Vokin henkikökunta yritti sensuroida Kokemäkeläinen-lehden toimittajan tekemää videota vokista

0

jakamisen-paikka-ry

 

Kokemäkeläinen– paikallislehden toimittaja Tuomas Kuhalainen kävi tutustumassa Kokemäen vastaanottokeskuksessa pidettävään kahvila-parturiin. Vokissa pidetään ”Bazaari”- nimistä kahvila-parturi-ruokalaa, jossa esimerkiksi ruoka-annos juomineen ja leipineen maksaa 5 euroa.

Lisäksi sotapakolaiset tekevät parturointihommia. Kotiparturin saa reilulla kympillä. Parturin lisäksi muslimimiehet tekevät ”kauneudenhoitopalveleluja”. Tosin se ei selvinnyt kuuluuko manikyyrien teko kolmansista maista tulleiden miesten repertuaariin. Erilaiset pihanhoitotyöt maksavat 10 euroa/ tunti.

Hyvää kotouttamista?

Ei, hintojen polkemista. Normaali miesten parturi maksaa noin 18-22 euroa, lounas kokemäkeläisissä lounaspaikoissa noin 8-10 euroa ja kukaan pihatöitä tekevä puutarhuri tai kiinteistötyöntekijä ei laskuta 10:ntä euroa tunnilta vaan työn hinta on vähintään 20-25 euroa + alv 24%. Näin ollen vastaanottokeskuksen toiminta on pelkkää hintojen polkemista, jollaisiin normaalilla yrittäjällä ei ole varaa.

Kokemäkeläisen mukaan monet kuntalaiset ovat huolissaan juuri tällaisestä hintojen polkemisesta ja vääristymisestä.

On mielenkiintoista, että kahvila-parturi on saanut 40 000 euroa Leader-tukea, joka on myönnetty Jakamisen Paikka ry- nimiselle yhdistykselle, joka on puuhapetterinä sotapakolaisille tarjottavan puuhastelun takana. Kuhalainen yritti kysellä rahoitukseen liittyviä asioita, mutta haastattelussa esiintyvällä vastaanottokeskuksen työntekijällä ei ollut ”lupaa” vastata rahoituksiin koskeviin asioihin.

Oheinen filmi on kuvattu vastaanottokeskuksessa paikanpäällä. Se on katsomisen arvoinen. Filmin lopussa vastaanottokeskuksen työntekijät vaativat filmin tarkistamista, eli ennakkosensuuria, jos filmillä on jotain ”mitä ei haluta julkaistavaksi”. Kuhalainen ei kuitenkaan suostunut filmin sensurointiin.

 

 

 

37 thoughts on “Vokin henkikökunta yritti sensuroida Kokemäkeläinen-lehden toimittajan tekemää videota vokista

 1. Noista kahdesta puuhastelijasta näki (ja kuuli) samantien että kunnon kusetusta, koko rahalla.
  Helppo raha alkaa houkuttamaan nykyään jo kaikki, halutaan hyötyä matu-busineksesta (nyt on piikki auki), ja tuollaisia vähä-älyisiä tolloja tulee markkinoille … ja tietinkin halutaan sensuuri päälle ettei maine mene, saahan SPR:kin, ja muut matu-kusettajat nauttia valtakunnan sensuurista, mikseivät siis hekin, näin unelmoidaan.

  Todellisuudessa nuo kaksi vähä-älyistä halusivat ilmaista mainosta nakkikioskilleen ja pitää kusetus-kuvionsa kaikilta salassa …. eipä onnistunut, eikä tule onnistumaan, nämä saadaan helposti selville.

