Ovatko turvapaikanhakijoiden haaveet lääkärin urasta realistisia?

0
Kuvakaappaus 2016-04-01 00:45:24
Hammaslääkäri, lakaisinkoneen kuljettaja vai työtön?

Kumpi on suurempi huijaaja- eurooppalainen kotouttaja, joka antaa katteettomia lupauksia turvapaikanhakijoille näiden mahdollisesta lääkärin, koneinsinöörin tai rakettitutkijan urasta, vai kehitysmaasta tullut muslimi, joka kuvittelee pääsevänsä tällaiseen ammattiin?

Luultavasti kotouttaja, sillä kehitysmaasta tullut turvapaikanhakija voi monesti olla naivin hyväuskoinen, joka kuvittelee kaikenlaista epärealistista Euroopasta.

Huittislaisen Alueviestin arkistosta tuli eteen juttu, jossa kerrotaan muuan 17- vuotiaasta Alisahelista, jonka taustaa ei kerrota, mutta joka luultavasti on yksintullut afgaanilapsonen. Hän kertoo haluavansa hammaslääkäriksi Suomessa.

Onko Alisahelin haave realistinen? Ei millään tavalla.

Mies väittää olevansa 17. Hän ei ole käynyt päivääkään suomalaista koulua, jollainen jokaisella suomalaisella nuorella on jo siihen mennessä takana ja oppivelvollisuus suoritettu. Kun Alisahel tuli Suomeen, oli hänellä takana joitain yksittäisiä kouluvuosia, luultavasti koraanikoulussa. Alisahelilla ei siis ole minkäänlaista käsitystä ihmisen biologiasta (edes sitä vähää mikä yläasteen jälkeen teinillä on päässään). Lisäksi Alisahel ei ole lukenut päivääkään fysiikkaa tai muitakaan teknisiä aineita.

Mutta ennenkaikkea Alisahelin haave ei ole realistinen kielitaidon takia. Kun poika nyt saa joskus vuoden päästä oleskeluluvan, on hän jo 18- 19, jolloin kaikki hänen suomalaiset ikätoverinsa ovat lukeneet ylioppilaaksi. Mutta Alisahel ei osaa siihen mennessä kuin hyvin alkeellista suomea.  Hän ei osaa kirjoittaa kuin joitain yksinkertaisia ulkoaopittuja lauseita: hiihdän, hiihdät, hiihdämme jne. Hän joutuu opettelemaan länsimaiset aakkoset parikymppisenä.

Kun suomalaiset nuoret hakevat lääkikseen sanotaanko nyt 20- 25 vuoden iässä niin Alisahel ei osaa edelleenkään suomea. Hän osaa toimittaa päivittäisiä tupakkaostoksia ”Aski Mallua, kiitos”, mutta ei osaa kirjoittaa yläastetasoista äidinkielen, tai suomen kielen ainetta. Hänellä ei ole minkäänlaista käsitystä yhteiskunnan perusteista.

Kun suomalaiset nuoret ovat lukeneet muutaman vuoden lääkiksessä, on Alisahel mahdollisesti saanut käytyä jonkun kristillisen opiston ulkomaalaisille tarkoitetun kurssin, jossa opetetaan, että JOU-LU-PUK-KI TU-LEE KOR-VA-TUN-TU-RIL-TA ja päälle on luikautettu silmät, peppu ja suu-laulua. Saisiko Alisahel näistä asemista kiinni suomalaisia nuoria, jotka ovat siihen mennessä päntänneet diagnoosilatinaa ja lääkeoppia?

Alisahel ei tule koskaan saamaan mitään hammaslääkärin papereita ja on hänen kiusaamista ja katteettomien lupausten ylläpitoa yrittää ylläpitää hänen lapsellisia haaveita.

Mitä hänelle sitten pitäisi opettaa?

