Korhonen: Ruotsin no go-alueet rasistien propagandaa

0

 

polisbil-rinkeby-upplopp

 

Seuran toimittaja Jussi Korhonen kirjoittaa Päivi Nergiä käsittelevässä jutussaan Ruotsin no-go-alueista. Korhosen mukaan tällaiset no-go-zonet ovat urbaania legendaa, joita levittävät erilaiset muukalaisvihamieliset tahot. Päivi Nerg on Korhosen mukaan kertonut, että Suomeen ei saa syntyä ruotsinkaltaisia alueita, jonne viranomaiset eivät uskalla mennä.

Korhonen todistaa lähinnä eri Ruotsalaisia viranomaislähteitä käyttäen, että Ruotsissa ei ole mitään no-go-zoneja.

Korhosen juttu on siinä mielessä mielenkiintoinen, että hän ei luultavasti ole ikinä käynyt Ruotsin tällaisilla ”ongelma-alueilla” kuten Rinkeby tai Tensta. Silti hän kirjoittaa asiasta hyvin asiantuntevaan sävyyn.

Onko Ruotsissa no-go-alueita ja mitä tällaisilla no-goneilla tarkoitetaan?

Monesti väitetään, että viranomaiset ja pelastusviranomaiset eivät uskalla mennä ongelmalähiöihin. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa ihan noin sanottuna ”Viranomaiset eivät uskalla mennä lähiöihin”. Totta kai he uskaltavat mennä Rinkebyhyn tai Tenstaan. Kysymys on siitä miten ja millä varustuksella tiettyihin tilanteisiin mennään.

Poliisi ei suin päin ryntää tilanteeseen arvioimatta ensin tilannetta. Tästäkin voidaan joustaa vaikkapa päiväsaikaan. Mutta ilta- ja yöaikaan poliisi ei aja partioautoilla suin päin tilannepaikalle, esimerkiksi autopalotilanteeseen, joka on sytytetty Rinkebyn tai Tenstan ns. kuolemankujalle. On tiedetty tosiasia, että poliisi ja pelastuslaitos kohtaa hälytystilanteissa kivitystä. Poliisi arvioi ensin tilanteen tarkkailemalla sitä kauempaa, tai lähettämällä paikalle siviilipukuisen henkilön tarkastamaan uhkakuvaa.

Jos tilanne arvioidaan sellaiseksi, että ensimmäinen partio tai hälytysajoneuvo kohtaa kivisateen, silloin poliisi antaa käskyn yksiköille jäädä odottamaan tilannetta kauemmas. Seuraavaksi paikalle ajetaan vaikkapa panssaroidulla miehistönkuljetusautolla, josta nousee mellakkakilpiset poliisit ottamaan vastaan ensimmäisen kivisateen ja turvaamaan  sammutusyksikön sammutustyötä. Vasta tämän jälkeen saapuu sammutusyksikkö paikalle.

Jokainen tilanne on erilainen ja ne arvioidaan tapauskohtaisesti ja ratkaistaan kulloinkin parhaaksi katsotulla strategialla.

 

17784bb5-6a39-454f-87e7-87e76c71731e

 

Joidenkin esimerkkien valossa on kuitenkin hyvin häilyvää uskaltaako vaiko eikö poliisi uskalla mennä tilanteeseen.

Esimerkiksi Rinkebyn viimetalvinen mellakka, jossa poliisi antoi mellakan jatkua koko illan. Se ei puuttunut tilanteeseen ennenkuin mellakka oli hiipunut. Tilanne alkoi mitättömästä kiinniotosta metroasemalla. Tästä suivaantuneena uusruotsalaiset hälyttivät paikalle lisää porukkaa. Tästä syttyi autopaloaalto. 5-10 autoa poltettiin poroksi. Palokunta ei mennyt tilanteeseen sammuttamaan autoja vaan poliisin käskystä jäi odottelemaan kauemmas. Autopalot saivat jatkua vapaasti.

Vasta kun poliisi arvioi tilanteen turvalliseksi, päästettiin sammutusyksiköt tulentorjuntatoimiin.

Mellakka jatkui tunnin päästä Rinkebyn torilla, jossa noin 30-50 hengen ydinjoukko alkoi rikkomaan systemaattisesti paikkoja. Ikkunat kivitettiin, puut ja pensaat revittiin maasta, sähkökaapit väännettiin irti jne. Käytännössä kaikki tuhottiin mitä pystyttiin. Lidliin murtauduttiin sisälle ja porukka kantoi energiajuomaa kaupasta ulos.

Tämä tuhoaminen jatkui liki kaksi tuntia ja paikalla ei näkynyt ainoatakaan poliisia tai vartijaa. Poliisiautot olivat puolen kilometrin säteellä pysähdyksissä, mutta poliisit eivät menneet tilanteeseen. Eli siihen ytimeen, joka tuhosi rakennuksia ja irtaimistoa.

Noin parin tunnin päästä porukan into hiipui ja tuhomainen loppui kuin itsestään. Mellakkaporukka hajaantui ja livahti monikymmenpäisen katsojajoukon sekaan. Tori autioitui muutamassa sekunnissa ja jäljelle jäi vain hävityksen jälki.

Vasta tässä vaiheessa poliisimaija ajoi torille, mutta siinäkään vaiheessa he eivät poistuneet autosta vaan istuivat sisällä pakettiautossa. Koko torin ympäristöä oli siis juuri tuhottu kaksi tuntia kenenkään puuttumatta asiaan ja kun tuhonta oli ohi, saapui poliisi paikalle kuin ei mitään. Voiko miljoonakaupungin mellakkapoliisilla olla kahden tunnin viive? Ei tietenkään voi.

Alueelle saapui lopulta 5-8 poliisipartiota, mutta he eivät jalkautuneet vaan istuivat autoissaa.

 

bigOriginal

 

Uskalsiko poliisi siis mennä tilanteeseen?

Olin paikanpäällä katsojana ja minun mielestä ei. Samoin ajattelevat myös ne ”rauhalliset” Rinkebyssä asuvat uusruotsalaiset. He menettivät uskonsa yhteiskuntaan, sillä huomasivat, että poliisi pelkää.

 

Oheinen autopalo on kuvatttu Rinkebyssä muutama vuosi sitten. Kannattaa kelata video nopeutettuna ja seurata mitä tapahtuu.

 

 

Poliisi saapuu paikalle vasta joskus 10 minuutin kohdilla. Sitä ennen filmillä ei näy poliisia, eikä palokuntaa edes filmin lopussa. Palo saa jatkua aivan rauhassa. Ainoat, jotka puuttuvat asiaan ovat paikalliset asukkaat, jotka yrittävät pelastaa autojaan. Tuota 16 minuutin filmiä ennen on filmattu toinen noin 6-7 minuuttia kestävä filmi, joka kuvattiin ennen ylläolevaa filmiä. Eli palo on saanut jatkua ilman viranomaisten saapumista paikalle vähintään 20 minuuttia, luultavasti kuitenkin liki 30 minuuttia.

Tämän voisi ymmärtää jossain maaseudulla, mutta ei Tukholmassa. Palopaikalle on lähimmältä paloasemalta matkaa Kistasta kilometri. Seuraava lähin asema on Spångassa reilun kilometrin päässä. Sundbybergissä on myös paloasema reilun kilometrin päässä.

Niin ikään lähin poliisiasema on Kistassa kilometrin ajomatkan päässä. Lisäksi Pohjois-Tukhomassa on aivan varmasti vapaita partioita lähialueella. Usean auton tulipalo kuuluisi vaikkapa Helsingissä aivan varmasti ykkösprioriteetteihin. Ollettikin kun palopaikka on keskellä asutusta ja siitä aiheutui runsasta savunmuodostusta.

