Sigtunassa poltettiin ravintola-paloauton renkaat puhkottiin lähtötelineisiin

13
image
Tämän tapaisia renkaanpuhkojia käytettiin Sigtunan palolaitoksen hidasteeksi.

Viime yönä tuhopoltettiin Tukholman pohjoispuolella Sigtunassa legendaarinen satamaravintola Våfflan. Palokunta sai hälytyksen noin klo 03.20 aikaan. Kun Sigtunan vapaapalokunta lähti palontorjuntapuuhiin, huomattiin, että paloaseman edustalle oli ripoteltu renkaanpuhkojia. Tästä seurasi, että yhden sammutusauton renkaat puhkesivat.

Renkaanpuhkojat ovat nauloista tai harjateräksestä valmistettuja teräviä metalliesineitä, joita käytetään mm. ajoneuvojen renkaiden puhkomiseen.

Paloauto pystyi kuitenkin ajamaan palopaikalle, sillä matka ei ollut pitkä ja renkaat kestivät palopaikalla. Palopäällikkö Per Jonssonin mukaan jos palo olisi ollut kauempana eivät renkaat olisi kestäneet.

– Kun saavuimme palopaikalle, olivat renkaat jo tyhjinä.

Jonssonin mukaan renkaanpuhkojien heittely tällä tavoin paloaseman eteen juuri ennen palon alkua on uutta. Aiemmin sellaisia on tullut vastaan esimerkiksi ryöstöjen yhteydessä.

Advertisements

14 thoughts on “Sigtunassa poltettiin ravintola-paloauton renkaat puhkottiin lähtötelineisiin

 1. Paloautot jyräsivät moniosaajien metalliesineet renkaidensa alle. Rakenteellista rasismia. Oksettaa.

 2. Kannattanee jatkossa askarrella ohuesta putkesta noita puhkojia, tyhjenee kuulemma varmemmin gummi.

  Vähän ihmetyttää, etteivät ole vieläkään huomanneet junien olemassaoloa matut.

  1. Junien kimppuun käyminen voisi olla viimeinen niitti. Siinä tulisi suurella varmuudella myös paljon ruumiita.

   Ovatkohan nuo lähiöiden keppostelijat sentään valmiita sellaiseen? Sen sijaan Isis- jätkät takuulla ryhtyvät junansuistamispuuhiin ennemmin tai myöhemmin. Ei liene mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa suunnitella laitetta, joka kiskoille laitettuna saa junan suorastaan lentämään.

   Lopulta raideverkoston ylläpitoon tarvitaan joukkoja, joilla on vartiopisteet kilometrin välein huolehtimassa siitä, että ylimääräistä porukkaa ei hiippaile junanraiteilla. Ja siinä on sitten taas matujen työllistävä vaikutus huipussaan!

   1. Yhteiskunnan infrastruktuurin sabotoiminen on aika helppoa touhua jos tahtoa on ja sitähän näyttää olevan tietynlaisen väestön keskuudessa.

    Onhan Ruotsissa romahtanut selittämättömästi jo tv-mastojakin eikä jonkun vesilaitoksen myrkyttäminen ole kaukana. Biltemasta saa halvalla työkalut tuhotyöhön.

  1. Pitää täsmälleen paikkaansa.

   Jos tämä nykyinen meno olisi 90-luvun alussa, yhdessä yössä ”laitettu päälle”, niin Ruotsissa olisi julistettu sotatila. Kun meno on muuttunut nykyiseksi pikkuhiljaa, niin kukaan ei sano mitään. Ei asiat ole paljoakaan huonommin jos vertaa viime vuoteen. Unohdetaan verrata aikaan, kun moniosaajia oli väestöstä paljon pienempi osa…. Vaikka niin vähän kuin Suomessa nyt. Mieluumin vielä aikaan, jossa niitä oli vähemmän kuin täällä nyt. Ei siitä nyt niin kauan ole.

   Siunatkoot mikä rähinä olisi alkanut, jos 80-luvun alussa kesäfestareille olisi tullut 200 partalasta, jotka olisi yrittäneet raiskata kaikki alaikäiset naiset. Ja osan yläikäisistäkin. Nyt siitä ei suuremmin kukaan uskalla metelöidä ettei tule leimatuksi hirveäksi rasistiksi. Tuleeko tästä kenellekkään muulle Neuvostoliitto sananvapauksineen mieleen?

   Ajatelkaapa, että pottunokista yhä isompi osa ei ole koskaan muunlaista yhteiskuntaa nähnytkään. Pelkää monikulttuurista paskaa.

   Kyllä ne paloauton renkaat puhkeaa vielä täälläkin, kun tarpeeksi rikastutetaan. Toivottavasti palopaikalle on silloinkin yhtä lyhyt matka.

 3. Uusruotsalaiset saavat tuollaisia auton renkaan puhkojia postitse kotimaistaan. Kun on ole itse K-Raudassa asioidessani nähnyt ainoatakaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.