Sotapakolaiset lakkoon Falkenbergissä: ”Emme halua muuttaa linnasta pois!”

13
eeaec138-5acd-4681-855a-0136ae7df839
Mohammad, Imran ja Fatima protestoivat muuttoaikeita vastaan. ”Linna on aina linna.”

 

Falkenbergissä Liagårdenin linnassa asuvat sotapakolaiset ovat menneet lakkoon ja laittaneet pystyyn nimienkeräysprotestin. Maahanmuuttovirasto aikoo nimittäin lakkauttaa vanhassa linnassa pidettävän vastaanottokeskuksen ja siirtää sotapakolaiset toisiin asumuksiin. Tämä taas ei käy sotaa, vainoa ja kidutusta paenneille. Lakkopäällikkö Fatima Hujaj kertoo:

– Keräämme nimiä, että meidän ei tarvitsisi muuttaa täältä. Lapset käyvät koulua ja ihmiset viihtyvät. Olemme yksinkertaisesti juurtuneet tänne emmekä halua muuttaa.

Muuan sotaa, vainoa ja kidutusta paennut Imran komppaa:

– Olisi huonoa integraatiota pakkomuutattaa meidät. Moni joutuisi lopettamaan työnsä ja muuttamaan jonnekin, jossa ei tunne ketään. Ihmisten elämä käännettäisiin taas ylösalaisin.

 

php7Wnu9d19772

 

Liagårdenin asukkaat ovat vihaisia, sillä monet ovat muuttaneet Ruotsissa olonsa aikana useaan otteeseen. Heidän mielestään Ruotsin yksinkertaisesti kotouttaa heidät huonosti, jatkuvat muuttaminen stressaa. Protestoinnissa on tietty jotain perääkin, sillä monet ihmiset ahdistuvat jatkuvasta muuttamisesta. Tavallinen ihmien haluaa asettua aloilleen, ja sellaiseen kartano-linna sopii hyvin. Ali kertoo:

– Lapset voivat huonosti jatkuvasta muutosta, meille aikuisille se ei ole niin markan päälle, mutta lapset!

 

https://unvis.it/sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6692011

Advertisements

24 thoughts on “Sotapakolaiset lakkoon Falkenbergissä: ”Emme halua muuttaa linnasta pois!”

 1. Voi voi, eihän kunniavieraita voi linnastaan karkoittaa, sellainen olisi hirvittävä loukkaus heidän arvolleen koska jo heidän oikeauskoisuutensa takaa heille korkeammantason kohtelun. Ruotsin viranomaisten ja kansan pitäisi hävetä silmät päästään aikoessaan alentaa kunniavieraat tavallisen ruotsalaisen tasolle elämään jossain persoonattomassa kerrostalokuutiossa. Sellainen ei käy eikä vetele. Linna se olla pitää ja Tukholman kuninkaanlinnakin on aliasutettu. Kalle ulos ja Ahmatti sisään lapsineen.

  1. Tottakai kun nuo matut kuvittelevat olevansa PEDUIINIEN KEISAREITA vaikka nyt ollaanki muitten elätettävänä vieraassa maassa.
   Kyllä se niin on, että linnat pitää niiden asuntoina olla.

   Muistanpa vaan kun itse tulin työnperässä Ruotsiin vuosikymmeniä sitten,eipä tullut mieleenikään vaatia mitään vaan joku nurkka löytyi asuttvaksi alivuokralaisena.

   Nämä uusruotsalaiset osaavat vaatia ja jos ei kiireesti suostuta heidän vaatimuksiinsa ryminä alkaa ja autoja palaa.

   1. juu kuule erohan onkin siinä,että sinä menit sinne töihin ja toiset tulevat elätettäväksi sinne

 2. Kotini on linnani, pakoloisellekin.

  Sääli että ruotsinmaalta löytyy niin vähän näitä hienoja vanhoja linnoja.
  Ruotsin hallituksen kannattaisi ostaa kaikki joutavat eurooppalaiset vanhat linnat ja siirrättää ne Ruotsiin geelitukkaelukoiden asutettavaksi.