Ehkä hänelle pitäisi opettaa ihan normaaleja täyspäisiä elämiseen kuuluvia asioita kuten kaivon katsomista, perusfysiikkaa, perusterveydenhoitoa, hygieniaa ja logistiikka joita hän voisi viedä edelleen kotimaahansa. Kerätätkäämme Alisahel ja maanmiehensä yhteen kouluun jonnekin tyhjillään olevaan kristilliseen opistoon ja koulutetaan hänestä oman maansa kehittäjä. Sellainen afganistanilainen/ irakilainen/ syyrialainen/ somalialainen moniosaaja, joka osaa kehittää omaa kotimaataan,

Jospa Eurooppaan ilmaisen ylläpidon perässä virtaavia muslimimiehiä pitäisi kohdella hiukan toisin kuin nyt. Ehkäpä länsi- eurooppalaiset toimivat nyt typerästi kun antavat osalle muslimeja kunnia- aseman täyden ylläpidon kera, mutta osa kolmansien maiden ihmisistä jatkaa samassa kurjuudessa kuin tähänkin asti. Ehkäpä näille miehille pitää tehdä selväksi, että ovat vastuussa omista maistaan ja ehkäpä me voisimme opettaa heille niitä perusasioita, joita he voisivat sitten viedä kotimaahansa ja sitä myöten edistää maailman parantamista.

Mutta ei ole mitään järkeä antaa katteettomia lupauksia lääkärin tai rakettitutkijan urasta ihmiselle, jolla ei ole mitään alkeellisintakaan koulutusta parikymppisenä. Se tekee hänestä ajan mittaan katkeran ja hän alkaa terrorisoimaan länsimaalaisia, kun tajuaa, että ei millään pääse haaveisiinsa.

Sen sijaan hän voisi olla suurena apuna kotimaassaan. Syötettäkööt tämä haave hänelle.

 

40 thoughts on “Ovatko turvapaikanhakijoiden haaveet lääkärin urasta realistisia?

 1. Näinhän se on. Turha on yrittää saavuttaa suomalaisen koulutuksen tasoa, kun tuo 17v ikäkin on selvästi alakanttiin. Olisi parempi antaa heille äidinkielellään juurikin perusosaamistaitoja. Hygienia, elintarvikehuolto, yksinkertaiset hoitotoimet, oman maan tasoisen tekniikan huolto ja korjaus ( esim kaivopumput). SItten kipikapi takaisin heimonsa elämänoloja kohentamaan – toki ilman matkamuisto-AK47:aa ..

 2. Erittäin tärkeä ja asiallinen näkökulma. Olisi todellista kehitys-yhteistyötä, eikä leijumista ideologian pilvissä.

 3. Jees. Miten iso osa Suomalaisista nuorista jää vaille lääkärinkoulutusta vaikka haluaisi? Miten moni lukion huipputodistuksella joutuu lähtemään Tartoon opiskelemaan lääkäriksi, kun Suomessa ei pääse? Jos tällainen sitten otetaan muiden ohi humanitääristä syistä, ollaan pahasti metsässä..
  Joku ammattikoulu pitäisi valjastaa antamaan näille perusopetusta mekaniikasta ja sähkötöistä jättäen yleistiedon minimiin, ammattinimike sellainen ettei Suomessa kelpaa. Ja sitten kotimaahan ”ammattilaisena” laittamaan asioita paremmalle tolalle.

  Paavolta jälleen erinomaista pohdintaa!

  1. Se nyt vain on niin ,että lakeja vaatimuksista nuihin kouluutuksiin voidaan kehitysmaalaisten osalta muuttaa.
   Sopiva hallitus ja eduskunta kun satutaan saamaan,se voi hyvinki onnistua
   Kuka sitte haluaa sellaisen lääkärin itseään hoitamaan,en minä ainakaan.

   Toisaalta onhan nuita valelääkäreitä ollut ihan supi suomalaisissakin.

 4. Tunnen Venäläisen lääkäripariskunnan ja voin sanoa että he ovat loistavia lääkäreitä. He kertoivat miten vaikeaa Valviran tentin läpäiseminen on niin päteviä kuin ovatkin. Esim kielivaatimukset ovat kovat niinkuin tietysti pitääkin.

  Nyt maahantunkeutuneiden joukossa on kuulemma muutama kymmenen lääkäriä tai siis itsensä sellaiseksi ilmoittavaa. Näistä tuskin kukaan pääsee Suomessa lääkäriksi.

  Tätä Alisahelin tapausta ei viitsi edes kommentoida mutta voi hyvin olla että kukkahatut ruokkivat epärealistisia unelmia.

 5. Näiden elintasoturistien haastatteluista olen saanut ymmärtää, että ehdottomat suosikkiammatit ovat lääkäri ja jalkapalloilija 😀

  Onko jotain muita toiveammatteja kuultu? En minä ainakaan.

