Välimeren yli riittää tulijoita- vuoden alusta Italiaan 44 070 sotapakolaista

13

Europe-Migrants-Mediterranean-AP-640x480

 

Tasainen tulijavirta Välimeren yli jatkuu kesää kohti tultaessa. Sunnuntaina haettiin 2 881 tulijaa Afrikan puolelta Italiaan ja huhtikuun aikana vesitaksi on noutanut Afrikan rannikolta 12 901 tulijaa, joka on muutama tuhat enemmän kuin edellisvuonna.

Italiaan on haettu Afrikan rannikolta tähän mennessä vuoden alusta kaiken kaikkiaan 44 070 tulijaa. Suurin osa tulijoista on miehiä ja he tulevat ei-sotaakäyvistä maista:

 

Kuvakaappaus 2017-05-09 16-46-49

 

Kuten näkyy on sana kiirinyt Bangladeshiin asti eurooppalaisesta ilmaisesta ylläpidosta. Lisäksi perusmaat, joista tullaan veronmaksajien lompakolle ovat Nigeria, Guinea ja Gambia. Listalla ei ole montaa sotatoimimaata.

Tulijavirta kiihtyy aina loppukesää kohti. Joitakin selviä hyppäyksiä kolmen vuoden aikajanalla näkyy:

 

Kuvakaappaus 2017-05-09 16-33-31

 

Selvästi voimme kuitenkin havaita, että meriyrittäjiä on tällä hetkellä suurinpiirtein samaa tahtia kuin aiempina vuosina muutaman vuoden aikajanalla.

Lähde: UNCHR

 

 

Advertisements

14 thoughts on “Välimeren yli riittää tulijoita- vuoden alusta Italiaan 44 070 sotapakolaista

 1. Nuila moniosaajilla on taatusti matkustusasiakirjat kunnossa ja työpaikka valmiina heti kun sandaalin nokka osuu euroopan mantereelle.
  Mitenkähän olis jos jonku lastin käännyttäis takaisin afriikkaan mistä on veneeseen nousseetki .Menisköhän siitä eurooppan talous ihan sekasi.
  Kohta joka paikka täynä nuita läpsyttelijöitä ?????????????????????????????????????????????????????????????

 2. En tiedä, onko vanholliselle uskonnolle ja holtittomalle lisääntymiselle mitään tehtävissä, mutta länsimaisten yhteiskuntien upottaminen samaan suohon ei liene ongelman ratkaisu.

 3. Italiassa he vain häviävät. 2.67% tulijoista haki turvapaikkaa Italiasta vuonna 2016. Semmosia hädänalaisia sieltä pelastetaan euroopan vitsaukseksi. Meritaksipalveluille ei mahdeta mitään kun ei haluta. Rikkautta ja voimavaraa jaetaan kiintiöpakoloisina pitkin EU-jäsenmaita muutamaa poikkeusta ja vastaanlaittajaa lukuunottamatta. ( Suomi sai kaipaamansa kehut kiltteydestään ) Mutta miksi tätä toimintaa kutsutaan taakanjaoksi ? Rikkautta ja voimavaraa ei sitten tulekaan vaan taakkaa.

  1. Italian mafiakin on mukana noissa salakuljetusbisneksissä – se kun on tuottoisaa ja varsin riskitöntä, kun voi vedota ns. humanitaarisuuteenkin…
   – Suomeenkin tuodaan Italiasta näiden EU-siirtokiintiöiden kautta eritoten eritrealaisia…
   – ja Eritrea taitaa muuten olla Italian vanha siirtomaakin? – muutoinkin tämä siirtomaatausta on ruokkinut ja luonut tietynsuuntaista tulijavirtaa jo vuosikymmenien ajan…

   Italia, Espanja, Kreikka jne. – jopa tarvitsevat laittomia siirtolaisia maatalouteensa ja jokainen espanjalainen tomaatti, joka Suomessakin myydään – on takuuvarmasti laittomia käyttämällä tuotettu…
   – sitten vain tuotantosesongin jälkeen lykkäävät laittomat esim. Saksaan meneviin juniin ns. palkaksi eli eivät välttämättä edes maksa mitään, joten hinnat pysyvät halpoina…

   Etelä-Euroopan maat eivät maksa oleskeluluvankaan saaneille turviksille yhtään mitään – toisin kuin esim. Suomi…

  1. Valitettavasti niin surkeaa aluetta, että niiden hiekkakaan ei kelpaa mihinkään. Liian hienorakeista esim. betoniin.

 4. Islamilainen valloitus meneillään – sillä nuo mustan Afrikan maatkin ovat hyvin muslimipitoisia nykyisin…

  1. Juu. Tsekkasin että listan maista vain Ghanassa ja Kamerunissa muslimien osuus on reilusti alle puolet. Näemmä juuri islamilaisissa maissa ei haluta ottaa vastuuta omasta elämästään vaan haetaan elinikäistä elatusta eurooppalaisten piikkiin.

 5. Hetki vaan ja neekeri on Torniossa kertomassa, kuinka häntä vainotaan albiinona Tanzaniassa, vaikka onkin Kamerunista kotoisin. Mikki Hiiri merihädässä ja passi.. no, Bosporinsalmessahan se.

  Nyt hommaan itselleni pikimustan naisen. Ai, ei onnistu, koska tulee taas ”naisia ja lapsia”. Että pitikin sattua ja vieläpä etukäteen. Pitäisiköhän ryhtyä ennustajaksi?

 6. Erästä aikansa legendaa lainaten…
  ”We have to find out final solution with them so fast than be possible.”

 7. Tulijavirrat ovat seurausta lässyn lässyn humanismista yhdistettynä selkärangattomaan otukseen. Maailma nyt vaan on kovempi ja raadollisempi paikka kuin yliopiston kampus. Pahasta darrasta kyllä selviää, muttei barbaarien päästämisestä Eurooppaan. Ei ainakaan ilman hirvittäviä toimenpiteitä.

 8. Ei maailmasta loiset ja sandaalit lopu eikä varsinkaan tänne rahtaamalla.

 9. Se on kuulkaas niin että maapallon lämpeneminen, tautiepidemiat, tsunamit ja muut uhat eivät ole mitään verrattuna planeetan kovimpaan uhkiin: dokaaminen ja paneminen! Näistä kahdesta kaameudesta kärsii nyt sadat miljoonat nuoret miehet ja sen vuoksi heitä VAINOTAAN ja he joutuvat pakenemaan maihin jossa saavat dokaa ja panee. Kuka tai mikä heitä vainoaa, se ei ole ihan selvillä mutta ihan varmana joku tosi vaarallinen!! Avatkaa pullonne ja pimppinne, nyt tulee rokkijengiä taas!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.