Malmössa poltettu yli 300 autoa kuluvan vuoden aikana

13

fK84PUSLFz2b6cScta00t90xg_o

 

Malmössä on palanut kuluneen vuoden aikana, eli reilussa neljässä kuukaudessa yhteensä yli 300 autoa. Vähintään 400-500 autoa on saanut palojen yhteydessä erilaisia savu- ja nokivahinkoja.

Neljä suurinta paloa ovat 14. huhtikuuta autotallipalo, jossa paloi ainakin 35 autoa ja 100-150 autoa sai savuvahinkoja, 15. huhtikuuta autotallipalo, jossa 25-30 autoa paloi poroksi, 17. huhtikuuta autotallipalo, jossa 3-5 autoa poroksi ja 100 autoa savuvahinkoon ja 3. toukokuuta autotallipalo, jossa 10 autoa porohommiin ja 100 savustukseen.

Nyt ovat vakuutusyhtiöt ärähtäneet kiinteistöjen omistajille, että suuriin autotalleihin pitää panostaa kulunvalvontaan ja muihin erilaisiin ennaltaehkäiseviin tekijöihin. Vakuutusyhtiöiden mielestä turvallisuutta pitää parantaa. Yksin Länsförsäkring Skåne on joutunut kolmen autotallipalon osalta 150:n auton maksumieheksi arvoltaan 2,7 miljoonaa kruunua.

Malmön poliisin murhapoltto-osaston mukaan paloja on vaikea tutkia. Palopaikoilta ei ole kuin harvoin valvontakamerakuvaa ja yleensä nekin ovat huonoa kuvanlaatua. Poliisi ei ole yllämainittujen palojen tiimoilta ottanut ketään kiinni.

 

Advertisements

10 thoughts on “Malmössa poltettu yli 300 autoa kuluvan vuoden aikana

 1. Monikulttuurisuuden sivukustannuksia, nyt jokainen taloyhtiö pääsee sijoittamaan turvallisuusyritysten valvontapalveluihin.
  Kustannukset lienevät satojen miljoonien tasolla, eihän 2.7 miljoonalla kruunulla saa korjattua juuri mitään, ehkä yhden kärähtäneen tallin tai uusittua kymmenkunta autoa. Tosin tuohan oli vain yhden vakuutusyhtiön osuus.

  1. Niinpä.
   Hoidetaan oireita periaatteella ”tårta på tårta”. Ja artisti maksaa, ei sytyttelijä.
   Varsinaiseen syyhyn ja sen ennalta ehkäisyyn ei tietenkään ole tarvis (!) puuttua …

 2. Eikö tuon enempää ole autoja grillattu ? Uusruotsalaisten taisteluväsymystä pitäisi piristää jollain palkinnolla. Esim. jos polttaa todistettavasti 100 autoa saa itse uuden ison Volvon tai valinnaisesti Scanian. Asia pitäisi hoitaa kuntoon mitä kiireimmin jo kansantalouden kannalta. Uuden auton hankinta palaneen tilalle ja huippukallis vakuutus lisäävät talouden kierroksia ja Ruotsi hyötyy hallitsemattomasta maahanmuutosta entistä enemmän. Suomessa tästä pitäisi ottaa oppia ja hyödyntää täälläolevien uussuomalaisten kyvyt mutta olemme hölmölä ja pottunokkainen junttila.

  1. Ne olivat vain Malmön luvut, eivät koko maan. Pitäisikin järjestää kilpailu siitä kuka polttaa eniten: Malmö, Göteborg tai Tukholma? Kansalaiset voisivat osallistua vedonlyöntiin. Palkintona viikonloppu parhaan polttajan kanssa valinnanvaraisessa NoGo-zonessa, kymmenen kanisteria bensaa ja vapaat huumeet.

 3. Tuota kun miettii hetken niin ymmärtää (tajuaa), että miten Suomen poliisi tulee puuttumaan tähän ongelmaan kun autot alkavat palaa meidänkin lähiöissä.

  EI MITENKÄÄN!!!!!

 4. Verrattain heikolla prosentillahan noita on selvitetty, jos ainuttakaan ei ole saatu kiinni. Mutta kun ensimäinen polttaja napataan, saadaan tilastoihin sellainen piikki,, että jonkinmoinen bonus laukeaa koko poliisikunnalle.

 5. Ja sesonki ei likimainkaan vielä alkanut. Kun aletaan oikein nautiskelemaan juhannustunnelmissa, tuon verran menee illassa!

 6. Niin vaikka poliisille ilmoitettaisiin etukäteen missä palaa ensiyönä ,niin tuskin saisivat kiinni ketään..

 7. Yx pikkujuttu Paavolle, tai nyttemmin PT-medialle. Laittaisitko linkit uutisiin, koska näitä on ikävä levittää muualle ilman asiallisia linkkejä! Kiitos.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.