Fagersjön pakolaisasumuksen tutkimukset lopetettiin tuloksettomina

13

 

Viime syksyn tuhopoltto Tukholmassa Fagesrjön sotapakolaisten asumuskeskuskessa on ollut poliisin tutkinnassa ja hutkinnassa. Nyt puolen vuoden tutkimusten jälkeen poliisi lopettaa asian tutkinnan. Ketään ei ole tapauksen tiimoilta otettu kiinni epäiltynä rikoksesta.

Poliisilla on kuitenkin teoria palon syistä. Tutkinnanjohtaja Anders Gartérin mukaan kaikki viittaa siihen, että syttymiehenä oli joku talon asukkaista ja jolla oli avaimet tiloihin:

– Ovissa ei ollut mitään murtojälkiä ja mikään muukaan ei viitannut siihen, että ulkopuolinen olisi murtautunut tiloihin sisään sytyttämään palon. Lisäksi asukkaat eivät olleet nähneet ketään ulkopuolista liikkuvan alueella.

Poliisi lähetti asumuksen kaikille reilu 80:lle asukkaalle kirjeen ja kehoituksen tulla kuultavaksi asian tiimoilta. Noin puolet noudatti pyyntöä ja heitä on kuultu, mutta mitään konkreettista ei saatu kuulusteluissa esiin.

Tarkkaa syttymissyytä Anders Gartér ei halua kertoa, sillä hänen mukaansa tutkinta voidaan ottaa mahdollisesti uudelleen pöydälle jos jotain uutta ilmenee.

– Voin kuitenkin sanoa, että palolla ja aikaisemmalla edellisenä päivänä sattuneella tuhopolton yrityksellä on asian kanssa tekemistä.

Ohessa koosteet syksyn tapahtumista:

https://pt-media.org/2016/10/16/pakolaiset-polttivat-asuntolansa-extra/

https://pt-media.org/2016/10/15/sotapakolaiset-yrittivat-polttaa-asumuksensa-saadakseen-prameamman/

Advertisements

3 thoughts on “Fagersjön pakolaisasumuksen tutkimukset lopetettiin tuloksettomina

  1. Arvomatut tulevat kalliiksi mutta "hyvästä kannattaa maksaa"??? sanoo:

    Ja koska matut ”muutenkn ovat jo marginaalissa ja elämä sekaisin” ei heille sanota muuta kuin ”ajaj” ja silitetään päätä. Jos joku ruotsalainen tekisi vastaavaa tulisi oitis syyte tuhopoltosta tai törkeästä yrittämisestä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.