Malmön poliisiauton poltosta pikkutuomiot

13

gtw6iNPTtS9-TVje3DgU4cU8PNU

 

Malmön hovioikeus lievensi nuorukaisen tuomiota, joka poltti poliisiauton päreiksi viime kesänä. Käräjäoikeus langetti miehelle 1,5 vuotta vankeutta, mutta hovi laski tuomion vuoteen. Hovioikeuden mukaan rikos ei ollut niin vakava kuin käräjäoikeus katsoi.

Tapahtumat alkoivat elokuussa kun uusruotsalaiset nuorukaiset soittivat ällytyssoiton hälytyskeskukseen. Puhelimessa loruiltiin huoneistossa olevan menossa pahoinpitely. Poliisi ajoi pillit päällä Folksångsgatanille. Sisällä huoneistossa selvisi, että mitään tilannetta ei ollut tosiasiassa päällä. Kesken asian selvittelyn poliisi sai toisen tehtävän: samaisella kadunpätkällä oli auto tulessa.

Kun partio kiirehti takaisin alas kadulle niin selvisi, että heidän oma partioauto oli tuikattu palopommilla tuleen.

 

Wxy88dECRe01XTOODHCpcy-W5Ls

 

Käräjäoikeuden mukaan ei päästy selville kuka tarkastiottaen heitti palopommin poliisiauton alle. Paikalla sijainneiden valvontakameroiden kuvien perusteella selvisi, että auton ympärillä hääräsi kolme nuorukaista, mutta heidän henkilöllisyys ei selvinnyt koskaan.

Nyt syytteessä ollut 22- vuotias uusruotsalainen otettiin kiinni sen perusteella, että hän levitti heti palon jälkeen Snapchatissa filmiä palotapahtumasta. Hälytyskeskukseen tehty soitto äänianalysoitiin ja sen perusteella 22- vuotiiaan syyllisyys katsottiin toteennäytetyksi.

Käräjäoikeus tuomitsi nuorukaisen murhapoltosta. (Ruotsissa teko, joka suomessa on tuhotyö, menee nimikkeellä murhapoltto, mordbrand) Hovioikeuden mukaan teko ei ollut kokonaisuutta tarkastellen murhapoltto vaan törkeä vahingonteko. Lisäksi uusruotsalaiselle langetettiin 450 000 kruunun vahingonkorvaus.

Mielenkiintoinen sivujuoni tapahtumissa on se, että epäiltyjen penkillä istui toinenkin uusruotsalainen nuorukainen, joka vapautettiin näytön puutteessa. Miestä ammuttiin tammikuussa Malmössa ja hän haavoittui vakavasti, mutta selvisi hengissä. Edelleen toinen nuorukainen, jota vastaan ei nostettu syytettä palon tiimoilta, istuu nyt Blekingessä tammikuussa tehdystä toisesta murhasta. Lisäksi häntä epäillään laittoman aseen hallussapidosta ja huumausainerikoksesta.

Advertisements

7 thoughts on “Malmön poliisiauton poltosta pikkutuomiot

  1. Heh, pojankoltiaiset ne keppostelevat. Uusruotsalaiset ovat lukeneet tarkasti Vaahteramäen Eemelit. Mäkin luin ne kaikki, mut en ihan oppikirjana. Kolmehan niitä oli?

  2. Outoa että tekoa kuitenkin pidettiin jonkinlaisena rikoksena.Luulen että näin on päässyt käymään lähinnä tuomarien vihanatsistisen rasismin vuoksi sillä eihän tuollainen auton polttaminen ole rikos sharia lain mukaan.Eiköhän iloinen ja välitön pienokainen sitten ajallaan korkeimmassa oikeudessa saa kunnon korvaukset tästä julmasta oikeusmurhasta.

  3. Jos eivät rangaistukset kovene eivät polttamiset lopu. Eivätkä ehkä sittenkään mutta eivät ainakaan lällyttämällä. Pakkotyö olisi paras ratkaisu. Olisihan se hienoa pojillekin saada tehdä jotakin yhteiskuntamyönteistä ensimmäistä kertaa elämässään.

  4. Moniosaajat vauhdissa. Keharit pitävät pilkkanaan Ruotsia. En tiedä panevatko ruotsalaismuijia, mutta jos niin on, niin ei voi kuin onnitella Sven-Petteriä, joka äänestää ei-rasistisesti ja maksaa matujen nautiskelun ja riehumisen.

  5. Kas kun ei poliiseille sakkoja lätkästy. Onhan se jonkinasteista vaaran aiheuttamista, yllytystä tai rikoksen suosimista, jos virka-auton vartioimatta jättää

  6. Kieltääkö muka koraani poliisiauton polttamisen? Jos ei niin ei siitä silloin saa rangaista.

  7. Suomessa osataan tuomita yhteisvastuullisesti kaikkimaksamaan korvauksia ja kärsimään vankeutta. Sillä kaikki olivat paikalla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.