Latvian Punaisen ristin pääsihteeri kertoo miksi pakolaiset häipyvät Latviasta

13
6639895t1h04cd
Latvian pakolaiskeskus Muceniekis.

 

Latvian Punaisen Ristin pääsihteeri Uldis Līkops kertoo, että Latviaan saapuva pakolaiset lähtevät maasta ennenkuin ehtivät edes purkaa matkalaukkujaan, kirjoittaa virolainen Postimees. Līkopsin mukaan on muutamia syitä, miksi pakolaiset lähtevät Latviasta muihin maihin:

– Latviassa elintasopakolaisen on vaikeampi selviytyä kuin muissa Euroopan maissa.

Latvian hallituksessa keskustellaan nyt, että pitäisikä pakolaisten toimeentulo turvata jollakin tavalla.

– Muissa Euroopan maissa, esimerkiksi Saksassa ja Suomessa pakolaisella menee pitkä aika sopeutumiseen. Tänä aikana valtio auttaa pakolaista taloudellisesti. Latviaan tulleet pakolaiset taas saavat viikon ylläpidon Muceniekissä Latvian pakolaiskeskuksessa ja sen jälkeen heidän on pärjättävä omillaan.

Līkops jatkaa:

– Yleensä he eivät ole valmiita siihen.

Latvian pakolaisille maksama taloudellinen tuki ei riitä edes vuokran maksuun. Lisäksi Līkopsin mukaan pakolaiset eivät selviä Latviassa kuten muissa Euroopan maissa, joissa heillä on sukulaisia. Myös kielitaidon puute on tekijä, joka estää sopeutumista.

– Pakolaiset eivät saa ikinä mistään mitään työtä. Se ongelma tosin ei ole yksin Latviassa vaan kaikissa muissakin maissa, kertoi Latvian Punaisen Ristin edustaja.

Advertisements

13 thoughts on “Latvian Punaisen ristin pääsihteeri kertoo miksi pakolaiset häipyvät Latviasta

 1. Jos he eivät tykkää perunoista? Peruna on latvialaisen keittiön tärkeimpiä raaka-aineita.

 2. Kuolkoot jos eivät pärjää. Niin yksinkertaista se on.Mitään velvollisuutta hyyssäämiselle ei ole -ei Latvialla eikä millään muullakaan maalla.

 3. Tule meille vaan meillä leivotaan, saat lämmintä p*ll** jos annetaan sanoo:

  Huonosti ovat keharit lukeneet nettiä. Siellähän kerrotaan tarkkaan mitä korvauksia kukin maa maksaa.

   1. No se kylän ainoa lukutaitoinen lukee ja kertoo niille muille 100.000lle. Sudanissakin on jo monessa kakkamajassa telkkari koska sukulainen on saatu taikaseinälle Eurooppaan.

 4. Pakolainen ei koskaan saa mitään työtä, jona aikana pakolaista tuetaan taloudellisesti. Ihan hyvä syy pakolaisuudelle.

 5. Rasistista disinformaatiota! Jos heille olisi kerrottu ajoissa että he eivät saa ilmaista elämää Latviassa niin Latviaan ei olisi yhtään tunkeutujaa koskaan tullutkaan. Nää on tärkeitä asioita! Pakolaisleireillä, netissä sekä lähtömaan satamissa/lentokentillä pitäisi jakaa broschyyrejä jossa selvästi tikku-ukoilla piirrettynä näkee mistä maasta saa eniten ilmaiseksi aj mistä maasta on pienin riski joutua takaisin kotiin. Ei pääse Latvia, Eesti, Unkari ja noi muut järkevät maat, Ruotsin Norjan Saksan sekä kovassa nosteessa olevan SUOMEN huippulukemiin! Omille kansalaisille ei riitä töitä, karenssia lentelee sinne sun tänne, mutta tunkeutujille riittää kaikkea! Ja Kreikalle lisää fyrkkaa sekä kirkon duunareille lisää viinaa ja matkoja! Minä ehdotan sisällissotaa, suvakit vastaan me muut. Voittomme jälkeen jokainen suvakki joutuu kustantamaan omasta lompakostaan valitsemansa muslimiloisen loppuelämän, korkeintaan kaksi loista per suvakki. Suvakki on myös rikollisvastuussa/korvausvelvollinen loisestaan ja jälkeläisistään ikuisesti.

 6. Voi voi, eikö sille ole opetettu, että tässä asiassa totuuden sanominen on paitsi ei-suotavaa niin ankarasti kiellettyä.

  Oudompi on kysymys siitä, että miten Latviaan on eksynyt yhden yhtään turvapaikanhakijaa. Pitäisi kai lukutaidottomallakin olla sen verran tieto-taitoa, että selvittää, missä sitä ilmaista rahaa piisaa turvapaikkapäätöksestä riippumatta – rajan ylitys riittää.

 7. Voi voi, nyt on EU-viranomaiset unohtaneet tai jättäneet huomioimatta Latvian räikeän rikkomuksen kunniavieraita kohtaan. Ainakin miljardi sakot ja kaikki EU-avustukset jäihin niin johan alkaa palvelu paranemaan ja Latviakin tulee kiltisti mukaan monikulttuurisen paratiisieuroopan rakentamisen aidoksi jäseneksi. Kyllä rikkautta ja voimavaraa pitää heidänkin saada ja ottaa, muutoin jäävät kehityksestä pahasti jälkeen ja sehän johtaa Latvian kuihtumiseen ja näivettymiseen. Latvialaiset eivät nyt näe omaa parastaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.