meininki alkoi jo silloin nostaa päätään. Puhuttiin ”assyyrilaisista” ja niillä oli aluksi isännän elkeet.
  Me pistettiin niitä junnuna pataan ja sillä siisti, se isottelu loppui siihen.

 9. Vaikka sanotaan, että tulevaisuutta on vaikea ennustaa, se ei aina pidä paikkaansa. Esim. Suomen valtio ottaa velkaa ensi vuonna. Siis ennustan, kun muslimi- ja suvakkiporukka saavat enemmistön kaupunginhallitukseen, luvataan moskeijoille huudattaa rukouskutsua viisi kertaa päivässä. Silloin poistuvat viimeisetkin svedut ja täydellinen sillanpääasema on saavutettu ja sharia laki voimassa. Olen ollut töissä Saudi-Arabiassa, äänet ovat tuttuja. Nyt katselen maailmanmenoa tolkun ihmisten kanssa Eestistä. Hyvää kevättä ! RI

 10. Yppsala on kehittyvä kaupunki, mutta kehityksen suunta on väärä. Kiitos kuuluu aivottomille suvakeille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.