Mainokset

Latvian Punaisen ristin pääsihteeri kertoo miksi pakolaiset häipyvät Latviasta

6639895t1h04cd

Latvian pakolaiskeskus Muceniekis.

 

Latvian Punaisen Ristin pääsihteeri Uldis Līkops kertoo, että Latviaan saapuva pakolaiset lähtevät maasta ennenkuin ehtivät edes purkaa matkalaukkujaan, kirjoittaa virolainen Postimees. Līkopsin mukaan on muutamia syitä, miksi pakolaiset lähtevät Latviasta muihin maihin:

– Latviassa elintasopakolaisen on vaikeampi selviytyä kuin muissa Euroopan maissa.

Latvian hallituksessa keskustellaan nyt, että pitäisikä pakolaisten toimeentulo turvata jollakin tavalla.

– Muissa Euroopan maissa, esimerkiksi Saksassa ja Suomessa pakolaisella menee pitkä aika sopeutumiseen. Tänä aikana valtio auttaa pakolaista taloudellisesti. Latviaan tulleet pakolaiset taas saavat viikon ylläpidon Muceniekissä Latvian pakolaiskeskuksessa ja sen jälkeen heidän on pärjättävä omillaan.

Līkops jatkaa:

– Yleensä he eivät ole valmiita siihen.

Latvian pakolaisille maksama taloudellinen tuki ei riitä edes vuokran maksuun. Lisäksi Līkopsin mukaan pakolaiset eivät selviä Latviassa kuten muissa Euroopan maissa, joissa heillä on sukulaisia. Myös kielitaidon puute on tekijä, joka estää sopeutumista.

– Pakolaiset eivät saa ikinä mistään mitään työtä. Se ongelma tosin ei ole yksin Latviassa vaan kaikissa muissakin maissa, kertoi Latvian Punaisen Ristin edustaja.

Mainokset

13 Comments on Latvian Punaisen ristin pääsihteeri kertoo miksi pakolaiset häipyvät Latviasta

 1. Perunakenraali // 09/05/2017 23:11 // Vastaus

  Jos he eivät tykkää perunoista? Peruna on latvialaisen keittiön tärkeimpiä raaka-aineita.

  Tykkää

 2. Välimeressä on aina tilaa eikä vuokraa tarvi maksaa.

  Tykkää

 3. Talvisodanhenki // 10/05/2017 00:33 // Vastaus

  Kuolkoot jos eivät pärjää. Niin yksinkertaista se on.Mitään velvollisuutta hyyssäämiselle ei ole -ei Latvialla eikä millään muullakaan maalla.

  Tykkää

 4. Tule meille vaan meillä leivotaan, saat lämmintä p*ll** jos annetaan // 10/05/2017 02:11 // Vastaus

  Huonosti ovat keharit lukeneet nettiä. Siellähän kerrotaan tarkkaan mitä korvauksia kukin maa maksaa.

  Tykkää

  • Van, Mie // 10/05/2017 04:07 // Vastaus

   Ei voi lukee kun ei osaa. 😦

   Tykkää

   • No se kylän ainoa lukutaitoinen lukee ja kertoo niille muille 100.000lle. Sudanissakin on jo monessa kakkamajassa telkkari koska sukulainen on saatu taikaseinälle Eurooppaan.

    Tykkää

 5. Pakolainen ei koskaan saa mitään työtä, jona aikana pakolaista tuetaan taloudellisesti. Ihan hyvä syy pakolaisuudelle.

  Tykkää

 6. Rasistista disinformaatiota! Jos heille olisi kerrottu ajoissa että he eivät saa ilmaista elämää Latviassa niin Latviaan ei olisi yhtään tunkeutujaa koskaan tullutkaan. Nää on tärkeitä asioita! Pakolaisleireillä, netissä sekä lähtömaan satamissa/lentokentillä pitäisi jakaa broschyyrejä jossa selvästi tikku-ukoilla piirrettynä näkee mistä maasta saa eniten ilmaiseksi aj mistä maasta on pienin riski joutua takaisin kotiin. Ei pääse Latvia, Eesti, Unkari ja noi muut järkevät maat, Ruotsin Norjan Saksan sekä kovassa nosteessa olevan SUOMEN huippulukemiin! Omille kansalaisille ei riitä töitä, karenssia lentelee sinne sun tänne, mutta tunkeutujille riittää kaikkea! Ja Kreikalle lisää fyrkkaa sekä kirkon duunareille lisää viinaa ja matkoja! Minä ehdotan sisällissotaa, suvakit vastaan me muut. Voittomme jälkeen jokainen suvakki joutuu kustantamaan omasta lompakostaan valitsemansa muslimiloisen loppuelämän, korkeintaan kaksi loista per suvakki. Suvakki on myös rikollisvastuussa/korvausvelvollinen loisestaan ja jälkeläisistään ikuisesti.

  Tykkää

 7. Valtsu // 10/05/2017 11:08 // Vastaus

  Voi voi, eikö sille ole opetettu, että tässä asiassa totuuden sanominen on paitsi ei-suotavaa niin ankarasti kiellettyä.

  Oudompi on kysymys siitä, että miten Latviaan on eksynyt yhden yhtään turvapaikanhakijaa. Pitäisi kai lukutaidottomallakin olla sen verran tieto-taitoa, että selvittää, missä sitä ilmaista rahaa piisaa turvapaikkapäätöksestä riippumatta – rajan ylitys riittää.

  Tykkää

 8. Numento // 10/05/2017 11:58 // Vastaus

  Voi voi, nyt on EU-viranomaiset unohtaneet tai jättäneet huomioimatta Latvian räikeän rikkomuksen kunniavieraita kohtaan. Ainakin miljardi sakot ja kaikki EU-avustukset jäihin niin johan alkaa palvelu paranemaan ja Latviakin tulee kiltisti mukaan monikulttuurisen paratiisieuroopan rakentamisen aidoksi jäseneksi. Kyllä rikkautta ja voimavaraa pitää heidänkin saada ja ottaa, muutoin jäävät kehityksestä pahasti jälkeen ja sehän johtaa Latvian kuihtumiseen ja näivettymiseen. Latvialaiset eivät nyt näe omaa parastaan.

  Tykkää

 9. Yrittäkää nyt ymmärtää // 10/05/2017 13:46 // Vastaus

  Hei Latut, tehän voitatte Matuilla!

  Tykkää

 10. Balkanin, Baltian ja Puolan puuhapetterit // 10/05/2017 15:17 // Vastaus

  Virossa, Latviassa ja Liettuvassa säästetään paljon rahaa koska perämoottorit, porakoneet ja moottorisahat jne jne jne tulevat Ruotsista ja Suomesta varastettuina.

  http://www.expressen.se/motor/bilnyheter/38-stulna-batmotorer-hittade-i-lastbil/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: