Lundin kunta ostaa 75 milj. kruunulla asuntoja sotapakolaisille

0

raby-angar

 

Skoonelainen Lundin kunta panostaa tulevaisuuteen ja sijoittaa 75 miljoonaa kruunua (n. 7,9 miljoonaa euroa) omistusasuntoihin, jotka kunta ostaa sotapakolaisille asunnoiksi.

Lund on tunnettu opiskelijakaupunki, jonka väkimäärä lisääntyy joka syksy muutamalla tuhannella. Kunnassa on asukkaita noin 85 000 henkeä. Varsinkin opiskelijoiden asuntopula on huutava ja joinakin syksyinä opiskelijoille on keksitty monenlaisia hätäasuntoja tilapäisiksi yöpaikoiksi. Mm. turistibusseja on vuokrattu nukkumiseen ja yliopiston takanurmelle on pystytetty telttaleiri.

Nyt kunta siis ostaa veronmaksajien rahoilla uusia valmistuvia huoneistoja sotapakolaisille. Asunnot ostetaan ”kiinteään” hintaan, jotta asuntojen hintoja ei hinattaisi samalla ylöspäin.

Lundin ”palveluasiain neuvottelukunta” (servicenämndens arbetsutskott) päätti eilen maanantaina, että ensimmäiset kolme huoneistoa ostetaan lähiaikoina 4,5 miljoonalla kruunulla. Neuvottelukunta oli yksimielinen päätöksessään lukuunottamatta Liberaalien Tolsved Rosenkvistiä, jonka mukaan koko touhu antaa aivan väärän signaalin tiettyyn suuntaan.

– Joidenkin on raadettava koko ikänsä asunnon eteen ja jotkut muuttavat suoraan sisään.

 

Kuvakaappaus 2017-05-09 20-13-03

 

Lundin Sverigedemokraattien mukaan Lundin kunnanhallitus on päättänyt ottaa kuluvan vuoden aikana 1 100 sotamuslimia kuntaan. SD:n mukaan tällainen asuntojonon ohi pääseminen aiheuttaa suunnatonta kitkaa ihmisten välille, sillä Lundin kunnan asuntojonossa on ennestään 60 000 henkeä.

– Tällainen menettely aiheuttaa sen, että asuntomarkkinat vääristyvät ja tavallisen ihmisen on entistä vaikeampi hankkia asunto.

SD:n mukaan Lund on haaskannut suunnattoman määrän rahaa myös moduuliasuntoihin.

– Moduuliasunnot tulevat loppujen lopuksi kalliimmaksi kuin tavallinen asunto, sillä niiden ikäkaari on vain muutama vuosi.

SD:n mukaan Lund kulkee aivan samoja jalanjälkiä kuin isoveljensä Malmö:

– Koko monikulttuurisuusprojekti on ajautunut niin karille kuin vain voi. Lund otti vuosien ajan vastaan suuremman määrän pakolaisia kuin naapurikunnat ja nyt sen seuraukset näkyvät nyt aivan samanlaisina kuin Malmössa. Lund tulee näyttämään aivan samanlaiselta kuin kaikki muutkin massamaahanmuuttoa harrastaneet kunnat.

 

23 thoughts on “Lundin kunta ostaa 75 milj. kruunulla asuntoja sotapakolaisille

  1. Uskon kuitenkin, että tietoinen tahallaan karille ajo on jossaki lakipykälässä kiellettyä ainaki pienellä präntättynä.

   Saattaa silti olla niin,että sekään lakipykälä ei koske omaa maataan tuhoavia politikkoja Ruotsissa.

 1. Jos olisin pottunokka ruotsalainen muuttaisin välittömästi pois mädäntyneestä maasta.😒

   1. Itse olin keväällä monta viikkoa Kanarialla Inglesissä, täysin matuvapaa ja turvallinen maa, mitä nyt muutama neekeri oli rantakadulla kauppaamassa aurinkolaseja ym hiluvitkutinta henkensä pitimiksi. Syystalvella lähden muutamaksi kk:si uudelleen ja samalla katselen ostettavia asuntoja, tosin kalliita ovat sielläpäin. Mut jokainen Suomen/Euroopan tulevasta tuhosta tietävä lähtee ajoissa täältä pois jos on mahdollisuus.