  1. Jotkut eivät selvästikään ole aikuisen tasolla henkisesti tai sitten kapasiteetti ei vain riitä – huolimatta siitä, että ovat jo selvästi aikuisia. Näitä futishaaveita esittävät jotkut 30-vuotiaatkin, kun tuossa iässä oikeat jalkapallonpelaavat jo lopettelevat. Ja joku 25-vuotias ei tajua, että jalkapallon kohdalla se tositreenaus olisi pitänyt aloittaa jo 20 vuotta sitten hänen kohdallaan.
   Eli lapsuuden haavemaailmassa elellään ja siksihän nuo myös vaeltavat Eurooppaan eli epärealististen haaveiden perässä, vaikka moni olisi taatusti onnellisempikin omassa kotimaassaan, kun katsotaan lopputulosta.

   Tosin islamissahan muslimimiehille koko ajan myös korostetaan, kuinka nämä ovat herroja ja kuninkaita – ja kaikin tavoin vääräuskoisia koiria parempia, sharia- laissakin pyramidin ykkösenä – niin tästäkin kai tuo muslimien yltiöoptimistinen käsitys omista kyvyistään juontaa! Eiko tanskalainen Nicolai Sennelskin ole jotain tähän viittaavaa todennut, kun on tutkinut muslimien ongelmia?
   Islam uskontonakaan ei tule realismia – juutalaisilla on osin samaa perimää kuin arabeilla, vaikka kaikki nykyisin islamin valloituksen takia itseään arabeina pitävät eivät oikeasti arabeita olekaan – niin kuitenkin juutalaiset ovat suorastaan supersuorittajia, koska uskonnollis-kulttuurisissa arvoissaan ja myös tavoissaan on paljon sellaisia aspekteja, jotka tähän nimenomaan kannustavat. Muslimit, etenkin arabit – myös sysäävät syyn omasta epäonnistumisestaan aina muille, etenkin juutalaisille ja amerikkalaisille. Vaikka toki omissa maissaan sunnat syyttävät shiiojakin ja shiiat sunnia, arabit kurdeja ja kurdit arabeja – etenkin jos ei-muslimeja syyllisiä ei kotimaastaan löydy!

 6. Niin tervettä ajatuksenjuoksua, että tekisi mieleni uittaa jollakin keinolla Hesariin Paavo Tajukankaan mielipidekirjoitukseksi! En tietenkään moiseen ryhdy, mutta ajatuksella vähän aikaa leikittelin.

  Kyllä Rasmuslaiset rasistit ja muut suvakit lukevat jutun täältäkin ja niitä vituttaa suuresti, mikäli ne pystyvät lainkaan arkitodelliseen ajatustoimintaan. Juttu henkii karua, mutta oikeaa lähimmäisenrakkautta.

 7. Mitä väliä sillä on, haluaako Alisahel lekuriksi vai lumenluojaksi. Suomalainen yhteiskunta häntä elättää hautaan asti. Ei tartte ammattia. Rahnaa tulee sossusta ja asunto ilmanen. Senkus lekottelee.

  1. Tänään viimeksi Ylen keskipäivän uutislähetyksissä, joku asiantuntija kehui kuinka ammattitaitoista porukkaa viime vuonna maahamme tunkeutui. Oli lääkäriä opettajia jne.. mutta unohti mainita, kuinka monta työtävieroksuvaa terroristia heidän mukana tuli. Tämä asiantuntija mainitsi, kuinka tärkeää olisi saada tälle porukalle töitä missä he viihtyisivät, todellakin viihtyisivät. Koska suomalaiset ovat saaneet valita työn missä viihtyvät, kun täällä ei ole edes vähemmän viihdyttäviä töitään. On tämä sellaista aivopesua, ettei paremmasta väliä. Taas aivoverisuonet paukkuu, kun tuon ohjelman pätkän katsoin.

 8. Katteettomat odotukset ja erityisesti lupaukset aiheuttavat pettymyksiä….

  Ja siitä.sikiää autojen poltto.

  Eihän näillä realismia ole. Rinta rottingilla mennään alistuneiden suomalaisten keskellä.

  1. Autojen poltot johtuvat kuulemma siitä, kun ne vihaavat yhteiskuntaa. Jos yhteiskunta on näin huono ja vihattava, niin silloin pitää muuttaa sinne takaisin mistä on Ruotsiin tullutkin.

