TUTKIMUS: Useat Skoonelaiset kunnat katastrofipisteessä invaasion takia

13

Kuvakaappaus 2017-05-06 11-32-55

 

Ylen eillisen artikkelin mukaan Lahden kaupunki selvitti Perussuomalaisten aloitteesta ei-työperäisen maahanmuuton kustannuksia. Toisin sanoen sotaa ja vainoa paenneiden kustannuksia.

Tutkimuksen tulos oli, että sotapakolainen ei aiheuta kuluja kaupungille, sillä valtio korvaa mm. toimeentulotuesta ja tulkkauksesta aiheutuneet kulut. Sen sijaan perusopetuksen puolella kunta jää saamapuolelle, kunta saa enemmän valtionosuuksia kouluttamalla aikuisia miehiä. Niin ikään sosiaali- ja terveydenhuoltokuluissa valtio maksaa kunnan kulut.

Ylen juttua on hehkutettu mm. Rasmuksessa. ”Siitä sai rasistit ähäkutti, maahanmuuttaja ei maksa yhtään mitään”.

Katsotaanpa millainen tilanne on Ruotsissa. Siellähän tilanteen pitäisi näin ollen olla ihanteellinen.

Sydsvenskanin tämän aamuinen juttu kertoo miten useat, varsinkin skoonelaiset kunnat ovat romahtamispisteessä suuren tulijamäärän takia. Invaasio on ajanut sosiaalitoimen, peruskoulun, koululaitoksen ja asuntopuolen täyden kriisin partaalle, johon ei odoteta enää kunnon lähitulevaisuuden ratkaisuja. Lisäksi kriisi koskee lapsi- ja nuorisopsykiatriaa sekä hammasterveydenhuoltoa.

Maan lääninhallitukset tekivät suuren kyselyn kaikilta ruotsalaisilta kunnilta ja reilu kymmenen kunnan osalta tilanteen arvioidaan olevan hyvin kriittinen. Tutkimustuloksen yhteenvetona kerrotaan, että ”Pienten ja suurten kuntien välillä on lukuisia haasteita, jotka eroavat kaupungin koon mukaan”.

 

Kuvakaappaus 2017-05-06 11-30-33

 

Tutkimuksen mukaan maan tilanne on pahin Skoonessa eli Etelä-Ruotsissa. Siinä mainitaan kaupungit kuten Kristianstad, Simrishamn, Ystad, Malmö, Örkeljunga, Perstorp, Karlstad jne. Muutamia esimerkkejä, joita nousee esille:

 • Useissa kunnissa sosiaalitoimen työ on vaikeutunut hyvin merkittävästi toimeentulotuen ympärillä.
 • Sotalasten kanssa tehtävä työn ympärillä on huutava pula sosionomeista ja sosiaalityöntekijöistä. Töihin palkataan alikoulutettuja henkilöitä.
 • Peruskoulu on useissa kunnissa hyvin vakavassa tilassa. Koulujen on yhä vaikeampaa pitää budjetti etenkin syrjäytymisalueilla. Lisäksi kouluterveydenhuolto on ylityöllistetty.
 • Kymmenissä skoonelaisissa kunnissa myös ylemmän tason koululaitokset ovat suurissa vaikeuksissa. Lukioissa ja ammatillissa kouluissa resurssipula on huutava ja sotapakolaisten vastaanotto asettaa liian suuret vaatimukset opintojen ohjaukselle ja kartoitukselle sekä eri äidinkielten tuille.
 • SFI:n kielikoulutuksessa on huutava opettaja- ja tilapula. Suuret kymmenien oppilaiden luokat tekevät työstä mahdotonta. (Svenska för Invandrare on valtiollinen koululaitos sotapakolaisille, joka antaa tulijoille ”pakollista” kieli- ja kulttuurikoulutusta)
 • Useissa kunnissa kerrotaan ”perheen sisäisen” kunniaväkivallan lisääntyneen siinä määrin, että se aiheuttaa suuria ongelmia toisaalta ongelman hoitoon ei ole mitään toimintatapaa.

 

wfuulpj1hk6pwpzukaaz

 

Useissa kunnissa ollaan hyvin huolestuneita, sillä hallitus on laskenut sotapakolaisten valtion apurahaa. Tämä pahentaa entistä enemmän tilannetta jo ennestään vaikeissa kunnissa.

Niin ikään kerrotaan, että useissa skoonelaisissa kunnissa invaasio on räjäyttänyt asuntopulan tappiin. Puolet kunnista kertoo, että ne henkilöt, jotka ovat olleet pitkään asuntojonossa, voivat jatkaa jonottamista, sillä sotapakolainen menee jonon ohi. Käytännössä kaikki skoonelaiset kunnat pienestä isoon ovat asuntopulan takia sellaisessa tilassa, että sitä ei hoideta kuntoon enää muutamalla uudella kerrostalotyömaalla, vaan monissa tapauksissa tarvittaisiin kokonaisia uusia asuinalueita infrasta alkaen.