  1. Kohdassa 6:54 mainitaan Pihlajalinna jota saa pörssistä päivän hintaan 17,85/ osake, osinkotuotto on vielä vaatimaton 0,15 euroa osakkeelta, mutta parempi kuin SPR:n tarjoama nollatuotto sijoitukselle 🙂
   Ajatelkaas mitkä mahdollisuudet tahkota pätäkkää tekemättä mitään jos ja kun uutta tulijaa pukkaa taas kesällä sankoin joukoin.
   Nyt on siis TUHANNEN TAALAN paikka liittyä ’me tienataan tällä’ porukkaan!

   http://www.pihlajalinna.com/fi/Ajankohtaista?p_yhdaokin=4#yhdaokin (5.10.15 päivätty uutinen.)
   http://www.kokemaenjokilaakso.fi/2015/10/13/pihlajalinnan-kokemaen-vastaanottokeskus-kaynnistynyt-hyvin/

   1. Kummallisen näköinen pikemminkin, kun ikääkään ei oikein pysty arvioimaan…
    – onko tuo nuori vai varhaiskeski-ikäinen?

 2. Todella hyvä seikkaperäinen tiedote missä yleisessä tiedotuksessamme mennään, kiitos tekijälle.

 3. Liikeidea! Menet pienelle paikkakunnalle ”konsultoimaan”, kunta maksaa viulut. Innostat ja valmennat paikalliset ryhtymään pienyrittäjiksi. Kaikenlaista kojua ja koiratrimmausta, kynsienkoristelua ja hammaskorua… Valtiolta hyvät tuet, mutta vain hetkeksi.

  Sitten paikkakunnalle perustetaan VOK, ihan keskeiselle paikalle. Valtio maksaa. VOK alkaa harjoittamaan juurikin näitä samoja askareita, joista paikallisilta on tuet loppuneet ja arki koittanut kovana. Hinta tietysti on minimaalinen, jopa omakustanteinen.

  Paikallinen väestö joutuu ns kuseen. Heillä on firmoistaan velat, asunnoistaan velat ja velalla joutuu maksamaan mahdollisten työntekijöiden palkatkin. Konkurssihan siitä tulee ja Kapitaali myy halpoja asuntoja. Halpoja, koska ei ole ostajia. Paitsi että on, eräs konsulttifirma.

  VOK:n asukkaat ovatkin kotoutuneen valtavan hienosti ja heillä on mahtava motivaatio tehdä kaikenlaista muutamana tuntina viikossa, joten luonnollista on, että heidät myös asutetaan samaan taajamaan. Nythän on sopivasti tyhjiä asuntojakin ja kylä uhkaa autioitua. Hinta on nyt ”kohtuullinen”. Kunta maksaa.

 4. Aikamoista touhua – ja jännä, että mediaankaan ei enää luoteta…

 5. 15 annosta a’ 5€ – kassa 75€/pv. Ja rahaa poltetaan surutta lisää ja lisää, koska eihän järjettömyyskään ilmaista ole

 6. Tästä saa hyvän juomapelin (drinking game). Aina kun kuullaan sanat: Kulttuuri, yhteisöllisyys, kotouminen ym, otetaan viskiä 4 cl huikka, Takaan, että ette pääse selvin päin videon loppuun.

 7. Videon kuvaajalle pojot. Oli siinä parikin niin tympääntyneen näköistä työntekijää etten päästäisi heitä selkäni taakse.

 8. Aika hienoa. Kantiksilta leikataan tuet ja kaikki mahdollinen. Niillä sitten kunnat kustantaa tällaiset bisnekset.
  Jos Suomen kaikki kantikset olisivat fiksuja, he boikotoisivat tuollaisia yrityksiä.
  Mutta aina löytyy niitä älyttömiä, joista on vain niin eksoottista käydä joissain tällaisissa ”pasaareissa” syömässä jotain vahvasti maustettuja kasvis-ym sekoituksia.
  Sehän on ”melekein ku kävis ulukomailla”.
  Ei osaa suomalainen toista suomalaista tukea, eikä vetää yhtä köyttä.

  1. Muslimit pyyhkii paskasormet ääliöille tarjoiltaviin mössihin. On se niin mannermaista ja sitte se vasta onkin ko nuo musut alkaa räjäyttelemään.