 9. Kaipa olivat tulevia lääräreitä ja kvanttifyysikkoja myös ne analfabeetit, ruotsia osaamattomat, pimeimmästä viidakosta tulleet äiti ja liuta lapsia joille kunnan antamassa hienossa asunnossa opetettiin mikä vessanpytty on ja miten se vedetään, mikä valokatkaisija seinässä on ja miten se toimii ja entäs sitten sähköliesi!!! Se oli jo selvästi liikaa kun kattovalokin tuotti suurta hämminkiä. Poliitikot ovat ehkä huomanneet ettei kehitysmaita saada nostettua takapajulasta. LASKEKAAMME SIIS LÄNSIMAAT heidän tasolleen! Ruotsin PISA on jo hyvää vauhtia menossa kohti ekvaattoria…

 10. Tänään viimeksi Ylen keskipäivän uutislähetyksissä, joku asiantuntija kehui kuinka ammattitaitoista porukkaa viime vuonna maahamme tunkeutui. Oli lääkäriä opettajia jne.. mutta unohti mainita, kuinka monta työtävieroksuvaa terroristia heidän mukana tuli. Tämä asiantuntija mainitsi, kuinka tärkeää olisi saada tälle porukalle töitä missä he viihtyisivät, todellakin viihtyisivät. Koska suomalaiset ovat saaneet valita työn missä viihtyvät, kun täällä ei ole edes vähemmän viihdyttäviä töitään. On tämä sellaista aivopesua, ettei paremmasta väliä. Taas aivoverisuonet paukkuu, kun tuon ohjelman pätkän katsoin.

  1. Nämä asiantuntijat tuppaavat olemaan ideologisia monikultturisteja, joten eivät kykene alkeellisempaankaan objektiivisuuteen…
   Persutaustainen virkamies, Lindströmin avustaja tms. – Sakari Puisto – muuten twiittaa paljon mielenkiintoista tietoa tähän aihepiiriin liittyen!
   Jossain jihadisteja käsittelevässä jutussa myös väitettiin, että mamuvanhempien pettymyskin – kun pojasta ei tullutkaan lääkäriä – ajaisi mamuja ääriaatteiden pariin eli tämän näkemyksen perusteella siis suvakitkin omalla toiminnallaan ruokkisivat terrorismia.

   Husu ja muut muslimithan – väittävät myös alituiseen mediassa, että muslimeja syrjitään, kun heitä ei päästetä Suomessa lääkärikoulutukseen. Eli edes Husun kaltainen – itse ammattikorkeakoulututkinnon ilmeisesti suorittanut – ei silti tiedä, miten suomalainen koulujärjestelmä toimii – tai että lääkärin koulutus on niin vaativa, että siihen ei ole asiaa suurella osalla kantasuomalaisistakaan, jostain luku- ja kirjoitustaidottomista somalitulokkaista nyt puhumattakaan.

   Muutoinkin esim. muslimityttöjen kohdalla paasaus siitä, että heitä kannustetaan lähihoitajiksi lääkäreiden sijaan ei oikein tunnusta arkielämän realismia. Kuitenkin mm. eräs Naisasialiitto unionin itsekin niqabiin pukeutuva somalimuslimiaktivisti on tässä kunnostautunut eli siis Abdulkarim tai mikä lie tämän julkkissomalin nimi nyt olikaan.
   Säkkiä käyttävä musliminainen, jonka pukeutumistapa ei sovi lääkärin työhön – ja joka ei esim. voi koskea vierasta miestä välttämättä lainkaan, puhumattakaan siitä, että esim. voisi tähystää jonkun miehen peräpukamia tai tutkia sukupuolielimiä – niin tuskin sopisi muutoinkaan lääkäriksi.
   Ja kun ottaa huomioon, että konservatiivisten musliminaisten kohdalla aviomiehellä on oikeus kieltää tämän työnteko kodin ulkopuolella – puhumattakaan sitten siitä, että ovat koko ajan raskaanakin – niin hukkaan heitettyä rahaahan se olisi kannustaa näitä lääkärin ammattiin.

   1. Tuo lähihoitaja kokeilu Somalialaisten kohdalla on monesti päättynyt huonosti. Menin erääseen työpaikkaan hoitajaksi 12 vuotta sitten ja siellä oli siihen aikaan somalityttösten invaasio. Olin minäkin ”suvakkina” pari viikkoa, kun huomasin että tyttöset tulevat yleensä monta tuntia myöhässä ja helpoimmatkin työt tuottivat aina hankaluuksia. Olisivat halunneet viettää koko työaikansa yhteistilan tv:n ääressä. 1/10 – 2/10 tekivät työnsä hyvin ja heidän kanssa tulinkin toimeen. Tämä Somaliporukka sentään oli niitä 80-luvulla tulleita. En uskalla ajatella, minkä tasoista rautaista hoitajaa tulee nyt rajan yli. Niistä parista kolmesta vuodesta olisi tarinoita kerrottavaksi vaikka kirjaksi. Kiintoisaa myös tässä on toi Abdulkarim nimi, siellä oli saman sukunimen sisarusporukkaa useampikin töissä. Tiedä vaikka olisi samaa porukkaa mainitsemasi Abdulkarim. Vanhin heistä oli oikein kova tekemään töitä ja ehdottomasti hyvä työkaveri, muut olivat enempi kiinnostuneita siitä kuinka päästä mahdollisimman helpolla.

 11. Ainoa ryhmä, jota hieman käy sääliksi ovat nämä, jotka oikeasti kuvitelivat tulevansa Eurooppaan töihin rakentamaan itselleen ja uudelle kotimaalleen parempaa tulevaisuutta. Huomaavat sitten, että heitä on kusetettu. Oikeakin lääkäri saa vain siivoojan töitä, koska kielitaito.

  Vähemmän älykäs ei vältsiin tajua olevansa sitä, etenkään kasvettuaan kaltaistensa parissa. Jos ihan oikean afgaani lääkärin ÄO olisi vaikkapa 130, omani ei riitä siihen hommaan, se normi afgaani haavailee keskimäärin 84 ÄO:llä lääkäriydestä suhteellisen turhaan, ei vaan pysty.

  Homman pitää olla miestä myöten. Oli armeijassa samassa yksikössä mies, joka oli kyllä melko titityy, muuten ihan mukava. Ei tajunnut ampumaradalla ampua tauluja, joten pöllytteli pitkin penkkoja menemään. Ihmiset tosiaan ymmärsi jättää ampumati, mutta tämän jälkeen mies oli kroonisesti uimahallinvalvojana. Asetta hänelle ei voinut antaa, mutta asevelvollisuuden suoritti kunnialla kuitenkin, eli oli omassa jobissaan mies paikallaan. En minäkään voinut aliupseeriksi mennä, vaikka halusivat. Liian vastuullista hommaa, olisin varmaankin ampunut tykillä pitkin vittuja, kuten meinasi paremmallakin miehellä käydä (maalialueiden nimet liian samanlaiset, tämän huomasin, mutten omia virheitäni kai huomaisi ennen kuin mäjähtää).

  Ehkä kaukaa tulevat kuvittelevat, että meillä on joku siru päässä, johon syötetään koneesta tiedot. Ei kait me vääräuskoiset, koiraa kurjemmat oltaisi saavutettu mitään, kun hekään sen Koraanikoulutuksen jälkeen eivät saa kummempaa aikaiseksi. Taikavoimia tai jotain meillä on oltava, Koraanihan opettaa kaiken tarvittavan, eikä sitä saa kyseenalaistaa, vai? Muslimilaumassa et kyseenalaista, tai lähtee pää, yksin ehkä…

  1. Lääkäri, joka tuntee itsensä kusetetuksi toisessa maassa koska saa ”vain siivoojan” hommia, koska kielitaito eli sen puute tarkemmin, on ylipäätään epäkelpo lääkäriksi ja irrallaan todellisuudesta.

   1. Juu Suomessa lääkäri on epäkelpo, kun täällä pitää osata suomea ja kait ruotsia? Englannilla pärjännee monessa maassa, vaikka olisi joku arabivaltio? Näin olen käsittänyt. Tarkoitin enemmän näitä, jotka tulivat tekemään ihan nyt vaikka ruumiillista työtä. Kuvittelevat jonkinlaisen ”luvatun maan” (Norjan, johon minä menen hitsaamaan öljyputkia, vaikken osaa hitsata), jossa opetetaan kaikki noin vain ja kas, olet huippuammattilainen, huippupalkattu ja muuta. Oikeasti minäkin haaveilen ”norjalasta”, vaikka tuskin tekevät puusepällä yhtään mitään, eihän Suomikaan tee. Siellä vaan on paremmat palkat, kai. En kuitenkaan lähde matkaan, sillä aavistan ”rasismia” öljyteollisuuteen työllistymisen suhteen.

