Syyrilaiset nyt Ruotsin suurin vähemmistöryhmä

13

IMG_20170514_002105

 

Ruotsalaisilla on tänään aihetta juhlaan. Nimittäin näihin päiviin asti suomalaiset ovat olleet Ruotsin suurin vähemmistöryhmä. Esimerkiksi vuonna 2000 suomalaisia oli vajaa 200 000 henkeä. Määrä on laskenut 153 000 suomalaiseen.

Syyrialaisten määrä on taas 158 000 henkeä. Aiemmin syyrialaisten määrä on ollut suurta lähinnä joissakin kaupungeissa, kuten Södertäljessä. Vuodesta 2011 alkaen heitä on kuitenkin virrannut Ruotsiin ilmaisen ylläpidon piiriin yli satatuhatta henkeä. Esimerkiksi viime vuonna Ruotsiin tuli 50 000 syyrialaista.

Suomalaiset ovat tulevaisuuden sukupuuttoon Ruotsissa kuoleva vähemmistö, sillä yhä harvempi suomalainen muuttaa enää Ruotsiin ja ne, jotka ovat muuttaneet suuren työmaahanmuuton vuosina 80-luvulle asti, ovat jo ikäihmisiä.

Arabeissa on Ruotsin tulevaisuus, kun irakilaisiakin on maassa noin 130 000 henkeä. Tosiasiassa arabien määrä on moninkertainen, sillä lukuihin eivät sisälly turvapaikanhakijat.

Advertisements

12 thoughts on “Syyrilaiset nyt Ruotsin suurin vähemmistöryhmä

 1. Sääli Ruotsille kun eivät älynneet haalia syyrialaisia jo 60- luvulta lähtien kuten suomalaisia, syyrialaiset kun ovat niin tunnettuja äärettömän kovina työmiehinä. hehe. NOT.

 2. Onnittelut niille suomalaisille- sekä eläville että kuolleille- jotka ovat päässeet pois näkemästä Ruotsin alennustilaa.

 3. Todella kylmääviä lukuja. Umpihullua. Luonnon vastaista. Mielipuolista. Peruuttamatonta.

 4. Suomalaiset tekivät paljon työtä valloittaakseen Ruotsin -eivät näemmä lopullisesti onnistuneet. Viisaat arabit vasta ymmärsivät, ettei siirtolaisuuteen mitään työvelvoitetta pidä sisällyttää. Ja nyt miehitys etenee niin ettei kasvukäppyrät tahdo perässä pysyä.

 5. Myös Malmön osalta muuttoliike 2016 oli hivenen erikoinen: englantilaiset, tanskalaiset ja suomalaiset vähenivät, afgaanien, syyrialaisten, irakilaisten, eritrealaisten ja somalien osuus kasvoi – tällä varmasti Malmön taloudellinen (elää pääosin valtion sosiaaliavula) ja sosiaalinen (murha joka kuukausi,jo 2016 sekä 300-400 autonpolttoa jo tänä vuonna) paranevat..

 6. Tarkoittaako viimeinen virke todella että maassa oleskelevien syyrialaisten ja irakilaisten määrä vähintään tuplaantuu, kun vireillä olevat turvapaikkahakemukset lasketaan mukaan? Kuulostaisi paremmalta että arabien määrä moninkertaistuu, kun lasketaan kaikki Lähi-idässä/Pohjois-Afrikassa syntyneet.

 7. Onkohan kansanmurha rikos, jos sen tekee itse? Ei kai, mutta varmaan tahdonvastaisen hoidon paikka kuitenkin?

 8. Ruotsista häipyvät pikkuhiljaa ulos kaikki normaalit ihmiset sitä mukaa kun öykkäriparasiittikalifaatti-kamelikuskeja lappaa sisään. Ja mitä tekee hallitus? Ei yhtään mitään. Olisi mukava olla kärpäsenä katossa ja kuulla mitä he keskenään oikein suputtavat kun media ei ole paikalla.

 9. Muistakaa katsoa "Partiledardebatten" tänään klo 20 COSin aikaa sanoo:

  Nimenkin voi sitten muuttaa vaikka COS’iksi eli Caliphate Of Sweden.

 10. Jani Toivolan retwiittaus:

  ”Afroeurooppalaisen #kulttuuri:n & identiteetin #konferenssi kesällä @UniTampere.
  Suomen keynote-puhuja @janitoivola. ”

  ”Afroeuropeans: Black Cultures and Identities in Europe
  Sixth biennial network conference

  University of Tampere, Finland, 6 – 8 July 2017

  African European Studies and Black European Studies explore social spaces and cultural practices that are characterised by a series of contemporary and historical overlaps between Africa, the African diasporas, and Europe.

  The sixth biennial network conference, organised by the University of Tampere and the international Afroeuropeans – Black Cultures and Identities in Europe research network, aims to contribute to the existing scholarship in Europe with a view to establish it more firmly in its several disciplinary locations.

  The general theme of the Afroeuropeans 2017 conference is African diaspora and European cultural heritage. We encourage submissions exploring the topics below as well as proposals on other topics related to African/Black European communities and cultures.”

  http://www.uta.fi/yky/en/6thafroeuropeans/index.html

  Juneshan voisi mennä tuonne, jos ja kun hänessä on marokkolaista eli pohjoisafrikkalaista sukujuurta?
  – vai syrjitäänkö tuossa vaaleampia afrikkalaisia? Kaikki Etelä-Afrikan valkoisetkin?
  Ulossulkevaa afrikkalaisuutta siinä mielessä. Ja ketkä sitten ovat tarpeeksi ”black”?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.