Medialukutaidon lyhyt oppimäärä-älä jaa ilmiselviä feikkiprofiileja

13

ahmed-mustafa

 

Medialukutaito on yksi sellainen asia, jota voi opetella, mutta sitä kannattaa opetella. Ympäri Facebookia on tullut vastaan ”Ahmed Muhammed Mustafa”- nimisen henkilön profiili. Profiilin henkilön kerrotaan olevan irakilainen mies, joka tykkää irtopäistä ja ruumiista. Aikajanalla virtaa taistelukuvia sotatoimialueilta, joihin on yhdistetty arabiankielistä tekstiä. Teksteistä ei kuitenkaan saa normaaliin tapaan mitään järkeä kun ne kääntää translaterilla suomeksi.

Nyt miehen kerrotaan olevan Helsingissä laittomien muslimien leirissä osoittelemassa mieltään ilmaisen ylläpidon puolesta. Aikajanalle on siis muitakin päivityksiä Suomesta. Profiililla siis viestitään, että henkilö on aito kurkunleikkaajamuslimi, joka oleilee Suomessa.

Profiili on nyttemmin poistettu. Jos joku ei tajunnut, niin koko profiili oli valeprofiili.

Medialukutaitoinen näki heti profiilin läpi, että se oli valeprofiili. Jos haluaa edistää muslimi-invaasionvastaista ilmapiiriä, ei kannata jakaa aivan ilmiselviä feikkiprofiilin juttuja tai muita feikkiuutisia. Kannattaa pitäytyä totuudessa, sillä ilman feikkejäkin aseman lakkoporukasta löytyy kyseenalaista porukkaa. Suurin osa lakkolijoista on asunut Turkissa ennen Suomeen tuloa, moni on ollut töissä Abu Dhabissa tai lonninut muuten vaan muualla Euroopassa ennen sotapakolaiseksi alkamista.

Feikkiprofiilien juttujen jako syö uskottavuutta. Sen jälkeen rasmuslaiset voivat nostaa jalustalle feikkijutun jaon ja unohtaa sen tosiasian, että aseman lakkolaisilla ei ole mitään tekemistä Suomessa.

 

 

Advertisements

15 thoughts on “Medialukutaidon lyhyt oppimäärä-älä jaa ilmiselviä feikkiprofiileja

 1. Eiköhän kyseiset juurikin ole rasmuksen porukan toimintaa.Muilla kun ei periaatteessa ole mitään tarvetta tai syytä sellaiseen koska niitä todellisiakin tosiaan löytyy ihan tarpeeksi.Sen sijaan juuri rasmuslaiset tarvitsevat tuollaisia lapsellisen propagandansa ja harhojensa tueksi.

  1. Itsekin epäilen, että suvakit jos ketkä, tehtailevat tuollaisia valeprofiileja maahanmuuttokriitikoita horjuttaakseen!!

   Mutta miksipä ei jopa matut itsekin, eritoten jos joissain on jopa ihan oikeaakin arabiaa tai muuta vierasta kieltä…
   – tosin voihan joku jopa haluta paljastaa jonkun sotarikollisen, militan tms. somenkin kautta – tai kyseessä voi olla kosto tai hakuprosessin sabotaasikin…

   Oliko se muuten tämä uuninpakkopoika vai kuka, kun asian kai ekana isommin nostikin esille jossain – ja sitten väitti, että muka kaikki maahanmuuttokriitikoiden esittelevät epämääräiset profiilit ovat keksittyjä, mikä on kuitenkin täyttä valetta!
   – esim. ne muutamat sotarikoksista, ruumiin häpäisystä tms. – tuomion saaneetkin olivat nimenomaan somessa kuviensa kanssa ja jopa valtamediassakin kerrottiin tästä!

 2. MV-lehti jo uutisoi tästä Lieksan valtuutetusta – mutta onhan tämä aika kiinnostava ja paljon kertova tapaus…
  – mahtaakohan muuten saada tulkin valtuustoon…. :

  ”Abdillahi Mahamed valtuustoon Lieksassa”

  Kuvateksti:
  ”Haluan oppia paremmin suomea ja perehtyä valtuuston työhön, jotta voin olla minua tukeneiden luottamuksen arvoinen.
  Tarvitsen myös itse opastusta ja tukea, sanoo Abdillahi Mahamed.”

  ”Hän pitää tärkeänä, että maahanmuuttajien ja kantaväestön yhteistyötä voidaan lisätä, jotta ennakkoluulot hälvenisivät ja vihapuhe vähenisi.

  – Päivähoidon pitää olla ilmaista, lisää 5-vuotiaan pojan ja 1,5-vuotiaan tytön isä.

  Kesään mennessä perheeseen tulee kolmas lapsi.

  Mahamed tuli vuonna 2008 Suomeen turvapaikanhakijana.”

  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3712742-abdillahi-mahamed-valtuustoon-lieksassa

  1. Tapahtuukohan tällaista lainkaan suuressa maailmassa – vai vain täällä Hölmölässä?

   Ruotsissahan on erilainen vaalitapa, kun on se puolueiden itse laatima rankkaus perustana ja siellä äänestetäänkin ennen kaikkea puoluetta – mutta onko Ruotsissa ollut mitään vastaavaa, siis että jotkut valtuutetut eivät osaa kunnolla edes maan pääkieltäkään?

   1. Kyllä meidän Abdillahista ihan kelpo valtuutettu tulee. Ei siellä tarvita minkään valtakunnan ymmärrystä – ei kielen, ei muun. Mitä heikommin kieltä taitaa, sen vähemmän vahinkoa tekee.

    1. Tuo viimeinen lause on kyllä totta…

     Monikulttuurimaskotti -puheetkin tulevat mieleen tästä…

  1. kirjoitus ohitti mallikkaasti sen faktan, että melko moni ”maalainen” ei hyväksy järjestelmän hyväksikäyttöä vaikka turvikset hyväksyykin

 3. Kutakuinkin sama asia Trumpin voitettua vaalit alkoi tulla tappouhkauksia juutalaisille. Nousi kauhea haloo, että antisemitismi on nousussa ja paha valkoinen mies taas asialla. Kunnes syylliseksi paljastui israelin juutalainen.

 4. Totta toinen puoli. On kuitenkin täysin mahdotonta monesti tietää tai huomata onko kyseessä feikki. Se toinen puoli on sitten se että kuka esim. tämän Mustafan profiilin on tehnyt? Itse lähden yleensä hyötyperiaatteesta: Tekijä on todennäköisesti se joka hyötyy ja tässäkin tapauksessa hyötyjä on rasmus. He saavat tällä tavalla luotua epäuskottavuutta niihin jotka kritisoivat tätä nykymenoa.
  Oleellisinta olisi että kukaan ei tekisi tällaisia feikkijuttuja.

 5. Terve Paavo. Tarkistitko itse profiilin feikiksi ? Kävin sitä läpi ennenkuin se poistettiin. Miten on selitettävissä feikiksi esim. kaverilista jossa oli n. 700 arabia ja muutamia suomalaisia. Miten feikkiprofiili voidaan luoda menneessä ajassa Facebookkiin ? Miten kavereiden kommentit luodaan aikajanalle ? Ehkä se onnistuu useamman luojan toimesta mutta keillä on aikaa ja tupakkia sekä intoa moiseen vaivaan ? Joku asioista paremmin tietävä voisi vastata.

  1. Tarkistin kyllä profiilin. Sitä profiilia oli kehitetty jo pidemmän aikaa. Jokainen voi itse luoda feikkiprofiilin ja laitella kaveripyyntöjä arabeille, ne hyväksyvät järkiään kaikki kaveripyynnöt.

   Profiilille ei voi luoda mitään menneisyyttä menneessä ajassa, mutta tyyppi oli tehnyt profiilille päivityksiä jo muutaman vuoden.

   Luultavasti miehen kommenteja kommentoineet olivat samanhenkisiä oikeita arabeja tai sitten henkilön muita valehenkilöitä.

   Juttu olisi ollut uskottava, jos tyyppi ei olisi postaillut samaan aikaan päiviytksiä Hesasta ja Arabiasta.

   Kellä on aikaa ja tupakkia tuollaiseen? No aika monella ja loppujen lopuksi feikkiprofiilien ylläpito on todella helppoa hommaa eikä vaadi mitenkään erityisen paljon aikaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.