    Intiassa Fox-kanavan ohjelman mukaan riittää lääkäriksi ryhtymiseen stetoskooppi ja vuokratila kadunkulmasta. Stipendejä, vai mitä ne oli, saa varmaan ostaa mistä vaan. Kuolintodistuksenkin sai melko edullisesti vakuutusyhtiötä varten. Välttäkää näitä ”lääkäreitä” ja VP on sitten vastoin lakia, ettäs tiedätte.

    ”Vain siivoojan hommat” ei todellakaan (ei tod) ole paskahommia, ovat alipalkattuja työn vaativuuteen ja kuormittavuuteen nähden ja sinällään ”paskoja”, koska esim. 7,30€/h=et elä/maksa vuokraa=orjuus. En arvostellut siivoojan työtä, vaan sitä, että ”ylikoulutetut” laitetaan näihin hommiin, joissa riittää työssä oppiminen+ehkä lyhyt koulutusjakso=rahaa+aikaa hukkaan pirusti. Suomen/ruotsin kieliseksi lääkäriksi opiskeleminen vie kait älyttömästi vuosia=tehdään siitä joku pirun matulekuri, kerran osaa kieltä ja matujahan piisaa.

    Siivoojana tuli itsekin oltua n. 11-12 vuotta sitten. Enemmän raivausta ja palkkakin oli jopa 10€/h, mutta vaimolla rappusiivousta muistaakseni se 7,3€/h. Aivan riistoa ja sillä ei ainakaan sinkku elä, varsinkaan kun ei ole varaa hankkia tietokonetta, jolla etsiä sitä tietoa, eikä kirjastoon jaksa mennä, että löytäisi sen toimeentulotuen. Jos kukaan ei neuvo, olet kusessa. Jos saat toimeentulotukea, maksetaan se muiden palkoista, joten.. kyllä sillä palkalla pitää pystyä elämään tai olet orja. Ei ole järkeä siinä, että joka toinen maksaa joka toisen palkasta osan? Annetaan toimistoihmisten siivota itse, niin kyllähän se arvostus nousee kummasti.

    1. Mitä vittua nyt taas? Sohinks mä jotenkin munille?

     Jatka haaveiluas ”norjalasta”. Siinä teet ihan oikein. Haaveilussas.
     Nyt lähepä vielä turvapaikkaa hakeen ihan niinku artikkelin Eiku-Minä-Ainakin-tyypit.

 12. Eivät kaikki matut ole ollenkaan niin pihalla. Moni matu tietää just jetsulleen mihin bidraageihin on oikeutettu ja mitä voi vaatia ja mitä yrittää. Matuthan ovat istuneet Ruotsissa jo vuositolkulla kännykät kädessä 24/7 kotimaihinsa soitellen (kantis maksaa). Kyllä siellä kotimaassa jo tiedetään millaista täällä on, tieto on levinnyt jo ajat sitten. Se ei estä uusia yrittäjiä lähtemästä ja sitten passelisti vihaamasta meitä kun talo, asunto, auto ja blondiini eivät ole valmiina odottamassa punaisen maton kera. Rasismin huippua on kun tarjotaan uutta ilmaista moduuliasuntoa 30 min. Tukholman keskustasta ILMAN autoa ja blondiinia. Kyllä sitä vähemmästäkin radikalisoituu!!!

  1. Niin voihan olla, että nuo matut vain juttelevat suvakeille sitä, mitä nämä haluavat kuulla!

   Esim. Zlatan on ruotsalaisten suostuin jalkapallomamutarina – ja kaiketi siksikin asiasta tietävät uudet matut kertovat ”jalkapallohaaveistaan” suvakeille, siis jotta nämä voivat huokailla ihastuksesta…
   – ja noille Suomi ja Ruotsikin edustavat kaiketi käytännössä ihan samaa ja verkostot ovat yhteneväiset – niin jututkin ovat yhteneväiset…

 13. Ei ”oikeiden lääkäreitten” tarvitse siivota, se on pelkkää myyttiä. Heille on Socialstyrelsen Ruotsissa järjestänyt kurssit ja praktiikkapaikat ja saavat alkuajan harjoitella kokeneen lääkärin valvonnassa. Kaikista ei kuitenkaan koskaan ole itsenäiseen työhön ja tietenkin kieli pitää opetella jos aikoo toimia potilaskontaktissa. Ei voi vaatia että 85- vuotias mummo terveyskeskuksessa osaa kertoa vaivansa englanniksi tai arabiaksi, ei ainakaan vielä. Ehkä saamme tulevaisuudessa kouluihin ”pakkoarabian”?!?!