Asuntopulan seurauksena kunnat ovat yrittäneet auttaa sotapakolaisia oma-aloitteisesti hommaamaan asuntoja, jotka sitten kustannettaisiin ja palkittaisiin. Tähän sopii hieno uusruotsalainen sana ”Självbosatta” kuvaamaan oma-aloitteista tulijaa, joka hankkii itselleen asunnon veronmaksajien kustannuksella. ”Oma-aloitteisasuja” tai jotain sinnepäin.

Tämä oma-aloitteisasuja asuu useimmiten hyvin kalliissa, tilapäisessä tai muuten asumattomaksi kelpaamattomassa töllissä, joka taas osaltaan vaikeuttaa yhteiskuntaan sopeutumista. Vielä mainitakseni hammasterveydenhuollon, siellä jonojen kerrotaan olevan pitkiä ja henkilökunta ylityöllistettyä. On kuitenkin tärkeää, että sotapakolaisella on kunnossaolevat hampaat.

Lähde: Sydsvenskan

 

Advertisements

12 thoughts on “TUTKIMUS: Useat Skoonelaiset kunnat katastrofipisteessä invaasion takia

 1. On vain olemassa veronmaksajien rahaa. Kaikki kustannukset maksaa veronmaksaja, oli sitten kyse kunnan tai valtion toiminnasta. Eivätkö Rasmuslaiset ymmärrä edes perusasioita? Onko koulu jäänyt käymättä?

  1. Totta kai ne sen tajuavat – ainakin alitajuisesti ja ainakin enemmistö -, mutta kun ideologia ja reaalimaailma ovat ristiriidassa, ideologia voittaa. On siellä tosin joukossa ihmisiä, jotka aivan oikeasti luulevat, että rahaa saa seinästä ja aina voi painaa lisää.

  2. Ihmeellinen menttaliteetti tuomonen. ( Ei aiheuta kaupungille kustannuksia ) koska valtio maksaa. Mikähän mahtaa olla se valtio,ketä siihen valtioon kuuluu ??????????? Mitäs sen jälkeen kun kolme v on kulunut ja valtio ei enää maksa ????????????????

   Onkohan tämä Suomi ääliöitä täynnä.

 2. Kantaväestö laitetaan elinikäiseen velka-orjuuteen ja kustantamaan näiden oma-aloitteismatujen perseilyä, VMP!

  Taidankin muuttaa oma-aloitteisasujaksi vaikka jonkun suvakin kartanoon, tulen luonnollisesti myös oma-aloitteissyöjäksi ruokapöytään ja oma-aloitteisrahankäyttäjäksi hänen tileilleen.
  Luonnollisesti varmistan ensin että kartanossa ei asuta kuin sardiinit, verhot eivät ole apeat, sisustus kulahtanut, ruoka kelpaa muillekin kuin koirille ja tilejä täytetään ahkeroimalla tunnollisesti vastuuta kantaen että he voivat maksaa ”velkaa” johon tulen olemaan jostakin ihme syystä oikeutettu.
  Voin hankkia hänen laskuunsa suihkurusketuksen ja valkaista hampaat, kertoilla tarinoita sukuni kärsimistä sodista ja vainoista (unohtamatta brutaalia verokarhua) ja kähmiä perheen, naapureiden ja lähiseudun naisia jotta voitte varmistua minun ja ”perheeni” oikeudesta turvapaikkaan ja ikuiseen elatukseen.

 3. Ei kukaan ole niin tyhmä että luulee että suomessa vielä painetaan rahaa lisää.rahanluonti on kielletty muilta kuin keskuspankeilta.Narratiivi on enemmänkin lainaa saa eikä sitä tarvitse pois maksaa.Puolet suomen valtionlainasta on mennyt pakolaisapuun ja suomessa elätettäviin maahantulijoihin ja joka vuosi menee muutama miljardi lisää siihen päälle turvallisuuden menetys joka tulee maksamaan PALJON usa joutui melkein tuplaamaan turvallisuuteen varatut rahat 2001 patriotactin jälkeen että valvonta koneisto pyörisi eikä sillä ole saatu kuin omia vahdattua.

 4. Ehdotan Lahteen siirrettävän n. 40 000 pakolaislasta. Rautatiet tosin katkaistava, ettei musliminaperonne karkaa muualle ja valtionavun voi katkaista, koska rikkaus on Lahden siunaus.

 5. Ja jokainen muslimimuija pukkaa sen 5-10 lasta jo teinistä alkaen eli sukupolvien sylkikin on nopea…
  – ja rajojen ylikin vain vyöryy lisää…

  1. ” Voi vyöryä lisää” Kyllä niitä vyöryy lisää ainakin täältä pohjoisesta Haaparanta Tornio kun pienintäkään valvontaa ei ole.
   Kaiken aikaa niitä’ tulee etelämpää ruotsista pohjoiseen.Olen kuullut väitettävän ett5ä rajaa ei saa valvoa,sen kieltää Eu

 6. Ei kai se mahdoton ajatus olisi, jos kehitysapu -ja lähialueyhteistyömäärärahat kohdennettaisiinkin Skåneen.

  1. Minusta se on ihan mahoton ajatus. Sillä pian on koko Ruotsi kehitysmaa-apua vailla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.