Mitä filmillä tapahtuu? Eikä poliiseja ja palokuntia todellakaan ollut vapaina ja palo sai jatkua 20 minuuttia aivan rauhassa? Keskellä ruuhkaista miljoonakaupunkia? Vai eivätkö asukkaat vain yksinkertaisesti soittaneet hätäkeskukseen?

Filmi on kuvattu Husbyn 2013 jälkimainingeissa, jolloin pahin metakka oli jo hiipumaan päin, mutta se kertoo aivan erinomaisen konkreettisesti sen, miltä näyttää todellinen no go zone. Jos olisit tuolloin ollut Rinkebyssä saamassa sydänkohtausta, sinne olisit kuollut.

Mitä siis tarkoitetaan tarkastiottaen no go-alueella? Sitäkö, että poliisi uskaltaa mennä sinne päiväsaikaan tai rauhallisina aikoina, mutta silloin, kun poliisia tarvittaisiin paikalla voimakeinoin hakkaamassa pampulla uusruotsalaisia niin poliiseja ei näykään missään.

24 thoughts on “Korhonen: Ruotsin no go-alueet rasistien propagandaa

 1. Minulle koko ruåtsi on ollut NO-GO-ZONE vuodesta 2012 lähtien. Ja tulee olemaan myös jatkossa -ilmapiiri on erittäin ahdistava ympäri maata.

 2. uskaltaisko Korhonen mennä ite kattomaan sinne?? No ei varmasti ,paskahousu idiootti äjänkäppyrä.

 3. Just kävin Korhosen kanssa keskustelua asiasta hänen seinällään, lopputulos oli että hänen mielestä pääministerin työhuone on samanlaista no go aluetta kuin esim. Ringeby!
  Ei heidän kanssa vaan pysty järkevään keskusteluun.

 4. ”Muukalaisvihamieliset tahot” kutsuvat näkemäänsä painajaiseksi, mutta se onkin siis onneksemme vain elokuvaa.

 5. Tuo Nerg taitaa olla asiallisempi tyyppi kuin mitä ensi alkuun näytti. Aluksi hän taisi kuitenkin lipsauttaa muutaman sammakon suustaan, mutta sittemmin Migrin otteet ovat selvästi terästyneet.

  Suvakit erottuvat muista ihmisistä juuri siinä, että tapahtui mitä tahansa, niin sotapakolaisten halaaminen ei lopu. Järjellisemmät ihmiset osaavat katsoa ympärilleen ja nähdä asioiden todellinen tila ja jos näkymä ei miellytä niin ei yritetä kiivetä perse edellä puuhun.

  1. Nergiä on vihattu Räsäsen takia lähinnä, toki ne alun puheet ”tulijoiden taustojen tietämisestä” olisivat saaneet jäädä sanomatta, mutta toisaalta sekin kuulosti siltä, että tieto oli peräisin joltain suvakkiasiantuntijalta, kun nainen itse tuskin kentällä liikkui…

   Nerg ei kuitenkaan ole sortunut nyt suvakkien kovan ja jatkuvan painostuksen alla, vaikka yritys on ollut kova….
   – silti on kuitenkin vain sisäministerin kumileimaisin noin loppupeleissä…
   – mutta huonompiakin kansliapäälliköitä on ollut, kuten se yksi Pia Jardin kaveri…

   On aika kovis kuitenkin, ei mediassa antanut juuri armoa edes kristityiksi kääntyneille, mikä korvensi omaa sydäntäni – tosin voi olla, että tällä kertaa sitten tietää joidenkin huijarien taustatkin, ainakin päivänselvien tapausten osalta…

 6. Tuo Korhonen nyt on lähinnä moderni vastine Moskovan Tiltulle eli nykyään siis pitäisi kai sanoa Mohammedin Tiltu.

  1. Tuollaiset vihervasurit ovat pro-islam -aktivisteja!

   Jopa vihervasuriateistit rakastavat islamia huiveineen päivineen, mikä jaksaa aina hämmästyttää – etenkin kun samaan aikaan vihaavat kristinuskoa niin tulisesti…

  2. Onkohan muuten niin, että se joskus 1970-luvulla vallinnut ns. arabisosialismi johtuikin ihan aidosta sielujen sympatiasta?
   – eikä liittynytkään juuri mitenkään suurvaltojen hegemoniataisteluun…

   Ateisteja ne kommaritkin olivat ja silti tulivat juttuun…

 7. Saa olla tulevaisuuden journalismin ja historian tutkijat ihmeissään näistä Pettersoneista ja Korhosista. Että eikö kellekään tullut mieleen, että segregoituneessa sharia-, käsikranaatti- ja autonpolttolähiössä voisi olla jotain ongelmaa?

 8. Ruåtsiin on muodostunut myös ”NO-SLEEP-ZONE” jota on käytännössä koko Eteläinen kansainkoti missä rekkakuskit eivät uskalla yöpyä autoissaan. Tästä ilmiöstä ( mistä ei suomessa yllättäen puhuta julkisesti mitään) Paavo voisi tehdä jutun. Kyseessä on merkittävä ongelma -ryöstöt ovat lisääntyneet viimeisten vuosien aika räjähdysmäisesti.

 9. Itse alan pikku hiljaa uskoa ettei mitään ongelmaa ole, kun ei ruotsin poliisikaan suotta kiirehdi paikalle. Kun asukkaista 100% on somalia ja arabia, niin kaikkihan on kuin vanhassa kotimaassa. Mitäpä tässä itkemään jos kerran pohjoismaat haluavat alueelleen pikku afrikan / lähi-idän. Kohta meillä on suomessakin sama tilanne ja tämä on kuulemma rikkautta. Uskokaa viisaampia.

  1. Ongelma on se, että sattumuksia on niin paljon, että ei ole riittävästi henkilökuntaa saatavilla. Veikkasin eräässä kommentissani joitakin kuukausia sitten, että Ruotsin poliisin lisätarve on n. 10 000. Kuinka ollakaan, muutama viikko sitten luin uutisen, että joku Ruotsin viranomainen oli antanut saman lausunnon, 10 000 poliisia lisää. Kun 1000 poliisia irtisanoo itsensä vuosittain ja turvallisuustilanne jatkuvasti pahenee, niin onhan se nyt ihan selvä, että poliisikoulutusta tulee lisätä.
   Tutkintokriteerien laskeminen uusruotsalaisten eduksi on huono idea, josta ei seuraa mitään hyvää.

   1. Pikku Afrikka, Pikku Lähi-itä, Pikku Somalia Itäkeskus/Espoon Leppävaara tms.
    Pikku Kurdistan Turun Varissuollakin…
    – näitä pitäisi viljellä enemmän – vrt. Little Italy tai Chinatown…

 10. Mitähän Isän pikajuna-Jussi vastaisi tälle tutkijalle – eikun siis vihapuhujalle?!
  – mahtaakohan olla kiinnostava tuo kirjakin… :

  ”– Ruotsi on nykyään voimakkaasti kahtia jakautunut yhteiskunta. Suomen tilanne ei ole yhtä paha, mutta se on menossa samaan suuntaan, tiivistää A-teema: Terrorismin uhka -lähetystä varten Ruotsista Suomeen matkaava tietokirjailija Kristiina Koivunen.

  Hän haastatteli lukuisia Suomessa ja Ruotsissa asuvia muslimeja, tutkijoita ja viranomaisia viime syksynä ilmestyneeseen kirjaansa Suomen nuoret jihadistit – ja miten radikalisoituminen torjutaan.