   2. Kyllä maailmassa on vielä hyviä maita, joihin ei voi mennä elelemään, kun huvittaa, ja jossa ihmisoikeuksiin ei kuulu segregoituminen ja toisten ihmisten siivellä eläminen. Esimerkiksi Japani voisi olla erittäin mielenkiinoinen maa elää, mutta sinne ei taitaisi edes Virtanen päästä ihan helpolla.

 2. Hei

  oliko ” – Joidenkin on raadettava koko ikänsä asunnon eteen ja jotkut muuttavat suoraan sisään.” Tolsved Rosenkvistin kommentti vai sivuston ylläpitäjän?

  Kiitos jo etukäteen.

 3. ”Neuvottelukunta oli yksimielinen päätöksessään lukuunottamatta Liberaalien Tolsved Rosenkvistiä, jonka mukaan koko touhu antaa aivan väärän signaalin tiettyyn suuntaan”.
  ”– Joidenkin on raadettava koko ikänsä asunnon eteen ja jotkut muuttavat suoraan sisään.”

  Järjenpuhuja Tolsved Rosenkvist erotetaan ja kaikki on taas ”hyvin”. Niin se nykyään menee.

 4. Nukkukoot opiskelijat metsissä, ei ne mitään asuntoja ansaitse. Toista on huipputuotteliaiden muslimien kanssa, heidän ei kannata haaskata työaikaansa asunnon hakuun. Muslimit on jo koulutettu tehtäviin, joihin kantaväkeä on turha yrittääkään laittaa.

  Kiinanmuuria rakennettaessa kuulemma työllä tapetut opiskelijat muurattiin muurin sisään. Työstä kieltäytyneet opiskelijat muurattiin elävinä.

 5. Okei, vain 60,000 Lundin asuntojonossa. Jotenkin tulee sellainen fiilis että Ruotsi on tukossa oleva suoli. Sitten kun se tukos purkautuu, niin on olemassa potta nimeltä Suomi. Tänne se ulostemassa mäjähtää ihan kansan äänestyskäyttäytymisestä johtuen.

   1. Ne päättäjät ja virkamiehet jotka pitävät Suomen länsirajaa edelleen valvomatta tullaan aikanaan tuomitsemaan kenttä-oikeudessa maanpetoksesta.

    1. Itse ihmettelen meidän nykyisten päättäjien kädettömyyttä ja kykenemättömyyttä tekemään päätöksiä. He vain joten kuten valuvat virran mukana ajopuina, tekemättä ja sanomatta juuri mitään. Olemme tulleet pitkän matkan ajoista, jolloin meillä oli päättäjinä Rytin kaltaisia miehiä, jotka olivat palvemassa maataan.

   2. Pohjoisessa on maarajaa vähän, josta läpsyttelijät voivat ihan vapaasti läpsytellä Suomeen.
    Meri Suomen ja Ruotsin välillä ei ole mikään este,korkeintaan pieni hidaste.
    Pohjosempana siltoja yli Torniojoen josta myös on vapaa pääsy vaikka Idi Aminille.

    Koska tämä mielipuolsen eliitin hulluus tulee tiensä päähän ???

    1. Nykyinen meno on läpeensä mätää, ja osoittaa edustuksellisen demokratian toimimattomuuden. Vaikea uskoa että nykytila johtuu pelkästään poliitikkojen käsittämättömästä typeryydestä ja velttoudesta. Yleensä en pidä salaliittoterorioista, mutta olen miettinyt että onkohan poliitikot ostettu mukaan tähän touhuun. En väitä että asia on näin sillä minulla ei ole todisteita, mutta on mielenkiintoista miettiä..

 6. Ruotsi on kartoissa ansaitun ironisesti jättimäisen paskapökäleen näköinen maa. Hirvee jöötti. Jöötlandia.

 7. Sosiologian ja teatteritieteen opiskelijat hädänalaisia? Siinä voi Siperia opettaa. 😉

 8. Ehdotan että Lundilaiset muuttavat vapaaehtoisesti itse telttoihin ja luovuttavat komeat lukaalinsa apua tarvitseville. Eihän se käy että traumaattisista kokemuksista Ruotsiin turvaan päässeet kunniavieraat joutuvat ihmisarvoa alentaviin oloihin. Lundilaiset saisivat hävetä silmät päästään moista ajattelemattomuuttaan. Kaupungin johto ja valtuutetut näyttämään esimerkkiä kuinka rikkautta ja voimavaraa tuovia hädänalaisia on kohdeltava jos halutaan olla oikeasti suvaitsevaisia ja vi är olika hengessä mukana.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.