Ruotsalaisissa kouluissa kuulosuojaimet korville ehkäisemään älämölöä

0

SP08

SVT:n uutisessa kerrotaan mielenkiintoisesta asiasta, nimittäin meluongelmasta, jota mm. peruskouluissa estetään kuulosuojaimilla. Jo aivan päiväkoideissakin lapsille annetaan kuulosuojaimia, joilla tuodaan tilaan rauhallisuutta, jotta ylipäätään työskentely tiloissa olisi mielekästä.

Kuulosuojainten tarvetta selitetään esimerkiksi Umeån tapauksessa huonolla akustiikalla. Kouluun tehtiin remontti, jonka jälkeen ääniympäristö huonontui. Ilmastoinnista aiheutuva humina ja raapivat tuolit johtivat siihen, että koulun johto hankki kuulosuojaimia oppilaille.

Kysymys ei tosiasiassa ole huonontuneesta äänimiljööstä tai muusta sellaisesta ”materiaalisesta” ongelmasta vaan siitä, että kolmansista maista tulleet sotaa ja vainoa paenneet muslimimiehet tulevat aivan erilaisesta kulttuurista, jossa ihmiset ovat tottuneet aivan erilaiseen ”äänimiljööseen”. Tällainen sotapakolaisten tuoma äänimiljöö aiheuttaa ympäristöön kaaosmaista möläkkää. Kaaosmaisuus tarttuu muihin ihmisiin hermostuneeksi adhd-tunnelmaksi. Lähi-itäläinen ja afrikkalainen tapa kuunnella puhelimesta Youtube-musiikkia kaiutin täysillä on aivan yleinen.

Kun taas pohjoismaalainen äänimiljöö on rauhallista, hillittyä ja toiset huomioonottavaa. Korvasuojainten pito on koulujen lisäksi yleistä julkisissa kulkuvälineissä. Näin siis saamme kulttuurinrikastuksen mölynrikastumista.

18 thoughts on “Ruotsalaisissa kouluissa kuulosuojaimet korville ehkäisemään älämölöä

 1. Ja Ruotsin Pisa-tulokset tulevat laskemaan kuin lehmänhäntä! Olisi mielenkiintoista olla satunnaisena tarkkailijana 2050 – 2100-luvun Ruotsissa ja miksei myöskin Suomessa. Tullee olemaan kahdenkerroksen kouluja, julkisrahoitteisia joissa on sitä ”taustamelua” ja sitten yksityiset koulut joissa opiskelurauha on aivan eri planeetalta kuin julkisissa. Tämä johtaa väistämättä opiskelijoiden eriarvoistumiseen ja tasa-arvon saa siinä vaiheessa heittää romukoppaan.

  Tähän päälle vielä automaation lisääntyminen ja robotiikka, niin mistähän löytyy tälle ”alemmalle kastille” työpaikkoja erittäin kilpailluilta työmarkkinoilta, jollei ole mitään tarjottavaa työnantajille? Kansalaispalkka ja sen kuin syljeskelet kotona kattoon ja vedät lonkkaa sohvalla? Veronmaksajat taatusti tykkäävät!

  Tähän tarvitaan muutosta ja se tuskin enää onnistuu Länsi-Euroopassa ilman kunnon yhteiskunnan ”reboottausta” eli se johtanee tulevaisuudessa verisiin kriiseihin. Onneksi en ole sitä päivää näkemässä, olen jo sen verran iällä….

  1. Samaa olen miettinyt: kun valtion integroimiskyky ylitetään moninkertaisesti sellaisilla ihmisryhmillä, joilla ei ole mitään jakoa työmarkkinoilla, saadaan mittavia sosiaalisia ongelmia, etnisiä ghettoja, väkivaltaa, mutta kovin kaukana eivät ole myöskään laajemmat mellakat. Aika monissa kulttuureissa on tapana, että kun suututtaa, niin pannaan täysin aivottomasti kaikki päreiksi ja palamaan, ruumiita syntyy siinä sivussa. Mitäs jos Tukholman kokonaisia kaupunginosia alkaa suututtamaan? Entä jos suuttumus alkaa alueilla, joissa kantikset alkavat olemaan vähemmistönä, kuten Malmössa?

 2. Tämä Ruotsin touhu räjähtää jossain vaiheessa todella raakalaismaiseksi sisällisodaksi, jossa tapetaan surutta. Jugoslavian hajoaminen on hyvä esimerkki. Naapurit alkoivat lahdata toisiaan ilman minkäänlaisia estoja, kun vuosi aiemmin oltiin vain tavallisia matti-meikäläisiä.

  Talous sakkaa jossain vaiheessa ja kaikki se vuosikausia kestänyt viha tule purkautumaan.

  1. Kyllä.Näin tulee käymään ja se tapahtuu sitten todella nopeasti kun se tapahtuu.Suomen valtio onkin varmasti jo varautunut tähän suunnitelmalla sulkea länsiraja kun kantaruotsistanilaisia pakenee Suomeen.Osittain.Afromusut toki edelleen saavat sieltä sittenkin tänne tulla koska valtava rikkaus ja voimavara.

   1. Suomea vedetään lujaa mukana -swenssonit tekevät kaikkensa että sama kaaos tapahtuisi myös täällä meillä.

   2. Rikkaus kylläkin yllätti valtiojohdon 2015 ja ainakin julkisuudessa kovasti näin kerrottiin.

    Valmiussuunnitelmia lienee olemassa, mutta länsinaapurimme ei liene kovinkaan korkealle tankattu niiden maiden listalla, joista väkeä odotetaan tulevan.

    Kun kyseessä on rikkaus, niin lienee tämän Paavon jutun taustalla oleva korrekti termi ’äänimaisema’, eikä suinkaan älämölö.

  2. Samaa mieltä. Ruotsin kohtalona on balkanisoituminen. Veikkaan että Ruotsin tulevassa sisällissodassa tapahtuu verisempiä kausteja kuin Jugoslaviassa, sillä kroaatin ja serbin välinen etninen ero oli paljon pienempi, kuin mitä Ruotsin etnisessä tilkkutäkissä erot ovat.

   Norja on varautunut Ruotsin vastaisten rajojen aseelliseen sulkemiseen

   http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.2527/norwegian-government-we-will-abandon-international-law-if-sweden-collapses.html

  3. Monietniset valtiot pidetään kurissa joko ruoskalla tai pumpernikkeleillä. Saddam piti Irakin kasassa riittävällä kurilla, jota tuollapäin maailmaa tarvitaan. En puolusta Saddamin toimia, mutta noin tuollapäin toimitaan, jos halutaan estää valtion romahdus. Tuollapäin maailmaa ihmiset ovat tottuneet hieman kovempiin otteisiin hallinnolta.
   Ruotsissa on valittu pehmeä linja joka toimii niin ja näin, mutta valtio on kuitenkin vielä kasassa. Sitten kun kassa vääjäämättä tyhjenee ja rahat on loppu niin nähdään toimiiko monikultti käytännössä.

 3. Kyse on ansasta naispuolisille henkilöille -kuulosuojaimet korvilla on mahdoton kuulla takaa hiipivän kehariraiskarin lähestymistä.

  Pitäisiköhän ennemmin miettiä että miten saataisiin musulmaanit pitämään ne turpansa kiinni? Miten hermoja raastava äwäläwäblä saataisiin loppumaan? Taitaa olla mahdoton tehtävä…💃🙉

 4. Ruotsin Pisa on jo laskenut monta vuotta. Koulut pilattiin 70- luvulla, niinsanotulla ”70- talsflummen”illa. Päämääränä oli kait ”peace and harmony” mutta mitään ei juuri opittu. Ja kun siihen tyhmyyteen lyödään vielä päälle valtavat määrät heikkopohjaisia kehitysmaalapsia tulee yleinen älämölö ja hullabaloo ja loputkin jää oppimatta. Todistus on niin kehno ettei siitä ole edes vessapaperiksi. Ilmankos esim. Boråsin kunta on käynyt Suomen Turussa värväämässä opettajia, epätoivoisia kun ovat. Toivottavasti löytävät opettajia joilla on armeija- tai poliisitausta…

  1. Eskilstunaan myös haettiin opettajia Suomesta, oikein värväysmatkalla, lisääkin tulevat tekemään näitä matkoja.
   Hätä panee hyppäämään ;-).

 5. Leimallisesti suomalainen kaipaa rauhaa ja hiljaisuutta. Elämäntapa on muotoutunut tämän mukaan. Siksipä vieraat riitasointuiset sekakuorot niin poikkeuksellisen paljon ärsyttävätkin.

  1. Mölinä ja huuto stressaa - tuhoaa Suomenkin omalaatuisuuden... sanoo:

   Yksi Suomen parhaista puolista on hiljaisuus ja sen tuoma rauha!

   1. Kylätie ei enää olekkaan hiljainen- sieltäkin kuuluu nykyään äläbäkäbälää sanoo:

    Se oli silloin mutta nyt!

 6. Aktiiviset kuulonsuojaimet vahvistavat opettajan puheen, mutta vaimentavat öykkämöykän säälittäväksi ininäksi. Takuuvarma hittituote! Täytyy osakkeita ostaa jo nyt.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.