  – On syntynyt ns. varjoyhteiskunta, erillinen järjestelmä, jossa on omat lait ja omat sosiaaliset verkostot. Myös Ruotsin terrori-iskusta epäilty Rakhmat Akilov eli varjoyhteiskunnassa. Hän ei ollut minkään viranomaisen tavoitettavissa, Koivunen muistuttaa.

  ”– Ruotsin keskusrikospoliisin mukaan maasta löytyy jopa 15 asuinaluetta, jotka eivät ole täysin viranomaisten hallinnassa, hän sanoo.”

  Kirjassaan Koivunen kirjoittaa, että Ruotsi tasa-arvon mallimaana ja kansankotina on historiaa. Varjoyhteiskunnassa rehottavat pimeät työmarkkinat, turvattomuus, yhä raaempi jengirikollisuus ja väkivalta. Siellä vallitsevat omat säännöt ja järjestelmät.”

  jne.

  http://yle.fi/uutiset/3-9582604

  1. Googlaamalla tulee hiukan vaihteleva kuva tuosta em. kirjasta, saattaa muuten olla jo kirjastossakin…
   – mutta lainauksia on vissiin paljon, mikä on hyvä… :

   ”Toisaalta myös ei-uskonnollisilla syillä saatetaan houkutella nuoria paikalle.

   Koivunen kuvailee kirjassaan erään Syyriaan lähteneen miehen soittaneen suomalaiselle ystävälleen ja rehvastelleen, että ”täällä saa p*llua tosi paljon”.”

   ”Koivusen mukaan haastateltavilla oli vastakkaisia näkemyksiä siitä, tapahtuuko suomalaisnuorten radikalisointi moskeijassa vai netissä. Osa haastateltavista syytti rajusti moskeijoita nuorten radikalisoimisesta.

   – Tällaista on väitetty, mutta mitään näyttöä siitä minulla ei ole, Koivunen sanoo.

   Monet kirjan haastateltavista vaativatkin moskeijoille tiukempaa valvontaa. He ehdottivat imaamien koulutuksen parantamista ja pätevyysvaatimuksien asettamista.”

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101322413896_uu.shtml

   Pil*ua raiskaamalla seksiorjia?!
   – kertoo paljon noista lähtijöistä…

   Ja wahhabistista suurmoskeijaa pukkaa…

 11. turhaa sinne on mennä sammuttelemaan tai korjaamaan, antaa palaa ja mennä paskaksi vain. Mut käsky on käyny, että monikulttuurin akvaario on pidettävä kauniina ja komeana maksoi se kuinka paljon tahansa..vaikka joka viikko pitäisi rakentaa uudestaan koko mesta

 12. http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/uuninpankkopoika-saku-timonen-olen-area-ja-tyly-aija-enka-tykkaa-rasismista

  Saku vauhdissa:

  ”Kun omassa päässä pyörii vain yksi ajatus, niin koko maailma suodatetaan sen läpi.”

  lue: Suomessa on tilaa – tänne mahtuu ainakin 100.000.000 kehitysmaista tulevaa ihmistä.

  ”Kolme vuotta sitten Saku sai tarpeekseen hölynpölystä, jota maahanmuuttajista sosiaalisessa mediassa levitettiin. Hän alkoi ampua alas maahanmuuttovastaisten tarinoita.”

  Hienoa Saku! – eikö olekin niin, että mm Ruotsissa ei ole no-go alueita, siellä ei kivitetä pelastuslaitosta eikä poliiseja? Ei myydä huumeita eikä ole jengimurhia. Ei raiskauksia? Kuorma-auto saattaa kuitenkin ’teknisen vian’ vuoksi syöksyä kävelykadulle ja ajaa ihmisiä päin.

  Vain äärioikeiston toiminta on pelottavaa ja voi kärjistyä väkivallaksi koska tahansa.

  Ruotsi olisi oikea ihanneyhteiskunta ilman rasisteja.

  ”Sakun mielestä tarina on liian hyvä.

