Nackan kunta maksoi sotalasten perhekodeille tuplasti mitä ruotsalaisten lasten

13

Kuvakaappaus 2017-05-06 18-08-07

 

Yksintulleiden pakolaislasten (jotka eivät siis tule yksin, eivät ole pakolaisia ja kaikkein vähiten lapsia) ylläpito on ollut rahakasta puuhaa mm. Nackan kunnassa. Kunnassa ei ihmekään on kolmisenkymmentä erilaista yksityisten sotalasten perhekotia. Kunnan kokoon nähden määrä on suuri, kunnassa on noin 33 000 asukasta.

Toki summat ovat pienempiä kuin Uppsalassa, jossa sotalapsille annettiin suunnilleen kultaa ruuaksi. Mutta jotain psykedeelistä luvuissa on, mutta ennenkaikkea toimintamallissa, jota Nackassa on pyöritetty.

Aiemmin nackalaiset perhekodit saivat 21 000 kruunua (2 210 euroa) yhdestä sotalapsesta per kuukausi. Lisäksi kun lapsi on tullut tiettyyn ikään on siihen päälle tullut extra discorahaa sekä muotisandaalien lisäosaa. Keskimäärin perhekodeissa on 4-5 lasta, joten esimerkiksi viiden sotalapsen huoltajaa leikkiminen tuottaa 105 000 kruunua (11 052 euroa) kuukaudessa puhtaana rahaa käteen.

Ihan kohtuullinen kuukausipalkka. Tietenkin tästä rahasta menevät sitten sotalapsille ruuat ja muut kulut, talon kuukausikulut ym perheen ylläpitokulut.

Nyt iskee paniikki myös Nackassa kun kunta tipautti sotakorvaukset reiluun 12 000 kruunuun (1 263 euroa) per sotalapsi. Kyseinen summa on siis perustaso, joka maksetaan ”tavallisille” perhekodeille. Kotouttamisyksikön päällikkö Pia Stark kertoo, että syy tällaiseen palkanlaskuun on se, että sotalasten perhekotien pitää tulla nyt samalle tasolle kuin muidenkin perhekotien.

– Emme halua tehdä eroa lapsien tai nuorten kesken sen takia mistä he tulevat. Ajatus on asettaa nuorten tarpeet etusijalle, ei heidän alkuperää.

Toisin sanoen, Nackan kunta on maksanut moninkertaisesti enemmän sotalapsien perhekodeille kuin ruotsalaisten lasten perhekotien ylläpitäjille.

Palkanlasku on aiheuttanut tietenkin suurta kritiikkiä perhekotien ylläpitäjien keskuudessa ja ainakin kahdeksan perhekotia aikoo lopettaa sotalasten paijaamisen. On mielenkiintoista seurata miten Nacka aikoo jatkossa selvitä tilanteesta, sillä tässäkään kunnassa ei ole mitään mahdollisuuksia asuttaa sotalapsia yhtään minnekään jos yksityiset ihmiset eivät ota lapsia eläteiksi. Asuntoja nimittäin ei ole.

Advertisements

12 thoughts on “Nackan kunta maksoi sotalasten perhekodeille tuplasti mitä ruotsalaisten lasten

 1. Asuntoja ei ole! Eihän tuo ole ongelma ensinkään. Kantapeikolle häätö ja kunniakansalainen tilalle.

 2. Ruotsissa on miljoona vanhusta jotka elävät isoissa kämpissä ja taloissa parhailla paikoilla, he eivät tuota yhtään mitään ja ovat rumia. Tapetaan heidät kaikki ja annetaan asunnot seksikkäille muslimeille!