 14. On muuten osuva kuva aikuisesta miehestä ns. ”leikkimässä”!

  Ärsyttää omalla paikkakunnallakin nyt, kun nyt täälläkin näkee näitä aikuisia ”pakolaislapsia” tulossa koulusta reput selässään – ehkäpä jopa yläastetta käyvät nämä lapsukaiset?
  – tai sitten jotain ammattikoulua tms. – mutta ikää tosiaan on ainakin 25-35-vuotta ja todella nuorten ja naiivien tyttösten seassa kuitenkin ovat tuonkaltaisissa oppilaitoksissa…

 15. Kun olis edes minkäänlainen ura realistinen. Vuosikausia koulutetaan että oppivat edes kommunikoimaan suomeksi, sen jälkeen ammattia opiskelemaan, niin yksi kymmenen vuotta on jo mennyt. Tietenkin lapsia on syntynyt ja tarvittu iso asunto ja jos johonkin pienipalkkaiselle alalle työllistyy, niin huomaa että työssäkäyminen pk-seudulla on aika turhaa, kun ei pysty kulujaan kattamaan, eli vuokrat sun muut vaan jää sitten sossun asiakkaaksi.

  Kun pitäisi vaan ihan suoraan tunnustaa että ikävä kyllä, ei me näitä ihmisiä tarvita. Monenkin ns.korkeakoulutetun tutkinto ei tässä maassa vastaa edes ammattikoulututkintoa, kun monesta maasta voit ostaa sopivan tutkinnon. Vaikka olisikin joku tutkinto suoritettu arabiaksi, niin pitää silti opetella länsimaisittain lukemaan ja kirjoittamaan, joka vie aikaa ja vielä tutkinnon päivitys nykymaailmaan eli lisäkoulutusta.

 16. Ei jumaleissön :-D. Ulvoin naurusta kun luin. Taitaa olla karvaranne lapsosella karvaspettymys edessä. Olis parempi alkaa miettimään jo täs vaihees ammattia, mihin taidotkin vois ehkä riittää. Oliskohan korkeesaaressa paviaani häkki vapaana? Vois kasaa noi viidakon apinat sinne. Näin saisivat tehä sitä, mitä parhaiten osaavat. Laiskotella, saisivat ilmasia ruuan tähteitä ja voisivat valittaa ruuasta ja kuolla vaikka nälkään ja lämpimikseen saisivat tappaa ja raiskailla toisiaan. Näin.

 17. Mun lemppari oli se yksi karvakorvainen öljytukka joka ihan tosissaan ehdotti itsestään taistelulentäjää Suomen armeijaan. Kyllä Mohammed, sä oot hyvä jätkä, tässä sinulle yksi Hornet ole hyvä. Mees tonne noin lentelee ja ammuskelee. Nää on loputtomia huumorin aiheita nämä pihalla olevat höhlät arabit.

 18. Tämän artikkelin kirjoittaja lienee koulupudokas tai sitten hän on nukkunut äidinkielentunneilla. Tavaton määrä kielioppivirheitä. Ei ole huomannut ”malkaa omassa silmässä”!

  1. Kaksoisvirtain-maista raahautuu tänne onneksi runsain mitoin ainesta, jolla kirjoitustaito geeneissä.

 19. Afganistan on täynnä ihmelapsosia. Niille voitaisiin laittaa televisioon joku oma tenavatähtikilpailu lapsineroille.

 20. RUOTSI: Maahanmuuttajalääkärit lähes aina epäpäteviä

  Vain 16 prosenttia maahanmuuttajalääkäreistä hyväksyttiin, kun Sosiaalihallitus toteutti ensimmäiset pätevyystestit Euroopan ulkopuolelta tulleille lääkäreille.

