Uppsalan kaupunki menettää 13 miljoonaa kruunua sotalasten tuista

0

Kuvakaappaus 2017-05-06 18-08-07

 

Ruotsin valtio maksaa yhdestä sotalapsesta korvausta 1900 kruunua (200 euroa) päivää kohti. Yksi sotalapsi maksaa vuodessa siis 693 500 kruunua (73 000 euroa.) Sotalapsesta voi ottaa vastuuta joko kunta tai yksityinen sotalasten asumisyksikön ylläpitäjä. (Ruotsiksi ns. HVB-hemmet.)

Uppsalan kaupunki on tähän asti kantanut vastuuta noin 250:stä sotalapsesta. Heidän kulunsa vuodessa ovat 173 375 000 kruunua (18 250 000 euroa). Lisäksi kaupungissa on useita yksityisiä sotakoteja, joissa asuu yhteensä toiset 250 sotalasta.

Uppsalassa asuu siis noin 500 sotalasta ja valtiolta virtaa kaupunkiin sotalasten elatukseen vuodessa rahaa noin 346 750 000 kruunua eli hulppeat 36 500 000 euroa.

Kolmekymmentäkuusimiljoonaa euroa.

Nyt Uppsalassa eletään kriittisiä aikoja. Nimittäin Ruotsin hallitus on kiristänyt sotalasten ylläpitoavustuksia niin, että Uppsalan kaupungin sota-avustuksista rapsaistaan pois 13 miljoonaa kruunua. Tosin joillakin kunnilla ja yksityisillä on valtion kanssa monivuotinen sopimus, joka hoidetaan loppuun vanhoilla summilla, mutta Uppsalan kaupungin kohdalla tilanne huononee.

Uppsalan sosiaalitoimen osastopäällikkö Ann-Christine Dahlén kertoo, että tapahtuman johdosta kiristetään vöitä.

– Kaupunki menettää 13 miljoonaa kruunua. Työskentelemme kovasti mistä tuo häviävä osa säästetään.

 

20 thoughts on “Uppsalan kaupunki menettää 13 miljoonaa kruunua sotalasten tuista

 1. Aika kuvaavaa että pohditaan mistä häviävä osa säästettäisiin sen sijaan että säästettäisiin siitä mistä se häviää..

  1. Sotalapsilta ei voida heidän ” saavuttamia etuja” pienentää,niin pakko on ottaa sitte sieltä mistä voi ottaa vapaasti.Siis veronmaksajilta.

 2. Mikäs ongelma tämä on, Uppsalahan on yliopistokaupunki. Nipistetään opiskelijoiden tuista tuo pikkusumma ja annetaan sotalapsille. Opiskelijathan ovat – ainakin Suomessa ja tod.näk. Ruotsissakin – se suvaitsevaisin ryhmä joka kannattaa rajoittamatonta humanitääristä maahanmuuttoa. Suuremman yhteisen hyvän eduksi varmaan mielellään uhraavat hieman omastaankin. Ja jos ei, niin sitten sopii kysyä että mitenkäs tässä nyt käytäntö ja idealismi kohtaavat?

  Paavo, mitä ovat nämä 250 sotalapsen yksityiset yksiköt eli mistä ne saavat rahoituksensa jolleivat tavalla tai toisella julkisista varoista? Vaikea kuvitella että yksityisiltä hyväntekijöiltä. Onko tämä samaa ”yksityistä” kuin esim. Suomessa SPRn , Diakonissalaitoksen, Luonan ym. käyttämä raha?

  1. Valtio siis maksaa näille yksityisille sotakodin ylläpitäjille tuon samaan vajaat parituhatta kruunua päivässä per sotalapsi. Siksipä asian ympärillä on ollut monenlaista yrittäjää.

 3. Meidän kylässä sammutettiin kesällä katuvalot parin vuoden ajan. Muslimitulvan jälkeen ei säästötarvetta enää ollut. Oletan Upsalan toimivan päinvastoin ja tarjoavan näin kunniamuslimeilleen paremmat olosuhteet pari.. öö.. monisuhdemuodostukselleen.

 4. Ota muslimilta tuet pois niin muslimi ajaa rekalla IKEAan tai vastaavaa, eli kalliiksi tulee sairaanhoito ja hautajaiset jnejne.. Muslimi on aina kuluerä, ei koskaan tulonlähde. Mihin Pohjoismaat muslimeita tarvitsee? Mihin? Tasan ei mihinkään, ikinä.

  1. Ei niitä muslimeita mihinkään tarvita,mutta nehän on suuri rikkaus tarpeettomanakin.

   1. Kaikki tietää että ainoat jotka muslimeita tarvitsevat ovat munanpuutteessa olevat rumat akat. Muslimi on luonteeltaan huora, joten ei haittaa naiskennella jotain ryppyistä siiderivalasta silmätkii kunhan päästään tavoitteeseen. Muslimi on sitkeä loinen.

 5. Leikkaus on alta prosentin luokkaa ja sen nyt vetäisee jostain vanhustenhoidosta perjantaipalaverissa. Mutta tulee se hetki, kun talous ei kulje, menot ovat kasvaneet useampikertaisiksi ja jonkun pitäisi uskaltaa mennä ghettoon kertomaan, että joudutaan nappasemaan tuista joitain kymmeniä prosentteja. Silloin katsotaan, onko tullut panostettua armeijaan tarpeeksi.

 6. Uypsala on tunnettu laadukkaista ekonomeistaan 😀 Presidentti Koiviston vävykin taitaa olla sellainen. Jokohan opinahjo suoltaa laadukkaita matuekonomeja.

 7. Voisit Paavo tehdä taas joku päivä virkistävän videon Viron puolelta. Ostaripätkä ja sen alun rento nauru on katsottu jo moneen kertaan 🙂

 8. Maahanmuuttomatenatiikka tuntuu olevan sellaista joukko-oppia, ettei kahden käden sormet riitä.

 9. Kesä tulee. Koitetaanpa kesämusikkia ja rikottua linkkiä jottei tule sivulatausongelmia. h puuttuu edestä.
  ttps://www.youtube.com/watch?v=ouV_uw5g0qY

 10. Nackan kunnassa Tukholman liepeellä on yksityinen ihminen/perhe saanut tähän mennessä 21.000 kr kuussa puhtaana käteen jos on ottanut sotalapsen/-miehen luokseen asumaan. Siis yhdellä sotalapsella on voinut elättää sekä itsensä että sotalapsen. Nyt on pakon sanelemana korvausta laskettu ja ainakin kahdeksan sotakodin innostus on täten lopahtanut:

  http://www.nvp.se/Nacka/Nacka/sankt-ersattning-for-familjehem/

 11. Jaa, mistähän ne lopulta säästää? Itse veikkaan, että se säästö napataan kantakuntalaisten palveluista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.