Etelä-Ruotsissa useita tulipaloja vastaanottokeskuksissa

13

680 (2)

 

Sotapakolaiset ovat ainakin kolmessa eri vastaanottokeskuksessa leikkineet tulitikuilla viime yönä. Suurin palo tapahtui Växjössä, jossa 200:n hengen vastaanottokeskus paloi kivijalkaa myöten poroksi.

Växjön pelastuslaitos sai hälytyksen myöhään yöllä ja saavuttaessa paikalle oli koko puurakennus ilmiliekeissä. Palokunta pelasti sisällä olleet sotaa, vainoa ja kidustusta paenneet miehet turvaan. Rakennus oli vanha puurakennus ja palokunta päätti lopulta antaa rakennuksen palaa maan tasalle. Useat yksiköt pyrkivät lähinnä hillitsemään liekkien leviämistä ympäriinsä. Poliisi tutkii asiaa tuhopolttona, mutta on hyvin varovainen lausunnoissaan.

Palon kerrotaan kuitenkin olleen suurin syttymisaikaan vastaanottokeskuksen keittiön paikkeilla, joten luultavasti tuhopoltto oli vahinkopalo. Falavelit kärähtivät.

Palolaitos sammutteli paloa vielä aamutuimaan, mutta muuten tilanne oli hallinnassa.

 

680
Växjö yöllä…

 

680 (1)
ja aamulla.

 

Yöllä syttyi tulipalo myös Hultsfredissä Målillan vastaanottokeskuksessa. Siellä kolmannen kerroksen aulatiloissa oli sohva sytytetty tuleen. Palo aiheutti voimakasta savua ja ainakin 100 sotapakolaista vietiin evakkoon. Tämäkin palo tutkitaan tuhopolttona. Palo levisi muihinkin aulatilojen huonekaluihin.

Myös Borbyn sotakeskuksessa Österlenissä syttyi palo. Kolmen kylän palokunnat pyyhälsivät paikalle tulentorjuntahommiin. Rakennuksessa oleskeli palohetkellä 17 henkeä ja kaikki evakoitiin turvaan. Palolaitos sai palon nopeasti hallintaan ja sammumaan, joten suurimmat vahingot tulivat savusta ja vedestä.

Advertisements

9 thoughts on “Etelä-Ruotsissa useita tulipaloja vastaanottokeskuksissa

 1. Näistä paloista tuskin kerrotaan PK- mediassa. Jos saisin päättää niin joka iikka pantaisiin bussiin, ovet lukkoon, kuskille ase ja palautus mahdollisimman kauas Euroopasta ja varsinkin Pohjolasta. Uskomattoman typerää jengiä, alittavat roimasti kaikki ”odotukset”.

  1. Niin lämpenee, jos ei muuten niin kiitos jatkuvien tulipalojen. Viikonloppuisin nousevat uussvennien kikkelit pystyyn!

 2. Itämainen tietäjä on hoksannut, että kanikoppi muuttuu palatsiksi, kun sen riittävän monesti polttaa? Rankemman luokan innovaatio jälleen kulttuurivajeen nöyryyttäjiltä.

 3. Ruotsi on rikas maa. Niillä on varaa siihen. Ja rakennustoiminta kukoistaa, samoin vartiointiliikkeet. Kaiken kaikkiaan hyväksi taloudelle. 🙂

 4. Ruotsi on rikas ja rautamalmiakin ylenmäärin. Pellistäkö vastaanottokeskukset pitäisi rakentaa, etteivät alvariinsa kärähtäisi ?Toisaalta näin katsojan kannalta tietysti kuvat liekehtivistä vokeista tuovat vaihtelua jo vähän kyllästymiseen asti näytettyihin autogrillikuviin.

 5. Päivänselväähän on että tuikkivat tuleen noita vokkeja päästäkseen hotellimajoitukseen ja valtio hommais äkkiä talot sun muut pelit ja vehkeet.
  Kun polttavat noita vokkeja niin siitä pitäis seurata se että puolijoukkuetelttakylä johonkin korpeen sähkö/piikkilanka-aidan sisälle ja sinne!
  Ei kärvähtäis enää yhtään vokkia sen jälkeen 😉

  1. Teltta palaisi iloisesti sekin. Aavikon laki on sellainen, että jos teltta palaa, niin saa vaatia hotellimajoitusta. Ja jos hotellikin palaa, niin kalliimpaan hotelliin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.