 3. Ruotsin migraatiopolitiikasta, ja varsinkin pakolaispolitiikasta, on puuttunut terve järki ja suunnitelmallisuus jo alusta lähtien. Nyt poliitikot seisovat paniikissa housut kintuissa ja asiat vaan tapahtuvat ilman että niille osataan enää tehdä yhtään mitään. Aikaisemmin on jutut voitu kuitata poliittisella sanahelinällä mutta nyt, kun terroristi murhaa syyttömiä ihmisiä ja kantamatut hoitavat lopun rikollisuuden, on totinen paikka. Rahaa on syydetty paniikinomaisesti sinne sun tänne, nyt on tullut tänka på. Mitä hyvänsä nyt tehdäänkin niin pieleen menee. Porukkaa on liikaa, se on aivan vääränlaista porukkaa ja tilanne on ryöstäytynyt käsistä.

  1. Niinpä. Nyt pitäisi Ruotsin äkkiä saada peruutusvaihde päälle, mutta kun vaihdelaatikko on synkronoimaton. Rohisee vain kun yrittää. Eikä tunnu olevan jarrutkaan ihan kunnossa.

   Eipä kyllä ole kuskeissakaan kehumista.

   Tilannetta ei oikein auta, että rajatarkastukset Tanskan rajalla päätettiin lopettaa.

   Kyllä siinä hampaita naurattaa, kun seuraava lama iskee humanitääriseen suurvaltaan ja taikaseinä ehtyy.

   Kuinkahan kauan Korian pioneereillä menee Torniossa siltojen panostamiseen?

   1. Vittu ja meidän nilkit pitää LÄNSI rajaa auki vaikka tilanne on tiedossa -kuuluvat siis samaan koplaan niiden kanssa jotka maahantunkeutujat eurooppaan rahtaa. Aikanaan heitä tullaan rankaisemaan tietoisesti tekemistään rikoksista kantaväestöä vastaan.

 4. Niin, sitä ajateltiin että saadaan halpatyövoimaa. Ei tullut mieleenkään että työvoiman sijasta tuli muutama miljoona sossurahan vaatijaa, ilmaisen elämän nauttijaa jotka tekevät 20 samanhenkistä kakaraa per akka. Nyt on maa täynnä vaatijoita jotka eivät osaa muuta kuin lisääntyä ja vaatia. Kuole Ruotsi, kuole. 20 vuotta niin Ruotsi romahtaa, Norja ja Tanska seuraavat heti perässä. Saamme maailmansodan, vastakkain muslimoitunut länsi sekä valkoinen itä-eurooppa. Odotan innolla.

 5. Nämä ovat lukuja, joita Ruotsin media todella vastahakuisesti haluaa välittää. Voisi käydä näet niin, että JImmy saisi vieläkin enemmän ääniä Ruotsidemokraateilleen. Tämän – jo herra Reinfeldin (kok) pääministerikauden aikana vihreiden kanssa aloittama pakolaispolitiikka – luoman äärimmäisen anteliaan tukisysteemin myötä monet Ruotsin eliitin (L, Moderaatit aina Reinfeldin ex-vaimoa myöten) ovat korviaan myöten mukana kruunuja kourivissa hoivausfirmoissa. Siis pakolaisia hoivaavissa, ei niinkään ruotsalaisten, sillä niin kätilö- kuin perussairaanhoito on Ruotsissa kriisitilassa. Miljoonia puuttuu, hoitajia puuttuu, lääkäreitä puuttuu… Minnekähän nämä (vero)rahat ovat kadonneet?
  Paavo raottaa karmivaa totuutta, hyvä kun edes joku – kiitos artikkelista mikä on valitettavasti kaikkine lukuineen vain faktaa. Ei minun kakaroillania (5 kpl) koskaan ole ollut tuollaisia kuukausikustannuksia..

 6. 2 000€/kpl voisin majoittaa muutaman sotaorvon.. häkkikomeroon. Eihän tuo luksusta ole, mutta varmaa kuolemaa parempi. Ruoaksi makaronia Lidlistä ja ketsuppia, että maistuu. Edes huorata ei tarvitse, ainakaan vielä.

 7. Eikös Nackan kunta ole Sth:n eteläpuolella?5-8km Vikingin satamasta.Meinaan olin noin vuoden siellä töissä:Nacka Kommun.Ei kai Ruotsissa niitä kahta ole?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.