   1. Eikö se tuokin laiskansorttinen mehmetti tökkinyt sormillaan kuvaajalle laittamaansa esittelyannosta siellä keittiön puolella? Ja vielä vasemman kätensä sormilla… ilman käsineitä… —– Ahkeran näköisiä ukkoja muutenkin. Kädet taskussa molemmilla lähes koko ajan. Ja kiireesti myös sillä toisella kamera räpsyi videokuvaajaan päin.

 9. Ja kaikki vain siksi että he eivät ole valkoisia suomalaisia. Missä on mun rahat, kun haluan puuhastella vaikka hevoskuiskaajana tai liikennevaloissa tuulilasinpesijänä?

 10. Pojat tekevät mielellään myös brasilialaisen vahauksen eikä siitä tarvitse edes maksaa!

 11. Ei edes sen vertaa käytöstapoja ole turviksilla että pitäisivät suunsa kiinni kun kantis puhuu.

 12. He tulevat myös asiakkaan kotiin! Kuinkahan moni on tilannut arabin partaveitsineen kotikäynnille?

 13. Miten voi olla noin juntti toimittaja? Kyllä kaikkiin hyviin tapoihin kuuluu kysyä lupa jos ihmisiä kuvataan ja videoidaan, oli aihe mikä tahansa. Nyt oli selvästi tarkoituksen hakuinen toimittaja. Toimittajat yleensä kyllä ihan itse ehdottavat että haluatko lukea jutun ennen julkaisua, mutta kokemäellä ei näemmä kohteliaisuus linjaa ole.

 14. Miesten hiustenleikkuu on täällä pk- seudulla monessa paikkaa päälle 30€, joissa olen käynyt. Mutta joo sanattomaksi vetää tämä kansaamme halveksuva puuhastelu. Me maksamme.

 15. Olipa epämiellyttävä tunnelma tuossa videossa. Matut ovat selvästi käärmeissään filmaamisesta ja senhän ymmärtää koska monella heistä on kaikenlaisia luurankoja kaapissa eivätkä halua naamaansa näkyville (useampi identiteetti, väärä nimi jne). On jopa turviksia joiden pärstät ihmiset ovat tunnistaneet: sotarikollisia, leirivahteja, kansanmurjaajia. Useita tapauksia Ruotsissa.

 16. Maksanevatko verojakaan, saati sairasvakuutus- eläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja. Suomalainen olis vastaavassa tilanteessa jo vedetty konkurssiin ja tuomittu kaikista mahdollisista petoksista. Tämän jälkeen olis perään vielä lätkästy tuntuvat verovelat. Jos ei muuta, niin ihan varmuuden vuoksi.

 17. Toivottavasti kokemäkiläiset boikotoivat tota lafkaa. Ihan mielenkiinnon vuoksi kyselen, onkohan noilla kokeilla voimassa olevaa hygieniapassia. Ja jollei, niin mitähän vttua he tekevät keittiössä duunissa, ei meinaan ihan onnistuisi suomalaiselta. Toisille näyttää olevan toiset säännöt….

 18. Ei vittu mitä paskaa noi suvakit tuolla videolla syytivät. Kaivavat vittu ite omaa hautaansa. Paljonko tarvii maksaa, että menee vakavalla naamalla kameran ääreen markkinoimaan 12 euron päänleikuut? Pisteet Kuhalaiselle, joka varmasti voimakkaasta painostuksesta huolimatta uskalsi laittaa totuuden sensuroimattomana julki sekä kiitokset Pt-medialle että jaoit tämän artikkelin koko kansalle.

 19. Kuka hullu menee syömää noitten paskakourien tekemää sössöä ja kuka idiootti antaa niiden leikata tukkansa? Näyttää niillä olevan paikallisia kullin kipeitä akkoja hoidettavana.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.