Irakilaisten piirakkabisneksestä ei tullutkaan uutta kaarnalaivaa

13

Kuvakaappaus 2017-05-16 15-26-49

 

Moni muistaa Kuopioon asettautuneiden sotapakolaisten Ahmedin ja Mehdin tapauksen. Kuopiolainen Jukka Antikainen otti syksyllä 2016 kotiinsa maskotiksi kaksi irakilaista miestä. Ahmed ja Mehdi kotoutuivat Antikaisen kotiin siinä määrin hyvin, että aloittivat piirakkabisneksen.

Sotapakolaiset nimittäin oppivat leipomaan piirakoita ja niistä piti tulla uusi kaarnalaivabisnes. Miehet leipoivat piirakoitaan Kuopion helluntaiseurakunnan tiloissa. Bisnekselle perustettiin ihan oma yrityskin. Joskin suomalaisten bulvaanien toimesta. Piirakat saivat jonkinlaista suosiota alkutuimaan. Niitä jaettiin myytäväksi paikallisiin kauppoihin, josta muut hyväntekeväisyydessä mukana olleet sitten ostelivat maskottiensa piirakoita.

Irakilaisten into piirakanleipomiseen kerrotaan loppuneen kuitenkin jo talvella. Piirakkabisnes jaksoi kiinnostaa sotapakolaisia muutaman viikon. Syynä lopettamiseen kerrotaan olleen ”henkilökohtaiset syyt”. Mm. toisen Irakissa asuvat sukulaiset eivät hyväksyneet miehen piirakkabisnestä. Millaistahan piirakkabisnestä sotapakolaiset ovat oikeastaan tehneet kolmen miehen voimin, jotta siitä pitää ihan Irakissa asti suuttua?

Yhtä kaikki, pohditaanpa hiukan piirakkabisnestä ja sen typeryyttä. Sotapakolaiset eivät tehneet asian eteen itse mitään, vaan kaikki toimi lahjoituksilla tai suomalaisten kotouttajien toimesta. Antikainen kirjoittaa joulukuussa Facebookissa pitkän litanian piirakkabisneksen mahdollistajista:

 

Kuvakaappaus 2017-05-16 15-10-54

 

Irakilaiset eivät siis tosiasiassa olisi itse saaneet aikaiseksi mitään omin avuin. Koko hommasta tehtiin kotouttajien omien hyvyysmotiivien leikkikenttä, jossa kahta aikuista miestä paijattiin kuin kultakimpaletta. Piirakkafirman nimelliset omistajat olivat suomalaisia, mainostaminen oli ilmaista, raaka-aineet olivat puoli-ilmaisia, jakelu oli ilmaista ja ennenkaikkea koko öyhötyksen perusajatus oli mikä oli. Miehet leipovat piirakoitaan helluntaiseurakunnan tiloissa. Sotapakolaisten piirakkafirma siis polki kaikkia normaalin yritystoiminnan perusperiaatteita.

Rasmuksessa tapausta hehkutettiin kotoutumisen malliesimerkkinä. No, jälkeenpäin selvisikin, että piirakkabisnes ei tosiasiassa kiinnostanut irakilaisia, he lähtivät vain hetkeksi mukaan suomalaisten öyhöttäjien leikkiin.

Öyhötystä jaksaa hetken, mutta ei loputtomiin. Varsinkaan kun muut alkavat ottamaan sen tosissaan.

Advertisements

28 thoughts on “Irakilaisten piirakkabisneksestä ei tullutkaan uutta kaarnalaivaa

 1. Tuolla öyhöttämisellä on valtava työllistävä vaikutus. Jos kahta matua auttaa sata suomalaista niin, 35 000:tta auttaa 1.750 miljoonaa suomalaista. Suomi nousuun!

 2. Oikeastaan siitä taisi tulla juurikin nimenomaan se vitun kaarnalaiva.Aivan samaa paskaa ja aivan sama lopputulos siinäkin tulee tapahtumaan.

 3. Ev. lut. kirkon lisäksi siis helluntaikirkko tulee nähdä jatkossa vihollisena joka toimii yhteistyössä miehittäjän kanssa. Täytyy pitää mielessä.

   1. ^ No, otappa seuraavassa hartaudessa kännykällä talteen tuo kielilläpuhuminen. Tekstitä käännös suomen kielelle ja laita tänne linkki kun saat kokonaisuuden youtube’een.

    -Kiinnostaa nimenomaan tuon kielen ”käännösteksti” … harvinaista herkkua toistaiseksi.

  1. Vapaissa suunnissa on mukana myös huomattavan paljon aivan aitojakin ex-muslimeja, jotka taistelevat islamia vastaan. Muutoinkin jokainen kristitty tajuaa kyllä luonnostaan islaminkin vaaran. Joten ei pidä leimata kaikkia – toki yksittäisiä hörhöjä löytää aivan joka puolelta!
   Kristinusko on monessa tapauksessa paras vastalääke islamille – vaikka soisinkin sen leviämisen tapahtuvan muslimimaissa, joissa sitä kyllä todella tapahtuukin, esim. Iran on tästä hyvä esimerkki.

   1. Uskolla voi olla, mutta ei sekopääjohdolla. Siis kirkon ja koko maan sekopääjohdolla.

  2. Kyllä. Lisäksi saimme hyvän listan firmoista ja ihmisistä joita ”muistamme lämmöllä” kun näitä sotkuja TODENTEOLLA aletaan selvittämään.

   -Kiitos siitä-👉

 4. Kuka kertoisi, mitä YLEn uutisoimalla koodarikoulutukselle Oulussa tapahtui.

  Koodareista kuulemma on pulaa…

  Syvä radiohiljaisuus ollut kaikilla asiasta

 5. Jos vielä kuulemme Bagdadin piirakkamafiasta, tiedämme kutka taustalla häärivät

 6. Entäpä jos irakilaisten piirakanmyynti tajuttiin väärin?!

  Suvakitkin varmaan suuttuivat, kun kuulivat, että markkinoille on tullut myös maksullisia piirakoita heidän jakamansa ilmaisen piirakan lisäksi… 😉
  – ilmaista piirakkaa kaikille irakilaisille – niin sen olla pitää, ajattelee suvakki kuitenkin…

 7. Harmi sinänsä, ettei piirakkabisnes jatku – tarjosihan se kebabin tilalle vaihteluakin…

  Itse asiassa ruoka-ala onkin ainoa, mikä voisi ollakin joidenkin vahvuus – jos se on jotain muutakin kuin kebabia ja takana on ihan aitoa osaamista ja innostusta…
  – Suomessa eivät oikeat ravintolat taida kuitenkaan juuri kannattaakaan…

 8. Mites muut paikalliset leipurit, varmaan kiittävät ja kumartavat kun kommarit yrittää kaikin keinoin pönkittää kilpailijoita markkinoille

  1. Tietenkin.Se on ihanaa ja valtava rikkaus.Kaikki muut mielipiteethän olisivat nykyään rasistinen viharikos.

 9. Voi jumalauta mitä hössäystä kahden simppelin jätkän taikinan pyörityksestä! Siellä varmasti nää kaks leipuria kuvitteli et kuukausipalkka on heti 8000€/lätty ja eikun ostoksille ja vispaamaan pitkin maailmaa. Kuka helvetti sitä jaksaa piirakoita pyöritellä Suomessa, aamuyöstä alkaen kuin suomalainen? Ja misk pitää maksaa kaikenlaisia maksuja firmasta ja miks loppu Kelaraha…Eikö nuo perkeleen sinisilmöiset juntit tajua aidostioikeesti että silmään kustaan ja kovaa?

  1. Ei tajuu -ja ne harvat jotka tajuaa ei uskalla sanoa mitään. Syynä lienee tälläkinkertaa
   se koko Suomen hiljaiseksi laittanut asuntolaina…

 10. Ihan kannustettavaa toimintaa opettaa työntekoa ja pienyrittäjyyttä jo lapsille. Joku mehukioski kadun varteen, aikuisen valvonnassa tietenkin. Oppii katsos, ettei raha tule tyhjästä.

  Tässä nyt on käynyt niin, että ilman lasten vanhempien lupaa on ryhdytty puuhastelemaan. Ajatus varmasti puhdas ja hyvä, mutta kyllä minäkin huolestuisin, jos lapseni kyyhöttäisi ulkomailla ihan ypöyksin ja joku vieras setä tulisi houkuttelemaan häntä johonkin, mistä en mitään tiedä. Hälytyskellot soisivat ja kovaa, joku peto saattaa olla kyseessä. Ainakin näillä lapsilla oli vastuuntuntoisia sukulaisia, onneksi.

  Ei lapsilla ole keskittymiskykyä yleensä jatkaa ”yritystoimintaa” montaa päivää, kun pahin innostut laantuu. Siksi eivät nyt loppuikäänsä leivokaan herkkujaan. Itsekin meinasin ryhtyä poliisiksi, mutta tulikin rikollinen.

 11. Piti tulle piirakanleipojia ja koodareita…mutta tulikin laittomia perseen myyjiä… nooh, moniosaamista tuokin.

 12. Naurettavinta on toi laittomien paperittomien ”kylä” kun partalapset kirjoittelee etteivät luovuta ja taistelevat eteenpäin. Kiva se on notkua tuolla kun suvakit kantaa niska vääränä safkaa ja jos jotaki tarvii lisää, niin laittavat viestiä RHC:n sivulle niin homma toimii. Taitaa leirissäkin piirakka vinkua !

 13. Pojat pettyivät kun kyseessä ei ollutkaan ripsipiirakoitten ”leipominen” niinkuin he luulivat.

 14. Ei kovin myyvän näköisiä tuotteita nuo piirakat. Kumma että aikuiset ihmiset lähtevät moiseen lapselliseen hössötykseen mukaan.

 15. Menepä työkkäriin sanomaan että aion perustaa piirakka-yrityksen sillä olen hyvä leipomaan ja olen aina jatellut että olisi kiva tehdä työtä jota osaa, mitä tarvitsen/saan päästäkseni alkuun? ”Noh kuules, ensin saat KARENSSIA. Ja ellet sen jälkeen mene kuntasi suojatyöpajaan virkkaamaan lapasia 6 tuntia päivässä, josta saat korvauksen 7e per päivä, niin saat lisää KARENSSIA!”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.