  Klik klik. Parilla klikkauksella Saku selvittää, että Kirkon Ulkomaanapu ei työskentele Torniossa turvapaikanhakijoiden parissa.

  Klik klik. Pari klikkausta lisää, ja käy ilmi, ettei mielensä pahoittanutta Niinaa ole olemassa. Hänen Facebook-sivujensa profiilikuva on poimittu venäläiseltä sivustolta. Taustakuva on peräisin seksivaatteita myyviltä sivuilta.

  ”Kirkon Ulkomaanavulla on siis melko räväkkä tyttö avustustyöntekijänä Torniossa”, Saku toteaa blogijutussa, jonka hän saa julkaisuvalmiiksi kymmentä minuuttia myöhemmin.”

  Hyvä Saku. Kertakaikkiaan mahtavaa. Turvapaikanhakijat ovat aivan käsittämätöntä rikkautta ja rasistit ovat iljettäviä kun eivät tätä suostu näkemään.

  Ja näin Saku on todistanut, että kaikki maahanmuuttokriittisten esittämä aineisto on pelkkää alhaista valhetta. Oikeastaan valkoinen alkuperäisväestö pitäisi varmaankin poistaa maastamme ja korvata kokonaan ihanilla afrikkalaisilla ja lähi-itäläisillä.

 13. Viinan autuuden ylistyksen lieveilmiökin tämä ns. viinaprostituutio on – siksi viinasta pitäisikin puhua enemmän nuorten kanssa…
  – hauskaa voi olla myös ilman viinaa – ETENKIN nuorena!
  – mutta monikohan noista alaikäisten hyväksikäyttäjistä on matu? :

  ”Törkeä ilmiö leviää Helsingin keskustassa: Teini-ikäisiltä ostetaan seksiä alkoholilla”

  Lasten seksuaaliset hyväksikäyttötapaukset ovat lisääntyneet alkuvuodesta Helsingissä.

  Helsingin poliisi on kirjannut tammi–maaliskuun aikana 42 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan tapauksia kirjattiin 32.

  Rikosylikomisario Jonna Turusen mukaan Helsingissä on havaittu ilmiö, jossa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria on joutunut seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

  Alle 16-vuotiaisiin kohdistuneita, koskettelemalla tehtyjä seksuaalisia tekoja on ilmoitettu erityisesti Helsingin keskustasta ja rautatieaseman alueelta.”

  http://www.lansivayla.fi/artikkeli/513311-torkea-ilmio-leviaa-helsingin-keskustassa-teini-ikaisilta-ostetaan-seksia

  Punapääpappi Marjaana Toiviaista RHC- ja Rasmus-joukkoineen ei tällainen huono-osaisten kantasuomalaisten lasten ja nuorten hyväksikäyttö kuitenkaan kiinnosta…
  – leireilevät laittomien matujen kanssa, kun heidän pitäisi osallistua mm. Saapas -partioihin…
  http://www.nuortenkeskus.fi/fi/toimintaa/saapas/

  1. Marjaana Toiviaista voisikin haastatella asiasta, että onko hän sielläpäin liikkuessaan havainnut kyseistä toimintaa?
   – ja mitä mieltä on tästä + onko kuullut Britannian Rotherhamin muslimien grooming-raiskaus -jengeistä?

 14. Jokunen vuosi sitten todellisuutta kieltäviä mokujuttuja alkoi ilmestyä kauppalehdessä ja taloussanomissakin. Varsinkin talousseiskalta eli jälkimmäiseltä asiassa ei olisi ollut mitään ihmeellistä mutta kun niitä alkoi tulla kovan luokan ammattilaisilta, kuten Jan Hurrilta, tiesin että nyt puhuu omistajan ääni ja toimittajan työpaikka on muuten liipasimella, jos mokumokua ei ala ilmestyä ikään kuin uskontunnustuksena.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.