  Ovat sen aasintuntijoille velkaa.

 3. Ruotsin uusaatelisto syystäkin näreissään, kun saavutetut edut uhattuina. Eihän vastaavaa elintasoa tai ympäristöä tahdo saada rahallakaan. Jos tulee häätö, ei auta kuin kivittää ikkunat sisään.

 4. Pakoloisia ei olisi pitänyt alun perinkään majoittaa noin hulppeasti. Ruotsalaiset ovat menettäneet järkensä mukana maansa kalifaatiksi.

  1. Linnanherra on varmaankin tasapainottanut talouttaan väliaikaisesti veronmaksajien kustannuksella. Linna ei ole vielä palanut ja talouskin taas paremmalla tolalla. On hyvä aika purkaa vuokrasopimus.

 5. Linnoissa kreivien häät vietetää – on morsiamell’ huivitettu pää

  Siellä viihdyn suo viini ja shamppanja vaan, (halal -alkoholittomat versiot!)

  sydän kylmä voi olla kuin jää.

 6. Aika vaatimatonta…
  – kuinka ruotsalaiset kehtaavat tarjota noin huonoja puitteita ja vielä huonompaanko pitäisi muka mennä?!

 7. Ehdotan, että Suomi muuttaa Presidentinlinnan ja Kultarannan välittömästi vastaanottokodeiksi. Emme saa jäädä Ruotsille toiseksi tässä kilpajuoksussa pohjalle !!

  1. Joo,kultarannassa on kyllä Saulille ja rouvalle tilaa. Presitentin linnasta on tehtävä vastaanottokeskus on sieltä vielä tulijoita afriikasta asukkaiksi. Kumma että vihervasemmistossa ei viellä tuota ole huomattu.

 8. Ruotsissa nimenomaan on vanhoja, hienoja linnoja, mm Skånessa, mutta ne ovat asutettuja. No, asukit ulos ja kemut sisälle! Usein linnoihin kuuluu peltomaata ynnä muuta mutta niitä ei kemun tietenkään tarvitse hoitaa. Voi antaa entisen omistajan torppariksi/mäkitupalaiseksi/maaorjaksi. Hän hoitakoon pellot, palkatta. Korkeintaan vähän kaurapuuroo…

 9. Jokaiselle kehitysmaalaiselle pitää antaa oma linna. Ei ole kiva jakaa jonkun muun kanssa.

 10. ”Joko saamme jäädä ikiajoiksi ilmaiseksi tai sitten poltamme koko paskan!!!”

 11. Eikö Ruotsissa noin 40-50 vuoden jälkeen ole opittu tuntemaan keharin luonnetta? Vai onko se niin että nimenomaan on ja sen mukaan junaillaan?

 12. Ei KUNINKAITA noin vaan syrjäytetä! Helvetti noi on hulluja. Matun paikka Pohjolassa on paskimmat ghetot, sossujonot ja muslimipizzojen vääntäminen. Alemman rodun arvoisesti! Kyllä rakkikin suuttuu jos ensin annetaan sisäfilettä ja nukkumapaikka patterin vieressä isossa pehmeässä jenkkisängyssä pari vuotta ja sitten pitäisi yhtäkkiä syödä koiranruokaa ja nukkua lattialla. Rakki puree. Niin puree muslimikin. Kyl ne oppii, ellei opi niin lääkärillä on piikki niin loppuu se kitinä.

 13. Kivaa olisi lähteä tutun/puolitutun suomalaisporukan kanssa Ruotsiin johonkin kylpylään asumaan, linna on varmaan aika kalsea paikka? All inclusive, vai mikä se semmoinen paketti on, ettei tarvitse itse huolehtia mistään?

 14. Toisaalta: asuuhan Ruotsin suurin sossurahahuijariperhe, Bernadotte, linnassa myöskin. Kaikki linnaan vaan!

 15. Hitto toi adidas metrosexual-homo on naurettava ilmestys, 30% koko habituksesta on sen pää. Ei tätä nauruu voi lopettaa, linnan pääherra Ali Mohammed Adidas vaatii teiltä juttuja!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.