  Uumajan yliopisto on saanut Sosiaalihallitukselta tehtävän kehittää ja toteuttaa uudet pätevyystestit lääkäreille, jotka on koulutettu EU / ETA:n ulkopuolella. Pätevyystesti sisältää sekä teoriaosan ja käytäntöä mittaavan osan. Testi tapahtuu henkilötasolla ja testaa tietoja ja taitoja, joita tarvitaan lupaan lääkärintoimen harjoittamista varten.

  Hyväksytyn pätevyystestin jälkeen Uumajan yliopisto raportoi lopulliset tulokset Sosiaalihallitukselle, joka sitten päättää seuraavasta vaiheesta. Jos maahanmuuttaja on epäonnistunut, on yliopisto tästä hiljaa – vasta sitten, kun maahanmuuttajalääkäri epäonnistuu teoriakokeessa kolmasti, niin Sosiaalihallitusta tiedotetaan.

  Ensimmäisen osakokeen suoritti 58 kokelasta. Kuusitoista prosenttia, yhdeksän henkilöä, hyväksyttiin. Loput hylättiin.

  Testi on suunniteltu siten, että tietojen pistokokeilla tutkitaan onko hakijalla vaadittu pätevyys ruotsalaiseen lupaan. Pätevyysvaatimukset perustuvat Ruotsin lääkäritutkintoon ja osittain yleislääkäreille asetettuihin tavoitteisiin.

  Ennen koetta oli jonkin verran huolta, että hyvin harvat läpäisisivät tätä osaa testistä, joka koski tieteellisen englanninkielisen tekstin ymmärtämistä ja siitä mahdollisten johtopäätöksien tekemistä. Magnus Hultin, joka vastaa teoriakokeesta, sanoo, että näin ei ollut:

  – Päinvastoin, kävi ilmi, että tieteellisen artikkelin tulkinta oli se osa, joka oli helpoin, hän sanoo lehdistötiedotteessa.

  Fria Tider on yrittänyt tuloksetta tavoittaa Magnus Hultinia.

  http://www.friatider.se/invandrarl-kare-n-stan-alltid-inkompetenta

 21. Länsimaissa tekninen kehitys on jo niin pitkällä, ettei se ketään auta elämässä eteenpäin, jos keksii mopon tai polkupyörän uudelleen. Kyllähän sitä eläkepäivillään saattaa ehtiä lääkärin tai oikean koneinsinöörin virkaan, vaikka aloittaakin esikoulun parikymppisenä. Suomalaisissa terveyskeskuksissa on niin paljon lääkäreitä, joiden pääasiallinen toimenkuva vissiin käännyttää potilaita ovesta ulos, niin sellaisia lukutaidoton matukin voisi korvata ihan hyvin 🙂 Selvä juttu, että ne matut, jotka jää ja joita ei millään ikinä saada maasta ulos, kannattaa toki työllistää veronmaksajiksi. Jos suhtaudutaan niihin niin, ettei ne osaa mitään tai ei kelpaa mihinkään, niin niistä on vaan kuluja veronmaksajille. Ehkä oppisopimuskoulutukset, joissa opitaan työtä tekemällä, sopisi matuille parhaiten. Ei tarvitse lukea eikä kirjoittaa, jos oppii nikkaroimaan rakennustyömailla 🙂

 22. Kyllähän se on niin että jos ei peruskoulutuksessa opi suomea on turha jatkaa kouluja.
  Opettajat peruskoulutuksessa eivät vaadi suomen kielen oppimista. Haluavat vain pukata pilaisesti ammattikouluihin ym. nämä veijarit. Sitten amiksessa opet aivan ihhmeissään mitä näille pitäisi tehdä kun mikään järjellinen kieli ei riitä kommunikointiin. Toinen ongelma on että luulevat amikseen tullessaan opiskelevansa insinööriksi. Siis haloo kuka on nämä tiedot heille antanut, kotoutumisessako?
  Nyt kun koulutusreformin yhtenä tavoitteena on helpottaa näiden veijareiden opiskelua kärsii se tavallinen oppilas vielä enemmän kuin tähän asti. Kyllä, on kärsinyt nytkin kun mennään sen heikoimman ehdoilla.
  Tämä on syy miksi yhä useampi opettaja jättää ammattikoulun opetustehtävät taaksee.
  En itse kyllä ottaisi kielitaidotonta, työhön ja sen oppimiseen halutonta työmaalleni. Kielitaidottomien turvapaikanhakijoiden koulutus on muutenkin projekti jossa älytön yrittää saada halutonta tekemään mahotonta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.